2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Güzel anneler göz muayenesine ne zaman götürdünüz? 2 aylıkken gitsek erken olur mu sizce?

Kızlar odada sıcaklığını kaç derecede tutuyorsunuz?
Klima var ama açmaya korkuyorum terlerse hasta olursa diye ama mecburen açacağım ilerleyen günlerde. Evim serin esinti var fakat oda ısısı 26 27 derecede.
Aç kapa yapmamak ve evi havalandırmak gerekiyor düzenli olarak. Aç kapa yapıp bu kez terlerse klima hasta edecek duruma getirebilir. Ben de oda ısısını dengede tutamazsam bir sey olursa diye stres oluyorum ama sıcak daha kötü.

44.gün kalça ultrasonu yapıldı ve göz muayenesi olduk canım, doktorumuzun istediği tarih 40-45 gün arasıydı
Bize de kalça ultrasonu ve göz icin 45 demişlerdi hastaneden taburcu olurken. Cocuk doktoru kalça ultrasonunu 41 günlukken istedi ama göz icin tarih söylemedi. Gec mi kaldım acaba?

Benimde 28 29 genelde klimayı açınca.Doktorum 22 24 derece dedi ama çok soğuk olmaz mı?
Canım biz Mersin de yaşıyoruz klimasız yaşanmaz. Ama nem alma modunda çalıştırıyoruz. Sadece serin oluyor ev. Üşütme korkum yok o yüzden.
Güzel anneler göz muayenesine ne zaman götürdünüz? 2 aylıkken gitsek erken olur mu sizce?
Dr bize 2. Ay kontrolunde hem göz hem kalça ultrasonu olacak dedi. Haftaya gidicez bakalım.

Merhabalar kızlar . Bebeğinde pul pul dökülme veya kızarıklık yaşayan var mı acaba? Yarın doktora gideceğiz bugün 52. Günümüz kafasında çok ciddi bir konak var her gün banyo yaptırıp güzelce tarıyorum saçlarını. İlk başta isilik zannettim kırmızı nokta nokta olmuştu yüzü sonra pul pul dökülmeye başladı ,sonra kafası konak oldu . Her gün yağla nemlendirip tarıyorum ama günden güne artıyor. Bugünde farkettim ense kısmını kaşımaktan kıpkırmızı yapmış. Bunun için krem vs önerisi olan var mı daha önce yaşayan

Bizim yüz ve boyun kısmında önce isilik gibi çıkıp sonra kuruyor pul pul dökülüyor. Kulaklarında var biraz da . Mustela stelatopia krem kullanıyoruz sabah akşam çok faydasını gördük.

Evet oralar çok sıcak benim memleket Adana bir iki sene de Mersin de yaşadım. Simdi İstanbul'dayım oralara göre burası çok iyi kalıyor.. çarşamba günü gittigimde sorayım ben de ona göre randevu alayım. Teşekkür ederim

Göze 1 buçuk aylıkken gittik, kalça da 17 temmuzda 2 ayını doldurmuş olacak dediler.
Herkes farklı bir zaman diliminde gidiyor ya ben hemen panik oluyorum erken mi gittik gec mi kaldık diye neye göre farklı zamanlama veriyorlar anlamıyorum.. Göze de randevu alayım kontrolden sonra.

Evet canım bende korkuyorum ama çok sıcak oluncada çok terliyo daha çok korkuyorum

Herkes farklı bir zaman diliminde gidiyor ya ben hemen panik oluyorum erken mi gittik gec mi kaldık diye neye göre farklı zamanlama veriyorlar anlamıyorum.. Göze de randevu alayım kontrolden sonra.
Bize kalça ultrasonu 2-4 ay arası dediler. Bizim randevumuz ağustosta, 3,5 aylık filan olmuş olacak. Ama bizim burada ultrason randevuları sıkıntılı zaten, o yüzden de biraz daha ileri tarihe vermiş olabilirler.

Su vermedim ek gıdaya başlayınca verilmesi öneriliyor. Sebebi su alırsa midesi dolar ve yeterli kalori alamaz o nedenle de kilo alamaz.

Biz duramayız zaten 20 derecedeo kadar soğukta bebek nasıl dursun
Yani klima olmadan zaten yapamam. Dışarısı 30+ derece, tamamen güneşli. Türkiyeye göre kuzeydeyiz bayağı diye günler de çok uzun, güneş gece 10:30da filan batıyor. Yapabileceğim tek şey panjuru kapatıp, camları açık tutmak. Bu şekilde evin içi 29-30 derece, daha fazla düşmüyor.

Evet canım bi geçse bu sıcaklar hem yavrularımızda daha büyümüş olucak belki daha rahat ederiz

Bize kalça ultrasonu 2-4 ay arası dediler. Bizim randevumuz ağustosta, 3,5 aylık filan olmuş olacak. Ama bizim burada ultrason randevuları sıkıntılı zaten, o yüzden de biraz daha ileri tarihe vermiş olabilirler.
Kalça ultrasonunda bir sorun çıkmadı çok şükür ama aklımda ya sonradan bir sey olduysa fark etmezsem diye deli deli sorular dönüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…