çalışan anneler

bakıcı tutsanız daha cok para vereceksınız ustelık yemek yapan bakıcıyı da bulmak zor
kayınvalıdeler bu yasa kadar cocuk bakmıs buyutmus sımdı torun sevmek zamanıyken gorev gıbı ıs gıbı yıne cocuk buyutuyorlar
cocuk bakmak kolay mı sanıyorsunuz sız ? cocuk yetıstırmek kolay mı ?

bence yatın kalkın sukredın evladınızı emanet edebıldıgınız ve gozunuz arkada kalmadan bakan bırı oldugu ıcın. parasını dusunene kadar

ya nasil bir dusunce yapisidir, hayret yani.
hani cok cok zor durumda olsaniz her sey dusunulur de.
ee ne yapacaksin?

ya nasil bir dusunce yapisidir, hayret yani.
hani cok cok zor durumda olsaniz her sey dusunulur de.
ee ne yapacaksin?
Bu muhabbet ilk çocuğumda oldu.Torba yasa çıktığı an tekrar ücretsiz izne ayrıldım ve kızım iki yaşına gelince arkadaşımızın eşine baktirdim.Simdi ikinci kızımda kayinpederle gelip temelli bana yerlesicekler diye korkuyla bekliyorum

Benimde kızıma annem bakıyor
ek ücret ve gerekli yardımları yapıyoruz.
kızımı götürüp getiriyoruz anneme

Bu sıralar acayip maddi sıkıntı çekiyorum.
ve dün babam evime internet alın veya telefon paketlerimizi ödeyin dedi.
neymiş kızım çizgi film izliyormuş.
baba istiyosan al sen evine internet dedim yada izlettirmeyin açmayın dedim.
parasal konularda babam malesef böyle. Arada açar böyle muhabbetleri...
annem anlayışlı olmasa belki bende bakıcı aramaya başlardım.

Bu yüzden evim borcu 2 yıla kadar bitirip kızıma bakmayı düşünüyorum.

sizi çok iyi anlıyorum ama yemek ve temizlik işleriniz de yapılıyormuş şanslısınız.

1- Bir zahmet işten çıkın ve çocuğunuza siz bakın. Böylece ayda elinize yaklaşık 1000 TL kalır ve rahat edersiniz.
2- İşten çıkamam derseniz bir başka yol da bakıcı tutmaktır. Haa aylık maaşları ne kadar bilmiyorum çünkü benimkiler kazık kadar oldukları için bu piyasadan uzak kaldım.

Bır kreşe de verseniz 1000/1500 tl verecemsiniz aynı kapıya gelir yani. Biraz daha sabrdinn kv ile çok muhattap olmak istemiyorsnz 3 yaşından sonra kreşe verin. Ayrıce şuan kv verdiginiz parayı da eşiniz versin annesine siz maaşinizın hepsini hercemeyın kv e

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
bak benimki yapmaz mesela bunları.bi dönem çocukların yemeğini bile yapmıyordu.şimdi yeni yeni yemek yapmaya başladı

Böyle durumlarda belirli bir fiyatta anlaşacaksınız, işte ortalama mutfak masrafını, faturaları da dahil ederek. Onun haricinde başka para vermeyeceksiniz, alışveriş de yapmayacaksınız.
Yiyeceği de faturaları da oradan ödeyecek alan kişi, yoksa iş karışıyor, hem de sizden kaç lira çıkıyor belli olmuyor.

Şöyle düşünün, babannesi o yaşta kendinin olmayan bir çocuğa bakacak, kendi rahatını bozacak, ayrıca evinizin işlerini de yapacak, bunları parasız da yapabilirdi evet gönül meselesi bu ama parasız yaptığında da o kendini nasıl hissederdi? Benim bazı arkadaşlarımın kendi anneleri bile herkes kendi doğurduğuna kendi baksın diyor, sizin çocuğunuz gül gibi bakılıyormuş yani 500 tl para değil aslında baktığınızda, hiç kafanızı bulandırmayın, helali hoş olsun derdim ben

Bakıcı tutsanız o paranın iki üç katını verirdiniz. Kayınvalideniz hem yemek, temizlik vb. işleri yapıyormuş, hem de kendi torunu olduğu için üzerine titriyordur. Milletin arayıp da bulamadığı şey. Kadın hayatını size endekslemiş, o parayı çok görmeniz biraz aç gözlülük olmuş. Evi ve 1000 lira maaşı var diye paraya ihtiyacı yok mu yani, hele ki bu devirde?

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.

