Boşanma hakkında-Çocukların babada kalması?

Şiddet tehdit vs

Peki çocukların olmadan yasayabilecek misin mutlu bir şekilde ?

Eşim düzeldi yazmıssınız yanlış mı okudum neden hala boşanmak istiyorsunuz ? Tamam dolmuşsunuz inancınız bitmiş haklısınız kolay şeyler değil. Ama tekrar aynı zorlukları yaşamıyormuşsunuz. Cocuklarınız için şans verebilirsiniz evliliğinize. Değişti dediniz diye bunu söylüyorum yoksa direk ayrılın yazardım. Cocuklarınızdan da kopabilecekmisiniz ben vermezdim

Ölüm mü?
Ölüm tehditi aldığın birine çocuk vermek mi?
Aksine caniden herkesin kurtarılması gerekmiyor mu?

Allahım sana geliyorum...
Ölümle tehdit ediyor yazmamış konu sahibi
Ama ısrarla çekişmeli boşanirsam başıma neler gelir biliyorum
Hangi devlet korumuş uzaklaşma alan kadini..diyor

4 sayfa cocuklari birakma ve ayrıl denmiş zaten ( en dogru olan bu ama nerdeyse imkansiz gibi yaklasiyor konu sahibi )

Bende bunun uzerine biraz daha sabret madem cocuklar büyüsün biraz daha ve öyle boşan dedim

Tabi babanın şiddet geçmişi varsa çocuklar tamamıyla ona bırakılmamalı.Ama adam çocukların sizle kalmasını müsade etmiyorsa ortak velayet yapabilirisiniz.Hukukçu değilim ama çocuklar haftanın yarısı sizde, yarısı babada kalır.Eşinizle anlaşmaya varın konuşarak.Belki adam gerçekten çocuklarından ayrı kalmak istemiyor.Bu yüzden zorluk çıkarıyor.

Sizi net anlıyorum korkularınız var ve yıpranmıssınız fakat adam ruh hastası yenı mi fark ettiniz?
2018 yılında hamile kalmıssınız mesela anlatabiliyor muyum
Bu adama 2 çocuk neden biri 4 yaşında biri 8 ikisi de bence küçük
8 yaşındaki kız mı erkek mi bilemem ama kızsa ergenlıge girecek 2 3 yıl sonra
4 yaşındaki daha bebek

ama sizide anlıyorum zarar görmekten korkuyorsunuz siz bilirsiniz
Ama hem sizin hem eşinizin sorumsuz davranışları yüzünden bu durumdasınız

Umarım istedıgınız gibi olur
bu adam çocukları doldurur çok net siz diyorsanız ben herşeye hazırım siz bilirsiniz

Çocuklar babanın velayetinde yaşayabilir, karşı değilim.
Yapmam ama bu muhattap olduğum insanla alakalı.

Bazı durumlarda velayetin babada olması çok daha iyidir ama burada yine dediğim gibi muhattap olduğun insanın nasıl bir karakterde olduğu söz konusu.
İsterse çocuklarının ayaklarını yıkasın, bana ya da bir canlıya veyahut bir eşyaya bilerek zarar vermiş, amacı tamamen acıtmak olmuş birine gerçekten hiçbir koşulda velayet vermem, vermediğim gibi denetimli görüş talep ederim.

evet kendini büyük oranda düzeltti hakkını yiyemem. ama ben hiç birşeye eskisi gibi devam edemiyorum. yani bir insana seversiniz kızarsınız nefret edersiniz vs. bende bunların hiç biri yok artık nefret dahi etmiyorum. sokakta karşılaştığım herhangi bir insana neler hissedebileceksem o kadar. benim için bi yabancı. bu durumda böyle bi evliliği sürdürmeye çalışmak ne kadar zor anlayabilir misiniz bilemiyorum. görmek istemiyorsun konuşmak istemiyorsun dokunsun istemiyorsun. kendinden tiksiniyorsun. daha açık nasıl ifade edebilirim kendimi bilemiyorum.

Size iyi savunmalar ozaman.. size doğru gelen bana doğru gelmek zorunda değil! Siz nasıl fikrinizisi söylüyorsanız bende söylemekte özgürüm! Ne malum adama bırakınca çocuklarım durumu ne olacağı? Böyle bi adam karısından boşandıktan sonra ne malum acısını çocuklardan çıkarmayacağı? bu tarz bi insana cocukları emanet etmeye siz cesaret edebilirmiydiniz? Gözünüz görmicek ne yaşadıklarını bilmiceksiniz?

Siz sorumluluklardan kacmak icin cocuklari hele de o yastaki cocuklari babalarina birakiyorsunuz..pes..annelik boyledir iste ..biraz kendi lüksünden fedakarlik etmeli..hangimiz eski rahat gunleri aramiyoruz..ama babasina birakip gitmiyorum ..

