• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Olsun dönemesinler ne yapalım iyi olsunlar da . Bu arada ben hala dogurmadim 😀 yatıyorum hastanede nst ler iyi çıkıyor,sıvı kaçağı testleri idrar testleri falan hepsi iyi çıkıyor ama suyum az göründüğü için takibe devam edecez dediler bgn. Hastanedeyim biraz sanırım.
Hayırlısı olsun canım. Özelde misin? Hem iyi bakarlar sana. Senin psikolog randevun ne oldu?

Gözünüz aydın hayırlı uğurlu sağlıklı olsun bebiş 🧿
Ne kadar sürdü ilk bebiş mi çok ağrılı mı müsait olduğunuzda bahsedebilir misiniz 🙈
Merhaba uykusuz geceler başladı bile ama allah gercekten o an ve sonrası için müthiş bi kuvvet veriyo. Merak etmeyin o güçle hepsinin üstesinden kalkıyosunuz. Çok zor değil çok kolayda değil. İlk bebeğim iyi sürekli onunl ilgileniyorum 😀

Merhaba uykusuz geceler başladı bile ama allah gercekten o an ve sonrası için müthiş bi kuvvet veriyo. Merak etmeyin o güçle hepsinin üstesinden kalkıyosunuz. Çok zor değil çok kolayda değil. İlk bebeğim iyi sürekli onunl ilgileniyorum 😀
İlk vajinal zor oluyor diyorlar o yüzden merak ettim 😅 bende vajinal denemek istiyorum ama cesaretim biraz az 🙈
Sevindim iyi olmanıza darısı bize inşallah problemsiz atlatırız bu süreci 🐣 sarılık riski geçti mi? 2 saate bir beslemek gerekiyormuş uykusuzluk hepimizin sonu baştan kabullenmek gerek bunu 😅
Hemen gittiniz mi hastaneye yoksa sancı sıklaşınca mı gittiniz?

Nasıl dayandiniz kizlar ya. Valla ben 35 teyim. Bu iki hafta nasıl geçecek bilmiyorum. Bı de raporumda 32+5 te gitmiştim. Sekreter acemiydi Beni sistemde 32 başı olarak göstermiş. Normalde bayramda bitecek olan 13 üne sarktı. Aslında bu benim sonrası için güzel bir durum ama gidemem gibi geliyor bana. 38 sonu olacak o şekilde. Sizler 37 başında mi bitiminde mi çıktınız? Dediğiniz gibi çok zor oluyor bide ben arabayı sürüyorum yolda suyum patlar mı korkusu var hep🫨
Ben 36+1 de bıraktım. Kendim gitmek istemedim. Evde daha mutlu olduğumu hissediyorum. Bir de bebeğimin eksikleriyle ilgilenmek istedim iyi de oldu 🥰

Hayırlısı olsun canım. Özelde misin? Hem iyi bakarlar sana. Senin psikolog randevun ne oldu?
Çarşamba günü gitmiştim öyle genel bir konusma oldu tabi ki haftaya tekrar gidecektim ama hastane de yatıyor olacağım muhtemelen, yani genel bir konusmaydi ama dün doktor yatış dedi ya buraya gelince ve bu hafta doğum olabilir falan dedi ama geçen seferki gibi bi şoka girmedim daha yumuşak karşıladım ağlayıp kendimi harap etmedim, hemen neler yapabiliriz bu durum için ona odaklandım. Bilmiyorum ya duruma alıştım ya da psikologla gorusmemin faydası oldu ama psikolog la öyle genel bir konuşma yaptik aslında bilemedim yani

Yapacak bir şey yok bazı durumlarda, açacaksınız yoksa belki de bebek zaten sıcaktan hasta olur, bu işin bir de bu tarafı var 😅
kesinlikle o boyutu daha muhtemel bence. yazın susuz kalabilirler, isilik olabilirler, sıcaktan uyuyamazlar. bizim evde koridorda da bir klima var sadece ihtiyaç olan odaların kapısı açık kalıyor, tüm eve yayılıyor, doğal bir serinlik oluyor. yoksa da 24-25 derecede nem al modunda çalışabilir, bebeklere zararı olmaz bence. tabi klimanın temizliğinin yapılmış olması da önemli.

