• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bende hemşireyim ilk gebeliğimde aktif birim dahiliye servisinde çalıştım hem 24.haftaya kadar ayda 7-8 24 saat nöbet tuttum 24.haftadan sonra da mesaiye dönünce o serviste aktif çalıştım.
Bu gebeliğimde de Allahtan süt iznim varken gebe kaldım da nöbet tutmuyorum.
Sağlıkçılar için çalışma sistemi berbat ya gerçekten çalışma şartlarında hiç bir iyileştirme yok gebelikte de hep zor şartlar altında çalışıyoruz
İlk gebe olduğumu öğrendiğimde dahiliye servisinde nöbetçiydim ben de 10 tane 24 üm vardı nasıl tutacağım dedim servis hep ful olup 2 kişi nasıl duracağım dedim ki sonrasında düşük riskim oldu ve doktor rapor verdi zaten gebeliğin başlarında kötüydüm mide bulantısı olarak iyi ki raporluydum sonra döndüm ama benim nöbetlerimi tutan arkadaşlarım çok yorulmuş ve tabi memnun olmadılar rapor almamdan yöneticiler bir şey yapmadı 4. Ayımda döndüm hastaneye ve başka servise bile nöbet yazdılar onlara da destek atmak için çok kötü bir meslek 24 haftam olunca da kan almaya verdiler çok yoğun malesef

Kızlar haftaya randevu aldım 19. Haziran. Kontrol muayenesi oluyor di mi? Bi daha ücret vermek istemem.
Bizim hastanede gittiğimiz günü de sayıyorlar, bugün muayene olan için 19'u tam son gün oluyor. Bizim kontrol de bugündü, yine de ilk sefer iki defa para ödeyip dilim yandığından 18'ine aldım randevuyu garanti olsun diye ama 19'u da kontrol günü aslında, öyle hesapladım.

Bende arefe yaşadım aynı durumu, sıkıntı yaşamayız inşallah bekleyebildikleri kadar beklesinler 😊
Ne güzel anne karnında tıpış tıpış takılmak varken ne diye acele ediyorlar zaten 🥹 konuşuyorum anlatıyorum kızım burası güvenli biraz daha kal diye 🙊

Yok kız ona niye baksın elini koyacağı yere bakıyor sonra o muayene ederken muhabbet ediyorsun bakisarak bı acayip durum işte 😂😂

Ya ne bileyim başıma gelecekleri bileyim diye :D
O durumda muhabbet edemem heralde, göz göze bile gelmek istemem ahah

Ya ne bileyim başıma gelecekleri bileyim diye :D
O durumda muhabbet edemem heralde, göz göze bile gelmek istemem ahah
Alisirsin canım alışırsın, açık mı değil mi sorarsın meraktan yine o oralari karıştırırken bakarsin tavşan gibi 😂😂

Doğumumu yaptıracak muhtemel dr muayenesinden çıktım.

Bebek 3180 gr. Diyete rağmen yine bel çevresi önde. Ama kızımın da doğum kilosu yüksek old için normal gördü. Baş çevresi bir hafta geride, ama önemli değil dedi. Rahim ağzı uzunluğu 31 mm. Boy 48 cm civarı.
Bi aksilik olmazsa 39. Haftada sezaryeni uygun görüyorum dedi. 30 Haziran ı zikretti. Hayırlısı 😊

Su an nst deyim. Eki Görüntüle 3602868

İns buna sancın var, yatış gerek demez.

Düzenleme: Haftaya kontrole gel dedi. Çıkıyorum

Kilosu çook iyi şimdiden böyleyse 20 güne kadar 4 kilo olur küçük tosuncuk oh maşallah 🧿🥰 Tarih de belli hadi bakalım sağlıkla gelsinnnn

Kızlar çok şükür geldim. Sorun yok gibi duruyor. Nst dümdüz çıktı bi sancı bile yok. Zaten ağrım da yoktu hiç hatta kendi kendime ne güzel bi gün falan diye düşünüyordum 😀 nazar değdirdim sanırım. Bebeğin suyu vs de her şey iyi şükür. Plesenta aşağıda diye olmuş kanama. Ama açıklık yumuşama hiç bi şey yok. Rahim ağzı uzunluğunu 32 mm ölçtüler o da güzel dedi. Yatış vermek istemiyorum evin yakınmış nasıl olsa kanama artarsa ya da sancı olursa gel dedi. Ciğer geliştirici aldırdı ama bir hafta içinde doğum olacağını sanmam kenarda dursun dedi. Cuma tekrar göreceğim bir sıkıntı olmazsa dedi. Öylelikle ayrıldık hastaneden. Önceki kontrolde en ufacık kanama demek doğumun başlaması demektir hemen gelmen lazım demişti o yüzden endişe ettim ama çok şükür Rabbim korkutmuş sadece 🙏🏻 hepiniz canımsınız çok teşekkür ederim.
lady peacock lady peacock Vaalbara Vaalbara C cokyenianne
essanli essanli ben boyle sey gormedim ben boyle sey gormedim fenomendar fenomendar hati hati hati hati aryakusum aryakusum rdrsn rdrsn G gukcan Irmakkk Irmakkk M Mori21

