- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi MissDynamite
-
Şiddet tehdit vselbette çekişmeli boşanma davası açarsam çocukların ikisininde bana verileceğini biliyorum zaten. Ya sonra yaşayacaklarım? hangi mahkeme buna garanti veriyor iyi olacaksın mutlu olacaksın kocan sana birşey yapamaz diye. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz umarım.
Ölümle tehdit ediyor yazmamış konu sahibiÖlüm mü?
Ölüm tehditi aldığın birine çocuk vermek mi?
Aksine caniden herkesin kurtarılması gerekmiyor mu?
Allahım sana geliyorum...
Çocuklar babanın velayetinde yaşayabilir, karşı değilim.Ölümle tehdit ediyor yazmamış konu sahibi
Ama ısrarla çekişmeli boşanirsam başıma neler gelir biliyorum
Hangi devlet korumuş uzaklaşma alan kadini..diyor
4 sayfa cocuklari birakma ve ayrıl denmiş zaten ( en dogru olan bu ama nerdeyse imkansiz gibi yaklasiyor konu sahibi )
Bende bunun uzerine biraz daha sabret madem cocuklar büyüsün biraz daha ve öyle boşan dedim
evet kendini büyük oranda düzeltti hakkını yiyemem. ama ben hiç birşeye eskisi gibi devam edemiyorum. yani bir insana seversiniz kızarsınız nefret edersiniz vs. bende bunların hiç biri yok artık nefret dahi etmiyorum. sokakta karşılaştığım herhangi bir insana neler hissedebileceksem o kadar. benim için bi yabancı. bu durumda böyle bi evliliği sürdürmeye çalışmak ne kadar zor anlayabilir misiniz bilemiyorum. görmek istemiyorsun konuşmak istemiyorsun dokunsun istemiyorsun. kendinden tiksiniyorsun. daha açık nasıl ifade edebilirim kendimi bilemiyorum.Eşim düzeldi yazmıssınız yanlış mı okudum neden hala boşanmak istiyorsunuz ? Tamam dolmuşsunuz inancınız bitmiş haklısınız kolay şeyler değil. Ama tekrar aynı zorlukları yaşamıyormuşsunuz. Cocuklarınız için şans verebilirsiniz evliliğinize. Değişti dediniz diye bunu söylüyorum yoksa direk ayrılın yazardım. Cocuklarınızdan da kopabilecekmisiniz ben vermezdim
Size iyi savunmalar ozaman.. size doğru gelen bana doğru gelmek zorunda değil! Siz nasıl fikrinizisi söylüyorsanız bende söylemekte özgürüm! Ne malum adama bırakınca çocuklarım durumu ne olacağı? Böyle bi adam karısından boşandıktan sonra ne malum acısını çocuklardan çıkarmayacağı? bu tarz bi insana cocukları emanet etmeye siz cesaret edebilirmiydiniz? Gözünüz görmicek ne yaşadıklarını bilmiceksiniz?Savunmaya geçerim tabi. Hanımefendinin psikolojisi zaten harap halde. Bilerek yada bilmeden bu şekilde yargılayan yorumlar çok üzer insanı. Hemcinsleeime destek olup savunamayacaksam bu platformda ne işim var. Eleştirmek için üye olmadım ben. İyi şeyler duymaya ihtiyacı var kadınların böyle zamanlarda
ben hiç bir sorumluluktan kaçmıyorum. yanlış değerlendiriyorsunuz. bu çocukların yemesi içmesi okulu oyunu dersi aklınıza gelebilecek herşeyiyle tek başıma ilgileniyorum ben. boşanabildiğim takdirde de bu değişmeyecek. amacım çocuklarımdan vazgeçmek değil bunu keşke anlayabilseniz.Siz sorumluluklardan kacmak icin cocuklari hele de o yastaki cocuklari babalarina birakiyorsunuz..pes..annelik boyledir iste ..biraz kendi lüksünden fedakarlik etmeli..hangimiz eski rahat gunleri aramiyoruz..ama babasina birakip gitmiyorum ..
Hanımefendi tabikide yorum yapacaksınız ben yorum yapıyosunuz yada yanlış yorum yapıyosunuz demiyorum ki size zaten. Sadece daha naif olsanız, daha az yargılasanız, çocukları için senelerce türlü eziyete katlanmış, haklı olarak artık kurtulmak istiyor. Malumunuz psikolojisi sağlam değil. Yıllardır kocası yeterince şiddet uygulamış ve yargılamış acımasızca. Hani diyorum birde biz yargılayıp üzerine gitmeyelim. Yanlış yada kötü bişeymi diyorumSize iyi savunmalar ozaman.. size doğru gelen bana doğru gelmek zorunda değil! Siz nasıl fikrinizisi söylüyorsanız bende söylemekte özgürüm! Ne malum adama bırakınca çocuklarım durumu ne olacağı? Böyle bi adam karısından boşandıktan sonra ne malum acısını çocuklardan çıkarmayacağı? bu tarz bi insana cocukları emanet etmeye siz cesaret edebilirmiydiniz? Gözünüz görmicek ne yaşadıklarını bilmiceksiniz?
demek istediğim bu aslında birazda. çocukları alışılagelmiş düzenden daha fazla kopartmamak. zaten boşanmak çok büyük bir olay. ilk etapta çocuklar kendini suçlayacak ben mi birşey yaptımda annem-babam beni terk ettiler diyerek. birde bunun üstüne velayetle ilgili çocukları yıpratmamak istiyorum. ama herkes çocuklarını bırakıp zingildemeye yer arayan kadın gibi gördü şurda. anlatamıyorum ki kendimi. benim ilk önceliğim çocukları en az hasarla ruh sağlıklarını en hasarla bu işi halledebilmek.Bence iyi bir baba ve cocuklara bakan bir babanne varsa hic bozmayin cocuklarin duzenini, bazen anne olmak buyuk fedakarlik gerektiriyor ve kokten degisimler icin de buyuk fedakarliklari goze almak lazim.
