- 22 Kasım 2010
- 11.265
- 20.059
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
ay bırak ya eltinin yaptıgı terbiyesizlik sakın sen onun gibi davranma mesafeli ol o gelnce ayakta kalıyosa yerini ver çok içli dışlı olma sen kazanrsn boşver sen saygıda kusur etme
5 senelik gelin, sen evlenip aileye katıldığında pabucu dama atilacakmis, değeri kıymeti azalacakmış gibi hissedebilir. yani Hissettiklerin doğru olabIlir. Sonuçta kV de düğünle ilgili, senin hakkında konuşup heyecanını sevincini dile getiriyorsa eltin bundan, yapilan hazirliklardan etkilenmiş olabilir. Herşey mümkün karakterini bilmiyoruZ.
ama sen bunları şimdiden kafana takma. Elton sana soğuksa sen daha sıcak ol.. hersey rayına oturur, Eltin sana sen eltine alışirsiniz. Sen yeter ki kendin ol, kendini doldurma ve güler yüzünü eksik etme
ben nişanlıyım bende kucuk gelınım. benımde eltim günün her saati facede fink atıyo ne hıkmetse benım ve nısanlımın fotolarını begenmıyo ama bende takıyorum artık. oysakı hıc konusmuslugumuz bıle yok kendılerı ıngılterede yasıo.
Canım tamam, bozulmuş olabilir ama orada bu durumu düzeltmek yine annenin elindeymiş. Benim bildiğim nişanlığı erkek tarafı alıyorsa, damadın kıyafetini de kız tarafı alır. Eltin öyle deyince, kızım bizde adettir, karşılıklı hediyeleşilir diyebilirdi. Annen hemen bu tavrı kötüye yorup, geri çekilmiş. Madem bir şey konuşmayacaktı, neden aileleri görevlendirdiniz bu işler için? Nişanlınla konuşup her şeyi kendi kararlarınıza göre alsaydınız madem.
Ayrıca kendi annemden pay biçiyorum. Bir gelini böyle dese, annem kızar ona yani. Herkesin adeti, geleneği farklıdır. Biz her şeyi kendimiz yapıyoruz nişanlımla ama belki de kardeşim evlenirken farklı adetler yapılacak. Ben desem bana yapılmadı bilmem ne diye, annem uyarır beni, kızar bana.
Bence artık kapat bu konuyu içinde. Hala aynı şeyleri tekrar ediyorsun çünkü. Bu konunun sana yansıması, anlatılması, hata. Annenle teyzen seninle paylaşmamalıydı. Ve orada kvne söylemeleri gerekirdi. Oraya zaten bu tip konular konuşulsun diye gidildi.
ay sanki bi an bn yazmışım gibi okudum ya neden böyleler anlamıyorum canım çok sıkılıyooo..
Herkesin yapısı farklıdır canım illa onun gibi olmaya çalışırsan kendin olamazsın sem saygıda kusur etmezsen samimi davranırsan yeterli bence abartmaya gerek yok bence mesafeli olmak en iyisi fazla mıçmıçlık tez ayrılık getirir onların arasının bozulması daha kolay olur
bence bu durumda aksine onun fotolarını siz beğenin =) bir süre sonra farkına varacaktır. veya varmasa nolur, varsın beğenmesin :)
önemli değil zaten artık farkına vardım ama yabancıymışım gibi herkesin fotosunu begenip yorum atıp sonucta ben onun kardeşi saydıgı kişinin eşiyim görmezden gelmesi zoruma gidiyodu ama sallıyorum artık ya ben haftada yada 2 haftada bir gittiğim kv ile mutluyumonlar kv ile altlı üstlü iki eltimde oyle ....
ben uzagım acaba bi çekememezlikmi var diyede düşünmüyo değilim ama böyle olmasını asla istemem.
