çalışan anneler

Su an maddi sıkıntıdan bunalmış olabilirsin ama mantıklı olan çalışmaya devam etmen.Cocuk bir sene sonra krese başlayacak ondan sonra okul hayatı başlayacak...o zaman farklı çözümler uretirsin ama şöyle düşün ben ücretsiz izindeyim ve hiçbir özlük hakkım/maaşım yok.Cocugum İki yaşında işe donucem yani 8 ay sonra.... ne yapacağımı şimdiden düşünüyorum.Evin duzenini nasil yurutucem - bebegimin guvende ve mutlu olacagi bir kisi bakici olarak bulabilecek miyim? dusunuyorum. Benim kayınvalidem ilk çocuğumda bebeğimin kesinlikle bakıcıya birakilmayacagini,onlarda kalacağını (bizim bakmasi yönünde bir talebimiz olmadı) babası aracılığıyla soyletti.Bebegim benden 4 saat uzakta yasayacakmis ve ben onu bayramda ve tatillerde görecekmisimBoyle insanlar da var güzelim.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.

Çocuk büyütmek gercekten kolay değil. Hele de yıllarca kendi çocuklarını binbir zorlukla büyüten babane ananelerden şimdi de torunlarını buyutmelerini beklemek bence biraz bencillik.
Bu yüzden baktıklarında maddi destek olmak kesinlikle şart. Birde sizin temizliginizi de yapıyomuş kv. Ayrıca hepsi bi yana en buyuk nimet gözünüz arkada değil çok iyi bakılıyor yavrunuz.
Bence kendinizi hic doldurmayin ve kayinvaldenize bu durumu yansitmayin boyle devam edin yani ben olsam şükür ede ede devam ederdim.

Birde mutfagi ve evinizin faturaların da siz karşılıyomussunuz bence siz bu yuzden cok bunaldınız, eşim de veremez kredi ödüyor demissiniz. Siz isten cikarsaniz esiniz bunlari nasil ödeyecek?

Daha uyguna daha emin ellerde tutabileceginiz bakıcı var mı ki
Temizliğinizden yemeginize de yapıyormus max tutsun bin lira asgari ücret zaten 2100 size nasıl kalmıyor anlamadım

çocuğuma 2 yıl bakıcılar baktı tam 4 bakıcı değiştirdim
şimdi kreşe gidiyor da rahat nefes alıyoruz
bakıcılar nasıl bakıyor meçhul farkında mısınız?

kendi anneniz nerelerde ona baktırın bari
eşiniz karşılasın annesinin masraflarını kendinize en azından 500 tl ayırın
eşinizin ödediği kredi ne zaman bitiyor

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Eve elen yardımcıya aylık bin tl veriyorum bu dediklerinizi yaptırmak icin haftada 1 gün sadece geliyor düşünün
Siz cocuga baktırıyorsunuz gözünüz kapalı
Temizliğinizden yemeginize günlük herşeyi yapıp bide cumaları seni düşünüp tertemiz bırakıyormus
Tamam belki cevrenizde parayla bakan yoktur ama bu kadar evinizi pırıl pırıl etmekte onun görevi değil

Ohoo öpün başınız koyun. Bakıcı tutsanız bu verdiğiniz paraya sadece çocuk bakar. İşten çıksanız çocuğu 1-2 seneye kreşe vermelisiniz, kreşi nasıl ödeyeceksiniz?

Ayrıca üniversite yıllarını düşünün. Sabaha kadar hazırladığınız projeleri kocanızın eline bakmak için mi komitelere beğendirmeye çalıştınız?

Bu düzende kimsenin kimseye hakkı geçmiyor. Gönlünüzü ferah tutun. Ev işi çocuk bakmak inanın daha zor.

Kucuk oglum krese, buyuk oglum okul sonrasi etute gidiyor.
Su an morgage parasindan fazla onlara oduyoruz.
Bence normal.

