Aileyle mesafe

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.381
598
Merhaba, fikirlerinizi almak istiyorum. Benim babam (ileri yaşta) ve bir erkek kardeşim var (çalışıyor). Annemizi kaybettik uzun bir hastalık dönemi sonucunda. Ben evliyim çocuğum var. Babamı 2 yıl önce yaşadığım şehre taşıdım (sağlık sorunları vardı ilgilenebilelim diye)
Kardeşimin sürekli seyahat ettiği bir işi var 20 günde bir gelip haftasonlarını bende geçiriyor.

Yıllar içinde ailem için çok verici ve fedakar olduğumu düşünüyorum. Ama hep memnuniyetsizlik ile karşılaşıp bana ama özellikle de eşime karşı saygı da duyulmadı. (Eşim her işlerine koşmasına rağmen) sanki zaten yapmak zorundaymışız gibi davranılıyor ve yaptığımız şeylerden yine memnun olunmuyor. En son çocuğuma da değer verilmediğini hissetmeye başladım. Ve en çok bu beni rahatsız etti.

Bu sebeplerle ben artık biraz kendimi çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Açıkçası saygı görmek istiyorum ailemden. Yaptıkları hareketler karşısında utanıyorum bazen eşime mahçup hissediyorum.

Yine de ne kadar kızsam da ailem oldukları için ihtiyaçlarını vs düşünmeden edemiyorum. Çok afedersiniz ama enayi yerine koyulmaktan nasıl kurtulurum ve biraz değer görürüm acaba?

Kardesiniz begenmiyorsa sizi, buyursun kendi kostursun babasinin islerine. Ahkam kesmek ne olay. Bunu direkt bu sekilde ona soyleyin.
Ikinci olarak kardesinizle birlikte bakici, yardimci vs tutabilirsiniz. Boylece biraz kendinizi geri cekebilirsiniz.

Babami taşıdım derken evinize mi tasidiniz? Buyuk bir hata yapmışsınız eger oyleyse. Esiniz neden boyle bir duruma katlanmak zorunda olsun ki? Yakininjzda bir eve tasimak daha mantıklı olurdu. Babanızın geliri yok mu?? Eger evler ayriysa kardesiniz neden sizde kaliyor, babanizda kalsin. Kendi çocuklarınız varken kardesinize ve babaniza da annelik yapmaya çalışmak sizi de ailenizi de yipratir. Kardesinizle konuşup elini tasin altina koymasini isteyeceksiniz. Evler ayri degilse çıkarıp para koyacak bir ev tutacak evvela. Calisan adam kira da odeyebilir yani, neden sizden geçiniyor? İşi babasıyla ilgilenmesine imkan vermiyorsa gidip baska is bulacak. Sizin çocuklarınız da varken sadece sizin babanizmis gibi siz ilgilenmeniz gerekmiyor. Biraz da o düşünsün

benzer şeyler yaşadığım için ben aileme tepki koydum. hiçbir şeyi alttan almıyorum artık. içim içimi yiyeceğine herkes fikrimi bilsin dedim. şu an bir şey yapacaklarken çok çok dikkatliler. tepki koymazsanız kimse sizin yerinize sizi önemsemiyor maalesef. bir şey değişmese dahi en azından artık kullanılmış hissiniz olmaz. yapıp kötü olacağıma yapmam kötü olurum. en azından kafam rahat olur. bencil olmayı öğrenmek gerek.

Çok uzamasın diye yazmadım son zamanlarda olanlardan birkaç örnek vereyim.

Geçen hafta babam 100 km uzaktaki memleketimizinden zeytinyağı getirecekti (kendi bahçesinden üretiliyor, çevresine satıyor)

Babam kardeşime demiş beni götürsünler memlekete diye. Kardeşim bana söyledi ben eşime. Eşim işten izin aldı. babam tek uğraşamaz diye onu aldı götürdü 60 kg zeytinyağını asansörsüz evden 6 kat taşıdı. Zaten ihtiyacım olduğundan değil ama bir şişe alıp sağol beni buraya kadar getirdin yükümü taşıdın demedi. Tavrı, zaten yapacaksınız şeklinde.

