Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    127
Özelden alamıyorum randevu bulunamıyo çünkü çevre iller buraya geliyo. Gebeliğin 11.haftasından beri çok şükür boyu gelişiminden 2 hafta önde. Bende eşimde uzunuz. Bilmiyorum işte iç daraltıcı. Gece boyu kabus gördüm zaten. Sağolun

Bende çok hızlı alıyorum kilo
Diyette yapılmaz bu durumda. Neyden nasıl kesilir bilemedim hiç. Porsiyonlarımı küçültünce doymuyorum resmen
Ben bugün çok korktum bu hızla nereye kadar gidicem diye. Yani dediğin gibi porsiyonlarımı küçültsek doymayız zaten çabuk acıkıyoruz. Ay cidden bu sefer üzüldüm ben ya

Şartları bilmediğim için öyle söyledim. Ama ben cihazların eski olduğunu düşünüyorum hala
daraltma hiç içini, bütün uygulamalar bu hafta için o kg aralığını söylüyorlar

Bende tek gerçekten devamlı gece kalkıp tuvalete gitmek bazen zorluyor ama sanırım sürecin bir parçacı olduğunu kabul etmeye zorluyorum kendimi
Alışacağız bir şekilde ne yapalım 20 hafta oldum hala alışamadım ama neyse bu arada gece 3te susayınca maden suyu içtim anında tuvalete çıktım aklında olsun seninde biraz olsun kendime geldim bu gece

Ben bugün çok korktum bu hızla nereye kadar gidicem diye. Yani dediğin gibi porsiyonlarımı küçültsek doymayız zaten çabuk acıkıyoruz. Ay cidden bu sefer üzüldüm ben ya
Yaa üzülme
Bizde tombiş hamile oluruz napalım
Ben tatlı, ekmek vs yememeye çalışıyorum. Çok acıkınca kuruyemiş falan yiyorum çokta nefsimi köreltmiyor ama napıyım bari çocuğa yarayacak şeyleri yiyeyim diyorum anlayacağın

Bende 38 yaşındayım ve ilk gebeliğim aynı duyguları yaşıyorum, her yanım ağrıyor kesinlikle genç ana olmak lazım
Ben de 35 yaşındayım ilk gebeliğim şimdiden pertim ama kafamda iyi olduğumu düşünüp pozitif sinyal veriyorum kendimi dinlememeye özen gösteriyorum. İyisin ağrın yok diye diye kendimi motive ediyorum. :) Ağrılarım başladıkça spor, yoga veya pilates yapıp kaslarımı rahatlatıyorum biraz daha iyi hissediyorum. Her gün spor yapmaya özen gösteriyorum bana fayda sağladı. Siz de deneyebilirsiniz

Kesin sabah kalkıp işe gitmek büyük lüksmüş son 1 senedir evdeyim
Olsun şu an için elinden gelip değiştirebileceğin bir şey değil bu durum. Eminim evde çok yoruluyorsundur ama alışkanlık haline getirip her akşam yarım saat dışarı çıkıp hava alsan yürüsen biraz daha kendini iyi hissedebilirsin. Sürekli evin içinde olmak negatif etkiliyor olabilir..

Benim canım tatlı ve ekmek istiyor biraz da yiyorum ya sağlıklı olalım da inşallah yavaşlar kilo almamız sonrası için de zor olmaz inşallah

Bende de vardı ağrıdan kıvranıyordum. Hepsi hamilelik ve hormonlardan malesef. Bana doktorum öneri olarak akşam 7 den sonra yediklerimde çok seçici olmamı ve az miktarda yememi önerdi. Çoğunlukla yoğurt, meyve, kuruyemiş vs tercih ediyorum. Bir de her yemekten sonra hemen oturma 15 dk yerinde hareket et mideye insin yemekler direk oturursan şişirir, gaz yapar ve rahatsızlık verir dedi. Ben bu hafta hepsini uyguluyorum çok daha iyiyim.