Kayinvvalidem ogluma baktigi donem tum masraflarini biz karsilardik, ayllik nakit para vermezdik ama, istemezdi cunku, istese hak verirdim.

Arkadaşlar doğru söylemiş kendi kendinizi gaza getirmeyin. Keşke ben de 1000 TL ye tüm bu işleri yapıp tüm gün çocuğa bakacak birini bulabilsem. Büyük şehirlerde tüm gün çalışıp bu işleri yapan insan 1800/2000 den aşağı gelmez. Çocuğa merhamet edip etmeyeceği muamma. En azından babannesi kızınızı seviyordur. ayrıca sizden aldığı parayla altin kolye fln bile almış olsa kendi zor zamanına biriktiriyordur belki .hem parasız hem yaşlı olan insanları tv lerde görüyor duyuyoruz doktor masraflarına yeteme yıp mağdur kalıyorlar. Çok üzücü ...
O yüzden sakın olun işten fln çıkmayın sgk ödeniyor prim günleriniz doluyor çocuğa ve eve dört dörtlük bakan biri var ne kadar şanslısınız .3 yaşına gelince kreşe verir daha rahat edersiniz inşallah

+10000000

Ayrica söz konusu konu sahibin kendi annesi olsa, eminim verilen para o kadar batmazdi.

Hayir madem batiyor, kreş denilen şey var. Hem çocuk sosyalleşir. Tabi evde yemek pişmez ve ev temizlenmez. Onun içinde ayri kadin tutmali. Oda ucuz değil.

Ben olsam isteyerek para öderim. Yaşli bir kadin için hem 2 yaşinda çocuğa bakmak, hem.evi temiz tutup ve yemek yapmak çok zor. Bunu başkasina yaptirsan zaten 1000lirandan fazla gider.

Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız?Kadın kendi evi gibi silip süpürüyo çocuğuna bakıyor.Varsın senin kolunda bileziğin olmasın.Bir kaç sene dişini sıkacaksın kv denin kıymetini bil

Valla bence bi sure parasiz gezin ama usgunuze basiniza almayin ama madem bu kadar guzel bakiyor evi de piril piril yapiyor bosverin sineye cekin. Zamani gelince cocugu krese verir , sagol anne artik gerek kalmadi dersiniz.
O zaman da siz kenara para atarsiniz. Yeri gelince de kusura bakma ama sen koluna bilezik alirken ben cocuguma ekstra bi hediye bisey alamiyordum , sen cocuguma parali baktin . Hakkin var guzel baktin ama parali baktin. Her ay sana 1000 tl para odedim. Dersiniz.
Bende aileme veriyorum 650 tl ayda. Ama onlar muhtaclar. Evleri yok kiralarini oduyorum .cocuguma da annem bakacak. Suanda yanimda elimi biseye surmuyorum. Sadece o temizledikten sonra kendi duzenime gore duzenliyorum. Ama ihtiyaci yokken istemesi cok koyuyor insana anliyorum sizi.
Esinizle konussaniz . Annesine desin ki cok sikisigiz faturalarini bi kac ay kendin ode. O zaman da hinc edip eskisi gibi bakmayabilir.
Diger bir secenek mimar olsaydim ise ara verirdim cocguma kendim bakar, evdeb is yapar marketimi cikarmaya calisirdim.
Hem cocugumla vakitide ben gecirirdim. Parasizligimi da kafama takmazdim. Ama mimar olsaydim ustteki secenegi tercih ederdim

Benim kv eltimin kızına bakıyor yıllardır Ve 1 kuruş vermiyorlar.Valla bu bence kul hakkına girer.Benim çocuğuma bakıyor olsa mutlaka ayda belli bir miktar para verirdim hediye alırdım.Yani ben utanırım hemde o kadar hakkı geçiyor diye düşünürüm.Ama eltim 20 l hediyeyi esirger.Bazen birkaç saatliğine bırakıyorum ben o zaman bile gelirken sevdiği birşeyi alırım içime sinmez Yoksa.

