Anladımayy mesela aklıma geldi eşime o kadar kg yağ bidonlarını taşıttı ya babam, kardeşimin valizi için dur oğlum sen ver senin çantan var elinde diyor :) her geldiğinde normalde otogara kadar da biz bırakıyoruz. en son kapının önünden otobüs kalkıyo binsin gitsin dedim diye babam bana triplendi. arabayla neden bırakmıyoruz diye.
Diğer mesajlarını okuyun konu sahibinin. Bu değil ki sebep.Anladım
Ben saygısızlık deyince çok daha büyük bir şey bekledim
Bu sebeple babamla arama mesafe koymazdım ben
Yaşlıların zaten neye ne diyeceği belli olmuyor ve genelde hep erkek çocuk ayrımı da yapıyorlar benim dedem de dahil ve çok da mesafe koyamayacaktır ama bari kardeşine mesafe koysun kendini kullandırtmasın. Bir de hem konu sahibini kullanıyorlar hem de eşini. Kızlar her işe koştursun çünkü onların görevi bu. Erkek çocukları da fırsattan istifade babalarına bakmadıkları gibi bir de kız kardeşe yük olsunlar. Aynı benim dayım ama annem dedemin işlerine koşsa da dayıma bu kadar çok yüz vermedi neyse ki ve biz de müdahalede bulunuyorduk biraz daha büyük olduğumuz için. Konu sahibinin çocuğu çok küçük, şu an anlamıyor dayı dayı diye dolanıyor ama birkaç seneye o da anlamaya başlar ve dayısını evde fazlalık olarak görmeye başlar.Anladım
Ben saygısızlık deyince çok daha büyük bir şey bekledim
Bu sebeple babamla arama mesafe koymazdım ben
Halalar da çok biliyorlarsa kendileri baksınlar, hem birine muhtaç olup her işini gördürüp sonra hoşuna gitmeyen bir şey olunca başkalarına şikayet etmeye de ayrı gıcığım.Nasıl yaptın noram? Babam 80 yaşında kalp hastası, ben ufacık bi surat assam vicdanıma oynuyor. Benden asla ağzıyla bir şey istemiyor ama hal hareketleri, tavırları değişiyor, halamı kardeşimi arayıp şikayet ediyor. Onlar da bana babanı üzmüşsün diyorlar ve ben yine alttan almak zorunda kalıyorum
Önceliğini kendi Çekirdek aileniz olsun. Bu, yardıma ihtiyaçları olduğunda koşmamak anlamında değil. Kendi ailenizi ihmal edecek derecede bir fedakarlık, yapmayın. Yeri geldiğinde hayır diyin ve güçlü durun. Küm ne duygu sömürüsü yaparsa yapsın umursamayın. Size. Göre doğru olan neyse arkasında durun. Babanıza da şifalar dilerim.Merhaba, fikirlerinizi almak istiyorum. Benim babam (ileri yaşta) ve bir erkek kardeşim var (çalışıyor). Annemizi kaybettik uzun bir hastalık dönemi sonucunda. Ben evliyim çocuğum var. Babamı 2 yıl önce yaşadığım şehre taşıdım (sağlık sorunları vardı ilgilenebilelim diye)
Kardeşimin sürekli seyahat ettiği bir işi var 20 günde bir gelip haftasonlarını bende geçiriyor.
Yıllar içinde ailem için çok verici ve fedakar olduğumu düşünüyorum. Ama hep memnuniyetsizlik ile karşılaşıp bana ama özellikle de eşime karşı saygı da duyulmadı. (Eşim her işlerine koşmasına rağmen) sanki zaten yapmak zorundaymışız gibi davranılıyor ve yaptığımız şeylerden yine memnun olunmuyor. En son çocuğuma da değer verilmediğini hissetmeye başladım. Ve en çok bu beni rahatsız etti.
Bu sebeplerle ben artık biraz kendimi çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Açıkçası saygı görmek istiyorum ailemden. Yaptıkları hareketler karşısında utanıyorum bazen eşime mahçup hissediyorum.
Yine de ne kadar kızsam da ailem oldukları için ihtiyaçlarını vs düşünmeden edemiyorum. Çok afedersiniz ama enayi yerine koyulmaktan nasıl kurtulurum ve biraz değer görürüm acaba?
Evinize yerleşen kardeşiniz değil de kaynınız olsaydı gider gelir bık bık bık eşin başını yerdiniz. Biz de burada eşinize söyleyin çözmesi gereken o derdik. Kendi aileniz olunca çaresizim ne edeyim diyorsunuz. Kp. ve kayınoğlana tavrınız ne olursa kendi ailenize de o olmalı.Çok uzamasın diye yazmadım son zamanlarda olanlardan birkaç örnek vereyim.
