tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
çocuğuma 2 yıl bakıcılar baktı tam 4 bakıcı değiştirdim2700 maasım var 1.000 benim faturalarım tutuyor babanesininde 500 eskiden ikimizinkide yarı yarıyadı içinde internet telefon vs. hepsi var.
evet mimarım ama ne yazıkki başka birinin ofisinde maaslı çalışıyorum. ayrıca market alışverişinide yapıyorum bitti zaten param.
eşim kredi ödüyor o hiç veremez.
Eve elen yardımcıya aylık bin tl veriyorum bu dediklerinizi yaptırmak icin haftada 1 gün sadece geliyor düşününtabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Ohoo öpün başınız koyun. Bakıcı tutsanız bu verdiğiniz paraya sadece çocuk bakar. İşten çıksanız çocuğu 1-2 seneye kreşe vermelisiniz, kreşi nasıl ödeyeceksiniz?tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
O zaman serzenişte bulunmaya hiç hakkınız yok.
Ne demek 'ben çalışıyorum, o sıcacık evde keyifle oturuyor'?
Ya Hu! Kv bildiğiniz sizin evde çalışıyor.
Çocuğa bakıyor,çeşit çeşit yemek yapıyor,
temizlik yapıyor,Cuma günü evi pırıl pırıl bırakıyor gelini hafta sonu rahat etsin diye,nevresimlere varıncaya kadar değiştiriyor siz kadının aldığı bileziğe,zincire takılmışsınız.
Bakıcı ne bu işleri yapar ne de candan-ciğerden bakar çocuğunuza.
İşten çıktınız diyelim 1000 TL'yi kv'ye vermediniz, cebinize kaldı.
Eee kalan 1700 TL'yi kim verecek size?
SSK ve emeklilik nolacak?
Kendinizi doldurmayı bırakın, biraz aklı selim düşünün.
Ben kv'nizin yerinde olsam bu kadar yormazdım kendimi, makbule geçmiyor görüldüğü üzere.
Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız?Kadın kendi evi gibi silip süpürüyo çocuğuna bakıyor.Varsın senin kolunda bileziğin olmasın.Bir kaç sene dişini sıkacaksın kv denin kıymetini biltabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Valla bence bi sure parasiz gezin ama usgunuze basiniza almayin ama madem bu kadar guzel bakiyor evi de piril piril yapiyor bosverin sineye cekin. Zamani gelince cocugu krese verir , sagol anne artik gerek kalmadi dersiniz.tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Su an maddi sıkıntıdan bunalmış olabilirsin ama mantıklı olan çalışmaya devam etmen.Cocuk bir sene sonra krese başlayacak ondan sonra okul hayatı başlayacak...o zaman farklı çözümler uretirsin ama şöyle düşün ben ücretsiz izindeyim ve hiçbir özlük hakkım/maaşım yok.Cocugum İki yaşında işe donucem yani 8 ay sonra.... ne yapacağımı şimdiden düşünüyorum.Evin duzenini nasil yurutucem - bebegimin guvende ve mutlu olacagi bir kisi bakici olarak bulabilecek miyim? dusunuyorum. Benim kayınvalidem ilk çocuğumda bebeğimin kesinlikle bakıcıya birakilmayacagini,onlarda kalacağını (bizim bakmasi yönünde bir talebimiz olmadı) babası aracılığıyla soyletti.Bebegim benden 4 saat uzakta yasayacakmis ve ben onu bayramda ve tatillerde görecekmisimBoyle insanlar da var güzelim.
tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Bana kendisi söylemedi ...babasini masa yapti...kayinvalidemin babası bayram ziyaretimizde " bu böyle olacak,bize güvenmiyor musun,çocuğumuz burada kalacak,ne demek bırakmam ,böyle olacak " diyerek tartışma çıkarmak istedi.Kayinvalidem ise cit cikarmadan babasinin lafini dinliyor o esnada ...Ben "evin erkeği eşim...ben artık calismayacagim ve çocuğuna bakicam..işi bırakıyorum,dağ gibi kocam var " dedim...bu şekilde sustular.Saga sola benimle daha konuşmadan "Anamnez bebeği bırakıp gidecek ,biz bakicaz...kabul etti " demişler .senin kv azicik benimkine benziyor,
ama benim kv cesaret edemez bunu bana soylemeye,
komsulardan vs duyuyordum ben de,
"ay ne iyi kayinvaliden var, izin verseler ben evde bakarim, onlar da haftasonu gelip gorurler diyor"
ahaha bunu benim yuzume dese icimdeki canavari saliveririm valla
Yani sizin için bulunmaz bir nimet olmuş bence hakkı ödenmez . Ama kış ayları malum faturalar uçtu çok zorlanıyorsanız konuşabilirsiniz. Belki yettiremediğinizi bilse kızım bu ay faturalar benden olsun der ya da başka bir alternatifte anlaşırsınız. Çocuğunuz ve eviniz emin ellerde huzurla ,içiniz rahat bir şekilde çalışmaya bakın. Şurda 1-2 ay sonra faturalar düşer siz de rahatlarsınız. Azıcık sıkın dişinizi. Ne bakıcılar okuyoruz , görüyoruz. Belki o açıdan şanslı olduğunuzu düşünüp rahatlatabilirsiniz kendinizi bunaldığınız anlarda.tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?