Çarşamba günü gitmiştim öyle genel bir konusma oldu tabi ki haftaya tekrar gidecektim ama hastane de yatıyor olacağım muhtemelen, yani genel bir konusmaydi ama dün doktor yatış dedi ya buraya gelince ve bu hafta doğum olabilir falan dedi ama geçen seferki gibi bi şoka girmedim daha yumuşak karşıladım ağlayıp kendimi harap etmedim, hemen neler yapabiliriz bu durum için ona odaklandım. Bilmiyorum ya duruma alıştım ya da psikologla gorusmemin faydası oldu ama psikolog la öyle genel bir konuşma yaptik aslında bilemedim yani
Sevindim canım. Cok sukur. İyi oldugun hissediliyor zaten. Kabullenmek rahatlatiykr insanı. Hersey guzel olacak inşAllah. 🩷🌷

Arkadaşlar merhaba..
Karındaki kasılmalar sebebiyle magnezyum kullanan var mı ? Ne marka takviye kullanıyorsunuz ?

Birkaç haftadadır bu yalancı sancıları yoğun hissediyorum. Nst de düzenli sancılar çıkıyor. (Ama nst de iken, karnımda sertleşme-yalancı sancı yoktu. Gayet iyi ve normal hisserdiyordum) Şiddeti 50-60-70e varan sancıları hiçbir şekilde hissetmiyorum 🤷‍♀️ serum veriyorlar sancı geçiyor.

Bu sebeple hastanede yattım bir süre, şimdi taburcu oldum. (Sancı, ağrı, kanama, sıvı gelmesi olursa acile gel dediler. Ama ben sancıları da hissetmiyorum ki 🤷‍♀️ )

Kasılmalara mani bi ilaç da reçete edilmedi; adalat, nidalat gibi. Benzer şeyleri yaşayanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.🌺
Yani tatlım bu senin kasılmanı geçirir diyemem ama ben ocean extramag kullanıyorum magnezyum takviyesi olarak onun faydası mıdır bilemem ama doktorum faydasının olabileceğini belirtmişti ben hiç kasılma sancı falan bişey yaşamadım

Riskli bir durumunuz yoksa yasak değil aslında ama madem prematürelik bitimine çok yaklaşmışsınız nolur nolmaz tehlikeye atmamak adına tedbiren 36 hafta dolana kadar uzak durun bence. Sonra zaten doğum başlasa bile sorun olmaz. Hatta son haftalarda doktorlar tavsiye ediyor vajinal doğumu başlatıcı etkisi var diye.
Herhangi bir risk yoksa girebiliyorsunuz ilişkiye sadece 38 den sonra ya kadar korumasız ilişki önermiyorlar eğer 38 gecmisseniz ve vajinal doğum planlıyorsaniz doktorlar özellikle korumasız ilişkiye girmeniz daha iyi olur diyormuş benim doktorum bana böyle açıklamıştı bir ay önce falan sormuştum

kesinlikle o boyutu daha muhtemel bence. yazın susuz kalabilirler, isilik olabilirler, sıcaktan uyuyamazlar. bizim evde koridorda da bir klima var sadece ihtiyaç olan odaların kapısı açık kalıyor, tüm eve yayılıyor, doğal bir serinlik oluyor. yoksa da 24-25 derecede nem al modunda çalışabilir, bebeklere zararı olmaz bence. tabi klimanın temizliğinin yapılmış olması da önemli.
Mantıklı, doğrudan üflemeden evin her yerine eşit yayılan bir serinlik iyi olabilir. Yine de şimdi filtre temizliği deyince aklıma geldi. Özellikle alerjik bebeklerde klima kullanımını doktora bir danışmak lazım. Kendimden biliyorum, sık sık klimamızı temizletsek de beni bir şekilde etkiliyordu, alerjimi tetikliyordu. Ne çekmişim şu alerjiden ya her şey ona çıkıyor 😅

Kızlar ben kordon baglatmayi sordum doktora kesin çözüm dedi istiyisan yaparım dedi.hastane ücreti foto icinde olursa 55 bin artı kordon baglatmaya ekstra ücret alıyorlar ona önce 15 dediler sonra 10 dediler kabul etmedim 7.5 son fiyat dedi 5 olursa baglaticam dedim😅yönetimle konuşalım donice Z size dediler sırf kordon baglatmak için sezeryan olucam sanırım.dogum tarihi olarak 11 Haziran dedi tam 38 haftalık olacak.

