- 11 Haziran 2025
- 25
- 30
- 3
- 39
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #10.121
Ciger ben de cok severim ama icinde yogun A vitamini oldugu icin zararli diye okumustum o yuzden hic cesaret edemedim.Ben de pastörize yazdığı için sorun olmaz diye düşünüp mayonez yemiştim 2 kezbenim de ciğer canım çok istedi Dr a sordum. İlk 3 ay bitti yiyebilir miyim diye. Evde temizliğinden emin olunup ve çok iyi pişirerek abartmadan tüketebilirsin dedi. Denetiminden emin olayım diye belediyenin kasabından alayım dedim Bi türlü denk getiremedim ve hala yiyemedim o ayrı mesele ferritinim dip yaptığı için mi canım çekiyor diye düşündüm bir de. Vücutta eksik olan neyse onu istiyor genelde çünkü
Merhaba canım bende aynı şekilde dikkat ediyorum sanırım Toksoplazma dan dolayı hamilelikten önce geçirmediğim ve bağışıklığım olmadığı için hamilelik sürecinde yakalanmamak adına ben çip et bile ellememeye çalışıyorum açıkçası doğuma kadar böyle dikkat ama bu yasaklardan sucuğu evde iyice pişirip yiyorumMerhaba kızlar bir şeyi merak ettim. Doktorum bana gebelik başında çiğ yumurta içerdiği için mayonez vs yasaklamıştı. Bununla beraber az pişmiş yumurta, şarküteri ürünleri sucuk salam vs hepsini yasaklamıştı. Ben arada sucuk salam kaçamağı dışında hep uydum. Ama çevremde duyunca garip karşılayanlar abarttıgımı söyleyenler oluyor hep. Ben ve doktorum mu abartıyor yoksa siz de böyle dikkat ediyor musunuz
Olabilir ama olmayabilir deBen de pastörize yazdığı için sorun olmaz diye düşünüp mayonez yemiştim 2 kezbenim de ciğer canım çok istedi Dr a sordum. İlk 3 ay bitti yiyebilir miyim diye. Evde temizliğinden emin olunup ve çok iyi pişirerek abartmadan tüketebilirsin dedi. Denetiminden emin olayım diye belediyenin kasabından alayım dedim Bi türlü denk getiremedim ve hala yiyemedim o ayrı mesele ferritinim dip yaptığı için mi canım çekiyor diye düşündüm bir de. Vücutta eksik olan neyse onu istiyor genelde çünkü
Selam ben oldum 18+2 ileSalı günü tetanoz aşısını olacağım kızlar olan yada benim gibi bu hafta olacak var mı
Ben de doğum yapınca ilk yaptıracağım şey olacak annelere arnavut ciğeri yanına da patatesCiger ben de cok severim ama icinde yogun A vitamini oldugu icin zararli diye okumustum o yuzden hic cesaret edemedim.
Herhangi bir yan etkisi oldu mu ağrı ateş felanSelam ben oldum 18+2 ile
EgeKızlar isim konusunda çok kararsızım aklımda bir kaç isim var sizinde beğenilerinizi alayım sosisimine de uyum sağlaması hoşuna gidiyorhangi isimler güzel
Ege Öztek
Deniz Öztek
Ayaz Öztek
Yiğit Öztek
Efe Öztek
Kerem Öztek
Doktorum doğumdan sonra başka multıvitamin önericem dedi bana da süt yapması için vs deOlabilir ama olmayabilir deburada önemli olan dipteki ferritine omuz atmak. Benim kötü değil yine de Dr günde 2 demir dedi. Ne yapıp edip demiri artırmak lazım. Ben ilk doğuma iyi bi değerle girdim o zor son haftalarda bi de bunun bitkinliğini yaşamadım. Doğum sonrası da kötü hissetmedim. B
Doğumdan sonra birkaç ay daha multivitamine de devam ettim gerçi.
