Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    15
Sizin karnınız da büyüme başladı mı? Yoksa benimki kilo aldım diye mi çıkmaya başladı normal mi bu aşamada? 10 haftalık

Dahiliyecim ve kadın dogumcu hep aç bakılması gerektigini söyledi
İlginç benimki açlık gerekmiyor dedi sadece ilacı sabah almadan kan vermek tercih ediliyor diye biliyorum. Özellikle ilk aylarda ben aç versem üstüne ilacı alıp yarım saat beklesem çok kötü olurdum. İlacı bile aldım o yüzden

Benim de tansiyonum çok düşüyor her seferinde baygınlık geçiriyorum ama işte öyle istiyorlar diye

merhaba herkese 10+5 oldum bende ikiz bebiş bekliyorum . 2-3 Gündür göbüşüm belirginleşti baya alt karnımda büyüme oldu hatta bazı pantolonlarım rahatsız etmeye başladı
Ahh hayırlı oksun ikiz bebişleriniz çok tatlı ne güzel sizin belki birazcık daha bebişler ortaya çıkıyordur tekli gebeliklere göre, valla şu sıralar benim günden güne değişiyor dün göbeğim var gibiydi bugün tamamen normale dönmüş belki yediklerimizde ödem vs yapıyordur. 11+5 teyim tam olarak göbeğim çıkmaya başladığında burayı güncelleyeceğim sizlerde bizi güncelleyin

O zaman dikkat edelim
Ben yuzmeyi sordum. Dedi kalp atisini duyalim sonra yuze bilirsin
Galiba kişiden kişiye değişiyor 11+5 im şuanda 3 aydır pilatese gidiyordum bala devam ediyorum haftada 2 gün olacak şekilde. Gebeliği farkettiğimde tabi daha gebeye uygun hareketler yaptırıyorlar. Çok memnunum çok sıkılaştım devamda edeceğim. Sadece hoplamalı zıplamalı hareketleri önermiyorlar, ağırlık kaldırmalıda aynı şekilde. Bizim doktorumuz tersine yüzebiliyorsanız sürekli yüzün dedi bizim vucudumuzun rahatlaması açısından çok iyiymiş. ( tabi riskli gebeliklerde bunlar geçerli değildir diye düşünüyorum)

Benim de tansiyonum çok düşüyor her seferinde baygınlık geçiriyorum ama işte öyle istiyorlar diye
Şimdi bi araştırdım da açlık tokluğun TSH'ı etkileyebileceğini iddia eden çalışmalar var. Ama bazı kaynaklar açlık şart değil derken bazıları açlık istiyormuş.

Sizin karnınız da büyüme başladı mı? Yoksa benimki kilo aldım diye mi çıkmaya başladı normal mi bu aşamada? 10 haftalık
Merhaba, 11+5 teyim bazı günler hafif bir şişkinlik hissediyorum. Bazı günler karnım dümdüz hiç yok. Sanırım yediklerimize bağlı ödem tutmaya meyilli vucudumuz. Kilo almış mıydınız? Benim kilom sabit henüz tam olarak bir belirginleşme yaşamadım. Ama birkaç haftaya başlar diye düşünüyorum:)

Merhaba 9 ve 10. Haftalarda çok kabızlık sıkıntısı yaşadım. Sabah sıcak su ile 1-2 kuru incir yedim. Duphalac içtim. Bol bol su içtim ve birlaç akşam kabak çorbası yaptım( bağırsakları çalıştırdığını duymuştum) buları yaptığım günlerde hep tuvalete çıktım. Bu hafta hep kendiliğimden çıkabildim. Birde tuvalettte biraz uzun bekleyin o zamanda 5-10 dakika sonra bekleyip çıkabilirsiniz deneyimlerim bunlar:)

Şimdi bi araştırdım da açlık tokluğun TSH'ı etkileyebileceğini iddia eden çalışmalar var. Ama bazı kaynaklar açlık şart değil derken bazıları açlık istiyormuş.
Bende hep aç verirdim ama dahiliye doktoru o kadar önemli değil dedi ve tokken kan verdim.
Değerim açken verdiğime göre daha düşük çıktı.
İlk gebeliğimde de aç gel demişlerdi ama tok test vermiş biri olarak tokluk çook etkilemedi aksine daha düşük çıktı

Sindirimi zor besinlere ara vermek gerekiyor, lifli beslenirseniz yürüyüş yaparsanız bunlara ek kefir kuru kayısı eklerseniz beslenmenize zamanla düzelecektir. Benim öyle oldu

Zaten bisey demedi benim doktorum da:) sadece guvenlik acisindan denizden enfeksion kapma riski oldugu icin daha tedbirli olmak lazim ondanilk trimester dikkat edilmesi gerek. Doktordan doktora da degisiyor tabii:) ben Turkiyede degilim

Zaten bisey demedi benim doktorum da:) sadece guvenlik acisindan denizden enfeksion kapma riski oldugu icin daha tedbirli olmak lazim ondanilk trimester dikkat edilmesi gerek. Doktordan doktora da degisiyor tabii:) ben Turkiyede degilim
En nihayetinde bebeklerimiz sağlıklı gelsinde gerisi önemli değil size de çok güzel bir hamilelik dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…