• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ben de sancıyla acile gelmiştim yatışım yapıldı kızlar . 36+2 yiz şu an ama doğuma engel bir durum olmadığını söyledi doktor . Kendi doktorumu istediğim için yarın sabah saatlerinde doğum gerçekleşecek. Benim için de dua edin 🙏
Hayırlısı ile kolaylıkla inşallah kucağınıza almak nasip olsun🤲🏻

36+5 kontrol günü ve doğum şekli planlandı tarih verildi 25 Haziranda sezeryan ile doğacak. Kafası çok büyük ve çok aşağıda biraz daha sabret yat dinlen iyice gelişsin dedi. Ayakta kalma dedi, geçen bahsetmiştim vajinadan bıçak saplanması gibi ağrı ve sanki kendini aşağıya itiyor gibi demiştim kafası aşağıda değil baya aşağıda dedi doktor bu sebeple dinleneceksin kafası büyük olduğu için suyunu patlatma ihtimali de var dedi. Haftaya Salı son kontrolümüz var. Tarih verilince bir heyecan başladı😬😬
Ooo minnoş hızlı çıktı baya çıkmaya hazırlanıyor sanırım😀
Gününü beklesin annesini üzmesin😀
Ayy banada gecen hafta 25 haziran demisti 36+2 deyim bende suan ayni gune denk geldik 🥹🥹 yarin kontrolum var bakalim tarihin one gelmesinden biraz korkuyorum asagiya indi gibi dunden beri karnimin ustu bayaa yumusadi 🫣
Son dönemece girdik herkeste var bir gerginlik heyecan sağlıkla gelsinler inşallah 🙏🏻
Benim de kasık ağrım arttı karnımın üstü de yumuşadı sanırım bizimki de giriyor kanala🫠
Kızlar ilk çatı muayenem ve nst, yorumlarınızı bekliyorum nişan geldi muhabbeti yapmıştım ya ondan çatı bakıldı 35+4
Çatı muayenesi genel rutinde 37.haftada yapılıyor zaten 3 gün önce bakılmış sana iyiki de bakılmış baksana açılman bile olmuş 🫠
Canlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🌺 etiketlemeyi gözden kaçırdıklarım olabilir. Özeldeki doktordan çıktım biraz önce. Hacettepe bpd yi iki hafta geride ölçmüştü. Kendi doktorum 1 hafta geride ölçtü. Ama AC normal dedi. Bi sorun teşkil edebilmesi için 4 hafta geride olmadı lazım dedi. Ayrıca senin kafan küçücük zaten bu çocuğun kafası bir hafta önde olsa ya niye bir hafta önde diye endişe ederdim o yüzden beni korkutan en ufak bir şey yok dedi. Dr, cihaz, bebişin duruşu hepsi birer etken ölçümlerde dedi. Dün hacettepede kilosu 1800 çıkmıştı. Bugün tam bir 2045 gr çıktı. Plesenta aşağıda olduğu için artık doğumun hacettepede olması kesinleşti. Ben doktorunun yerinde olsam 38. Haftadan önce sezaryen randevusu vermem diye de ekledi. 35 demişlerdi 38 e çıktı çok şükür 🥰 bi de yüzünü görmek için çok çabaladık doktor en son baya dürttü. Çocuğum da doktorumuza el hareketi çekti annesinin minik kuzusu 🤣
Çok sevindim canım benim bildiğim de öyle 4 haftaya kadar olan gerilikler normal ve doktorun dediği gibi zaten büyüme durmuş değil gayet iyi minik kuşun😍
Çok şükür bacım. Aklım sendeydi :KK51:
Ben bu Dr una güveniyorum. Dediği gibi old inanıyorum. Benimkinin kafası da 1 hafta gerideymiş. Normal doğuracak olsak büyük avantajdı. Kullanamadık :confused::-)

Sezaryen tarihi ne kadar ileri olursa, o kadar iyi bence. Karnımızda durabildikleri bir gün bile kârdır :anne:
Kesinlikle aynı düşüncedeyim içerde ne kadar kalırlarsa o kadar iyi hatta doktoruma bugün soracağım 39+larda alsanız olmaz mı diye 🫠
Kızlar kanamam var dua edin doktora çıkıyorum. Daha çok erken
İnşallah bir şey çıkmayacak canım iyi düşünelim güzel olsun🙏🏻

Ben de sancıyla acile gelmiştim yatışım yapıldı kızlar . 36+2 yiz şu an ama doğuma engel bir durum olmadığını söyledi doktor . Kendi doktorumu istediğim için yarın sabah saatlerinde doğum gerçekleşecek. Benim için de dua edin 🙏
Sağlıkla gelsin , gelişimini tamamlamış çıkmak istiyor demekki <3
Güzelliklerle kucağınıza alın

Ooo minnoş hızlı çıktı baya çıkmaya hazırlanıyor sanırım😀
Gününü beklesin annesini üzmesin😀

