• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ya kızlar doğuran biziz neden hediye veriyoruz onlar getirsin Alla Alla ben yaptirmicam valla doğurduğuma şükür etsinler 🥴😂
Aynı fikirdeyim hele evde ki misafir ağırlamaya tamamen karşıyım. Lohusa lohusa herşry o kadsr zor ve karmasıkken evini temizle misafir ağırla insanı zor duruma sokuyor bir ay iki ay sonra gelin bebek anne toparlansın dimi bebişler enfeksiyona açık anne desen keza öyle insanlar birde hemen ertesi gün gelmiyorlar mı çıldırıyorum bakalım kızımda odadan dışarı adımımı atmamıştım bunda da aynı mı olacak acaba😵‍💫

Peki ikizler için ne olur pazarlık sorusu gibi oldu ama 😂😂

İlk çocuğa kaç veriyorlardı hatırlamıyorum. Ama ilk çocuğa bir kereye mahsus olan. İkinciye de 5 yıl aylık 1500 😁
Ben de ikizlerde o zamanın bir kerelige mahsus olan yardımdan faydalanmıstım. 1. Çocuk 2. Çocuk ücretleri farklıydı. İkisini birden almıştım 😁

Kızlar alt temizlemek ilk zamanlar için pamuk aldım kendim su ve hindistan cevizi yağıyla yapıcam ama hastaneye götürmek için ve dışarda kullanmak için ıslak mendil ne alıcaksınız? Bitane marka var içime sinen water wipes diye ama o da çok pahalı. Önerileriniz neler?

Aynı fikirdeyim hele evde ki misafir ağırlamaya tamamen karşıyım. Lohusa lohusa herşry o kadsr zor ve karmasıkken evini temizle misafir ağırla insanı zor duruma sokuyor bir ay iki ay sonra gelin bebek anne toparlansın dimi bebişler enfeksiyona açık anne desen keza öyle insanlar birde hemen ertesi gün gelmiyorlar mı çıldırıyorum bakalım kızımda odadan dışarı adımımı atmamıştım bunda da aynı mı olacak acaba😵‍💫
Ya ben bu konuda çok sertim . Yani , kimsenin akılsızlığının cezasını ne ben ne de bebek çeksin istemem. Bu yüzden hiçbir şekilde misafir kabul etmeyi düşünmüyorum . Özellikle ilk 2 ay ..
İlk doğduğunda arkadaşlarıma bile dedim hastaneye görmeye gelirsiniz sonra artık bebek kendini toparlayınca dedim. Sakınmaktan da ziyade. Bana çok düşüncesizlik geliyor. Yakın arkadaşım doğurdu 40 ından önce kimseyi davet etmiyoruz dedi. Anlayışla karşıladım. Siz haber verirsiniz bebeğin hediyesi vardı dedim sonra 2 aylık falandı herhalde bebeği görmeye gittik.
Önceden o kırılmasın bu kırılmasıncı bi insandım ama şu an bu çok başka bi durum .

İlk çocuğa kaç veriyorlardı hatırlamıyorum. Ama ilk çocuğa bir kereye mahsus olan. İkinciye de 5 yıl aylık 1500 😁
Ben de ikizlerde o zamanın bir kerelige mahsus olan yardımdan faydalanmıstım. 1. Çocuk 2. Çocuk ücretleri farklıydı. İkisini birden almıştım 😁
Anlamadım ki ☹️ aylık 1500 alıyoz di mi 😁 bez kaç para yeter mi acaba 🤔

Kızlar alt temizlemek ilk zamanlar için pamuk aldım kendim su ve hindistan cevizi yağıyla yapıcam ama hastaneye götürmek için ve dışarda kullanmak için ıslak mendil ne alıcaksınız? Bitane marka var içime sinen water wipes diye ama o da çok pahalı. Önerileriniz neler?
Gebe okuluna başladım dün ben ilk derslerden biriydi pamuğa alternatif antibakteriyel deepfresh kadın doğumcu kendi bebeğine de kullanmış 😊

Allaha büyük konuşmayayım ama ben kimseyi 40 gün istemiyorum diye ailelere bi dile getirdim akraba doldurmasınlar evimi diye