Mantıklı, doğrudan üflemeden evin her yerine eşit yayılan bir serinlik iyi olabilir. Yine de şimdi filtre temizliği deyince aklıma geldi. Özellikle alerjik bebeklerde klima kullanımını doktora bir danışmak lazım. Kendimden biliyorum, sık sık klimamızı temizletsek de beni bir şekilde etkiliyordu, alerjimi tetikliyordu. Ne çekmişim şu alerjiden ya her şey ona çıkıyor 😅
Bende çocukluktan beri alerji yüzünden hep acillik oluyordum sonra İbrahim Saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü gördüm yaptım tam yapmadım hatta ona rağmen hafifletti benimkini deneyebilirsiniz hamileyken yapılır mı bilmem ama sonrasında da yapılır. Ama benimki ilerlediği için alerjik astıma dönmüştü ama sonuçta sebebi alerji , alerjik reaksiyonların yanında öksürük ek olarak vardı.

Bende çocukluktan beri alerji yüzünden hep acillik oluyordum sonra İbrahim Saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü gördüm yaptım tam yapmadım hatta ona rağmen hafifletti benimkini deneyebilirsiniz hamileyken yapılır mı bilmem ama sonrasında da yapılır. Ama benimki ilerlediği için alerjik astıma dönmüştü ama sonuçta sebebi alerji , alerjik reaksiyonların yanında öksürük ek olarak vardı.
Geçmiş olsun size de, astım seviyesindeyse sizi epey zorluyordur. Bahsettiğiniz kür biraz daha astım hastalarına uygun. Yine de gebelikte dikkat etmek lazım. Ben kendi alerji ilacımı bile 6. aydan sonra kullanmaya başladım. Doktor her gün kullanabilirsin demişti, buna rağmen içime sinmedi. Çok zorlanırsam haftada bir kere anca kullandım. Ama şimdi daha rahatım, 36. haftanın içindeyiz deyip eskisi gibi çaya kahveye de başladım vallahi kendime geldim 😅 Gerçi daha başka şeyler de var. Doğurduğum gün Allah kısmet ederse eşime birkaç siparişim olacak, şimdi buradan söylemeyeyim belki benim gibi çok sevip de canı çeken olur, onları alsın gelsin, şöyle bir yiyip içeceğim 😂

Geçmiş olsun size de, astım seviyesindeyse sizi epey zorluyordur. Bahsettiğiniz kür biraz daha astım hastalarına uygun. Yine de gebelikte dikkat etmek lazım. Ben kendi alerji ilacımı bile 6. aydan sonra kullanmaya başladım. Doktor her gün kullanabilirsin demişti, buna rağmen içime sinmedi. Çok zorlanırsam haftada bir kere anca kullandım. Ama şimdi daha rahatım, 36. haftanın içindeyiz deyip eskisi gibi çaya kahveye de başladım vallahi kendime geldim 😅 Gerçi daha başka şeyler de var. Doğurduğum gün Allah kısmet ederse eşime birkaç siparişim olacak, şimdi buradan söylemeyeyim belki benim gibi çok sevip de canı çeken olur, onları alsın gelsin, şöyle bir yiyip içeceğim 😂
Az kaldı keyif yapmanıza o zaman😂 Ne kadar zorlu günler bekliyor olsada hamilelikte özlediğimiz şeyler var tabi benim yiyecek içecek olarak yok ama en sevdiğim şey yüzüstü yatmaktı bekliyorum o günleri😆

Az kaldı keyif yapmanıza o zaman😂 Ne kadar zorlu günler bekliyor olsada hamilelikte özlediğimiz şeyler var tabi benim yiyecek içecek olarak yok ama en sevdiğim şey yüzüstü yatmaktı bekliyorum o günleri😆
Ahhh onu hiç hatırlatmayın, yüzükoyun yatmanın verdiği tat hiçbir uykuda yok 😭 Soluma yatmaktan popom ezildi 😅

Back
X