Geçen hafta babam 100 km uzaktaki memleketimizinden zeytinyağı getirecekti (kendi bahçesinden üretiliyor, çevresine satıyor)
Babam kardeşime demiş beni götürsünler memlekete diye. Kardeşim bana söyledi ben eşime. Eşim işten izin aldı. babam tek uğraşamaz diye onu aldı götürdü 60 kg zeytinyağını asansörsüz evden 6 kat taşıdı. Zaten ihtiyacım olduğundan değil ama bir şişe alıp sağol beni buraya kadar getirdin yükümü taşıdın demedi. Tavrı, zaten yapacaksınız şeklinde.
Bir diğeri her 3 haftada bir kardeşim geliyor babamın evini sevmediği için bizde kalıyor. (Daha önce de aylarca kaldı başka şehirde çalışırken) Çamaşırını yıkıyorum, yedirip içiriyoruz, o haftasonumuzı kitliyor bir yere gidemiyoruz vs. Onu yemeğe vs mutlaka götürüyoruz (gene de beğenmiyor bir kesenize bereket falan demiyor)
haftasonu tek yeğeninin doğumgünüydü ve bir hediye bile almadan gelmiş. Açıkçası bu beni sinir etti. Salonda uzanıp tv yi açıyor yemeği önüne geliyor. eşim haftasonu ben neden kendi evimde misafirden beter oldum diye rahatsız oluyor ben de oluyorum ama benim kardeşim diye tolere ediyorum. Yani daha çok şey var da son olan iki olay mesela bunlar.
Ben zamanla katılaştım bu konuda. insanların benim duygularımı kullanmasına katlanamıyorum artık. kalp hastasıysa ona göre davransın o zaman. ölüm herkese var. şu an ölmeyeceğimizin bir garantisi yok ki. yaşlı da olsa ben bu kadar pervasızlığı kabul edemiyorum. halan, kardeşin aradığında tersleyeceksin. çok biliyorsanız gelip siz ilgilenin ya da herkes işine baksın diyeceksin. senin kadar kardeşin de sorumlu, kendisi ona göre iş bulsun babası bu kadar kıymetliyse. ben babanla ilgilenme vs kesinlikle demiyorum ama herkes de konuşurken 2 kere düşünsün ağzından çıkanı. alttan almıyorum, laf söylediler mi susmuyorum. herkesin eksiklikleri var. sen söylemedikçe insanlar kendilerini mükemmel zannediyorlar.Nasıl yaptın noram? Babam 80 yaşında kalp hastası, ben ufacık bi surat assam vicdanıma oynuyor. Benden asla ağzıyla bir şey istemiyor ama hal hareketleri, tavırları değişiyor, halamı kardeşimi arayıp şikayet ediyor. Onlar da bana babanı üzmüşsün diyorlar ve ben yine alttan almak zorunda kalıyorum
Güçlü olun ve bunların hepsine bir dur diyin. Eş ailesinin benzer konuları olduğunda burada hepimiz eşin buna dur demesini karısını ezdirmemesini, gerektiğinde kv yi kp i, görümceyi uyarması geeektiğini konuşuyoruz. Sizde okumuşsunuzdur. Eşinizi ezdirmeyin. Bu aileye saygısızlık demek değil, hakedilmeyen bir saygısoLığa dur demek. Güçlü olun. Benim babam da öyledir aynı mantıkta. Bu İnciri kırmam baya zamanımı aldı ama başka çare yok. Zaten, kıymet de bilibmiyorki. Yaptıklarınız değil yapmadıklarınız hatırlanıyor hep. Kardeş kullanmadı soeunu başka şekilde de olsa yıllarca yaşadıöm valla koydum mesafeyi kafam rahat.Çok uzamasın diye yazmadım son zamanlarda olanlardan birkaç örnek vereyim.
Geçen hafta babam 100 km uzaktaki memleketimizinden zeytinyağı getirecekti (kendi bahçesinden üretiliyor, çevresine satıyor)
Babam kardeşime demiş beni götürsünler memlekete diye. Kardeşim bana söyledi ben eşime. Eşim işten izin aldı. babam tek uğraşamaz diye onu aldı götürdü 60 kg zeytinyağını asansörsüz evden 6 kat taşıdı. Zaten ihtiyacım olduğundan değil ama bir şişe alıp sağol beni buraya kadar getirdin yükümü taşıdın demedi. Tavrı, zaten yapacaksınız şeklinde.
