- 16 Ekim 2016
- 2.933
- 2.277
- 133
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #3.981
Birbirimize fikir veriyoruz ki. Yani yediklerimiz kısıtlı zaten. Midemiz kötü durumda. Sonuçta stresli bir zamandan geçiyoruz. Bence gitmeyin. Ne güzel dertleşiyoruz
Haklısınız, Ben seviyorum burda yaşadığım şeyleri paylaşmayı. Sonuçta benzer şeyleri yaşıyoruz. Ortaklaşa fikir oluyor. Ben strese girmiyorum sizde girmeyin. Hepimiz duygusalız gebelikten. Aynen devam edelim
Ben 12+5 deyim hala iştahım açılmadıcanım bir şey ceker mi diye düşünüyorum asla bir şey bulamıyorum. Yemek önerileri verelim kıızlar buradan yararlı olur aklıma bir şey gelmiyor. Makarna ve salata midemi bulandırmıyor. Kusmadım hiç ama hep bi tiksinme hissi var buna da şükür
Hepinize teşekkür ederim.. Ailemle konuşunca evham yapıyorlar benden çok daha fazla hem de. Sürekli arıyorlar merak ediyorlar geçmişteki kayıp nedeniyle. Konuşamıyorum o yüzden çok da. Arkadaşlarım da aynı şehirde olarak bakarsak iş yerinden var sadece onlarla da ilişkimi belli bir çerçevede tutmak istiyorum. Özelimi biraz daha içimde yaşamaktan yanayım. İş ortamında olanlar özellikle anlayacaktır ne demek istediğimi. Rahatça konuştuğum Bi burası vardı. Ki onda da gerçekten bana yazılsa ne hissederim diye düşünerek yazmaya çalışıyorum. Kimseyi kırmak istemem hele de hamile ise asla. Ama ağzımızdan çıkan her konu için birileri onu konuşmayın bunu konuşmayın dedikçe boğmaya başlıyor burası da. Herkes her konuya ilgili olmak ve okumak zorunda değil. O mesajlar baktım ki ilgim değil okumadan geçiyorum ben mesela. İlgisi olanlar cevap veriyor zaten. Konu ne olursa olsun herkes böyle yapabilir bence. Çünkü burası herkese açık bir platform. Birbirinden farklı birçok kişi biraradayiz. Herkesin aynı anda memnun olması imkansız zaten. Hem üst üste yazdığım konulara böyle denilmesi hem duygusal Bi zamanda olmam nedeniyle biraz içerledim sanırım dün. Tekrar teşekkür ederim anlayış ve desteğiniz içinÇok haklısınız. O konuşulmasın bu konuşulmasın peki bu aşamada başka ne konuşulabilirki birçoğumuzun yaşadığı şeyler aynı. Gitmeyin lütfen ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum birbirimize destek olmaya devam edelim
Ben kayıp konusunun bile konuşulmamasını doğru bulmuyorum mesela. Bunun gebelikte olabilecek bir risk olduğu herkes tarafından biliniyorken kafadan atılabildiğini sanmıyorum. Allah korusun kaybım olsa gebe numarası mı yapacağım ya da gizemli bi şekilde ortadan mı kaybolacağım?
Bir kişi bir konuyu konuşmak istemezse konuşmayabilir. Siz de başka konuda konuşmayabilirsiniz ama benim ne konuşacağıma başkası karar veremez. Tabii ki insanlar öneride bulunabilir ama uymak zorunda değilsiniz. Daha önce de üye kaybettik neden siz de gidesiniz, grupta farklı düşüncelerin olması çok normal. Ben konuşmak istiyorum deyip devam edebilirsiniz gitmeyin
Saygı duyuyorum ama katılmıyorum, bu grubun bir diğer üyesi olarak
Kayıp konusunda da aslında konusulmamasindan taraf değilim. O anda arkadaşlarımızdan uzulen panik olan vs gorunce geri adım atıp susmaya basladim, onlar adına da uzuldum o anda duygusal baktım yine. Okurken uzulup korktuklari seyleri dibine kadar yasadim ama bu da gercek. Dolayısıyla ben normal bir gebelik dönemi geçiremiyorum mesela. Korkularım evhamlarim kat kat fazla diğerlerine göre. Kayıp yasayan herkesin oldugu gibi. Ve daha fazla desteğe morale ihtiyac duyuyoruz bu açıdan bakılabilir. Empati yapılacaksa cift taraflı yapılabilir bu konuda da. Ilk trimesterde görülen durumlardan biri de bu maalesef ki. Yok saymaya çalışmak bu gerçeği değiştirmiyor. Yaşamış kişilere de bunu içinde bastır konuşma demek aslında o kişinin içinde korkularini büyütüyor farkında olmadan. Olumsuz durumlari yok saymak yerine tam aksine bazı şeylere uyanık olmakta fayda var. Önlem almaya çalışmak için. Tek Dr un verdiği karara uymayip başka Dr a daha gittiği için bebeğini kurtaran insanlar gördüm. Buraya riskli durumda olup korkan yazan herkese de anlatmaya çalıştım. Üşenmedim kimi gördüysem tek tek