Canım kafası büyük olduğu için mi sezaryen olacak? Benimkinin de kafası önde baya hala net sezaryen demiyor haftaya karar verelim dedi 🤔

32. haftada kafası büyük normal doğuma engel olabilir ama ileriki haftakra bakalım demişti bana. Belki 36-37. haftalarında netleşeceği için size dememiştir. Kaçıncı haftadasınız?

Kızlar çok şükür geldim. Sorun yok gibi duruyor. Nst dümdüz çıktı bi sancı bile yok. Zaten ağrım da yoktu hiç hatta kendi kendime ne güzel bi gün falan diye düşünüyordum 😀 nazar değdirdim sanırım. Bebeğin suyu vs de her şey iyi şükür. Plesenta aşağıda diye olmuş kanama. Ama açıklık yumuşama hiç bi şey yok. Rahim ağzı uzunluğunu 32 mm ölçtüler o da güzel dedi. Yatış vermek istemiyorum evin yakınmış nasıl olsa kanama artarsa ya da sancı olursa gel dedi. Ciğer geliştirici aldırdı ama bir hafta içinde doğum olacağını sanmam kenarda dursun dedi. Cuma tekrar göreceğim bir sıkıntı olmazsa dedi. Öylelikle ayrıldık hastaneden. Önceki kontrolde en ufacık kanama demek doğumun başlaması demektir hemen gelmen lazım demişti o yüzden endişe ettim ama çok şükür Rabbim korkutmuş sadece 🙏🏻 hepiniz canımsınız çok teşekkür ederim.
essanli essanli ben boyle sey gormedim ben boyle sey gormedim fenomendar fenomendar hati hati hati hati aryakusum aryakusum rdrsn rdrsn G gukcan Irmakkk Irmakkk M Mori21

Çok şükür korkutuyorsun ani mesajlarınla haa :D Ama neden kanama olmuş olabilir, miktarı ne kadardı ? Açıkçası kanama beni de korkuturdu Allah korusun ama normal de olabiliyor işte böyle.

Ay çok şükür aklım sendeydi plesenta olayından dolayı dedim erken dogum olmaz inşallah çok şükür bizim kuzularımız direniyor direniyor 🥰

çok şükür ya sevindim iyi haberlere dikkat et daha fazla bundan sonrasında

lady peacock lady peacock leydiciğime soruyorum bildiğimden, tecrübesi olan başka anneler varsa siz de yazın kızlar sezeryan fikrine alışmakta zorlanıyorum.

Canım, şehir efsaneleri var ya biraz sana sormak istedim. Sezeryan sonrası senin karnın aşağı sarktı mı? Ya bizim şirkette bir kadın vardı alt göbeği gitmiyordu sezeryan olduğu için ve estetik oldu yağ aldırıp sıkılaştırdı. Sanki doğum kilom gitmez diye korkuyorum.

Bir de süt gelmiyor gecikiyor muhabbetinden korkuyorum. Nerede olumsuz olay kendimi ona endekslemişim istemsizce. Bebekle vakit geçiremem ilk günler acıdan ağrıdan hep yatarım diye korkuyorum.

Ablam 2 sezeryan çocuk doğurdu dümdüz karnı var sarkık durmuyor. Mankenlerin de çoğu sezeryan doğum yapıyor eğer yapın müsaitse toparlıyor vücut bence. Gözlemlediğim bu yönde.

Çok şükür korkutuyorsun ani mesajlarınla haa :D Ama neden kanama olmuş olabilir, miktarı ne kadardı ? Açıkçası kanama beni de korkuturdu Allah korusun ama normal de olabiliyor işte böyle.
Kuzum bir ped dolacak kadar değildi. Zaten başta fazlaca bi akıntı geldi sonrasında pembe ve kırmızı şekilde geldi. 7-8 damla anca gelmiştir. Ben hatta ilk pembeliği görünce nişan geldi sandım da sonra kırmızı görünce iş arkadaşlarıma söyledim onlar da hemen doktora uğra dediler öyle gittim. Başta çok panik değildim de sonra 33. Haftaya daha yeni girdiğim aklıma geldi 😀 çatı muayenesi yaparken de hiç kana rastlamadılar çok ilginç bir şekilde. Ve kanama da durmuş sanırım artık gelmiyor

Back
X