canım annem çok ince düşünceli, hassas bir insandır. o gün nişanlığımın alınması mevzusu geçtiğinde k.validem yarım ağızla biz alabiliriz demiş. arkasından hemen gelinin kalkıp ben kendi nişanlığımı kendim almıştım demesi üzerine annem de tutup da yo hayır siz almalısınız diye diretecek halim yoktu diyor. sadece yengem yıllar önce benim nişanlığımı da eşimin ailesi almıştı diye fikrini belirtmiş. annem bir nişanlık alamayacak durumda değiliz, onun bahsini yaptırmadım. zaten almaya gönüllü insan bunu bu kadar konuşmaz, gelini de getirip onun fikrini beyan ederken birşey dememeleri de bunu gösteriyordu dedi. ki bence gayet haklı. en son teyze tamam o zaman herkes kendi kıyafetini alsın demiş ve bu konu öyle kapanmıştı. daha detaylı olarak bunla ilgili bir konu açmıştım. burda annemin herhangi bir eksiği yok, bence hiç müdana etmeyerek olması gerektiği gibi davranmış orda. bana nasıl söylemeyecek, nişanlığı biz alacaktık sonuçta :) her neyse, sonuçta benim zamanım çok kısıtlı olduğu ve burda istediğim gibi bir model bulamadığım için sonrasında k.validemin de içine sinmemiş olacak ki kendisi teklif etti dikmeyi.
yapılan yorumlara göre cevap yazıyorum işte. yoksa kapatmaktan başka seçenek yok zaten. kızla karşılıklı atışmamız yok bir şeyimiz yok. nişanım daha yeni olduğu için etkisindeyim :)
işte kim ne derse desin, çok sıklıkla olan bir şey bu. çekememezlik veya kıskançlık, adına ne denilirse denilsin. küçük elti artık bir tehdit gibi mi görülüyor nedir, muhakkak bir soğukluk oluyor arada. ha her zaman böyle olacak diye bir şey yok, herkes de kıskanır demiyorum. ama görüyoruz, oluyor. benim durumumda belki çok bariz değil ama bariz olan şey gelin hanımın nişanlığımın alınmasından rahatsız olduğu ve ona göre tavır aldığı.
bence siz birazda annenizden kaynaklı sorunu büyütüyosunuz mesela o yemekte siz yokmuşsunuz ama kayınvalidenizin söylediği bizde alırız cümlesini yarım ağızla söylediğini nerden biliyosunuz ben buna takıldım anneniz bu şekilde söylemese sizde demezsiniz heralde bişey dimi evet eltiniz bu konuda patavatsız olabilir ama anneniz sizinde biraz ılımlı yaklaşmanızı sağlayabilir diye düşünüyorum
7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)
Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim dahaAbartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?
Tamam canım. Eğer kv yarım ağız dediyse ve eltinle ağız birliği yapmışlarsa, zaten seni yeterince önemsemiyor demektir. Seni önemsemeyen biri için de beni sever mi sevmez mi diye düşünmemelisin.
Aksi durumda ise, zaten ortada bir şey yok, abartan sensin. Bu şartlar altında da kafaya bir şey takmamalısın.
Bende nişanlıyım. Öncesinde çok takardım böyle, ama anladım ki önemli olan beni sevmeleri değilmiş. Şimdiki aklım olsa, hiçbir şeyi önemsemezdim. Daha yolun başındasın, yerinde olsam aralarına girmeye çalışmak yerine, ya da beni severmi kvm diye düşünmek yerine, mesafemi koyar, işime bakardım. Sen baştan karakterini oturtursan, kimse senden beklenti içinde olmaz veya sana laf edemez.
Dert etme, bırak onlar dert etsin. Acaba bize uyum sağlar mı, bizi sever mi diye onlar düşünsün. Sen neden kuruyorsun ki kafanda?
bence siz birazda annenizden kaynaklı sorunu büyütüyosunuz mesela o yemekte siz yokmuşsunuz ama kayınvalidenizin söylediği bizde alırız cümlesini yarım ağızla söylediğini nerden biliyosunuz ben buna takıldım anneniz bu şekilde söylemese sizde demezsiniz heralde bişey dimi evet eltiniz bu konuda patavatsız olabilir ama anneniz sizinde biraz ılımlı yaklaşmanızı sağlayabilir diye düşünüyorum
aslında çok haklısın. bu açıdan bakmamıştım olaya. kendimi fazla yordum sanırım bu konuda. akışınabırakmak en iyisi.
açıkçası annem biraz bozulmuştu bu tavra ve bu yüzden olduğu gibi anlattı. olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatacak biri asla değildir zaten. biraz büyütüyor olabilirim, bunun sebebi de endişelerim. ama ortada hiçbir şey yok da değil eltiden kaynaklı, senaryo yazıyor değilim. ben bunu bir türlü anlatamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?