• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    143
Yapıyorum mama veriyorum zaten böyle yutkunması az olunca veya hala aranıyorsa veriyorum zaten benekler mamayı içiyor ne zaman da versem reddetmiyor genelde emzirme sonrası doymadığını hissedince 60-90 yapıyorum ne kadarını içerse diye bazen bitiriyor bazen zorlanıyor bırakıyorum ya hiç sağmaya fırsatım olmuyor ki bugün dedim bi balayım hala bu saat oldu bir sağım yapamadım bilmiyorum ya siz günde kaç kere sağıyorsunuz
Ben sağımla başladım goguslerimin ucu yok düzgün ememiyordu.. Başlarda bir benden bir mama ilerledik günde 3-4 sonra sonra hiç yetmedi çıkan iki defada bir beslenme toplanıyordu.. Bebeğimde çok huzursuz durmayan bir bebek sağım yapmanın çok üzerine düşemedim ki yapsanda (kesilecek dediler) öylede oldu bebeğin emdiğine benzemiyor mallesef .. Bebekler buyuyor artık fazla içiyorlar yetersız olabılır bekletmeden deneyin ve gorun olanı☺️

Benimki 5-10 dk falan emiyor çok düzensiz emziriyorum ben takip edemiyorum diğer oğlumla ilgilendiğimden bunada kafamı çok veremiyorum, Canım benimde sütüm akmıyorki dolsada akmaaz dolmasa da akmaz yapıyla alakalı bemce bu, artık dolulukda olmuyor memelerde terbiye oluyorlar çünkü , zaten fırt zırt ağlıyor ben çişine ve kilosuna bakıyorum kilo alımı iyiyse hiiç düşünmüyorum doydumu doymadımı açlıktanmı ağlıyor memede süt varmı yokmu başka çarem yok çünkü o çişi görmesem asla inanmam sütün var olduğuna gözlede görülen bişey değil dipsiz bir kuyu gibi bu iş
Eve tkimisi yapı meselesi diyor süt akmasına ama bir türlü ikna olamıyorum ister istemez .yani gün içinde mama ile de gittiğim için çiş sayımız iyi kilo alımı da idealdi yine de kuşkuya düşüyorum işte daha mı çok mama versem diye gerçekten dipsiz kuyu ya çözmek çok zor

Ben sağımla başladım goguslerimin ucu yok düzgün ememiyordu.. Başlarda bir benden bir mama ilerledik günde 3-4 sonra sonra hiç yetmedi çıkan iki defada bir beslenme toplanıyordu.. Bebeğimde çok huzursuz durmayan bir bebek sağım yapmanın çok üzerine düşemedim ki yapsanda (kesilecek dediler) öylede oldu bebeğin emdiğine benzemiyor mallesef .. Bebekler buyuyor artık fazla içiyorlar yetersız olabılır bekletmeden deneyin ve gorun olanı☺️
Bende acaba sağıp mı versem eller serbest makine alıp dedim de bilemiyorum emiyor aslında ama ben yettiğine emin olamıyorum çok öyle doyurucu emmiyor çekmiyor sanki . Peki mesela göğsüm ağrımadı mı hiç böyle sabahtan akşama sağmayınca

Bende acaba sağıp mı versem eller serbest makine alıp dedim de bilemiyorum emiyor aslında ama ben yettiğine emin olamıyorum çok öyle doyurucu emmiyor çekmiyor sanki . Peki mesela göğsüm ağrımadı mı hiç böyle sabahtan akşama sağmayınca
Ya dediğim gibi ben başlarda sızlama hissederdim bir gerginlik olurdu sonra kalmadı hiss aynı zamanda da işte çıkmamaya başladı süt..

Evet bizimki de çıkıntılı, yeni öğrendik ama fıtık olduğunu 54 günlük şu an. Size bi şey önerdi mi doktor ne dedi
Bağlamayın dedi kendinden 1 yaşına kadar geçermiş kalırsa ameliyat olacakmış hatta benim doktorum oğlumun sünnetini de o zaman yaptırmamı söyledi bu da bende fıtığın büyük olduğu ameliyatlık düşünüyor izlenimi oluşturdu çocuk cerrahiye gideceğim onların alanı göbek fıtığı ve sünnet
Oğlumun göbek fıtığının sebebi infant diskezi 4 ayda geçebilir diye düşünüyorum

Fıtık varken doktorlar sünneti önermiyormuş, fıtığın bir belirtisi var mı acaba

Bağlamayın dedi kendinden 1 yaşına kadar geçermiş kalırsa ameliyat olacakmış hatta benim doktorum oğlumun sünnetini de o zaman yaptırmamı söyledi bu da bende fıtığın büyük olduğu ameliyatlık düşünüyor izlenimi oluşturdu çocuk cerrahiye gideceğim onların alanı göbek fıtığı ve sünnet
Oğlumun göbek fıtığının sebebi infant diskezi 4 ayda geçebilir diye düşünüyorum

Başlarda benim de bir süre sağmayınca taş gibi olur ağrırdı. Kaç kez üstüm ıslandı, özellikle uyurken üstüm batardı. Sağa sağa azaldı artık hiç ağrımayı bırakın doluluk bile hissetmiyorum.

