- 18 Mart 2018
- 31.131
- 124.333
- 598
- 35
Ay ne güzel, Allah rahmet eylesinBenimde şöyle bir anım var. Orta 1 de Türkçe öğretmenim beni hiç sevmezdi, çünkü ergenliğin getirdiği dengesizlikle dersi kaynatırdım. Mekanı cennet olsun, bir gün bana demişti ki ‘dersime girme, vallahi yok yazmayacağım.’ Sonra ondan en uzak sıranın en son masasına oturup derslerinde sessizlik yemini etmiştim.
Orta 2.sınıfta kompozisyon eklendi derse, sınıfı dolaşıp kontrol ediyordu. En son benim yanıma geldi ve gidemedi. ‘Dersten sonra yanıma gel!’ dedi. Korkarak gittim yanına. ‘Belli ki Türkçe dersinden birşey anlamıyorsun, söyle bakalım nasıl böyle güzel yazıyorsun?’ dedi. 60 yaşını geçkin, 1.90 boyunda, bembeyaz saçlı bir adam… ‘Ben hep yazıyorum, günlük tutuyorum.’ dedim. ‘Aferin’ dedi bana. O günden sonra elimi hiç bırakmadı. Yeri geldi kafama vura vura öğretti. Küçük bir kasabadaki devlet okulundaydım ben, ilçe birincisiydim, sınavlarda dereceler yapardım. Çok emeği var öğretmenimin. Bugün, hala Türkçe kitabı açmadan sınavlarda 1-2 yanlışla kurtarırım. Hepsi onun sayesinde. Allah rahmet eğlesin, hala rüyalarıma girer öğretmenim.
Baba evinde sakinlik vardı. Koca evi aşırı ekşınlı, helede kalabalık olup her kafadan ses çıkınca. Çok yoruldum, çok ezildim, bazen eskilerden konuşunca elti kişisi ben eskileri çok özlüyorum, ne güzel günlerdi diyor, ben asla özlemiyorum ve güzel günler az, kötü günlerim çoktu.Evinin altında II. Dünya Savaşı' ndan kalma bomba çıktı.Sende ekşın yoksa kimde var fezooooom
Yaa canım ben sarilabilir miyim ?Baba evinde sakinlik vardı. Koca evi aşırı ekşınlı, helede kalabalık olup her kafadan ses çıkınca. Çok yoruldum, çok ezildim, bazen eskilerden konuşunca elti kişisi ben eskileri çok özlüyorum, ne güzel günlerdi diyor, ben asla özlemiyorum ve güzel günler az, kötü günlerim çoktu.
Şurda 12 senedir hamdolsun insan olduğumu anladım. Bazen eskiyi hatırlar hüzünlenirim sonra şimdiki halime bakar şükrederim.
Ama en çok neye kızıyorum biliyor musun.
İçimdeki güzel, saf duygularımı öldürmüş, kendisine karşı merhamet, sevgi, öfke diye bir hissiyatım yok
Sonuç iyi çıkar inşallah canımMerhabalar bugün anestezi altında midemden endoskopi çekildi. Mideden parça alınıp patolojiye gönderildi.Endoskopi sırasında hiç bisey hissetmedim haliyle ama sonrasında çok hafif baş dönmesi ve mide bulantısı yaşadım ki bunlar normalmiş yarım saat içinde de geçti zaten .dün gece saat 12 den itibaren hic bisey yiyip içmedim anestezi alacağım için sonrasında da endoskopiden sonra iki saat hiç bir şey yiyilip icilmeyecekmis su bile icilmiyor o yüzden taa bugün saat 14.00 a kadar bir sey yiyip içmedim 14.00 da bir kase çorba içtim şimdi iyiyim ama boğazım biraz acıyor o kadar oda yarına geçer diye düşünüyorum.İnşallah patoloji sonucumda temiz gelir.Ben atlattım darısı senin başınaElhan ım
Elhan
Regl geldi kuzumKızlar ayrı başlık açmaya çekindim ya dalga geçerler belki diye
Rahatsız etmezsek burda devam edelim :)
Herkesin hedefini alayım not edicem Ocak ayı sonuna kadar hedefler1 adet sure de olabilir.Ayrı okuyacağız kızlar
*Kurtubi önemli olan ya da hayırlı olan bir işin gerçekleşebilmesi ya da belaların def edilebilmesi için Salat-ı Tefriciye 4444 kez okunmalı demiştir. Salat-ı Tefriciye duasını okuyacak kadar zamanı bulunmayan kişiler 5, 3, 7, 21, 41 veya 11 kez okuyabilmektedir.