Bir diğeri her 3 haftada bir kardeşim geliyor babamın evini sevmediği için bizde kalıyor. (Daha önce de aylarca kaldı başka şehirde çalışırken) Çamaşırını yıkıyorum, yedirip içiriyoruz, o haftasonumuzı kitliyor bir yere gidemiyoruz vs. Onu yemeğe vs mutlaka götürüyoruz (gene de beğenmiyor bir kesenize bereket falan demiyor)
haftasonu tek yeğeninin doğumgünüydü ve bir hediye bile almadan gelmiş. Açıkçası bu beni sinir etti. Salonda uzanıp tv yi açıyor yemeği önüne geliyor. eşim haftasonu ben neden kendi evimde misafirden beter oldum diye rahatsız oluyor ben de oluyorum ama benim kardeşim diye tolere ediyorum. Yani daha çok şey var da son olan iki olay mesela bunlar.

Kardesiniz begenmiyorsa sizi, buyursun kendi kostursun babasinin islerine. Ahkam kesmek ne olay. Bunu direkt bu sekilde ona soyleyin.
Ikinci olarak kardesinizle birlikte bakici, yardimci vs tutabilirsiniz. Boylece biraz kendinizi geri cekebilirsiniz.
Yazın babam hastanede yattı ama kardeşimi güç bela getirdik. 4 yaşında kızım var ben onu evde bırakıp refakatçi kaldım. Ben de çalışıyorum. Sen izin alırsın kardeşin alamaz diyor babam. 2 erkek hastanın yattığı ve diğer refakatçinin erkek olduğu yerde benim kalmam ne kadar uygundu mesela... Babam yaşlı ama dinç biri, eve temizlikçi dahi sokamıyorum. Ayda bir ben gidip temizliyorum. Gerek yok yapma diyor ama geçen tv masasının üstündeki tozlara BENİ SİL yazmış parmağıyla

Ayrı eve taşıdım hemen 400 metre arkada evi.
Babamın 2 maaşı var yiyip içiyor. Bizden maddi beklentisi yok. O yüzden ben de kardeşim de para vermiyoruz ama ilgilenme işi tamamen bende. Günde 15-20 dk beni arar dert anlatır. Ama kardeşimle iki günde bir 2 dk konuşur çünkü kardeşim tersliyormuş. Onunla iletişim kurmada beni köprü gibi kullanıyor.

Nasıl yaptın noram? Babam 80 yaşında kalp hastası, ben ufacık bi surat assam vicdanıma oynuyor. Benden asla ağzıyla bir şey istemiyor ama hal hareketleri, tavırları değişiyor, halamı kardeşimi arayıp şikayet ediyor. Onlar da bana babanı üzmüşsün diyorlar ve ben yine alttan almak zorunda kalıyorum

Kesinlikle tavır koyun. Kardesinize hizmet etmek zorunda değilsiniz, eşiniz de öyle. Geldiği zaman muhtemelen siz evinizde çok rahat ettirdiğiniz için gelip yayılıp yatiyor sizden hizmet bekliyor. Bırakın rahat etmesin. Bırakın hizmet etmeyin. Bu tavırlarindan rahatsız olduğunuzu hissettirmezseniz bu böyle sürüp gider. Geldiği zaman da doğal olarak babanizda kalmaz. Nasılsa her işini yapan, ayagina hizmet eden bir kardeşi var. Gerekirse konuşun. Sizin kendi eviniz ve aileniz varken kardesinize annelik yapmak zorunda değilsiniz. Babanıza karşı da gerekli sorumlulukları yerine getirip yine evinize çekilin. Halaniz, kardesiniz bu konu yüzünden size laf ederse de lafinizi çekmeyin. Madem o kadar düşünüyorlar ellerini taşın altına koyacaklar.

Zaten yapsanız da memnun olan yokmuş, yapmayın. Kardeşinizi arayıp sen en iyisi haftasonları artık babamda kal bizim kendi işlerimiz oluyor vs. diyip onu aradan kaldırın. Babanızı da temizlikçiye ikna edin. Siz her işe göreviniz gibi koşarsanız onlar da görevinizmiş gibi davranır ve teşekkür bile etmezler.