Ya ben bu konuda çok sertim . Yani , kimsenin akılsızlığının cezasını ne ben ne de bebek çeksin istemem. Bu yüzden hiçbir şekilde misafir kabul etmeyi düşünmüyorum . Özellikle ilk 2 ay ..
İlk doğduğunda arkadaşlarıma bile dedim hastaneye görmeye gelirsiniz sonra artık bebek kendini toparlayınca dedim. Sakınmaktan da ziyade. Bana çok düşüncesizlik geliyor. Yakın arkadaşım doğurdu 40 ından önce kimseyi davet etmiyoruz dedi. Anlayışla karşıladım. Siz haber verirsiniz bebeğin hediyesi vardı dedim sonra 2 aylık falandı herhalde bebeği görmeye gittik.
Önceden o kırılmasın bu kırılmasıncı bi insandım ama şu an bu çok başka bi durum .
BEnce de en mantıklısını yapmış arkadaşın

Maşallah kızlar çoğunuz alışverişleri yaptı, süslemelere bile geçtiniz🥳 ben daha hastane çıkışı, yatak, araba gibi alışverişleri yapmadım. Yatağı genelde 2 yaşa kadar ölçüde yapmışlar anladığım kadarıyla. Aldıysanız sizde de böyle mi? Ben daha çok 3-4 yaşa kadar kullanabileceğimiz yatak bakıyorum.

Ay benimde öyle oluyor. İkizlere hamileyken otobüs kullanmak zorunda kalmıştım. 28 haftalık hamileydim yer vermemsilerdi. Ve hastane dönüşü aşırı bitkin olduğum bir gündü 😬 şuan yine vermiyorlar 😅
Ben de bugün kızımın dershanesine uğradım
Kızım çıkana kadar e bebeğe gideceğimi söyledim
Kızım dersi bitince beni sormuş onlarda e bebeğe kadar gitti demişler
Bizimki de haa hamile ya bebeğin eksiklerini tamamlayacak sanırım demiş
Hocalar şaşırmışlar aaaa hamile mi annen diye 😁
Tesettürlü olanlar kamufle noktasında daha şanslı 😁

Ben de karşıyım hem de çok
Ailem ve eşimin ailesi uzakta gelemezler
Yakındaki akrabaların geleceğini de sanmıyorum
Komşular hepsi yaşlı ve çooookkkk meraklılar
Kapıya yazı asacağım mevsimin getirdiği hastalık riskinden dolayı 40 gün lütfen zilimizi çalmayın diye 🙄 hakikaten bunu yapacağım
Arkadaşlarım da hastaneye gelen gelir gelemeyen de haber verirse 2 aydan sonra diyeceğim

Temizlik ve düzen konusunda ne kadar dikkatli olursanız olun eğer evinizde bir yardımcınız yoksa lohusayken ipin ucu kaçıyor
Ve ben bu stresli sürece bir de misafir stresini ekletemem

Maşallah kızlar çoğunuz alışverişleri yaptı, süslemelere bile geçtiniz🥳 ben daha hastane çıkışı, yatak, araba gibi alışverişleri yapmadım. Yatağı genelde 2 yaşa kadar ölçüde yapmışlar anladığım kadarıyla. Aldıysanız sizde de böyle mi? Ben daha çok 3-4 yaşa kadar kullanabileceğimiz yatak bakıyorum.
Ben ikea nın sundvık beşik modelinden aldım
Büyük oğlumun da ondandı 4 yaşı bitirene kadar kullandı, evdeki mobilyalara da uyuyor diye yine ondan aldım. Ölçüleri 60*120

Bende iki çocuğuma da evde kendim pamukla temizledim, fakat hem dışarı hemde hastane işleri gibi pamukla temizlenemeyecek durumlar çok oluyor, bu gibi durumlar için de su bazlı ıslak mendil bulunduruyorum yanımda, çok üst rakamları gereksiz buluyorum

hangi doktorla görüşmüştünüz acaba gittiğim zaman sorayım bende
Burçin karamustafaoğlu ilk çıkan perinatoloji riski gebelik yazan vardı ya Funda yazıyor sanırım ünlem işaretine basınca asıl doktor çıkıyor ordan bakmıştım

Bende iki çocuğuma da evde kendim pamukla temizledim, fakat hem dışarı hemde hastane işleri gibi pamukla temizlenemeyecek durumlar çok oluyor, bu gibi durumlar için de su bazlı ıslak mendil bulunduruyorum yanımda, çok üst rakamları gereksiz buluyorum
Hangileri su bazlı oluyor acaba ben de almak istiyorum hiç denk gelmedim sanırım

Back
X