- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
- Konu Sahibi MissDynamite
-
Ben hanımefendinin anlatamadığı şeyler olduğunu düşünüyorum. Burada ki sorusu da biraz rahatlamak amaçlı gibi geldionu ben demiştim çünkü siz bu şehirde kalmama izin vermez dediniz.
antalyada kalabilecekseniz adamı çiğneyip çocukları da alabilirsiniz o zaman.
ya kendinizi net ifade edemiyorsunuz yada çelişkilisiniz.
evliyken medeni tepkiler alamadığım birinin boşanıncada medeni davranmasını beklemiyorum zaten. korktuğum için Sırf bu yüzden bu evliliği sürdürmek ne kadar mantıklı. bütün bir ömrü korkuyla o evliliğe sığınarak nasıl geçirebilirim? yani 10 yıldır bu korkuyla sindirildim zaten. hala korkuyorum boşanma aşamasında olacaklardan sonrasında yaşayacaklarımdan herşeyden korkuyorum. bu korkuyla ömür geçer mi?Sizin içinde bulunduğunuz durumun zorluğunu anlayabiliyorum. Ancak yukarıda belirtilen senaryoda olduğu gibi iş çıkışlarınızda çocuklarınızı görmeye gitmeniz konusunda zorluk yasamayacagınıza emin misiniz? Kaldı ki sizce bu süre yeterli mi, bu yastaki çocuklar için?
Ben sizdeki hatanın düzelme ve yeni bebek döneminde eve dönüş zamanınızdaki tavrınızdan ileri geldiğini düşünüyorum. Yabancı gibi hissettiğim bir kimseyle görüşmek, bana dokunması ne kadar rahatsız edici demissiniz. Keşke döndüğünüzde, eve dönüşünüzün bir affedis olmadığını deneme süreci olduğunu belirtseydiniz ve kaldığı yerden devam etmeseydiniz. Şartlarınızı bilemiyorum ama ben giderek mesafeli ve uzak aynı ev içinde resmi bir arkadaşlık seviyesinde ilişkimi yürütürdüm. En azından çocuklar biraz büyüyünce kadar. Eşiniz zaten bu durumu anlattığınızda medeni tepkiler vermeyecekse, bosandiginizda ümit ettiğiniz medeni tepkileri hic vermeyecek demektir.
Bu durumda da siz bir seçim yapıyor olacaksınız... Kendi yaşamınız ve sizin yaşamınızın ıçınde ne kadar yer sahibi olabileceği belli olmayan evlatlarınızla ilgili...
hasta ruhlu adam bir tek bana hasta ruhlu bundan eminim. çocuklarına zarar verebileceği düşüncesi asla yok kafamda. öyle düşünmeyin.
demek istediğim bu aslında birazda. çocukları alışılagelmiş düzenden daha fazla kopartmamak. zaten boşanmak çok büyük bir olay. ilk etapta çocuklar kendini suçlayacak ben mi birşey yaptımda annem-babam beni terk ettiler diyerek. birde bunun üstüne velayetle ilgili çocukları yıpratmamak istiyorum. ama herkes çocuklarını bırakıp zingildemeye yer arayan kadın gibi gördü şurda. anlatamıyorum ki kendimi. benim ilk önceliğim çocukları en az hasarla ruh sağlıklarını en hasarla bu işi halledebilmek.
Cocuklariniz asla sizi anlamayacak. Istediginiz kadar gerekce sunun. Bunu goze aliyorsaniz birakin cocuklarinizi. Ama onalrda kesinlikle bir yara birakacaksiniz. Siz en az hasarla cikarken, en buyuk hasari onlar alacak. Hele 4 yasindaki...sizi anlamak zorunda degil.şöyle bir yanlış anlaşılma var ve linç etmenize luzum yok. Ben çocuklarımdan vazgeçmek istemiyorum öyle bir derdim yok. çok şükür onlara bakabilecek durumdayım. Ama anlayamadığınız şey şu. Ben ilk etapta kendim zarar görmeden bu evliliği bitirmeye çalışıyorum. Çocukları babalarına bırakıp başka bir şehre gitme gibi bir düşüncem yok. Eteğimden gitsinler gibi bir durumda söz konusu değil. Ama bu güne kadar yaşadıklarımdan sonra zarar göreceğime eminim ve hasarsız bişeyler yapabilmeyi umuyorum. Tek ve en büyük korkum çocuklarımın bana karşı kötü düşünmesi. Elbette büyüyecekler ve eğriyi doğruyu anlayacakları yaşa geldiklerinde bana hak vereceklerdir. Bilmiyorum kendi doğru ifade edemiyorda olabilirim çok yoğun duygularım. ama şu algı olmasın lütfen çocuklarını bırakıp gitmek istiyor. öyle birşey değil anlatmaya çalıştığım.
