• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Kızlar ben bebişin hareketlerini göbek deliğinden beş parmak kadar aşağıda hissediyorum yani sanırım baya altlarda. Bu dönemde hareketler nerede hissedilmeli acaba plasentası aşağıda olduğundan mı hareketleri aşağıda hissediyorum. Çok korkuyorum bu durumdanda

Aşı karşıtı vs değilim ama bu şekilde söylemeleri beni çok ürküttü. Zaten her şeyi sorguladığımız bir dönemdeyiz. Doktora sormaya da çekiniyorum doktorlar aşı olmak istemeyenlere ucube gibi bakıyorlar genelde
Benim gittiğim doktor çok bilgiliydi ama çekindiğimi farkettim kızcak mı diye düşünüyordum soru sorarken :) doğum paketi aldığım için hastane değiştirdim bu hafta başlayacağım ve çok sempatik rahat bir doktor tanıştık kendisiyle.aslında doğrusunun böyle olduğunu o an anladım. Diğerleri bilgililer de kendilerine bilgililer biz sormaya çekindikten sonra ne anlamı var 😄 o yüzden çok iyi anlıyorum seni. Var öyle doktorlar maalesef..

Aşı karşıtı vs değilim ama bu şekilde söylemeleri beni çok ürküttü. Zaten her şeyi sorguladığımız bir dönemdeyiz. Doktora sormaya da çekiniyorum doktorlar aşı olmak istemeyenlere ucube gibi bakıyorlar genelde
Buna katılıyorum ben sağlıkocağındaki ebeye karar veremediğimi içimden gelmediği söyledim baya dalga geçer gibi konuştu. Ben 2 dozunu da oldum tüm doktorlar hemşireler oluyor düşünecek ne var der gibisinden konuştu

Kızlar ben bebişin hareketlerini göbek deliğinden beş parmak kadar aşağıda hissediyorum yani sanırım baya altlarda. Bu dönemde hareketler nerede hissedilmeli acaba plasentası aşağıda olduğundan mı hareketleri aşağıda hissediyorum. Çok korkuyorum bu durumdanda
Aşko bana plasenta ile alakalı bi yorum yapılmadı ben de bazen orda bazen daha sağda veya solda ama yine o hizada hissediyorum. Normal sanırım çünkü ultrasonla da göbek hizasından bakılıyor hâlâ

Benim gittiğim doktor çok bilgiliydi ama çekindiğimi farkettim kızcak mı diye düşünüyordum soru sorarken :) doğum paketi aldığım için hastane değiştirdim bu hafta başlayacağım ve çok sempatik rahat bir doktor tanıştık kendisiyle.aslında doğrusunun böyle olduğunu o an anladım. Diğerleri bilgililer de kendilerine bilgililer biz sormaya çekindikten sonra ne anlamı var 😄 o yüzden çok iyi anlıyorum seni. Var öyle doktorlar maalesef..
Benim doktor konusunda yüzüm hiç gülmedi maalesef hala doğru doktoru bulmuş olduğumu düşünmüyorum. Hayırlısı olsun artık

Aşko bana plasenta ile alakalı bi yorum yapılmadı ben de bazen orda bazen daha sağda veya solda ama yine o hizada hissediyorum. Normal sanırım çünkü ultrasonla da göbek hizasından bakılıyor hâlâ
Ayy teşekkür ederim cevap için içim rahatladı. 🫶🏻🫶🏻

Yapıp herhangi bi sıkıntı yaşamayan da var vurulduktan ertesi gün tsh ı fırlayan suyu artan bebek hareketlerinde azalma vs olan da var ben istemiyorum o yüzden ya 😓bebek aşılarını yaptıracagız inşallah ama. Geçmiş olsun bu arada ciddi bi sıkıntı degil sanırım. Belki de düzelir.
Ben de yarın detaylıya girecegim dua edinn çok heyecanlıyım 🥺🥲🥲🥴
Ben de yarın detaylıya gireceğim 🥰

Buna katılıyorum ben sağlıkocağındaki ebeye karar veremediğimi içimden gelmediği söyledim baya dalga geçer gibi konuştu. Ben 2 dozunu da oldum tüm doktorlar hemşireler oluyor düşünecek ne var der gibisinden konuştu
Canlar endişelenmekte o kdr haklıyız ki çünkü içimizde devasa bir kaygı hormonu var. Bu da bebeğimizi korumak hayatta tutmak için çok gerekli hir içgüdü bence. Şimdi aşı karşıtlarına laf söylesem alınanlar olabilir belki. Ya da birilerinin düşüncesini etkilesem bir şey olsa başka sebepten bile yine de vicdan yaparım. Çok yorum yapmak istemiyorum bu yüzden. Ama bencesini söylemek gerekirse aşı hayat kurtarır. Burda bir arkadaşımıza doktoru deprem bölgesindesin olası bir depremde yayılan hastalıklarda tetenoz senin de bebeğinin de hayatını kurtarır demişti bilmiyorum bu beni etkiledi. Aynı şeyleri topuk kanı için bile söylüyorlar hem de neler neler söylüyorlar ama cok yakın bir arkadasımın bebeğinin ciddi bir rahatsızlığı topuk kanı sayesinde ortaya çıktı ve çok basit bir şekilde erken tedavisi başladı. Aynı şekilde bebek aşıları içinde otizme o sebep oluyor diyen var ama o aşılar ciddi anlamda bebek ölümlerini hastalıklarını azalttı gibi gibi. Siz yine araştırın kalbinizi dinleyin doktorlarınızı sorgulamaktan çekinmeyin onlar size cevap vermek zorundalar ters küçümseyen bir tepki görürseniz siz de aynılarını onlara yapın hiçbir üstünlükleri yok bizden.