Başlarda benim de bir süre sağmayınca taş gibi olur ağrırdı. Kaç kez üstüm ıslandı, özellikle uyurken üstüm batardı. Sağa sağa azaldı artık hiç ağrımayı bırakın doluluk bile hissetmiyorum.
Aynen ben sağmıyorum ona rağmen gündüz yumuşak genelde daha sık emdiği için çok dolmuyor ama mesela gece uykusuna geçti o uyanana kadar bazen yine her gece değil taş kesiliyor 5-6 saate anca yani normal artık ihtiyaca göre uretmeye başlıyor bence sütüm bitti mi diye strese girerek sütünüzü azaltmayin canim analar ❤️

D vitamini şeffaf izi kaldımı yinede
Bilmiyorum ama kan ilacını halıya dökmüştük tupturuncu ve kıyafetle rden çıkmıyırdu lekesi, komşumuz karbonat sirke parlatıcı döküp kuvvetli bastırıp sildi geçirmişti o inatçı lekeyi biz çok uğraşıp çıkaramamıştık
Evet böyle ıslanmış gibi leke kaldı koltukta.
Önerinizi bir deneyeceğim. Teşekkür ederim 🌼

Kızlar birşey sorsam sizin bebişker kaç dakika emiyor benim en fazla 8-10 dakika emiyor ya az galiba yani zaten çok memeye düşkün değil doymadığını anlarsam mama veriyorum da ne bileyim gece bir tek güzel emiyor bi 10 dakika aktif emiyor ama gündüz 8-10 dakikayı da okadar aktif çekmiyor yani dura dura içiyor of ben çocuğun doyup doymadığını anlamayınca çok panik oluyorum ağlıyor neye ağlıyor çözemiyorum uyku mu açlık mı mesela bazen uykuya da çok ağlıyor uyumak istiyor ama açlık tokluğu çözemiyorum güzel emse aslında yani gündüz aktif emmesi 5-6 dakika anca saat başı en geç 2 saatte bir uyanıyor tabi emiyor yine ama bilmiyorum hiç sütüme de güvenmiyorum ben şu sütümün akmamasına yakmış durumdayım yetmiyor gibi geliyor hiç akmadı yani dolu dolu değil şişmiyor mesela birtek gece mesela iki kere aynı göğsü veriyorum iyice boşaltsın diye sonra diğer göğüs sabaha kadar beklemiş olunca bebek uyuyunca 6-7 saat beklemişse dolu olduğunu hissediyorum göğsümün
Ben sizinle tam olarak aynı şeyleri yaşıyorum ve moralim o kadar bozuk ki anlatamam

Aynen ben sağmıyorum ona rağmen gündüz yumuşak genelde daha sık emdiği için çok dolmuyor ama mesela gece uykusuna geçti o uyanana kadar bazen yine her gece değil taş kesiliyor 5-6 saate anca yani normal artık ihtiyaca göre uretmeye başlıyor bence sütüm bitti mi diye strese girerek sütünüzü azaltmayin canim analar ❤️
Ay yok üretmiyor bir şey ya. Mama masrafından anamız ağladı😂😂 2-3 saatte bir sağdım uzun süre gram artmadı. Bir de bebekle ilgilenmenin üstüne sağmak için de yarım saat kadar vakit harcamak çok yorucu. Hele geceleri sağma uğruna hiç uyumuyorsun artık. Gece sağmayı bıraktım gündüz 3 saatte bir sağıyorum ben de artık gittiği kadar.

Sen emziriyorsun ondan bebeğe yetecek kadar geliyordur. Doktorumuza sordum ben bunu. Bebek diliyle beyne sinyal gönderip üretimi arttırıyormuş ya da işte stabil kalmasını sağlıyormuş. Sağdığında kimse diliyle uyarmayınca zamanla azalıyor. Doktora da soramadım ille de bebek mi emmeli başka şekilde de beyne sinyal gönderebiliriz😂😂😂😂