diyeceksiniz bukadar korkuyorsan tedbir koydur uzaklaştırma al. ben bunların hepsini haklarımı biliyorum cahil bir insan değilim. lakin bu yapılanların hangisi bu güne kadar kaç kadını korudu. bunları yaparak ölüp çocuklarımı annesiz bırakmak daha mı mantıklı. umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Ama boşanırsanız çocukları göstermez diyosunuz o bakıp görmeyeceeinize siz bakın baba yılda 1-2 kez görsün!ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.
Ya işte bu yaa insanlar neden anlamıyor bunu. Kadın senelerdir dayak, aşağılama ne varsa yaşamış anlatmış. Herkesin tek derdi aaaa çocuğunu bırakıyor, ben olsam şöyle yaparım, ben çocuğumu böyle severim, elimi bırakırım, kolumu koparırım. Çoğu kişinin maksadı kadıncağıza destek olup yardım etmek değil. İnsanların kötü durumlarını okuyup, yargılayıp kendi egolarını tatmin etmek.Ben sizi cok iyi anlıyorum, sizi anlamayanlardaki sorun insanların anneliğe ekstra ekstra anlamlar ve sorumluluklar yuklemesinden kaynaklaniyor. Evet annelik güçlü ve onemli bir kavram ama bir çocuk uzerinde annenin ne kadar sorumluluğu varsa babanin da o kadar sorumluluğu var, sizin ozelinizde degil, genel olarak da yasam kosullari kiminle kalmasina daha uygunsa cocuk onunla kalmalı zaten, çocuklarin annelerine ne kadar ihtiyaci varsa babalarina da o kadar ihtiyaclari var. Ama bosanlamalarda nedense kimse baba birakti demiyor da anne bıraktı olay oluyor...
Yalnız ortada normal bir adam ve baba yok farkında mısınız?Ya işte bu yaa insanlar neden anlamıyor bunu. Kadın senelerdir dayak, aşağılama ne varsa yaşamış anlatmış. Herkesin tek derdi aaaa çocuğunu bırakıyor, ben olsam şöyle yaparım, ben çocuğumu böyle severim, elimi bırakırım, kolumu koparırım. Çoğu kişinin maksadı kadıncağıza destek olup yardım etmek değil. İnsanların kötü durumlarını okuyup, yargılayıp kendi egolarını tatmin etmek.
Bırakın demiyoruz zaten ama anneye bu ladar fazla eleştiri yapılması normal mi sizce. Kadın kaç senelik kocasını tanıyor. Çocuklarına bişey yapmayacağından eminse ve bu süreçte en az zararla bu şekilde olucaksa neden olmasın. İnsanlar kadın çocukları babasına atıp kaçıp hayatını yaşayacakmış gibi davranıyor. Kadın anneyse adamda baba. Gerekirse eşek gibi bakacak adam. Hem kadının kendisi için iyisini istemesi neden sorun ki. Tamam evet anne ama insan sonuçta. 3 yaşında kızım var bu kadar kötü değil ama boşanmaya çok yaklaştığım bir dönem oldu. Az çok anlıyorum. Allah yardımcısı olsun. Anlaşılmanın çok zor olduğu bir durum.Yalnız ortada normal bir adam ve baba yok farkında mısınız?
Konu sahibi kendi can güvenliğini tehlikeye sokmasından korktuğu bir adama nasıl bırakacak 2 tane çocuğu?
Çocukları çok büyük bir ihtimalle annesine karşı doldurup, görüştürmeyecek. Sanki boşaninca medeni bir şekilde olacakmış herşey gibi çocukları babasına bırakın demek doğru değil bu tabloda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?