• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bende yalnızım oğlumu babasıyla bırakıp gideceğim doğuma, kimseye güvenip yapmadık ya bebelerimizi, hallederiz sıkma canını..
Yürü beaaaah! :KK5:
Vaalbara Vaalbara nın askerleriyiz :KK48:

Eşim izin alır doğum zamanı ama en fazla iki gün gece yanımda kalamaz devlet hastenesi kabul etmiyor eşleri kızım eşimde kalır muhtemelen doğum yaptıktan sonra tek kalacağım sanırım aklım kızımda da olacak biliyorum sonrası zaten tek başıma idare edeceğim 🙏🥰
Ben de böyle düşünüyorum. Allahın izniyle neden yalnız yapamayalım ?:KK68:
Benim yok annem, kv.m de istemez böyle işleri, dil ucuyla gerek var mi dedi yok dedim, hallederim dedim, eşim kızdı annesine bende gerek yok dedim, zaten odaya çıkana kadar kimseyi almazlar odada da arkadaşlık etsin diye gelmiş olur gerek yok dedim yalan söyledim biraz, zorlamanın anlamı yoktu, hiç düşünmüyorum ne olur diye, hallederiz biz 😊
Benim Kv, hemşire. Kızıma hamileyken ben söyle bebek yoğun bakımda çalıştım. Söyle çocuk servisinde nöbet tuttum, anlattı durdu. O zaman da aynı binada oturuyoruz. Dedim ki doğumda refakatçi olmak istiyor demek. Şimdi onu çağırmazsam alınır küser.o_O

Benim annemin ciddi hastalıkları var, tansiyon ve şeker hastası olması yanı sıra. Kalmayı ister ama kotaramaz. O yüzden annem hiç alternatif olmadı kafamda.

Neyse doğum oldu. Ben odaya geldim. Annemin şekeri benim kesi yerimi görünce fırladı. Fenalaştı. Hemşireler müdahale etti falan. Baktı olmuyor. Dedi ki sen iyisin. Kv de burda madem seni ona emanet ediyorum, baban beni götürsün kızım. Tamam dedim. Ayağa kalktı gitmek için.

Kv de o saniye ayağa kalktı. Eşime, oğlum sen de beni eve bırak dedi.:KK57: Ben o gün anladım onun dengesizliğini. Bu sefer annem kız kardeşime kaş göz etti. Sen kal ablanla dedi. 22 yaşında kızcağız o da.

Hakket annem ve Kv gitti. Ben bacımla kaldım. Ama düşündüm kardeşim kalsa yanımda kotarır durumu ama ya acil bi durum olursa, eşimin karar vermesi yada onayı gereken?:KK64: Aynı odada hepimiz de kalamayız. Dedim kardeşim sen git. Ben idare ederim. O da çantasını hazırlayıp gelmiş yavrum. Benden daha öngörülü idi Kv konusunda. :bicak:Zorla gönderdim onu.

Eşimin bana bi yardımı olmadı fiziken. Ama varlığı bi destekti. Sabaha kadar kaç kez bebeği emzirdim yerine koydum. Altını değiştirdim, hiç uyumadım. Sabaha da ahiretliğimle bacım geldi yine sağolsun.

Diyeceğim o ki, zaten gönlü olmayana hiç minnet etmemek lazım. Allah bana güç versin. Sürünür yine işimi yaparım.:anne: Kimseye müdana etmem. Tırnağın varsa başını kaşı demişler. Öyle b.k gururlu bi yayım ben 😄

Son düzenleme:
Devit bitmişti. Bugün Dr dan reçete yazmasını istedim. 10 gün önce yapılmış tahliller var e nabızda. B12 sınırlar dahilinde ama onu da yükseltelim dedi. Tamam dedim onu da yazın öyleyse. Kan iyi, magnezyum güzel dedi.

Birazdan multivitamin sordu. İki gebeliğimde de kullanmadım dedim. Bence gerekli, onu da vericem dedi.

Sonuç, Dr mührünü bastığı üç tane broşür verdiler elime. Hepsi özel markalar. Dışarı çıktım ilaç mümessili de Dr la görüşmek için bekliyor. Çıkınca bakabilir miyim bizim ilaçlarımız mı dedi broşürlere baktı.

Ben hiçbirini almayacağım. Ebe gebelik takibi için mesaj atmıştı zaten. Yarın aile hekimine gidip devit ve b12 yazdıracağım. Yada perşembe devlet hastanesinde randevum var. Onda yazdırırım.:kahve:
Aile hekimlerinin yazdığı d vit coledan d3 ise alma bence hem tadı kötü baya hem içinde kastor yağı var ben aldım içemedim kaldı öyle

Aile hekimlerinin yazdığı d vit coledan d3 ise alma bence hem tadı kötü baya hem içinde kastor yağı var ben aldım içemedim kaldı öyle
Ne istersem onu yazıyor saolsun. Daha önce kullanıp bitirdiğim markaları isticem.