*Kenzül Arş duası 3 7 17 ya da 21 kez
*Fetih suresi 11 kez ya da 7günde 41 kez
Aslında her şeye fayda edecek bu dualar ama özel istek olursa daha etkili olabilir :)
Şu an en büyük derdimiz sağlıklı kilo vermek olduğu için bu konuda niyetlenebiliriz ya da ne isterseniz :)
gezegenfeza @ifdiyetim @60kiloyum fesang @D U T @aypare ackerman @erenmothers belmayne @Mehfam
Benimde öyle oldu yaAy bugün çok saçma beslendim
Yaa canım ben sarilabilir miyim ?
ablacım ocak ayı sonuna kadar bitiricez hedeflediğimiz sayıyıRegl geldi kuzum
Ben tefriciye okuyum
Canımsın :)
Geçti gitti kuzum, iyiyim şimdi
Böyle bir yorum beklemiyordum tatlım.Baba evinde sakinlik vardı. Koca evi aşırı ekşınlı, helede kalabalık olup her kafadan ses çıkınca. Çok yoruldum, çok ezildim, bazen eskilerden konuşunca elti kişisi ben eskileri çok özlüyorum, ne güzel günlerdi diyor, ben asla özlemiyorum ve güzel günler az, kötü günlerim çoktu.
Şurda 12 senedir hamdolsun insan olduğumu anladım. Bazen eskiyi hatırlar hüzünlenirim sonra şimdiki halime bakar şükrederim.
Ama en çok neye kızıyorum biliyor musun.
İçimdeki güzel, saf duygularımı öldürmüş, kendisine karşı merhamet, sevgi, öfke diye bir hissiyatım yok
Çok geçmiş olsun canım ve afiyet olsunkızlar selam, pek iyi değilim bu akşam. menümü yazıp çıkayım. geçmişi yarın okurum.
27 Aralık Salı
12.30
biraz mozarella peyniri, biraz zeytin, 1 tk tahin pekmez, 1 minik elma, sade kahve
ara: sütlü kahve, yarım ayva
18.30
6 küçük ev yapımı köfte, 1 tabak bamya, ev yapımı acı sos, köz domates.
yemeğin arkasından çay içtim, yanında biraz meyve
Su: 1,5 lt
Spor: Dışarıda yüşüyüş, biraz koşu (10.477 adım)
Zipzip- Cordelia Nikinik
Eki Görüntüle 3183290
Yarın daha iyi hissetmen dileğiylekızlar selam, pek iyi değilim bu akşam. menümü yazıp çıkayım. geçmişi yarın okurum.
27 Aralık Salı
12.30
biraz mozarella peyniri, biraz zeytin, 1 tk tahin pekmez, 1 minik elma, sade kahve
ara: sütlü kahve, yarım ayva
18.30
6 küçük ev yapımı köfte, 1 tabak bamya, ev yapımı acı sos, köz domates.
yemeğin arkasından çay içtim, yanında biraz meyve
Su: 1,5 lt
Spor: Dışarıda yüşüyüş, biraz koşu (10.477 adım)
Zipzip- Cordelia Nikinik
Eki Görüntüle 3183290
23 Aralık cuma
Sabah 10.00
Bir sade açma
Akşam 16.00
Yarım simit
Sucuklu acılı menemen
Yarım haşhaşlı gözleme
Bir dilim süzme peynir
Akşam 21.30
Bir peynirli poğaça
Yarım bardak kola
Zipzip- @Willemijn-
İyi hatırlattın, 7 dilim deyince gözüme az geldi, kimbilir kaç lokmada yedi
5 lokma desek 35 eder
Maşallah kuzum
Çocuklarim uyuyor.Ben uyumayip size motive sözleri hazirladim. Extra fedakarlik yapacagim, bunu size bir daha hatirlatmadan
Cordelia
@DombiliKus
@Bar_na
fesang
@pastelfit
minerva1988
@D U T
Eki Görüntüle 3181640
Günaydın kızlar herkese mutlu hafta sonları
Bir mavişin plani; haftasonu değişmez. Güçlüdür o, Y E M E Z, Y E N E R
Cordelia
@DombiliKus
@Bar_na
fesang
@pastelfit
minerva1988
@D U T
kızlar ben şimdi ödevlerimle boğuşmaya gidiyorum. ara ara uğrarım. bana çoookk dua edin.
Günaydın
Zipzip- kaptanım bugün kahvaltı sonrası pazartesi kilomdaydim
Dün ne vardı bilmiyorum.
Bugün bide süt gelecek gibi ağrım var.
Duygu karmaşası yaşıyorum bugün
26 Aralık menüm
Sabah 11 10
2 yumurta 1 kaşık tam buğday unu ile omlet, 1 muz 2 adet ceviz 1 dilim peynir
Ara
1 adet kivi 1 kupa yeşilçay
Akşam 18 30
3 4 dilim fırın mücver 1 kase yoğurt
2lt su
Zipzip- Nikinik Hedef60kgolmak Cordelia
26 Aralık menü
Saat 11.00
2 yumurta mantar
Peynir
Zeytin
Arada
Meyveli sütlü yulaf
Grissini ( umarım doğru yazdım )
Akşam
Binkac köfte
Brokoli
Yoğurtlu havuçlu kabak
@Willemijn-Zipzip- Cordelia
Günaydınlar
Günaydın
Güüüünnnnaaaayyyyddddııınnn
Gunooo
Tmm kuzum ileriki mesajlarda okudum, torunları yolladım, aşağıyı temizledim, şimdi yukardayım, biraz nefesleniyim yukarıyı da elden geçirip yatacağımablacım ocak ayı sonuna kadar bitiricez hedeflediğimiz sayıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?