Maddi düşkünlüğü de yoksa cozulmeyecek dert degil. Vaktim yok diyeceksiniz. Kardesinizden daha fazla beklentiye sokacaksiniz. Ayrica rv de ayriysa kardesiniz neden eve geldiginde sizde kaliyor. Bu kadari da cok sacma degil mi. Bildigin yüzsüzlük

Yuh. Esiniz şu aileyle sizi boşasa yeridir kusura bakmayin da. Şu sartlar altinda kardeşinizi aksam iki saat oturma disinda evinize kabul etmemelisiniz. Ne demek ev begenmemej ya. Gitsin begendigi ev tutsun o zaman. Az yesin uşak tutsun Hadsize bak. Cok yuz vermissiniz. Kendinizi de eşinizi de kurtarin bunlarin elinden

şu yazdıklarınız o kadar doğru ki... anne rolü üstlendim sanki. kardeşimin evini taşımak için burdan 200 km gittik yazın, evini topladım koliledim. bunları yaparken kardeşlik görevimi yaptığımı düşünüyordum ama sonra bir şeyin farkına vardım. ben tam 8 kere ev taşıdım ve hepsinde eşim ve ben vardık sadece.

Evet eşine yazık gerçekten o hiç çekmek zorunda değil bu durumları ve ev beğenmemek parkesini, eşyasını beğenmemek değildir. Orada hizmet eden ayağına yemek,çay,kahve getiren yok ondan beğenmiyordur.

Evet eşine yazık gerçekten o hiç çekmek zorunda değil bu durumları ve ev beğenmemek parkesini, eşyasını beğenmemek değildir. Orada hizmet eden ayağına yemek,çay,kahve getiren yok ondan beğenmiyordur.
Eşşek kadar herif, babasina da bakacak, kendi camasirni da yikayacak. Yok boyle bi dünya ya

Daha ne yapman gerekiyormuş acaba?
Elimden bu kadarı geliyor beğenmeyen gelip kendi baksın derim ben olsam?
Kardeşinize bence taviz vermeyin şımarmış resmen.
Geldiğinde önüne yemek falanda koymayın ne istiyorsa yapamıyorum kalk kendin al kendin yap diyebilirsiniz.
Eşinizle de aranız açılabilir böyle giderse.
Bence fazla taviz vermişsiniz.
Babanız içinde biriyle anlaşın haftada bir gün gidip temizliğini yapsın ya da üç gün kardeşinize de söyleyin artık yapamıyorum ücretini birlikte karşılayalım deyin.

Ne yapıyorlar ?
Somut örnek verebilir misiniz ?
Saygısızlıktan kasıt ne ?

evet aslında her türlü memnun olan yok :)
ben de kendime görev biçmişim, her salatalığım var diyene elimde tuzlukla koşuyorum. gerçekten kendime çok kızıyorum.

babamın evini rahat bulmuyor, eşyalı bir ev tuttum ona ve babam biriktirici gibi her şeyi biriktiriyor, bir de düzenli temizlenmediği için pis vs geliyor. orada yemek de önüne getirilip çamaşırı yıkanmadığı için babam da o günler bize geliyor. akşam babam evine gidiyor kardeşim netflixin karşısına uzanıyor.

eşimin ailesi de başka şekilde problemli olduğundan bana seninkiler daha iyi diyordu :) sen düşün artık içine düştüğümüz cendereyi.
ama özellikle dayı dayı diye çıldıran yeğenine 20 bin maaşı olan kardeşimin 100 liralık bir oyuncak bile almaması beni çok üzdü. zamanı olmamışmış.

Eşşek kadar herif, babasina da bakacak, kendi camasirni da yikayacak. Yok boyle bi dünya ya

Ne yapıyorlar ?
Somut örnek verebilir misiniz ?
Saygısızlıktan kasıt ne ?

ayy mesela aklıma geldi eşime o kadar kg yağ bidonlarını taşıttı ya babam, kardeşimin valizi için dur oğlum sen ver senin çantan var elinde diyor :) her geldiğinde normalde otogara kadar da biz bırakıyoruz. en son kapının önünden otobüs kalkıyo binsin gitsin dedim diye babam bana triplendi. arabayla neden bırakmıyoruz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…