Benim Kv, hemşire. Kızıma hamileyken ben söyle bebek yoğun bakımda çalıştım. Söyle çocuk servisinde nöbet tuttum, anlattı durdu. O zaman da aynı binada oturuyoruz. Dedim ki doğumda refakatçi olmak istiyor demek. Şimdi onu çağırmazsam alınır küser.o_O

Benim annemin ciddi hastalıkları var, tansiyon ve şeker hastası olması yanı sıra. Kalmayı ister ama kotaramaz. O yüzden annem hiç alternatif olmadı kafamda.

Neyse doğum oldu. Ben odaya geldim. Annemin şekeri benim kesi yerimi görünce fırladı. Fenalaştı. Hemşireler müdahale etti falan. Baktı olmuyor. Dedi ki sen iyisin. Kv de burda madem seni ona emanet ediyorum, baban beni götürsün kızım. Tamam dedim. Ayağa kalktı gitmek için.

Kv de o saniye ayağa kalktı. Eşime, oğlum sen de beni eve bırak dedi.:KK57: Ben o gün anladım onun dengesizliğini. Bu sefer annem kız kardeşime kaş göz etti. Sen kal ablanla dedi. 22 yaşında kızcağız o da.

Hakket annem ve Kv gitti. Ben bacımla kaldım. Ama düşündüm kardeşim kalsa yanımda kotarır durumu ama ya acil bi durum olursa, eşimin karar vermesi yada onayı gereken?:KK64: Aynı odada hepimiz de kalamayız. Dedim kardeşim sen git. Ben idare ederim. O da çantasını hazırlayıp gelmiş yavrum. Benden daha öngörülü idi Kv konusunda. :bicak:Zorla gönderdim onu.

Eşimin bana bi yardımı olmadı fiziken. Ama varlığı bi destekti. Sabaha kadar kaç kez bebeği emzirdim yerine koydum. Altını değiştirdim, hiç uyumadım. Sabaha da ahiretliğimle bacım geldi yine sağolsun.

Diyeceğim o ki, zaten gönlü olmayana hiç minnet etmemek lazım. Allah bana güç versin. Sürünür yine işimi yaparım.:anne: Kimseye müdana etmem. Tırnağın varsa başını kaşı demişler. Öyle b.k gururlu bi yayım ben 😄
Bende asla ama asla minnet etmem, söylemem, isteyen samimi olan kendini gösteriyor zaten, kv.m de uğraşmaz böyle şeylerle sevmiyor kadın teklif etmek bile sacma, asla söylemem istemem, uydurdum gerek yok odada diye üzerinde kalmamış oldu, halbuki dört çocuğu var süreci çok iyi biliyor, benim soyledigimin ne kadar doğru olup olmadığıni da biliyor ama işte gerek yok. Kendim sürünürum gerekirse, kimseye de aman halim bu demem.

36+5 kontrol günü ve doğum şekli planlandı tarih verildi 25 Haziranda sezeryan ile doğacak. Kafası çok büyük ve çok aşağıda biraz daha sabret yat dinlen iyice gelişsin dedi. Ayakta kalma dedi, geçen bahsetmiştim vajinadan bıçak saplanması gibi ağrı ve sanki kendini aşağıya itiyor gibi demiştim kafası aşağıda değil baya aşağıda dedi doktor bu sebeple dinleneceksin kafası büyük olduğu için suyunu patlatma ihtimali de var dedi. Haftaya Salı son kontrolümüz var. Tarih verilince bir heyecan başladı😬😬
Yerim onun kafasını ❤️

Evet sürpriz yapmış cocikim🤣 çok şükür. Bi de ekledi. Eğer diğer yerler büyüse ve kafa büyümese niye büyümedi diye düşünürdük ama sonuçta o da büyüyor yani önemli olan haftasının artması dedi 🥰 cocikimin de fotosu bu 🥰 inşallah bizi banlamazlar 🤣
Ahahahhahahahahahahaha mükemmel bir foto benimki de geçen hafta n@h yapıyordu 😀😀😀

Benim yok annem, kv.m de istemez böyle işleri, dil ucuyla gerek var mi dedi yok dedim, hallederim dedim, eşim kızdı annesine bende gerek yok dedim, zaten odaya çıkana kadar kimseyi almazlar odada da arkadaşlık etsin diye gelmiş olur gerek yok dedim yalan söyledim biraz, zorlamanın anlamı yoktu, hiç düşünmüyorum ne olur diye, hallederiz biz 😊
Söylemiştin canım hatırlıyorum
benim kv genç ve burada olsaydı bende istemeszdim açıkçası rahat edemezdim
Olsun canım durum ne olursa olsun hallederiz inşallah 🤲🏻🥰