Bence kayınvalidenize diyecek bir şey yok para vermekte bence doğru sadece temizliğe her hafta biri gelse 150 tl verirsiniz. Eskiden bir arkadaşımın annesine torununa bakacağı için para verdiğini duymuştum çok garibime gitmişti. Ama şimdi düşünüyorum da ele vereceğine en azından tanıdığına veriyorsun, çocuğunu emin ellere bırakıp gidiyorsun. KV için de sürekli bir yere bağlanmak kolay şey değil. Evde oturmak rahat olsa da kafasına estiğinde şehir dışına çıkamaz vs. Her gün yemeğiniz hazır eviniz temiz o yüzden eve geldiğinizde yapacak bir iş olmuyor. Siz de evde kalıp rahat ederim diye düşünüyorsunuz. Ama açıkçası bence evde kalmak daha zor eğer temizliğinizi yapacak, yemeğinizi yapacak biri yoksa.

Benim de 2 buçuk yaşında bir oğlum var 2 senedir bakıcıda güncel asgari ücret+sigorta veriyoruz. Güncel değerlerle aylık toplam 2650 ye falan gelecek sigortasıyla. Gün içinde 1 çeşit yemek yapar dağınıktır biraz evi derli toplu bulmam gittiğimde. Artı temizlik için 2 haftada bir başka biri geliyor. Bunlar da benim maaşımın yarısını geçiyor aslında. Fatura kira fln da düşününce eşim bazen senin maaşın bakıcı kira ve faturaları anca öder sen yalnız evi geçindiremezdin fln demeye getiriyor kızıyorum.

Demem o ki kv nize verdiğiniz para size konfor ve zaman sağlıyor böyle düşünün. Yemek yapmaya, temizlik yapmaya harcayacağınız zamanı kazandırıyor size, evladınızla geçirebileceğiniz bir zaman dilimi oluyor böylece.

Valla kayınvalidenizi takdir ettim. Çok tebrik ediyorum kendisini. Ayrıca çok şanslısınız böyle anlayışlı olduğu için, burada ne garip kv hikayeleri okuyoruz. Varsın para verin ama evladınızla size vakit kalsın. Hiç para vermeseniz de eminim kendinizi borçlu hissederdiniz.

Bu kış ve faturalar fazla gelmiş olabilir bir konuşun, anne bu kış belimiz büküldü ya sadece faturaları ödeyim ya sana vereyim ikisini birden kaldıramadım en kötü işten çıkılan ben bakıcam diyin bakalım.
Ama kvye 500 diyip fatura işine girmeyeydiniz iyiydi şimdikiler asgari ücretten açıyor fiyatı

Bakıcı en az 1500 e gelir ve yemek temizliğe karışmaz. Arada gönlünü bile alın yani. Anne sen olmasan naparız falan deyin. Ya da işten çıkıp bebeğe bakın

Ya yazılanlara şaşırıyorum. Parayla mı bakılırmış. Niye bakılmasın. Benim iki kızım var perişan oluyorum gün içinde. Yemeğe temizliğe halim kalmıyor. O yaştaki kadın bunların hepsini yapsın ama para almasın. Sebep? Yapmak zorunda mı?

Ben daha şimdiden diyorum ilerde torun filan bakamam. Yapamam valla. İki çocuk bana yetti. Parayla bile bakamam. Çocuk bakmak çok zor. Bunun için kızlarım bana küsecekse de küssün yani.

Burda çok şahit oldum çalışan kadınların biz işe gidince dinleniyoruz dediğini. Çok mu kolay görünüyor eve kapanıp çocuk bakmak yemek temizlik yapmak. Siz kayınvalidenizin sıcak evde keyif yaptığını düşünüyorsanız o halde bırakın işi biraz da siz yapın o keyfi.

Kimseye yaranılmıyor ya. Parasız baksa gönlü rahat edecekler var yani. İnanamıyorum. İş başka arkadaşlık başka. O yaştan sonra o da çalışıp harçlığını çıkarıyor ne var yani. Örneğin siz babanızın şirketinde çalışsanız ama para almasanız nasıl olur. O da çalışıyor aynı şey.

Kadın dört dörtlükmüş. Kıymetini bilin sonra çok pişman olursunuz.

Bakıcı bulsanız o paranın belki de 2 katını vereceksiniz. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Ben bu mantığı yanlış buluyorum. Biz o çocukları anamıza babamıza güvenerek yapmadık sonuçta.

Sizin çalışmanızın nedeni kayınvalideniz mi? Bu düşünceler içindeyseniz istifa etmeniz en mantıklısı. Hiç kimseyi sıcak evde oturuyor diye kıskanmak aklımdan geçmez benim. Çalışmayı sevdiğim için belki de.

Valla bakıcı bulsaniz ki bu kadar iyi bakamaz dünya kadar para ödemek zorunda kalırsınız bu bir,ikincisi evinizin işini de yapıyor daha ne olsun .Yazın fatura düşürüyor zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…