Babaannenin torun bakma zorunluluğu yok . sizin işinizden olmamanız için bu fedakarlığı yapıyor ...bence bununda bir bedeli olmalı en azından vicdanınız rahat etmesi için yük olmamak adına ben olsam sanırım para vermezsem rahatsız olurum :/ şunu da unutmayın bir bakıcı tutsanız daha maliyetli olacak , çalışan anneyim ,18 aylık bebeğime 9 bakıcı değiştik evimizde kamera var ve hala içimiz rahat değil babaannesi yada anneannesi yanında olsa hiç tedirgin olmam aç mı ,üstü ince mi vs diye düşünmem ...2000 den fazla maaş veriyoruz ve evde yemek yapmışsa o gün bakıcı kendimizi şanslı hissediyoruz, yapmadıysa neden yapmadın demiyoruz ...şöyle düşünün 1 yıl sonra iş bulurum derseniz işten çıkın ama işinizi kaybedecekseniz bu ülke şartların da iş bulmak zor asla çıkmayın derim , çocuğunuzun geleceği için ve kendi geleceğiniz için çalışın ... o isyanları o kadar çok yaşıyorum ki duygular öyle derken mantığım engel oluyor... işten çıkarsan ilerde azda olsa emeklilik maaşını da alamayacaksın dayan biraz daha diyip, kendimi yeniden bir gaz veriyorum ve çalışmaya devam ediyorum... umarım sizin için hangisi hayırlısı ise o kararı alırsınız ...

senin kv azicik benimkine benziyor,
ama benim kv cesaret edemez bunu bana soylemeye,
komsulardan vs duyuyordum ben de,
"ay ne iyi kayinvaliden var, izin verseler ben evde bakarim, onlar da haftasonu gelip gorurler diyor"
ahaha bunu benim yuzume dese icimdeki canavari saliveririm valla

Bakın sizi çok iyi anlıyorum ama şu mesajınız bile o kadar büyük bir nimet ki. Ben çalışmıyorum kendim bakıyorum çocuğa ve malesef hiçbir yardımcım yok aileler uzakta eşim yoğun çalışıyor herşeyim kendim yapıyorum.

İnanın şuan bunaldığınız kadar yine bunalacaksınız evde olduğunuzda da . Birşey değişmeyecek, tek fark çocuğunuzla daha çok zaman geçireceksiniz, tek değer yanı bu olur işi bırakırsanız

Bana kendisi söylemedi ...babasini masa yapti...kayinvalidemin babası bayram ziyaretimizde " bu böyle olacak,bize güvenmiyor musun,çocuğumuz burada kalacak,ne demek bırakmam ,böyle olacak " diyerek tartışma çıkarmak istedi.Kayinvalidem ise cit cikarmadan babasinin lafini dinliyor o esnada ...Ben "evin erkeği eşim...ben artık calismayacagim ve çocuğuna bakicam..işi bırakıyorum,dağ gibi kocam var " dedim...bu şekilde sustular.Saga sola benimle daha konuşmadan "Anamnez bebeği bırakıp gidecek ,biz bakicaz...kabul etti " demişler .

Yani sizin için bulunmaz bir nimet olmuş bence hakkı ödenmez . Ama kış ayları malum faturalar uçtu çok zorlanıyorsanız konuşabilirsiniz. Belki yettiremediğinizi bilse kızım bu ay faturalar benden olsun der ya da başka bir alternatifte anlaşırsınız. Çocuğunuz ve eviniz emin ellerde huzurla ,içiniz rahat bir şekilde çalışmaya bakın. Şurda 1-2 ay sonra faturalar düşer siz de rahatlarsınız. Azıcık sıkın dişinizi. Ne bakıcılar okuyoruz , görüyoruz. Belki o açıdan şanslı olduğunuzu düşünüp rahatlatabilirsiniz kendinizi bunaldığınız anlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…