Benim gibi sizlerde varsınız 🥰 böyle destek olmak bile çok iyi geliyor ❤️

benimde gelecek olan annem kaynanam kız kardeşim ve arkadaşım memleketten bunların hepsi ayrı şehirlerde uzakta beni de strest sarıyor hepsi bir gelmese daha iyi diye biz zaten evde kalabalığız onlar gelecek bakalım ne olacak sadece arkadaşımı istiyorum ben aslında diğerlerine sırayla gelin demek istiyorum ama eşim diyor olmaz ayıp kaynanam yaşlı annem yaşlı hazır biz onlara hizmet edeceğiz bu zaten belli sırf torun derdine gelicekler yoksa yardıma değil eşime diyorum hepsi bir gelmesin derken bu gidişle ani bir doğumla yanlız kalıcam hastanede kalbimde bu fesatlık varken:)

Benim Dr, kızıma hamileyken iri bebek iri bebek doğum zor olur diyip durdu. Ben yine de bekledim. Normal deneyelim dedim. Bekledik. 41. Haftaya girince miad doldu. Bundan sonra her türlü risk olabilir ben sorumluluk almıyorum diyerek, evet sadece bunu söyleyerek beni sezaryene yönlendirdi. Korkuttu bi anlamda yani. 4 küsür ölçmüştü doğumdan önce, 3860 doğdu. Tabi +- ölçümde farklılık olabilir. Ama niyeti hakkında aynı şekilde samimi old çok inanmıyorum.

Doğum kaderdir. Vaktine, şekline bi yere kadar müdahale edilebilir diye düşünüyorum. Olacak olan oluyor sonuçta. Ama ilk doğumunuzsa ve normal doğurmamak için başka geçerli bi maniniz yoksa iyi düşünün derim. 🌺

Vakit yaklaşınca Dr lar biraz da kolaya kaçıyor sanıyorum. Yani haftasonu, gece yarısı hastaneye gelip o hemgameyi yaşamak ihtimalindense sezaryen daha kolay geliyor bu bi gerçek.
Gerçekten sana %100 katılıyorum. Benim okuduğum doğal doğum kitabında da bu yazıyordu yani doktorlar her türlü başta kendini garantiye almak sonra da doğumun planlı olması konusunda kendilerini çok daha güvende hissediyorlar bu yüzden gerçekten gerekli olmayan çoğu kişiye de sezeryan doğum önerdiklerini düşünüyorum bana şimdiye kadar normal dedi daha gitmedim ama gidersem de yine de sezeryan derse bir başka daha doktor görüşü almak istiyorum Eğer doktorun son anda sezeryan dediği ve sizin de içinize yatmayan bir şey varsa ben sizin yerinizde olsam bir doktor görüşü daha alırdım kızlar

Ben ne kaçırdım uyumaktan, niye sezeryan dedi sana, açıklıktan birşey olmaz bekler de başka belirti etki var mı kimin var açıklığı, ben çok mu uyudum bugün acaba 😂😂
Canım ben geçen nişan geldi diye şüphelendiğim için dr bugün ebe kontrol etsin dedi, kontrolde rahim yumuşamış ve 1 cm açılma olmuş, benim kız biraz yaramaz sanırım hafif de sancım var. 😁 Sezeryan deme sebebi ise pubis biraz basıkmış, zor durumda olur dedi. Buraya ekliyorum sonucumu. Bugün nereye gitmeyi planlarken (sen biliyorsun konuyu) nerede buldum kendimi 🥶
Bnm 3 gündür günde 1-2 defa kasılmam oluyor. Yalancı sancılardan büyük ihtimal. Bugün dışarda yürürken geldi kasılma yürüyemedim baya kötü oldum. Bi yere oturdum dinlendim öyle devam ettim. Doktora randevu alacaktım bugn için doluymuş. Akşam nöbetçiymiş ama. Devam ederse bi görünmeyi düşünüyorum. Geldim eve uzandım şimdi. Birde dün ve bugün akıntımda kırmızı nokta nokta bişeyler gördüm anlam veremedim. Doktorun asistanını aradım riskli bi durum değil ama direk kan gelirse iletişime geçelim dedi. Varmı başına gelen?
Canım, benim de birkaç gün önce akıntının içinde nokta nokta kahvemsi şey geldi, son durumum yukarıda yazdığım gibi. Sen uygun zamanda kontrollerini yaptır mutlaka.
Nasıldı çatı muayenesi canım
Çatı ben alttan muayene olurken kastığım ve bir yerimde kemik darlığı olduğu için zor geçti, aşılama olurken ve alttan her muayenemde ben bunu yaşıyorum. o yüzden endişe etmeyin rahat olursanız hemen bitiyor canikom 😘

Eklentiler

• IMG_20250610_122845.webp
    IMG_20250610_122845.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 22
lady peacock lady peacock leydiciğime soruyorum bildiğimden, tecrübesi olan başka anneler varsa siz de yazın kızlar sezeryan fikrine alışmakta zorlanıyorum.

