Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Akşam yatmadsn granolayla süt bana iyi geliyor. Ben de sabah açlıktan midem ağrırcasına uyanıyorum o yüzden bastırıyor öyle şeyler bence iyi oluyor

Hiç yemedim sade yulaf deneyeyim o zaman. Önerebileceğiniz marka var mı? Bu arada haftada birkaç gün kefir içiyorum o da çok acıktırıyor

Bende ocean mummy kullanıyorum, bu kullandığımızda multivitaminler olduğu için extra bi takviye vermedi, sadece demir ilacı kullanıyorum buna ek olarak.

Hiç yemedim sade yulaf deneyeyim o zaman. Önerebileceğiniz marka var mı? Bu arada haftada birkaç gün kefir içiyorum o da çok acıktırıyor
Lifalif markasının ince öğütülmüş mavi paketi var her markette bulursun onu, altınkılıç sade kefir ile (laktozsuz olan değil laktozsuzu tercih etmiyorum çünkü onun içinde ayrı bi işlemden geçtiği için, ne kadar az işlenmiş o kadar fayda) içine bi tane muz doğruyorum bazen yaban mersini bazen incir doğruyorum canın ne isterse çilek vb., meyvenin verdiği tat yavan gelirse bal koy, birde mesela ceviz badem fındık at istersen hindistan cevizi de serp offf mükemmel hem sağlıklı hem faydalı benim diyetisyenim de doktorumda böyle önermişti

Denensinnn

Hamilelik öncesi başlamıştım ben de. 3 ay kullandım. Sonrasında da devam ettim. Multivitamin olarak efa mom kullanıyorum. Onda da var. Doğurana kadar devam.
İlk hamileliğimde de böyle oldu.
Kendi doktorum ne derse ona uyuyorum. Ona çok güveniyorum.
Başkalarına kulaklarım kapalı.
Yoksa kafam karışır diye düşünüyorum.

Benimki de doğuma kadar devam dedi ama başka dr lar da belli bir aydan sonra kesiyorlar ya ondan takıldım. Böyle sağlıklı örnekler görünce rahatlıyor insan

Ben de vifolic kullanıyorum demir için de gynotardyferona başladım ikisinde de folik asit var doktorum öyle önerdi. Tekil gebeliklerde günlük 1000 mcg dan fazlası önerilmiyor diye okudum

Canım valla benim de hiç hareket yoktu şuan daha yeni18+3 oldum yeni böyle damar oynuyor gibi birden damar gibi atıyor ama çok yavaş diğerleri öyle değil di bu çok tembel valla
Selam canım bebeğin hareketlerini hissetmeye basladinmi ben yeni yeni çok hafif bir his oluyor çok belirgin değil ama dün doktora gittim onu sormayı unutmuşum

Selam canım bebeğin hareketlerini hissetmeye basladinmi ben yeni yeni çok hafif bir his oluyor çok belirgin değil ama dün doktora gittim onu sormayı unutmuşum
Evet canım bende yeni yeni hissediyorum bir iki gün oldu internetim olmadığı için cevap vermedim birazda soğuk algınlığım var çok kötüyüm baktım ben o kadar rahatsızım bebek te oynamaya başladı dedim acaba odamı benim çektiğim ağrıları çekiyor olabilir mi sence

Yaa oylemi geçmiş olsun ama zannetmiyorum bebekte sıkıntı olmaz inşallah hareketler belirginlesmeye başlamıştır inşallah bende artık daha iyi hissetsem çok hafif hissediyorum doktora gittinizmi bida cinsiyet belli degilmi

Merhaba kızlar bir şeyi merak ettim. Doktorum bana gebelik başında çiğ yumurta içerdiği için mayonez vs yasaklamıştı. Bununla beraber az pişmiş yumurta, şarküteri ürünleri sucuk salam vs hepsini yasaklamıştı. Ben arada sucuk salam kaçamağı dışında hep uydum. Ama çevremde duyunca garip karşılayanlar abarttıgımı söyleyenler oluyor hep. Ben ve doktorum mu abartıyor yoksa siz de böyle dikkat ediyor musunuz

Yok gitmedim daha valla sadece sağlık ocağına gittim orda onlarda sadece kalp atışını dinlediler ama hemşire dedi kalp atışı çok yavaş sonraki ayda hızlanır millet te diyor kızlar da hızlı erkekler de yavaş olur bilmiyorum artık

Çiğ gıdalarda bakteriden dolayı bir kısıtlama var evet. Ben de dikkat ediyorum açıkcası ama mesela sucuk kendi yaptığımız sucuk olduğu zaman sıkıntı olmuyor diye biliyorum ben o şekilde tükettim mesela

Kızlar 16. 17. Haftada olup cinsiyet öğrenmeyen varmı 2 li testte 12. Haftada erkek çıkıntısı var dedi. 1 ay sonra netlestirecegiz dedi ama 15+4 de ve 16 da gittim oturuyordu göremediler merak ediyorum

Pastörize olduğu sürece yiyebilirsiniz içinde yumurta bulunan ürünleri, yumurtanın da 55 dereceyi geçmesi gerekiyor pişerken. Salam sucuk vb ev yapımı olanlar riskli çünkü içine normalde katılan katkı maddeleri (nitrit vb) var bunlar zararlı mikroorganizmaları engelliyor ancak çok masum maddeler değil. Gebelik dışında da fazla tüketmek iyi değil o yüzden. Bunlardan o yüzden kaçınmak gerekiyor.

Merhaba banada doktorum aynı şeyleri yasakladı. Sucukla vs zaten pek aram olmadığı için hiç aramadım. Garip karşılayanlar oluyor dediğiniz gibi mesela bir gece arkadaşlar kokoreç yemek istediler ben yemem ama yanınızda eşlik ederim dedim aynı tepkiyi aldım abartma, ye bişey olmaz ben olsam yerdim ne olabilir sanki gibi tepkiler. Umrumda olmuyor doktor ne derse onu yapıyorum. Çok canım çekerse ucundan tadına bakıyorum sadece. Ben çiğ kek harcına bayılırdım en son mutlaka bir kaşık atardım ağzıma sırf bu sebeple artık kek yapmıyorum

Ben de pastörize yazdığı için sorun olmaz diye düşünüp mayonez yemiştim 2 kez benim de ciğer canım çok istedi Dr a sordum. İlk 3 ay bitti yiyebilir miyim diye. Evde temizliğinden emin olunup ve çok iyi pişirerek abartmadan tüketebilirsin dedi. Denetiminden emin olayım diye belediyenin kasabından alayım dedim Bi türlü denk getiremedim ve hala yiyemedim o ayrı mesele ferritinim dip yaptığı için mi canım çekiyor diye düşündüm bir de. Vücutta eksik olan neyse onu istiyor genelde çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…