Son dönemece girdik herkeste var bir gerginlik heyecan sağlıkla gelsinler inşallah 🙏🏻
Benim de kasık ağrım arttı karnımın üstü de yumuşadı sanırım bizimki de giriyor kanala🫠

Çatı muayenesi genel rutinde 37.haftada yapılıyor zaten 3 gün önce bakılmış sana iyiki de bakılmış baksana açılman bile olmuş 🫠

Çok sevindim canım benim bildiğim de öyle 4 haftaya kadar olan gerilikler normal ve doktorun dediği gibi zaten büyüme durmuş değil gayet iyi minik kuşun😍

Kesinlikle aynı düşüncedeyim içerde ne kadar kalırlarsa o kadar iyi hatta doktoruma bugün soracağım 39+larda alsanız olmaz mı diye 🫠

İnşallah bir şey çıkmayacak canım iyi düşünelim güzel olsun🙏🏻
Evet evet sanırım içerde sıkıldı artık😅 doktorda diyor başımıza iş açacak biraz daha dursun. Bayramda bi sıkıntı çıkartır gibi oldu zaten dedim yapma yavrum yapma bekle biraz daha inşallah anne sözü dinler de zamanını bekler 😁

Kuzum 10 gün içinde girince kontrol muayenesi oluyor.
Benim hastanemde 9 gün bu süre
Hayırlısyla kolaylıkla birbirinize kavuşursunuz inş 🤲

Of çok pahalı ben nst için ekstra ödemiyorum hiç (küçük ilçe özel hastanesi ama)

Artık rapor alıp yatman lazım sanırım canım, inşallah bir şey olmayacak plasentadan dolayı oluyordur
Ay hastanenin işgüzarlığı. :işsiz: Koskoca medikalpark hastanesinde muayene ücreti 2200 tl. Nst için de ayrı ücret alınmıyor.
İyi günler kızlar . Bugün kontrolüm vardı 34+2 haftalık gebeyim . Karık çevremiz 1 hafta geriden geliyor onun harici herşeyi güzeldi çok şükür . Kan ve idrar tahlili vermiştim . Şimdi hemşire aradı kan değerlerimde iyiymiş ama idrarda protein çıkmış . Bir ilaç yazıldı onu 1 hafta kullanıp tekrar idrar verecekmişim . Tansiyonum normal ödem yok ama içim içimi yedi . E nabızda da gözükmüyor bugün ki sonuçlar henüz değerini de bilmiyorum 😞 başına gelen oldu mu 😞
İlacı al iç bacım. Şifan ondadır ins. Tansiyon normal, ödem yoksa endişelenme.💙 Gebelik zehirlenmesi teşhisi için yüksek tansiyon olması gerek.

Bende de protein çıktı. Aynı gün öğleden sonra başka hastanede tahlil verdim protein görülmedi. 🤷‍♀️ Yani idrarın miktarı bile çok önemli. Başka sebeplerle de protein çıkabiliyor.

Bunu anlamak için Perinatolojiye gittim. Elimde 24 saatlik idrarla. Tahlil istedim sonuç geldi. Güvenli miktarda idi. Günlük 300 mg a kadar hamilelikte normal sayılıyor. Benimki 170 mg gelmişti.

Son düzenleme:
Ya çok rahatım, Vaalbara Vaalbara açıklıkla kaç hafta gezmiş ya ben de öyle olurum diye bi paniklemedim henüz :KK48: bir de doğum sezeryan dedi doktor, o kafamı kurcalıyor kendimi hep vajinal doğuma şartlamıştım bebek de baş geliş duruyordu. Sağlık olsun
Ben ne kaçırdım uyumaktan, niye sezeryan dedi sana, açıklıktan birşey olmaz bekler de başka belirti etki var mı kimin var açıklığı, ben çok mu uyudum bugün acaba 😂😂

Anammmm! :KK57:
İki saat bakmadım siteye. Kanaması olan, sancıyla yatışı yapılan…o_O

Çok mu yüksek sancın ? Kesmek için ilaç veriyorlar mı yoksa doğuma mı karar verildi kesin olarak ?

Bnm 3 gündür günde 1-2 defa kasılmam oluyor. Yalancı sancılardan büyük ihtimal. Bugün dışarda yürürken geldi kasılma yürüyemedim baya kötü oldum. Bi yere oturdum dinlendim öyle devam ettim. Doktora randevu alacaktım bugn için doluymuş. Akşam nöbetçiymiş ama. Devam ederse bi görünmeyi düşünüyorum. Geldim eve uzandım şimdi. Birde dün ve bugün akıntımda kırmızı nokta nokta bişeyler gördüm anlam veremedim. Doktorun asistanını aradım riskli bi durum değil ama direk kan gelirse iletişime geçelim dedi. Varmı başına gelen?