Ayrica cocuklar annede kaldiginda olay olmuyor da babada kaldiginda neden olay oluyor anlamiyorum, sevgi eşit, sorumluluk eşit, bu durumda cocuklarin ve ebeveynlerinin yasamini en az etkileyecek bir karar verilmeli.
Vallahi anlayamam ben 2 evladim icin kol birakirim bacak birakirim onlari asla birakmam..gerisi fasa fiso..bu konuda cok katiyim ..bilemiyorum belki problem bendedir..ama annelik niye kutsal..benim annemin 10 cocugu var..1 abim engelli..babam cok cok cok zor bir insandi..ama annem bir gun olsun bizi birakmadi ..okuma yazma bilmez didindi durdu..belki bu ornek beni bu gibi durumlar icin kati yapmis olabilir..ben hiç bir sorumluluktan kaçmıyorum. yanlış değerlendiriyorsunuz. bu çocukların yemesi içmesi okulu oyunu dersi aklınıza gelebilecek herşeyiyle tek başıma ilgileniyorum ben. boşanabildiğim takdirde de bu değişmeyecek. amacım çocuklarımdan vazgeçmek değil bunu keşke anlayabilseniz.
tabiki sizin fikriniz saygı duyarım. bazı yerde insan kendini yazarak net ifade edemeyebiliyor. ne anlatmak istediğimi tam olarak anlatabildiğimden emin değilim zaten.Vallahi anlayamam ben 2 evladim icin kol birakirim bacak birakirim onlari asla birakmam..gerisi fasa fiso..bu konuda cok katiyim ..bilemiyorum belki problem bendedir..ama annelik niye kutsal..benim annemin 10 cocugu var..1 abim engelli..babam cok cok cok zor bir insandi..ama annem bir gun olsun bizi birakmadi ..okuma yazma bilmez didindi durdu..belki bu ornek beni bu gibi durumlar icin kati yapmis olabilir..
Ben sizin bahsettiniz tarzda bir kadın olduğunuzu düşünmedim. Çocuklar babalarıyla kalsa sizinle de sorunsuz bir şekilde görüşecek olsa, babaları tarafından doldurulmayacak olsa olabilir mi diye düşünülebikir ama öyle olmayacak biliyorsunuz değil mi?demek istediğim bu aslında birazda. çocukları alışılagelmiş düzenden daha fazla kopartmamak. zaten boşanmak çok büyük bir olay. ilk etapta çocuklar kendini suçlayacak ben mi birşey yaptımda annem-babam beni terk ettiler diyerek. birde bunun üstüne velayetle ilgili çocukları yıpratmamak istiyorum. ama herkes çocuklarını bırakıp zingildemeye yer arayan kadın gibi gördü şurda. anlatamıyorum ki kendimi. benim ilk önceliğim çocukları en az hasarla ruh sağlıklarını en hasarla bu işi halledebilmek.
Bunun garantisini alabilirim diyor musunuz peki? Ben adamın çocukları size karşı dolduracağına eminim mesela. Her şeyden öte bundan çekinirim ben yerinizde olsam. Ama tabiki dünyanın sonu değil siz annesiyseniz o da babası. Tamamen değil ama kendinizi toparlayana kadar babalarında kalabilirler. Velayeti vermeyin yine de takdir sizin.sonunda beni anlayan biri. tabiki çocukları alabileceğimi biliyorum. asla onlardan vazgeçmek değil derdim. bi anne çocuklarından nasıl vazgeçer. ama anlaşarak boşanabilmemin tek yolu babalarına bırakmak çocukları. çekişmeli boşanma davasında yaşayacağım hiç birşeyi kaldıracak gücüm yok. elbette benimde anlaşmalı boşanırsak ekleyeceğim şart şu. çocuklar sende kalsın. ama istediğim vakit göreceğim engelleme olmayacak. bunun garantisini almadan zaten bırakmam.
Hımm bu dereceyse düşünceleriniz evet en hayırlısı ayrılmakevet kendini büyük oranda düzeltti hakkını yiyemem. ama ben hiç birşeye eskisi gibi devam edemiyorum. yani bir insana seversiniz kızarsınız nefret edersiniz vs. bende bunların hiç biri yok artık nefret dahi etmiyorum. sokakta karşılaştığım herhangi bir insana neler hissedebileceksem o kadar. benim için bi yabancı. bu durumda böyle bi evliliği sürdürmeye çalışmak ne kadar zor anlayabilir misiniz bilemiyorum. görmek istemiyorsun konuşmak istemiyorsun dokunsun istemiyorsun. kendinden tiksiniyorsun. daha açık nasıl ifade edebilirim kendimi bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?