aynı şeyi tekrar yazdım. Yazarken aynı acıyı yaşadığım halde. Çünkü burayı okuyan insanlar bundan yola çıkıp belki başka yollar arayacak bebeğinin onunla kalmasına vesile olacak. Bunu düşündüm.Bu konuda bende arkadaşıma katılıyorum çünkü eskiden yaşadıklarını tecrübelerini acılarımızı da paylaşıp yürüyoruz bu yolda, yeri geliyor tecrübelere dayanarak daha temkinli olmaya çalışıyoruz , aynı acıları yaşamış biri olarak yazıyorum dilerseniz diğer grupları okuyun her grupta bi sıkıntı var çünkü annelik kolay bir şey değilbirbirimizin dualarını alarak sıkıntılarımızı kaygılarımızınmutlulukları paylaşarak yaşayıp güzel günler görelim inşallah P papatyamm13
İnşallah bizlerde bundan sonra hep güzel şeyler paylaşacağız canım seni en iyi anlayanlardan biri benimKayıp konusunda da aslında konusulmamasindan taraf değilim. O anda arkadaşlarımızdan uzulen panik olan vs gorunce geri adım atıp susmaya basladim, onlar adına da uzuldum o anda duygusal baktım yine. Okurken uzulup korktuklari seyleri dibine kadar yasadim ama bu da gercek. Dolayısıyla ben normal bir gebelik dönemi geçiremiyorum mesela. Korkularım evhamlarim kat kat fazla diğerlerine göre. Kayıp yasayan herkesin oldugu gibi. Ve daha fazla desteğe morale ihtiyac duyuyoruz bu açıdan bakılabilir. Empati yapılacaksa cift taraflı yapılabilir bu konuda da. Ilk trimesterde görülen durumlardan biri de bu maalesef ki. Yok saymaya çalışmak bu gerçeği değiştirmiyor. Yaşamış kişilere de bunu içinde bastır konuşma demek aslında o kişinin içinde korkularini büyütüyor farkında olmadan. Olumsuz durumlari yok saymak yerine tam aksine bazı şeylere uyanık olmakta fayda var. Önlem almaya çalışmak için. Tek Dr un verdiği karara uymayip başka Dr a daha gittiği için bebeğini kurtaran insanlar gördüm. Buraya riskli durumda olup korkan yazan herkese de anlatmaya çalıştım. Üşenmedim kimi gördüysem tek tek aynı şeyi tekrar yazdım. Yazarken aynı acıyı yaşadığım halde. Çünkü burayı okuyan insanlar bundan yola çıkıp belki başka yollar arayacak bebeğinin onunla kalmasına vesile olacak. Bunu düşündüm.
Hersey hayata dair. Sevinçler de acılar da. Salt mutluluk diye birsey yok...
Çok teşekkür ederim desteginiz, anlayışınız ve güzel kalbiniz için
Aminnnİnşallah bizlerde bundan sonra hep güzel şeyler paylaşacağız canım seni en iyi anlayanlardan biri benimbizde cinsiyetlerini hareketlerini doğumlarını yazdığımız günleri sağlıkla görelim inşallah
Hazır ol sen kıpırdayan eller ayaklar göreceksin annesiKızlar biz 11 haftalık olduk bugün doktor kontrolüm var çok heyecanlıyım en son üç hafta önce görmüştüm bebişimi
Ayyyy inşallah yerim onun kıpırdayan her yeriniHazır ol sen kıpırdayan eller ayaklar göreceksin annesi
Çok değil ama iştahım kapalı. Hiç kusmadım şükür ona ragmen iki üç kilo verdim maalesefMide bulantısı varmıydı sizde çok fazla?
Doktor tahmın etmedi mi?Kızlar elimiz kolumuz çok güzel oynuyordu duygulandım valla :)) cinsiyet tahmini gelir mi :)
Foto gelir mi ?Ayyyy inşallah yerim onun kıpırdayan her yerini
Oyy yerim ben onun minik ellerini maşallah maşallahKızlar elimiz kolumuz çok güzel oynuyordu duygulandım valla :)) cinsiyet tahmini gelir mi :)
Gelir gelirFoto gelir mi ?
Erkek benceKızlar elimiz kolumuz çok güzel oynuyordu duygulandım valla :)) cinsiyet tahmini gelir mi :)
Oyy Maşallah benim kuzuma maşallah nasıl elleri ayakları çok tatlı bi görüntü demiEki Görüntüle 3623064 Kızlar hesap makinesiyle çekilse daha net bir görüntü çıkabilirdi görüntü berbat11 haftalık normalde 11+5 ile uyumlu çıktı. Ense kalınlığı vs normal dedi doktor
Canım gerçekten hiç anlayamadım devlete gittim ultrason görüntüsü çok kötüydü biraz hevesim kursağımda kaldıOyy Maşallah benim kuzuma maşallah nasıl elleri ayakları çok tatlı bi görüntü demi
Ay ben kaçırdım 11+5 için cinsiyet tahmini yaptılar mı sizeEki Görüntüle 3623064 Kızlar hesap makinesiyle çekilse daha net bir görüntü çıkabilirdi görüntü berbat11 haftalık normalde 11+5 ile uyumlu çıktı. Ense kalınlığı vs normal dedi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?