Bnm 3 gündür günde 1-2 defa kasılmam oluyor. Yalancı sancılardan büyük ihtimal. Bugün dışarda yürürken geldi kasılma yürüyemedim baya kötü oldum. Bi yere oturdum dinlendim öyle devam ettim. Doktora randevu alacaktım bugn için doluymuş. Akşam nöbetçiymiş ama. Devam ederse bi görünmeyi düşünüyorum. Geldim eve uzandım şimdi. Birde dün ve bugün akıntımda kırmızı nokta nokta bişeyler gördüm anlam veremedim. Doktorun asistanını aradım riskli bi durum değil ama direk kan gelirse iletişime geçelim dedi. Varmı başına gelen?
Bende bir iki değil 21-22. Saymıyorum ama çok fazla kasılmam var. Hatta Dr a giderken de taş gibiydi. Kapısında beklerken keza aynı şekilde. Dua ettim nst de kasılmayayım diye.

Yani çok sık yaşıyorum. Aralarda bebek hareketlerini takip ediyorum. O hareketliyse kasılmaları ciddiye almamaya çalışıyorum ki dışarda yürüme evde iş yapma modu da yok devamlı dinlenme halindeyim.

Akıntıdaki kırmızı nokta nedir bilemedim. Takip et ins devam etmez 🤲🏼

Evet canım kafası çok büyük dedi riske atmıyor yani çatı muayenesi bile yapmadı gerek duymadı sanırım 😅 seni muayene etti mi hiç belki muayene sonrası karar verir.
Alttan muayene olmadım da klasik ultrason muayenesi oldum canım. Orda ki ölçüme göre neredeyse 3 hafta önde 😅 bizimki de büyük ya hatta dikişin çok olur normal doğum olursa dedi 🥲

Benim Dr, kızıma hamileyken iri bebek iri bebek doğum zor olur diyip durdu. Ben yine de bekledim. Normal deneyelim dedim. Bekledik. 41. Haftaya girince miad doldu. Bundan sonra her türlü risk olabilir ben sorumluluk almıyorum diyerek, evet sadece bunu söyleyerek beni sezaryene yönlendirdi. Korkuttu bi anlamda yani. 4 küsür ölçmüştü doğumdan önce, 3860 doğdu. Tabi +- ölçümde farklılık olabilir. Ama niyeti hakkında aynı şekilde samimi old çok inanmıyorum.

Doğum kaderdir. Vaktine, şekline bi yere kadar müdahale edilebilir diye düşünüyorum. Olacak olan oluyor sonuçta. Ama ilk doğumunuzsa ve normal doğurmamak için başka geçerli bi maniniz yoksa iyi düşünün derim. 🌺

Vakit yaklaşınca Dr lar biraz da kolaya kaçıyor sanıyorum. Yani haftasonu, gece yarısı hastaneye gelip o hemgameyi yaşamak ihtimalindense sezaryen daha kolay geliyor bu bi gerçek.

Son düzenleme:
Kızlar kanamam var dua edin doktora çıkıyorum. Daha çok erken
Canımm sakin olmaya çalış dua edelim inşallah bir sey olmaayacak 🌸
İlk defa mı çatı muayenesi olacak peki? 37'de oluyomuş normalde evet, ben nişandan şüphelenince yapıldı ki rahim yumuşamış ve 1 cm açılmış bile :rolleyes:
Ya benim kafada tam pregnancy brain oldu 😅 Zaten bu 2.doğum ilki normal oldu niye baksın catıya di mi zaten doğurmusum bi kere demek ki olabiliyormuş ahhsjsh ama bilmiyorum ki doktor bi daha bi bakalım der mi
Dua edelim inşallah 🤲🏼sancıların açılma mı yapıyor doktor doğum kararı verdi

Devit bitmişti. Bugün Dr dan reçete yazmasını istedim. 10 gün önce yapılmış tahliller var e nabızda. B12 sınırlar dahilinde ama onu da yükseltelim dedi. Tamam dedim onu da yazın öyleyse. Kan iyi, magnezyum güzel dedi.

Birazdan multivitamin sordu. İki gebeliğimde de kullanmadım dedim. Bence gerekli, onu da vericem dedi.

Sonuç, Dr mührünü bastığı üç tane broşür verdiler elime. Hepsi özel markalar. Dışarı çıktım ilaç mümessili de Dr la görüşmek için bekliyor. Çıkınca bakabilir miyim bizim ilaçlarımız mı dedi broşürlere baktı.

Ben hiçbirini almayacağım. Ebe gebelik takibi için mesaj atmıştı zaten. Yarın aile hekimine gidip devit ve b12 yazdıracağım. Yada perşembe devlet hastanesinde randevum var. Onda yazdırırım.:kahve:

Son düzenleme:
Ya çok rahatım, Vaalbara Vaalbara açıklıkla kaç hafta gezmiş ya ben de öyle olurum diye bi paniklemedim henüz :KK48: bir de doğum sezeryan dedi doktor, o kafamı kurcalıyor kendimi hep vajinal doğuma şartlamıştım bebek de baş geliş duruyordu. Sağlık olsun
Bebişler sağlıklı olsun yeterli 🥰
Hangisi olursa olsun kolaylıkla atlatalım inşallah
Süreçler yorucu olacak ama sonrası çok güzel 😍

Back
X