Ben de öyle hissediyorum. Doktorumla da detaylıdaki doktorla da konuştuk hatta bu konuyu. Benim plesentam öndeymiş o da harekerlerini yukarda hissetmemi engelleyiyormuş. Aşağıda plasenta olmadığı için orda baya boks maçı var gıbı hıssedıyorum:) bi de yukarılarda yağlanma daha fazla olması da engelliyormuş. Ultrasonda da bakarken mesela ayaklar aşağıda dedi o yüzden de olabılır ama sürekli dönüyor tahi

Yapıp herhangi bi sıkıntı yaşamayan da var vurulduktan ertesi gün tsh ı fırlayan suyu artan bebek hareketlerinde azalma vs olan da var ben istemiyorum o yüzden ya 😓bebek aşılarını yaptıracagız inşallah ama. Geçmiş olsun bu arada ciddi bi sıkıntı degil sanırım. Belki de düzelir.
Ben de yarın detaylıya girecegim dua edinn çok heyecanlıyım 🥺🥲🥲🥴
Sıkı takip edilecek bir şey olacak demiyorum ama tansiyon adayısın dedi kan sulandırıcıyı arttırdı. Teşekkür ederim canım. İnşallah her şey cok güzel geçecek merak etme yüzünü göstermedi bize ben görmek istiyorum deyince ara verdi eşimle 15-20 dk yürüyüş yaptık merdiven çıktık sonrasında gördük aklında olsun

Ben de 20+3 de girecektim ama vazgeçtim 21+3 de gireceğim. Biraz daha büyüsün daha net gözüksün istedim
Benim detaylıya bakan doktorum 22-24 arası bakıyormuş ben o yüzden 22 de gittim 24 e kdr da bekleyemezdim:) doktoruna sordun mu hangi haftada istiyor

Ay kötü olmuş mutlaka yine aynı güne aldır ya on üç gün geçerse kesin ücret alırlar 😑özeller malum.. Beni sorcak olursanız ben bitmişim 🤣 kafa gidip geliyor.. Tansiyon düşük. Calışıyorum Ayakta durunca alt karnın çok geriliyor uykudan bin kez uyanıp tuvalete gidiyorum, enfeksiyon vardı bir sürü ilaç kullandım ama arttı gitgide şimdi geçti mi hiç bilmiyorum .. Buna da şükür bebiş iyi o yeter 😊
Çok şükür 🙏🏻 Hepimizin en büyük önceliği bebiş iyi olsun, zorluklara katlanırız oluyor. Annelik böyle bir şey. Rabbim sağlıkla kavuştursun bebislere. Bize de sağlık, kolaylık versin inşallah. Randevu buldum kontrol süresi içinde, umarım kendini gösterir bu sefer ☺️

Merhabalar bende 5 kg almışım hiç farketmeden, şuan 22+3 günlük hamileyim. Aslında sürekli çikolata vs. yemedim ama haftada 2 gün dışarda yiyip 2 akşamda tatlı yiyince doğrudan kilo almaya da müsait vücutlarımı farketmeden alıyor insan. Biraz daha dikkatli olacağım. Ancak endişe etmeyin bizimle aynı anda hamile olan ve normal kilolarda olan bir arkadaşım 10 kilo almış kişiden kişiye göre değişiyor. Doktorum 5 kilo almama çok normal diyerek karşıladı neredeyse 6. Aya gireceğiz🌸 toplamda şu kadar kilo almalıyım diye bir hedefiniz var mı? Arkadaşlar sizler ne durumdasınız
13-14 kg normal kabul ediliyor, öyle tamamlasam çok güzel olur ama sanki daha fazla olacak gibi benim. Çevremde 18-19 kg aldım diyen arkadaşlar da var ve doğumdan bir süre sonra verdiler kilolarını. Bebek sağlıklı olsun, önceliğim bu. Annem de şeker var, ablalarımın gebeliğinde de gebelik şekeri çıkmıştı, bu nedenle dikkat etmem lazım benim de.

Kızlar merhaba bende Pcos olduğu için kendime şeker ölçme aleti almıştım bazen aç karnına ve tok karnına ölçüyordum. Bir kaç gündür ölçmedim. Önceleri şekerli tatlılar vs yemekten korkuyordum kendimi sürekli durduruyordum. Şimdilerde ben gebeyim ne olacak herkes yiyor diye yemeye başladım. Normalde açlık 79-85 arası toklukda 1 saatte 91 2. Saatte 80-85 arası çıkıyordu. Bugün açlık 91 tokluk 1. Saat 130 çıktı. Yediklerim etkiledi diye düşüyorum umarım öyledir. Sizlere de anlatmak istedim .

Back
X