2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Vallahi hep aynılar Doğum yapacağım hafta temizliğe abla geldi kayınvalidem de kızım sen yemek yapma temizlikle uğraşıyorsun dedi bende saftirik sağ olsun diyorum neyse o gün yemek yaptı doğumdan sonra eşimin tlf nundan bir şey gönderecektim kayınvalideye mesajlara bi baktım "oğlum sizde bugün temizlik var sen aç kalma diye yemek yaptım size" yazmış

Ay Allahım sabah sabah hiç güleceğim yoktu valla

Benimkide iyi bir kadın aslında yıllardır çok şükür hiç sorun yaşamadık arkadaş gibidir ama bu doğum sürecinde deli etti beni bazı hareketleri, 17 saat sancı çekip vajinal doğum olmayınca sezaryene aldılar doğurup odaya geldiğimde ruhum çıkmış gibiydi oan rağmen kaynanam oğluna uzan oğlum çok yoruldun bütün gün hiç durmadın falan demişti sinirden öldüm. Annem eve üst baş değiştirmeye gitti, kayınvalidemle eşim birer koltukta uyudular. Ayaklarımı hissetmeye başlayınca yürütmek istediler hemşire ile yürüdük kayınvalidemle eşim uyuyordu :)) asla unutamayacağım şeyler oldu doğumla yeniden doğdum

Bizimki de belki o yüzden yapıyodur bilmiyorum. Neyse günahına girmeyeyim kadının şimdi

O uyuma bizde de vardı. Benim kayınvalidem yok ama 5 kv gücünde kocam varmış doğum sonrası anladım. Hemşireler beni kaldırmaya çalışırken horluyordu.

Böyle böyle aslında anlıyorsun iyi olmadıklarını sen iyi niyetinden bir sürü şeyi görmüyor duymuyorsun sonra bir an o aydınlanmayı yaşayınca neler oluyor bir bilsen

Böyle böyle aslında anlıyorsun iyi olmadıklarını sen iyi niyetinden bir sürü şeyi görmüyor duymuyorsun sonra bir an o aydınlanmayı yaşayınca neler oluyor bir bilsen
Bizimki de belki o yüzden yapıyodur bilmiyorum. Neyse günahına girmeyeyim kadının şimdi
Sen girme arkadaşım ama benim kayınvalidem tescilli kötülükte yaptıklarını söylüyorum

Bızımkı asla çocuk bakmaz, ev temızlemez, yemek yapmaz. Ama asırı ortalık karıstırırbız deprem yasayanlardanız. Ankara da oteldeyız. Herkes var, ogulları ve bız gelınler. Bana goz kırpıp sehrı degıstırmısken gelınlerı de mı değiştirsek dedi bende normalde uğraşmam bırden agzımdan şey çıktı :"olur bız de kaynanayı değiştiririz " oğulları gülme krızıne gırdı

O uyuma bizde de vardı. Benim kayınvalidem yok ama 5 kv gücünde kocam varmış doğum sonrası anladım. Hemşireler beni kaldırmaya çalışırken horluyordu.
Aah ah aynı şeyleri yaşamışız arkadaşım benim unutamadığım şeylerden biride anneler günü yaklaşırken annemle annesine ne alıcam derdine düştü hiç sesimi çıkarmadım annelere hediyeler verildi bil bakalım kimin anneler günü kimsenin aklına gelmedi hemde ilk anneler günü

Peki oğlunu düşünüyor hadi seni düşünmüyor belli de e kadın sen torununu da mı düşünmüyorsun gelininden torununa gidecek yapacağın yemek yani of bu nasıl bir kafa

Bunu öyle iyi anladım ki kendi içimde aklıyormuşum insanları gerçekten kriz anı gelince anlıyor insan çevremdeki çoğu insana duygularım değişti bu süreçte lohusa depresyonu falan değil düpedüz aydınlanma yaşadım kızımla yeniden doğduk birlikte büyüyeceğiz

Kızlar benim oglus iki gündür resmen uyumak istemiyor. Yeni güncellemele var. Dün gece 12 ye kadar yarım saat uyku ile dayandı nasıl dayandı bilmiyorum inanın benim pilim bitti ama uyumadı. Gece 3 e kadar kesintisiz 3den sonra 5 bucuğa kadar uyumadı. Sabah 8 bucukta uyandı dokunmadım ben de. En son agii diye ağlıyordu. ‘Agi’ acıktım demek artık uykusundan uyandırmama kararı aldım. Acıkınca ortalığı yıkıyolar zaten uyusunlar. Cidden ne zaman gececek bu süreç bilmiyorum. Diyetten de sütüm azaldı. Yetecek kadar var şimdilik ama önceden cok boldu. Şimdi ne yiyecegimi sasıyorum

Hepimiz aynı seyi yasıyoruz canım. Benimki de öyle hicbir sey yiyemiyorum cok zorlanıyorum diye geldiler bana. Sütüm de azaldı. Böyle giderse mamaya başlıycam dedim. Kendisi iki cocugunu da mamayla büyütmüs sütü yok diye. Ayy yazık cocuguma mamayı sevmez simdi falan gibi bi seyler dedi valla bana da yazık. Gücüm kalmadı artık dedim bi sey diyemedi.

Kendileri de aynı süreçten geçen insanların bu kadar düşüncesiz konuşması ve davranması çok canımı sıkıyor hadi erkekleri anlıyorum da bu kaynanalar kendileri de aynı süreci yaşadı çok acımazlar ya. Beni bir iki kere ağlarken gördü tutturdu sütün kesilir yahu tek düşündüğün bumu benim hislerim ve nasıl olduğum umurlarında değil. Valla çenem düştü baya bişey diyene düşüncesizce yapıştırıyorum bazen kırılan varsa da kırılsın biz orta yerimizden yedi kat yarıldık kırıldık çokta umrumda

Atak haftası diye sanırım canım benimkide anlamsızca deli gibi ağladı dün biryerini koparıyoruz sanki resmen elleriyle beni itiyordu ilk defa bu kadar çok ağladı Uyku düzenimiz bir gün iyi bir gün huzursuzca, 8.hafta atağı zor diyorlardı sanırım onu yaşıyoruz. Bizimki acıkınca neen gibi bişey diyor hatta diyorum anne diyor acıkmış

Bana da ilk geldiği günlerde ah yazıık bu çocuk ememiyo aç ondan ağlıyo gibi saçma yorumlar ve başka müdahaleler yapıyordu. Halbuki doktor kilosunu beğenmiş, ebeler emmesini beğenmiş ama ona çocuğun kilosunu beğendiremedik. Odaya geçip ağlamıştım, bu tarz yorumlarından sonra. Her fırsatta söylüyorum kilosu iyi, çok emiyo vs. diye. Bana annesinin söylediği 50 sene önceki bilgileri söylüyo.
Ama noldu, emzirme konusunda çok rahat bi insanım, burada sokakta emziriyorum ama kendisinin yanında emzirmiyorum bi şe der yine, sinirim bozulur diye. Eh bütün gün çocuk emiyo zaten, ayrı odalarda takılıyoruz

O kilo meselesi çok ayrı canım küçücükmüş benim kızım doğduğunda küçük kızım miniciksin baban tosun gibiydi falan alttan alttan laf vuruyordu zaman makinesi olsa da gidip neler yaşamışlar bi görsem, her şeyleri mi mükemmel olur yahu kusursuz anneliklerini izlemek isterdim

Kızlar emzirenlerin göğüs hassasiyeti ne zaman geçti acaba ya da geçti mi? 22 günlük olduk hala çok acı çekiyorum emzirirken ve sonrasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…