2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Benim de erkek
takip istediler mi sizde de
Hayır canım,bence bu konuda bir yanlışın var .Ya doktor farklı bir sebebten takip istedi yada sen rakamı yanlış hatırlıyor olabilirmisin?
Şöyle anlatayım benimde bebeğm tam 3 aylık değerlendiriliyor. Başı 40 cm bu persentil tablosunda azınlığa daha yakın hatta 50 persentilin altında. Yani normal sınırlar içerisinde küçük bile demek. Örneğin 40 persentil normaldir ama şu demektir aynı yaştaki bebeklerin 40 ından daha büyük bir kafası var ,60 ından daha küçük bir kafası var demektir. Yani senin bebeğinin 96 gün ile 40.5 kafa ölçümüyle normal olmayan büyük bir kafası yokki sende persentil tablosuna bakabilirsin.tabiki bu kız ve erkeğe göre değişir .

Bıngıldak genişliğindende takip istedi ancak ölçümler tam olarak yazdığım gibi hatta eve gelip bende ölçtüm kafasının büyük olduğunu Doktorumuz da söyledi usg çeken doktorda hatta başka bir Dr da
Doğumda 34 cm’di, şu an 3 aylık ve 40.5 cm. Ölçüm aralığında hızlı artış oldu, belki de o yüzden şüphelendiler.
Yani sadece persentile bakmadılar, ultrason bulguları da vardı. O yüzden endişelendim biraz
İnşallah boşuna telaşlanıyorumdur diyelim

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan persentil tablolarına göre 96 günlük (3 ay 6 günlük) bir bebeğin baş çevresinin normal kabul edilen aralığı, bebeğin cinsiyetine göre değişir.
Erkek bebekler için: 96 günlük bir erkek bebeğin baş çevresi genellikle 37,2 cm ile 41,6 cm arasında normal kabul edilir.
Genel olarak aylık baş çevresi artışı şu şekilde özetlenebilir:
* İlk 3 ay: Bu dönemde baş çevresi en hızlı büyür. Ortalama olarak her ay 2,5 cm civarında bir artış görülür.

Büyüme hızıda normal canımm ama tabi başka bulgular varsa onu doktor daha iyi bilir

Canım bilgilendirmen için teşekkür ederim
Evet senin yazdığın gibi 96 günlük erkek bebeklerde baş çevresi 37,2–41,6 cm arası normal kabul ediliyor, bizimki de 40,5 cm zaten bu aralıkta. sadece baş çevresi değil, bıngıldağın genişliği ve beyin boşluklarında hafif genişleme de görüldüğü için doktorumuz nörolojiye yönlendirmiştir
Ancak ısrarla sürekli bebeğin kafasının büyük olduğunu da söylüyorlar bu durum da bende endişe uyandırıyor . Yani normal ölçüde iken neden sürekli büyük olduğunu söylerler anlayamıyorum
sürekli işitince bende biraz endişelendim
İnşallah sadece tedbir amaçlıdır

Anladım canım bende bilgilendirmek için yazdım vardır bi bildikleri. Ben şu nedenle biraz konuya hakimim prematüre olduğu için yakın takip ediyoruz büyümesini boy ve kilosu yüksek persentil giderken, baş çevresi 50 nin altında gidiyor hatta doktor 40 cm baş çevresine yapı olarak küçük kafalı olacak diyor ama tamamen normal diyor oyüzden şaşırdım yazdım. Allah tüm bebeklere sağlık sıhhat versin umarım tüm endişelerimiz güzel haberlerle sonuçlanır

Seninki 35+3 değil mi?
Benimki 37+0’da doğdu. Bazı doktorlar erken doğum gibi değerlendiriyor, bazıları normal diyor. Her doktorun yaklaşımı farklı açıkçası, şimdiye kadar aynı şeyi söyleyenine denk gelmedim. Biz de 13 gün küvözde kaldık.

E
Evet 35+3 de doğum yaptım 4 hafta 4 gün geriden takip ediyor doktorlar, normalde 4 aylık ama 3 aylık gibi değerlendiriyoruz

Anladım canım çok geçmiş olsun doktora sormak lazım her gören su ver diye darlıyor bunaldım artık
Çok sağol canım yaa o düşünce var maalesef bana da herkes söylüyodu nefroloji drum ver demese vermezdim büyük ihtimalle ama mecbur kalırsam veriyorum onu da. Emerse gerek kalmıyo zaten ama aç olmayınca emmiyo benim paşa
Kızlar hangi gaz damlasını kullanıyorsunuz? Sab simplex kullanan vardı sanki memnun musunuz
Bize şükür küçük oğlumda çok gerek kalmadı ama büyük oğlumda kullanmıştım memnundum. Bi de nurse Harvey colex şurup kullanmıştım ondan da memnun kalmıştım

Yok ya kafasi direkt 36-37 dogan cocuklar var:) kafalari buyuk yani olayi bu. Hem kafasi buyuk olan uzun olurmus:) korkma. Gittiginin saglik ocagi oldugunu dusundum yzinca. Doktorum saglik ocaginda boyle dediklerini ve insanlari korkuttuklarini dusundugunu soylemisti. Bingildak kapanmasi icin d vit veriliyormus galiba. kapali olmasi dogulmasi sorunmus diye bir sey hatirkiyorum

Kizlarr menenjit asisi kac para olmus? Yaptirdiniz mi? Gunler nasil gecti. Yazdiysaniz buraya kusura bakmayin gormedim ve tekrar yazdirmis olucam size( sevgiler bebisleree

Ayy not alarak ilerlesen ben Dr gidenee kadar hep öyle yapıyorum çünkü unutulabiliyor
Doğumda ve sonrasında kullanılması için b12 takviyesi verdiler mi
Ben iğne kullanıyorum
Bende iğne kullanıyorum ayda bir tane yaptırıyorum aşırı unutkanlık başladı Bi odadan Bi odaya gidene kadar ne yapacağımı unutuyorum çoğu zaman aşı belgesini bile kullanmıyorlarmış artık anlamadım önce boy kilo herşeyi ölçer yazarlardı ben yazsam bu seferde kağıdı falan unuturum herhalde ama Bi daha aklıma geleni mi yere not edeyim

Bizimki uyanık olunca etmeyim diyor ama bu ara sol göğsümle bildiğin kavga ediyor sağa alınca susuyor süt mü azaldı anlamadım

Kızlar kızımın burnunun mukustan dolayı tıkalı uykusunda hırıltılı nefes alıyo sabah olsun hemen temizliycem ama şimdi uyuyamıyorum ya tıkanırsa bişey olursa diye saat 9buçuktan beri uyuyo ama sesli nefes alıyo çok tıkanık olsa uyuyamaz dil mi?emmeside normal

Bize de aynisi oldu nebulizatorun cok faydasini gorduk onu yap bence. Birde arada uyanirsa iki dakikada aliver. Birakmayin o halde diyolar burundan nefes cok onemliymis onlar icin

Bana doktorum kaburgalarina bak demisti, nefes alirken kaburgalarinda inme cikma goruyosan acile gel bekleme demisti aklinda olsun. Atesi var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…