Bazen mecbur yemek durumunda kalıyorum işte iken 16.00 ya da 17.00 de yemek yiyorum. Ara öğün gibi de yanima meyve götürüyorum su siralar mandalina cok yedim c vitamini alayim grip olacak gibiyim acaba o mu sisirdi beni. Sonra saat 22.30 gibi eve geliyorum o sırada baya açıkmış oluyorum. Ama o şişkinlik olduğundan dolayı yiyesim gelmiyor mesela. Aslında geç yemiyorum yemeğimi ama nedense şişkinlik ve gerginlik çok oluyor. Bu son zamanlarda başladı bu durum. Gece yemeden yatayım dedim yok olmuyor çok aç hissediyorum kendimi Sürekli hareket halindeyim aslında ayakta çalışıyorum magaza yöneticisi olarak ama demek ki koşmam lazım

Hiç evham yapma canım 15 dk sürmemesi lazım detaylı ultrason her organına geniş geniş bakıyor ve inceliyor. Bir de ben normalde de özel hastanede takipliyim ultrasonu iyi olmasına rağmen detaylı için perinatoloji bölümüne yönlendirdi onların ultrasonu farklı, sonuçlar daha net çıkar dedi. Devlet hastanelerinin ultrasonları o kadar iyi olmayabiliyor karanlık görmüş ultrason net göstermediği için olabilir. Hiç endişe etme kendini üzme, gelişimi bu zamana kadar çok da güzel her bebek aynı ölçüde olmaz ve haftasına göre 390 gr da gayet iyi önemli olan hamileliğin son zamanlarındaki bebek ölçüleri senin bebişin de söylediğine göre çok sağlıklı görünüyor. Kötü bir şey görmüş olsaydı Pazartesi günü çağırmaz direk söylerdi..

Yaa perakende sektörü çok zor hamilelikte Allah yardımcın olsun. O zaman senin çok ayakta kalmaktan dolayı da ödemin olabilir. Saat başı oturup dinlenme imkanın varsa onu dene bir de çünkü çok oturanlara ayağa kalkın çok ayakta olanlara oturup dinlenin vücut ödem yapmasın diyorlar. Hepsi alışma süreci bir kaç haftaya bu şişliklerde geçecek :)

Şu an için çok şükür zorlanmıyorum. Allah razı olsun. Saat başı oturabilirim 10 dakika otursam yeter mi acaba bu hafta onu deneyeyim Geçsin vallahi gerçekten çok zorladı bu durum beni tam bulantilar geçti ne güzel yemek yiyorum dedim şimdi de bu çıktı :) Sabırsızlıkla bekliyorum. Yoğurt olarak ne yiyorsun? Ben süt ürünleri olarak sadece peynir, kaşar tüketiyordum. Artık yoğurt da yiyeyim dedim. Dün manda yoğurdu aldım daha faydalı olur heralde diyerek.

Geçecek bir kaç haftadır ben hamilelikten çok keyif almaya başladım hatta bazen hamile olduğumu unuttuğum oldu. Ev yapımı yoğurt tüketiyorum çoğunlukla ama yoksa hazırlardan doğal yoğurt yiyorum. Manda yoğurdu da güzel bir seçenek. Her gün yoğurt, kefir veya ayran tüket muhakkak hem kalsiyum hem de probiyotik bağırsaklar için de çok faydalı:))

Günaydın güzel hamişler
Nasılsınız? Umarım herkes iyidir
size danışmam gereken bir konu var
Akşamdan beri göğüs ve karnımın arası ağrıyor, baskı var gibi orada. Oturunca iyiyim ama kalkınca çok garip. Tarif edebildim mi bilmiyorum ama. Benzer bişey yaşayan var mı? Normal mi acaba?

Merhaba bebeğin kilosu normal demedi mi? İyi bence. Benimki de 376 Gr 20+6 da. Kalp için titiz davranıyorlar. Tüp Bebek doktorum transfer aşamasında bile kalp için detaylı tetkik isteyin demişti. Şimdi perinatolog da kalp için çocuk doktoruna yönlendirdi. Sorun yok ama detaylı takip isterim ben dedi. Korkmayın. 450 Gr haftasından iri demek olurdu. Bazı bebekler minyon bazıları iri olabilir. Takılmayın chatgpt 350- 400 Gr arası olmalı diyor.

Eklentiler

• Screenshot_2025-10-24-09-57-43-78_96b26121e545231a3c569311a54cda96.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 10
2-3 gündür deniyorum yapacağım inşallah

Canım günaydın orada mide var sanırım benim de midem hep ağrıyor özellikle yemeklerden sonra. İnşallah normaldir. Üzerimde yani gögsümde öküz oturuyor gibi ağırlık hissi de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…