Siz sorumluluklardan kacmak icin cocuklari hele de o yastaki cocuklari babalarina birakiyorsunuz..pes..annelik boyledir iste ..biraz kendi lüksünden fedakarlik etmeli..hangimiz eski rahat gunleri aramiyoruz..ama babasina birakip gitmiyorum ..
ben hiç bir sorumluluktan kaçmıyorum. yanlış değerlendiriyorsunuz. bu çocukların yemesi içmesi okulu oyunu dersi aklınıza gelebilecek herşeyiyle tek başıma ilgileniyorum ben. boşanabildiğim takdirde de bu değişmeyecek. amacım çocuklarımdan vazgeçmek değil bunu keşke anlayabilseniz.

Hanımefendi tabikide yorum yapacaksınız ben yorum yapıyosunuz yada yanlış yorum yapıyosunuz demiyorum ki size zaten. Sadece daha naif olsanız, daha az yargılasanız, çocukları için senelerce türlü eziyete katlanmış, haklı olarak artık kurtulmak istiyor. Malumunuz psikolojisi sağlam değil. Yıllardır kocası yeterince şiddet uygulamış ve yargılamış acımasızca. Hani diyorum birde biz yargılayıp üzerine gitmeyelim. Yanlış yada kötü bişeymi diyorum

demek istediğim bu aslında birazda. çocukları alışılagelmiş düzenden daha fazla kopartmamak. zaten boşanmak çok büyük bir olay. ilk etapta çocuklar kendini suçlayacak ben mi birşey yaptımda annem-babam beni terk ettiler diyerek. birde bunun üstüne velayetle ilgili çocukları yıpratmamak istiyorum. ama herkes çocuklarını bırakıp zingildemeye yer arayan kadın gibi gördü şurda. anlatamıyorum ki kendimi. benim ilk önceliğim çocukları en az hasarla ruh sağlıklarını en hasarla bu işi halledebilmek.

Eğer eşiniz boşanma aşamadında değişecek sizi barındırmayacak bir insansa.
Siz çocuklarınızı yılda bir görmeye razısınız demektir.
Ama çocuklar yılda bir babayı görünce nasıl yabancılık çekiyorsa aynısını ve daha beterini size yapacak demektir.
Siz babasını kötülemezsiniz çocuklarınıza
ama babası eminim sizi kötüleyeceklerdir.
Ve siz yılda bir zor görürsünüz..

İçimde size karşı bir soğukluk oldu. Yaşadıklarınızda haklı olabilirsiniz ama ne bileyim bir annenin çocuklarını bırakıp gidebilmesi hep bana tuhaf gelmiştir. Helede 4 yaşında bir çocuğum varsa

Vallahi anlayamam ben 2 evladim icin kol birakirim bacak birakirim onlari asla birakmam..gerisi fasa fiso..bu konuda cok katiyim ..bilemiyorum belki problem bendedir..ama annelik niye kutsal..benim annemin 10 cocugu var..1 abim engelli..babam cok cok cok zor bir insandi..ama annem bir gun olsun bizi birakmadi ..okuma yazma bilmez didindi durdu..belki bu ornek beni bu gibi durumlar icin kati yapmis olabilir..

tabiki sizin fikriniz saygı duyarım. bazı yerde insan kendini yazarak net ifade edemeyebiliyor. ne anlatmak istediğimi tam olarak anlatabildiğimden emin değilim zaten.

Ben sizin bahsettiniz tarzda bir kadın olduğunuzu düşünmedim. Çocuklar babalarıyla kalsa sizinle de sorunsuz bir şekilde görüşecek olsa, babaları tarafından doldurulmayacak olsa olabilir mi diye düşünülebikir ama öyle olmayacak biliyorsunuz değil mi?

Bunun garantisini alabilirim diyor musunuz peki? Ben adamın çocukları size karşı dolduracağına eminim mesela. Her şeyden öte bundan çekinirim ben yerinizde olsam. Ama tabiki dünyanın sonu değil siz annesiyseniz o da babası. Tamamen değil ama kendinizi toparlayana kadar babalarında kalabilirler. Velayeti vermeyin yine de takdir sizin.

Ben şöyle anneyim ben böyle bakardım çocuklarıma diyenlere de kulak asmayın herkes kendi yaşadığını bilir :) Sizin ve çocuklarınız için en hayırlısı olsun.

benim asıl burda sormak istediğim bu şekilde çocuğunu babasına bırakarak boşanmış bayan arkadaşlarımız varmı. neler yaşadılar zorlukları nelerdi bunları öğrenmek öncelikle. zaten şuan hali hazırla bir girişimde bulunmuş değilim. dşünüyorum soruyorum ki en sağlıklı kararı verebilmek için.

Hımm bu dereceyse düşünceleriniz evet en hayırlısı ayrılmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…