Canım, şehir efsaneleri var ya biraz sana sormak istedim. Sezeryan sonrası senin karnın aşağı sarktı mı? Ya bizim şirkette bir kadın vardı alt göbeği gitmiyordu sezeryan olduğu için ve estetik oldu yağ aldırıp sıkılaştırdı. Sanki doğum kilom gitmez diye korkuyorum.

Bir de süt gelmiyor gecikiyor muhabbetinden korkuyorum. Nerede olumsuz olay kendimi ona endekslemişim istemsizce. Bebekle vakit geçiremem ilk günler acıdan ağrıdan hep yatarım diye korkuyorum.

Canım ben geçen nişan geldi diye şüphelendiğim için dr bugün ebe kontrol etsin dedi, kontrolde rahim yumuşamış ve 1 cm açılma olmuş, benim kız biraz yaramaz sanırım hafif de sancım var. 😁 Sezeryan deme sebebi ise pubis biraz basıkmış, zor durumda olur dedi. Buraya ekliyorum sonucumu. Bugün nereye gitmeyi planlarken (sen biliyorsun konuyu) nerede buldum kendimi 🥶
Bebişin durumunu biliyordum da bugün kontrole gittiğini kaçırmışım canım, sağlıkla gelsin de doğumun şekli önemli değil.

Diğer konuda sen biraz ertele, rahatla bı nefes al, olmazsa yine yolu biliyorsun, şimdi sen de gerginsin, streslisin, belli ki x kişisi senden daha hamile, dogurmasina müsade et rahatlar heralde 🤷🏻‍♀️

Ne demek gerek varmı diye sorması Allah aşkına hicbir işe yaramasalar bile manen yanında olması bile sana destek.

Kızlar her kontrole gittiğimde nstye bağlanacak miyim
36 dan sonra her muayenede rutin nst bakılıyor diye biliyorum.
lady peacock lady peacock leydiciğime soruyorum bildiğimden, tecrübesi olan başka anneler varsa siz de yazın kızlar sezeryan fikrine alışmakta zorlanıyorum.

Canım, şehir efsaneleri var ya biraz sana sormak istedim. Sezeryan sonrası senin karnın aşağı sarktı mı? Ya bizim şirkette bir kadın vardı alt göbeği gitmiyordu sezeryan olduğu için ve estetik oldu yağ aldırıp sıkılaştırdı. Sanki doğum kilom gitmez diye korkuyorum.

Bir de süt gelmiyor gecikiyor muhabbetinden korkuyorum. Nerede olumsuz olay kendimi ona endekslemişim istemsizce. Bebekle vakit geçiremem ilk günler acıdan ağrıdan hep yatarım diye korkuyorum.
Doğumdan sonra sisin inmesi zaman aldı. Ama demiştim daha önce de, hamilelikte aldığım 20 kg uçup gitti. 6 ay sonra üstümde sadece 3 kg almıştı. Ama o 3 kg da sanki göbekte duruyordu . Sarkmadı ama böyle göbekli gibi duruyordum.

Spora gittim 4 ay boyunca. Antrenör zorlamadan karın odaklı çalışma programı yaptı bana. Ve o yaşıma kadar varolduğunu dahi bilmediğim karın kaslarımı gördüm. :rapci:

Tabi o zaman korse takmadım. Dr bana 7. gün korseyi takmaya başla demişti. Belki korse kullansaydım spora da gerek olmayacaktı. O yüzden bu sefer önce korse deneyeceğim :KK66:

Süt mevzuuna gelince, sezaryende tabi normal doğuma göre biraz daha geç geliyor süt. Kardeşimde direkt geldi misal, bende 2. Gün az az geliyordu. Demek o da kişiden kişiye değişiyor. Zaten bir çay kaşığı kadar gelse bile kafiymiş ig de bi ebeden dinledim.

Kendini olumsuza şartlandırma. Karın da kalmayacak, sütümüz de gelecek. :KK68:

Eklentiler

• IMG_5922.webp
    IMG_5922.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 23
Back
X