- 20 Eylül 2017
- 950
- 1.360
- 63
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
-
ne bileyim bende anlamadım ki. kredi bitmedi daha 10 yıla yakın var
kafam o kadar karışık ki. adam utanmadan bana tatile gidicez mahkeme günü bir an önce belli olsun dşyo
Aaaaa bunu bilmiyordum.Sen adamdan bosanacaksin ona aldığın krediyi 10 yıl ödeyecek misin? Ben anlamadım gerçekten. seni de avukatıni da anlamadim. Sen onlar gununu gun ederken her ay kredi odemeye yipranmayacak misin?
sen bu 10 yıla evlenir çocuk sahibi olursun zaten. Çocuğunun hakkını bu heriflere mi ödeyeceksin.
bir de 10 yıllıksa ev kredisi çekmişsin demektir. Ev senin üstüne olmadan nasıl ev kredisi çektiler. Banka zinhar vermez. Tapuya gidip sen satış yapsan yine ev gittiği için krediyi kapatman gerekir. Sende olmayan eve kredi de ödeyemezsin. Evi senden nasıl çaldılar ben anlamadım .
Tabi canım evde ipotek oluyor. Banka ipoteği kaldırmadan nasıl satış olacakAaaaa bunu bilmiyordum.
Demek başkasının üzerine alınan ev için kredi çekilmiyor?
Eee konu sahibi nasıl yapmış o zaman!
Hımmm...Tabi canım evde ipotek oluyor. Banka ipoteği kaldırmadan nasıl satış olacak
işte çok uğraşılırsa altınlar ve kredi konusu ispat edilebilir de
keske bunu bavukatımda çok yıpranacağımı uzun süreceğini söylüyor. eğer istersem boşanma gerçekleştikten sonra ona ve annesine manevi tazminat davası açabilirmişim
hani maksat huzurları bozulsun , uğraşsınlar içim biraz da olsa soğusun diye
belgeye 1 yıl içinde dava açacağını yazarsan olurmuş yoksa zaman,aşımı olurmuş buna dikkat et. Bir de delilerin suresi oluyormuşEvet mümkün onu yapabilirsin .
Sen adamdan bosanacaksin ona aldığın krediyi 10 yıl ödeyecek misin? Ben anlamadım gerçekten. seni de avukatıni da anlamadim. Sen onlar gununu gun ederken her ay kredi odemeye yipranmayacak misin?
sen bu 10 yıla evlenir çocuk sahibi olursun zaten. Çocuğunun hakkını bu heriflere mi ödeyeceksin.
bir de 10 yıllıksa ev kredisi çekmişsin demektir. Ev senin üstüne olmadan nasıl ev kredisi çektiler. Banka zinhar vermez. Tapuya gidip sen satış yapsan yine ev gittiği için krediyi kapatman gerekir. Sende olmayan eve kredi de ödeyemezsin. Evi senden nasıl çaldılar ben anlamadım .
Burdan bakınca bu pislik kredileri bir şekilde sana yıkıp gidebilir. Duygusal davranma x kişi boşanmak istediginde ben ne zaman ve nasıl istesem o zaman boşanacağız deyip kapattım telefonu hala da bu kafadayım. Önemli olan senin çıkarların duygusal davranma lütfen...
Aaaaa bunu bilmiyordum.
Demek başkasının üzerine alınan ev için kredi çekilmiyor?
Eee konu sahibi nasıl yapmış o zaman!