Bir diğeri her 3 haftada bir kardeşim geliyor babamın evini sevmediği için bizde kalıyor. (Daha önce de aylarca kaldı başka şehirde çalışırken) Çamaşırını yıkıyorum, yedirip içiriyoruz, o haftasonumuzı kitliyor bir yere gidemiyoruz vs. Onu yemeğe vs mutlaka götürüyoruz (gene de beğenmiyor bir kesenize bereket falan demiyor)
haftasonu tek yeğeninin doğumgünüydü ve bir hediye bile almadan gelmiş. Açıkçası bu beni sinir etti. Salonda uzanıp tv yi açıyor yemeği önüne geliyor. eşim haftasonu ben neden kendi evimde misafirden beter oldum diye rahatsız oluyor ben de oluyorum ama benim kardeşim diye tolere ediyorum. Yani daha çok şey var da son olan iki olay mesela bunlar.
Eşine, çekirdek ailene hakettiği değeri ver ve ezdirme ne kendini ne eşini. Eşinde maşallah sana çok değer veriyor ki adamcağız hep koşturmuş. Ama onunda halettiği bu değil. Ve seninde hakettiğin bu değil. Bem de yıllarca yaptım yaşım 46 ama onca yılın sonunda öyle nankörlükşer gördüm ki. Tarif edemem. Kimse kıymet bilmiyor. Bilinse zaten sürekli sizden bişey beklenmezdi daha siz virşeyler yaparken bir denge olurduşu yazdıklarınız o kadar doğru ki... anne rolü üstlendim sanki. kardeşimin evini taşımak için burdan 200 km gittik yazın, evini topladım koliledim. bunları yaparken kardeşlik görevimi yaptığımı düşünüyordum ama sonra bir şeyin farkına vardım. ben tam 8 kere ev taşıdım ve hepsinde eşim ve ben vardık sadece.
Kendini ezdirmesin de babasına kötü de davranmasınYaşlıların zaten neye ne diyeceği belli olmuyor ve genelde hep erkek çocuk ayrımı da yapıyorlar benim dedem de dahil ve çok da mesafe koyamayacaktır ama bari kardeşine mesafe koysun kendini kullandırtmasın. Bir de hem konu sahibini kullanıyorlar hem de eşini. Kızlar her işe koştursun çünkü onların görevi bu. Erkek çocukları da fırsattan istifade babalarına bakmadıkları gibi bir de kız kardeşe yük olsunlar. Aynı benim dayım ama annem dedemin işlerine koşsa da dayıma bu kadar çok yüz vermedi neyse ki ve biz de müdahalede bulunuyorduk biraz daha büyük olduğumuz için. Konu sahibinin çocuğu çok küçük, şu an anlamıyor dayı dayı diye dolanıyor ama birkaç seneye o da anlamaya başlar ve dayısını evde fazlalık olarak görmeye başlar.
Çok haklısınız. Babaya öesafa koyuşmaz ancak Şu yapılabilir mesela baba köye gitmek istediğinde hemen eşin izin alması yerine onların, müsait olduğu zamanda gidilmesi, ve uygunsa kardeş de yardıma gelmesi gerektiğinşn söylenmesi. Herşey öok kolay, olunca kuymetsiz de olmuş sanki. Yani inaanlar birilerine deatek oluyoraa bunun çok da kolay olmafdığını anlmalılar sanki.. Bab için, bu fikir geldi aklıma.Üzücü bir durum. Fedakarlıklarınız göreviniz haline gelmiş. Babanızla aranıza mesafe koymanız doğru olur mu bilemedim, adam zaten 80 yaşına gelmiş ne kadar ömrü vardır bilinmez. Temizlik için mutlaka birini bulun, parasını versin. Ben kendi evime de temizlikçi alıyorum artık yetişemiyorum vs diyebilirsiniz.
Kardeşinizin sizde kalması saçma. Arada bir olsa neyse de rutin haline gelmesi hoş değil. Onun olacağı haftasonlarına iş ayarlayın, plan yapın. Gitsin babasında kalsın. Yavaş yavaş kırın bu düzeni.
Her ailede bir enayi seçilir. O ve ailesi herkesin her şeyine koşturur, gerekirse maddi destek çıkar, evi otel gibi kullanılır. Ama kimse o kişiyi sallamaz, insan yerine koymaz, saygı da duymaz. Ne zaman ki yapmaz,ondan kötüsü olmaz.Çok uzamasın diye yazmadım son zamanlarda olanlardan birkaç örnek vereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?