Bende ocean mummy kullanıyorum. Doktor folik bitince multivitamine başlayabilirsin demişti.Kızlar folik asit e devam ediyor musunuz, gebelik öncesinde de 4 ay kadar kullandım. Şimdi de ocean mumy kullanıyorum onun içinde var. Dr devam dedi ama başka drlar fazlasını önermiyor. Bıraktınız mı folik asit i siz
Ben de bir iki kez yedim canım cok çekti çok severim ama sonra diyorum yediklerine say be kadınnMerhaba canım bende aynı şekilde dikkat ediyorum sanırım Toksoplazma dan dolayı hamilelikten önce geçirmediğim ve bağışıklığım olmadığı için hamilelik sürecinde yakalanmamak adına ben çip et bile ellememeye çalışıyorum açıkçası doğuma kadar böyle dikkat ama bu yasaklardan sucuğu evde iyice pişirip yiyorum
Yanı kokoreçte yenmez ama o kadar da değil yani gerçi midye yiyeni gördü bu gözler. Aman sigara içen de var niye şaşırıyorum ki. Çiğ kek bak aklıma gelmezdi eğer sölemesen kesin yerdimMerhaba banada doktorum aynı şeyleri yasakladı. Sucukla vs zaten pek aram olmadığı için hiç aramadım. Garip karşılayanlar oluyor dediğiniz gibi mesela bir gece arkadaşlar kokoreç yemek istediler ben yemem ama yanınızda eşlik ederim dedim aynı tepkiyi aldım abartma, ye bişey olmaz ben olsam yerdim ne olabilir sanki gibi tepkiler. Umrumda olmuyor doktor ne derse onu yapıyorum. Çok canım çekerse ucundan tadına bakıyorum sadece. Ben çiğ kek harcına bayılırdım en son mutlaka bir kaşık atardım ağzıma sırf bu sebeple artık kek yapmıyorum
Ocean mummy dışında başka takviye kullanıyor musun?Bende ocean mummy kullanıyorum. Doktor folik bitince multivitamine başlayabilirsin demişti.
Dr um bu konuda zararı olsa izin vermezdi diye düşünüyorum. Sadece temiz yerden bulmak zor olduğu için evde yapılmış ve iyi pişmiş olması şartıyla ve çok abartmadan yiyebilirsin dedi. Zaten 1 kez yesem isteğim gidecek defalarca yemeyi düşünmüyorumCiger ben de cok severim ama icinde yogun A vitamini oldugu icin zararli diye okumustum o yuzden hic cesaret edemedim.
Disarda salata da yememek lazım ayni sebeple. Ateş görmeyen hicbirsey yemiyorum ben disardan. Zaten mecbur kalmadıkça da disardan yemiyorum evde yiyorumMerhaba canım bende aynı şekilde dikkat ediyorum sanırım Toksoplazma dan dolayı hamilelikten önce geçirmediğim ve bağışıklığım olmadığı için hamilelik sürecinde yakalanmamak adına ben çip et bile ellememeye çalışıyorum açıkçası doğuma kadar böyle dikkat ama bu yasaklardan sucuğu evde iyice pişirip yiyorum
Demir önerdi zaten de o da sidefer damla. Bi baktım da bebeklere veriliyormuş yanlis bilmiyorsam. Kilona göre dozunu ayarlarsın dedi. Dr um ilaç konusunda fazla hassas zaten mecbur olmadıkça birsey vermiyor ondan mi bunu tercih etti bilmiyorum, alerji riskinden de çekiniyorOlabilir ama olmayabilir deburada önemli olan dipteki ferritine omuz atmak. Benim kötü değil yine de Dr günde 2 demir dedi. Ne yapıp edip demiri artırmak lazım. Ben ilk doğuma iyi bi değerle girdim o zor son haftalarda bi de bunun bitkinliğini yaşamadım. Doğum sonrası da kötü hissetmedim. B
Doğumdan sonra birkaç ay daha multivitamine de devam ettim gerçi.
Yarın kontrolüm var Dr uma soracağım ben. Sağlık ocağından arayan olmadı gerçi deSalı günü tetanoz aşısını olacağım kızlar olan yada benim gibi bu hafta olacak var mı
Sideferin ferritin yeterince yükseltmediğini söyleyen hekim ve eczacılar var, bunun aksini yaşayan hastalar da var. Benim Dr kızımda günde 2 oroferon demişti, ben onu arada atıp her gün sidefer aldım sıkıntı yaşamadım, hgb gayet yüksekti ama doktoruma itiraf etmedim bunu. Şimdi yine günde 2 aynı ilaçlardan verdi hgb o kadar düşük değil şimdilik günde 1 alıyorum bi dahaki tahlilde bu değeri korumuş olursam yanına sidefer microfer endofer vs birini ekleyip 2ye çıkarmayacağım yine. Nefret ediyorum demirden. Sidefer damla çocuklara veriliyor da kapsülü de vardı yetişkinler ondan alıyor. Damla alırsanız bütçe dayanmaz o çok hızlı biterDemir önerdi zaten de o da sidefer damla. Bi baktım da bebeklere veriliyormuş yanlis bilmiyorsam. Kilona göre dozunu ayarlarsın dedi. Dr um ilaç konusunda fazla hassas zaten mecbur olmadıkça birsey vermiyor ondan mi bunu tercih etti bilmiyorum, alerji riskinden de çekiniyor
Bunlar hepsi çok bilindik bence bana göre koyucaksan fikir olsun diye söylüyorum Muhammed Mirza Öztek çok yakıştı valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?