Tabi canım evde ipotek oluyor. Banka ipoteği kaldırmadan nasıl satış olacak
Düğünde toplanan Tüm takılar kadınındır
Ortak değildir
evlenmeden az bir süre önce oturmamız için alınan ev için eşime kredi çıkmadığı bahane edilerek krediyi bir akrabanın üzerine çektiler (şimdi bilerek ben hak almıyım diye bu şekilde yaptıkları ortaya çıktı).
ve düğünde takılan tüm bilezik ve altınları kaynanam eşimle birlik olup benden zorla alıp bozdurup krediye yatırdılar. biz maaşımızla krediyi ödemeye devam ettik hatta bazı aylar ben eşimden daha fazla ödeme yaptım (çoğunlukla parayı elden verdim eşime)
bir de evin geçimi bana aitti. evden ayrılmadan önce bir gün eşim evden yüzüğümü kolyemi benden habersiz alıp götürmüştü yani çalmıştı.
?
Mehir dugunde verilmez zaten o baska mevzu.Niye? Mehir yalnızca kadının. Düğünde gelen altınlar kurulan yuvanın malıdır.
Konuyu tam anlamadım kredi neden çekildi içini yaptım dediğiniz ev için mi?Selam kızlar,
Bir önceki konumda boşanma aşamasında olduğumu , eş ve ailesinin bana yaptıklarını, yalanlarını inkarlarını anlatmıştım.
(birinci yılımız da geçtiğimiz günlerde doldu bu arada çocuk yok çalışıyorum ) o günden bugüne hala bir anlaşma sağlayamadık. kaç yıl sürerse sürsün maddi olarak hiç bir hakkımı vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyip duruyorlar.
Hatta bununla da yetinmeyip eş olacak kişi sürekli bana 'hala davayı açmadın mı , boşuna uğraşma hiç bşeyi ispat edemezsin , hiç bişey alamazsın,yazın ailecek tatile gideceğiz bir an önce dava günü belli olsun ona göre ayarlayacağız ' vs tarzda mesajlar atıp sinirlerimi bozuyor.
Şimdi de benden çalınan ve hakkım olan alacağımın 2 -3 katı altında bir rakam teklif edip (o para da nakit kenarda bulunan paraları ) bu işi anlaşmalı olarak bitirelim diyorlar.
ilk başta çok tepki gösterdim sinirlendim çünkü altınları , krediye ödediğim paraları herşeyi bir kenara bırakın benim evin içine yaptığım harcamaları bile karşılamayan bir tutar bu .
Fakat size sormak istediğim ; ben her geçen gün daha da çirkefleşen bu insanlardan bir an önce kurtulmak için , çekişmeli boşanma süreciyle uğraşmamak , daha fazla üzülüp yıpranmamak adına allaha havale edip anlaşmayı kabul mu etsem
Yoksa kaç yıl sürecek olursa olsun yanlarına kalmasın diye mücadele etmeye ,hakkımı aramaya devam mı etsem ?
Ailem de bu süreçte çok yıpranıp üzüldüğü için bir an önce bu iş bitsin diyorlar onlarla uğraşmak seviyelerine inmek istemiyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Mehir dugunde verilmez zaten o baska mevzu.
Takilan altinlar kadinin rizasi olursa evin ortak mali sayilir.
Adetde denebilir tabii genelde boyle diyelim.Adet mi bu? Gerçekten bilmiyorum. Düğünlerde takılan altınlar , ailelerin daha önce birbirlerine taktıklarının geri ödemesi değil mi? İki taraf da alacağını aldıktan sonra kalanlar yeni yuvanın olmaz mı? Evlenirken kızın hakkı , kızın rızası dışında kullanılamayacak olan yalnızca mehir değil mi?
Konu sahibi, ben olmaydım çekişmeli boşanırdım, anlaşma yolunu seçmezdim.
Adet mi bu? Gerçekten bilmiyorum. Düğünlerde takılan altınlar , ailelerin daha önce birbirlerine taktıklarının geri ödemesi değil mi? İki taraf da alacağını aldıktan sonra kalanlar yeni yuvanın olmaz mı? Evlenirken kızın hakkı , kızın rızası dışında kullanılamayacak olan yalnızca mehir değil mi?
Konu sahibi, ben olmaydım çekişmeli boşanırdım, anlaşma yolunu seçmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?