2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kızlar bebeklerinize mama kullanıyorsanız hangi mamadan memnunsunuz
Aptamil prosyneo ve hipp organik combiotik dönüşümlü gidiyorum anne sütü ile birlikte. Çoğunlukla sağıp veriyorum yetmezse takviye.
Hipp çok güzel kaka yaptırıyor sarılık riski olan varsa bol kaka atması için baya işe yarıyor

Sarılık olmasın dedik emme gücü yok diye sağıp verdik mama verdik. Şimdi beni emmiyo. Ağlicam nasıl alışacak tekrar sağıp vermek nereye kadar götürür ki ya :110:

Bende hipp kullanıyorum aptamil comfortmil mi ne vardı onu alın çok iyi vs dediler ama bizimkine asla yaramadı. Hipp güzel geldi ondan devam sma da kullandık ama hipp:)

Kalça ultrasonu için sıramı almak gerekiyor öyleyse hangi bölüme sıra alacağım bilen varmi kizlar

Ben hipp kullanıyordum biraz gazlı bizimki kaka yaparken gaz çıkarirken bağırıyor kızarıyordu dr unun tavsiyesi ile Aptamil prosyneo ya geçtik şimdi daha rahat çok şükür.
Kalça ultrasonu içinde normal çocuk Dr undan randevu aldık o yönlendirdi

Kalça usg yi Cemil Taşçıoğlu nda yaptırdık muhakkak sorun gün içinde yer varmı diye biz o şekilde sorduk saat 16 da de geliyor isterseniz yazarım dedi sormasak ileri bir tarihe verecekti bizde 16 da tekrar hastaneye gelip çektirdik
Gözü nasıl yapacağız direk goz dr undan mi alacağız acaba yoksa yine çocuk Dr undan mi 🤔

Selam kızlar nasılsınız?
Biz iyiyiz çok şükür aşırı sıkıldım evde ve bebeleri de alıp annemin babamın evine geldim.Ortam değişikliği güzel olur büyükle ilgilenip severler bende biraz rahat ederim diye düşündüm. 🫠
Pazartesi günü 28 günlüktü doktora gittik ve yine kilosu az geldi doktor artık şansını kaybettin düzenli mama başlıyoruz dedi.
Her iki emzirmeye bir emzirmeden sonra içtiği kadar mama ver 60-90 ml.
İçemez diye düşünme hiç gün geçtikçe midesi büyüyecek, mama miktarı artacak dedi.
İki gündür emzirme sonrasında mamayı hazırlıyorum uyuyup kalıyor ya da mamayı hazırlamış oluyor.
Yani emiyor sadece gibi oldu kaç kez mama yaptıysam içmedi, kilosu da geriden geliyor ne yapacağım nasıl sütümü yağlı kilo aldıran süt haline getirebilirim?

Selam kızlar nasılsınız?
Biz iyiyiz çok şükür aşırı sıkıldım evde ve bebeleri de alıp annemin babamın evine geldim.Ortam değişikliği güzel olur büyükle ilgilenip severler bende biraz rahat ederim diye düşündüm. 🫠
Pazartesi günü 28 günlüktü doktora gittik ve yine kilosu az geldi doktor artık şansını kaybettin düzenli mama başlıyoruz dedi.
İçemez diye düşünme hiç gün geçtikçe midesi büyüyecek, mama miktarı artacak dedi.
İki gündür emzirme sonrasında mamayı hazırlıyorum uyuyup kalıyor ya da mamayı hazırlamış oluyor.
Yani emiyor sadece gibi oldu kaç kez mama yaptıysam içmedi, kilosu da geriden geliyor ne yapacağım nasıl sütümü yağlı kilo aldıran süt haline getirebilirim?
Gebelikte olduğu gibi bol proteinli beslenme diye biliyorum. Et süt peynir vs. Tek memeyi en az 15 dk emzir ve bir sonraki emzirmede son emzirdiğin memeden başla. Süt arttırıcı besinlerden tüketebilirsin ya da takviyeler var brewer’s yeast çok önerilen druna sorup kullanabilirsin. Eğer bebiş memeyi boşaltamıyorsa kalan sütü sağım yaparak verebilirsin. Uyuyor diye emzirmekten kaçınma gerekirse saatte bir emzir uyandır zorla. Ha bir de sinir ve stresten uzak durmaya çalış. Süt miktarını etkiliyor ama kalitesinden emin değilim. Benim aklıma gelen ve kendi bebişimde uyguladıklarım 🌸

Selam kızlar nasılsınız?
Ben de bebekle çok sıkılıyorum, çok küçük olduğu için gittiğim yerden de bişey anlamıyorum

Gebelikte olduğu gibi bol proteinli beslenme diye biliyorum. Et süt peynir vs. Tek memeyi en az 15 dk emzir ve bir sonraki emzirmede son emzirdiğin memeden başla. Süt arttırıcı besinlerden tüketebilirsin ya da takviyeler var brewer’s yeast çok önerilen druna sorup kullanabilirsin. Eğer bebiş memeyi boşaltamıyorsa kalan sütü sağım yaparak verebilirsin. Uyuyor diye emzirmekten kaçınma gerekirse saatte bir emzir uyandır zorla. Ha bir de sinir ve stresten uzak durmaya çalış. Süt miktarını etkiliyor ama kalitesinden emin değilim. Benim aklıma gelen ve kendi bebişimde uyguladıklarım 🌸
Teşekkür ederim canım sabah kahvaltım iyi ama öğlen ve akşam yemeği dikkat edemiyorum ya geçiştiriyorum ya da protein ağırlıklı olmuyor özellikle bu sıcaklarda sıcak yemek aklımdan geçmiyor🤦🏼‍♀️
Brewer yeast başladım evet bence de sütü arttırıyor üç gündür kullanıyorum göğüslerim daha çabuk doluyor ama bebeğim sanki hala son sütü iyi ememiyor dediğiniz gibi yapıp son memeden başlayayım ben diğer memeden başlıyordum hep, bir de dediğiniz gibi deneyeyim.
Şimdi 2-3 saatte bir emziriyorum ama belki de daha sık emzirmeliyim 🤷🏼‍♀️
Sinir stres lohusa olunca eksik olmuyor valla illaki sinir olacak bir şey buluyorum ama çok şükür küçük anlık şeyler oluyor 😄
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏻🥰

Back
X