Ay yok üretmiyor bir şey ya. Mama masrafından anamız ağladı😂😂 2-3 saatte bir sağdım uzun süre gram artmadı. Bir de bebekle ilgilenmenin üstüne sağmak için de yarım saat kadar vakit harcamak çok yorucu. Hele geceleri sağma uğruna hiç uyumuyorsun artık. Gece sağmayı bıraktım gündüz 3 saatte bir sağıyorum ben de artık gittiği kadar.
Sağma işi büyük sabır istiyor cidddn saygı duyuyorum sağan herkese 🩵 aşırı zor çünkü
Sen emziriyorsun ondan bebeğe yetecek kadar geliyordur. Doktorumuza sordum ben bunu. Bebek diliyle beyne sinyal gönderip üretimi arttırıyormuş ya da işte stabil kalmasını sağlıyormuş. Sağdığında kimse diliyle uyarmayınca zamanla azalıyor. Doktora da soramadım ille de bebek mi emmeli başka şekilde de beyne sinyal gönderebiliriz😂😂😂😂
Evet diliyle falan uyarıyor dogru sjdndjnd kim emecek başka sjbxjwbsjsnsjs

Benimde gündüz genelde emiyor ama işte mama da veriyorum göğüslerim aşırı yumuşak gece de uyursa bir memeyi emmezse 6-7 saat o biraz doluyor ama okadar taş gibi olmuyor başlarda mesela daha taş gibi oluyordu şimdi azalmış sütüm bence benimde çünkü öyle gündüz çok da iyi emmiyor gece güzel emiyor bende gündüz hep doydu mu doymadı mı bilmiyorum

Ben sizinle tam olarak aynı şeyleri yaşıyorum ve moralim o kadar bozuk ki anlatamam
Hiç bozmayın moralinizi elimizden geleni yapıyoruz ben ilk kızımda çok canımı sıkıyordum bunda sadece doyup doymadığını anlarken stres oluyorum yoksa valla mamaysa mama yani napalım kızımda hep mama ile büyüdü onda aşırı üzmüştüm kendimi bunda boşvermişim sadece az da olsa sütüm var ama emmesi çok aklıma yatmıyor genelde mama veriyorum ön sütü alıyor hızlıca yağlıyı almıyor ne bileyim bu beni stres ediyor sütüm azalsa bitse daha dert etmem full mama giderim valla hiç de üzülmeyin bazen olmayınca olmuyor bebek güzel emmezse o süt artmıyor

Ay sağmak okadar zor ki aşırı zor gerçekten tebrik ediyorum yapabilenleri insan zaten aşırı yorgun oluyor bide saatlerce sağmak dinlenmeye vakit olmuyor ben sağmıyorum valla emdiğini emsin emmediği yerde mama işte sütüm bitse direk mamaya geçicem ben valla çok yorucu bu doydu mu doymadı mı işi

Ay bu çok iyiydi😄😄😄😄

Bu ben👌😂 Bende aynı pes ettim son zamanlarda çıkanda hani bişey olsa 60ml.. Kendimi sağmam bebeğe içirmem derken bi saatim kalıyor o ara yemek mi yersin duş mu uykumu hak getire 🙈 Bi normal doğum yapanlara çok imreniyorum birde şu sütü dolup taşan daha dondurcuya koyan kadınlara onları gözümde nasıl büyütüyorumm nasıll 😊😊😊

Bu ben👌😂 Bende aynı pes ettim son zamanlarda çıkanda hani bişey olsa 60ml.. Kendimi sağmam bebeğe içirmem derken bi saatim kalıyor o ara yemek mi yersin duş mu uykumu hak getire 🙈 Bi normal doğum yapanlara çok imreniyorum birde şu sütü dolup taşan daha dondurcuya koyan kadınlara onları gözümde nasıl büyütüyorumm nasıll 😊😊😊
Ahahah bende öyle o dolu dolu biberonlarcs süt sağanlara çok özeniyorum benimde hiç akmadı ve sütüm artmadı neler yedim neler yaptım yok gittikçe azalıyor hissediyorum üf valla azalsın napayım mamalar da öcü değil vercem da şuan biraz da emiyor diye kıyamıyorum yoksa valla bırakıcsm emzirmeyi aşırı zor emdi mi emmedi mi yutkundu mu iyi gitti mi süt ön sütü mi aldı acaba böyle böyle düşünceler beni yoruyor mama olsa enazından net yani . Bazen mesela öyle çok da iyi emmiyor ama yatıyor ya 2 saat olunca diyorum niye uyanmadı çok emmemiştş acaba baygın mı halsizlikten hani bunu bile düşünüyorum yani aşırı yoruyor beni bu düşünceler

Benimde gündüz genelde emiyor ama işte mama da veriyorum göğüslerim aşırı yumuşak gece de uyursa bir memeyi emmezse 6-7 saat o biraz doluyor ama okadar taş gibi olmuyor başlarda mesela daha taş gibi oluyordu şimdi azalmış sütüm bence benimde çünkü öyle gündüz çok da iyi emmiyor gece güzel emiyor bende gündüz hep doydu mu doymadı mı bilmiyorum
Kilo alımı iyiyse cisli bez sayın da iyiyse hiç takılıp kendini yorma derim doyuyordur yani. hayatta bi ton stres kaynağı varken bari bunda kafamiz rahat olsun 🥹

Back
X