Teşekkürler arkadaşlar babamın durumu iyi değil maalesef. Tam olarak iyileşme ihtimali yok. Allah sabır versin diyoruz. normalde de iletişim kuran yumusak huylu bir adam değildi hep azarlayarak konuşurdu şimdi yani geçtiğimiz aylarda iyice huysuz oldu. 2 haftadır yemek yiyenedigi için artık kavga edecek laf söyleyecek enerjisi de yok
.
En son bayramda yanında kalmıştım. Kaldırıp tekerlekli sandalye ile wcye taşıyorduk bu sefer altı bezleniyor , oturacak veya yere basacak enerjisi yok. Aslında hala mesane kaslarını kontrol edebiliyor ama ayağa kalkamadigi için mecbur bez kullaniyoruz.
Bİlinci yerinde olduğu için de utanıyor, altını değiştirtmek istemedi bana
. Erkek görevliden yardım istedik. Normalde annem değiştiriyor altını, üstünü.
Bu mahremiyet , utanma durumlari bir de yetişkin hastayı kaldır döndür işleri biraz zor ve hasta bakım tekniklerini bilmek lazım.
YouTubedan videolar izleyerek ogrenmeye çalışıyorum. Hastane personeli de yardım ediyor. Duygusal konuları chatgpt' ye sordum
onun verdiği taktiklerle babamı rahatlatıp altını değiştirdim
yoksa annemi bekleyecektik.
" Babaannem altını islatsaydi sen onu böyle bekletir mıydın ? " diye sordum.
" Bekletmezfim tabi dedi "
Ben de seni bekletmem deyip degistirdim
2 yas çocuğu olan annelerin tuvalet eğitimi muhabbetleri vardır ya aklıma o geliyor
bekarlar gıcık olur bu muhabbetlere. Demek ki neymiş bir zaman gelince senin annen bezine mi yapıyor, senin babam wcye gidebiliyor mu hala oturuyor mu adım atıyor mu gibi muhabbetler oluyormuş
Valla her bir kasin hareketi kıymetli. Dönebilmesi, dönerken elinden tutup yardımcı olması bile kıymetli.
Sonuç : ADİM ATABİLİYORKEN ATİN KİZLAR
Ağırlık kaldırabiliyorsak kaldıralım.
Her kasimizi her eklemimizi aktif olarak kullanalım