Popüler Konu Elma Diyeti Deneyimlerimiz

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama sizi okuyodum :) bende bu diyeti yapıyorum 3 kilo verdim ama spor yapmıyorum bu perşembe 1 hafta olacak

umran hosgelmissin oh ne guzel vermissin masallah sana tebrik ediyorummopuyorumnanaktan
ben bugun sabah kahvaltisi yapmadim biktim ayni kahvaltidan onun icin direk elma yesil cay olayina gectim ama simdi ne yaptim bi fincan sekersiz ve bir damlacik sutle hazirladigim kahveyi iciyorum
ben fena kahve tiryakisiyim yine iyi sabrettim artik elim ayagim titredi burnumda kahve kokusu tutuyo dayanamadim napayim kucuk ve zararsiz oldugunu dusundugum bi kacamak yaptim cezam neyse raziyimdelikafadulden

bende iki gundur lessiyi indiriyorum dun ilk partiyi simdi ucuncuyu indiridim bakalim birazdan tekrar elli mekik cekicem hergun sartlandirdim kendimi cekiyorum

ben iki gün üst üste kilo veremeyince dün hiç elma yemedim 3 gündürkilom sabit bugün yine başlıyorum bakalımelmaya

kacamaksiz bugünü de halettim bende merak ediyorum kac kilo verdigimi zemuszemusbasladigimdan beri cumartesi ve pazar cok az kacamak yapdim onun disinda bu zamana kadar hic kacamaksiz herseyi bire bir uyguladim ins bu tartiyada yansir 6li rakamlari görürüm ya

kızlar leslie yi kesinlikle yapın derim ben 4 gündür yapıyorum elma diyeti yapamadım kendime göre de bi diyetim var ve sıkılaştım gerçekten önceden üzerime olmayan kotuma girebildim bugün çok sevinçliyim kaydirigubbakcemile2

Mesaj Linki
Alıntı:
Sersoy79 kullanıcısından alıntı Mesajı göster
bende regli oldum yaaa
ve kendimi felaket şiş hissediyorum, biraz daha su içersem sanırım patlayabilirim.

Sıla55 alıntı...
hepimiz aynı dertten muzdaripiz şeker...

bende regli oldum kızlar, sıla biliyor söylemiştim.. bende şişim ama mecburen tartılıcaz ve moralimizi bozmıcaz.

herkes nerde ya ben girinciye kadar kac sayfa olurdu gecmisi okurkene simdi oldugu yerde saymis sayfa kimsenin gucu kalmadimi heralde

sonuç ne olursa olsun evet tartılcaz canımm.hayırlısı bakalım az kaldı cumayada...

bende bugün diyetimi kaçamaksız bitirdim lesli ile sporumu yaptım ..1saate yürüdüm..

anacim herkezmi regl oldu bende dün oldum ya ve kendimi bende sis hisediyorum cumaya kadar biter ins bide bu tartiya en az bir iki kilo olarak yansiycak ya uff moraller düser :sinifsinif:

sıla55 yalnış hatırlamıyorsan sizin gelinde bu diyeti yapıyordu galiba onun son durum ne devam ediyor mu? kaç kilo vermişti?
bıraktıysa kilo aldı mı ?
yoksa sizin gelin diyet yapmıyordu da ben mi yalnış hatırlıyordum sırnaşık şey

AÇLIK KARŞISINDA NASIL DAYANIKLI OLUNABİLİR
I
Özelikle diyete başladığınız zaman, tatlı gıdalara karşı duyulan özlemi bilirsiniz, insanda olağanüstü bir istek uyandırır. Bu isteği bastırmak için size beş öneride bulunacağım:

· Açlık hissini duyar duymaz hemen bir şeyler atıştırmaya kalkmayın ve on dakika bekleyiniz. Belki bu süre içinde ortaya çıkan o açlık arzusunun önüne geçmiş veya açlık durumunuz herhangi bir gıda almadan da azalmış olacaktır.

· Bu durumda hemen bir bardak su içiniz. Mideniz dolduğunda doyma refleksi sayesinde açlık hissinizi kandırmış olacaksınız. Mide dolduğu için açlığı daha iyi tolere edebilirsiniz.

· Yanınızda limon varsa bir dilim kesip suyunu içiniz.İçilen bir dilim limon suyu açlık hissini azaltacaktır.

· Büyük öğünler yerine daha sık aralıklarla az gıda yiyiniz. Doyma dorumu beyinde kontrol edilen bir merkez sayesinde yapılmaktadır. Ara öğünleri zevk alarak bekleyiniz.

· Açlık hissinden uzak durmanın diğer bir şekli ise hareket halinde olmaktır. Sadece kalorinin sınırlanması ile olan bir diyet uzun vadede başarılı olamaz. Onun için kalorinin sınırlanmasının yanı sıra aynı zamanda egzersiz yapmak ve hareket halinde olmak bir o kadar önemlidir.

Hareketlilik paralelinde verilen kilolar kalıcı olarak verilmiş olan kilolardır

evet bitanem doğru hatırlıyosun..bizim gelindi diyeti yapan o 103 kilodan 85 kadar düştü..

ama artık bu diyeti yapmıyor..araya bayram girdi diyeti bıraktı ve şimdide yapmıyor.

yanlız hergün yediklerine dikkat ediyor sporunu yapıyor,verdiği kiloları geri almadı .

bi süre sonra tekrar başlıyacağını söylüyor şimdi ara verdi..

DıYET BIRAKTIRAN BAHANELER
I
Siz de her pazartesi diyete başlamaya karar verip, ertesi gün vazgeçenlerden misiniz? Yanıtınızı biz zaten biliyoruz! Hangimiz zayıflama maceramızda ümitsizliğe kapılıp, diyeti bırakmak için çeşitli bahaneler aramadık ki? Ama artık bahanelere son! Doğum sonrası kiloları verebilmeniz için bütün bahanelerinize bir yanıt bulduk!

Diyete karar vermek ve bunu sürdürmek çoğumuz için hem sıkıcı, hem de zor bir süreç. Özellikle arkadaşlarla çıkılan yemekler, birbiri ardına gelen davetler, lezzetli yiyecekler diyete başladığımızda bizlerin en büyük düşmanı oluyor. Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız bu durumu inandırıcı kılmak için ``Az yesem bile kilo alıyorum'''' , ``Su içsem yarıyor'''' gibi bahaneler uyduruyoruz. Oysa bunların hiçbiri doğru değil, çünkü kararlı ve inançlı olunduğunda kilo veremememiz için hiçbir sebep yok... ışte bahaneler ve yanıtları...

“Çok az yiyorum, yine de kilo veremiyorum!”

Çok az yediğiniz halde kilo veremediğinizi düşünüyorsunuz. Peki şimdiye kadar hiç yediğiniz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gün boyunca yediklerinizin listesini tutsanız, düşündüğünüzden çok daha fazla yediğinizi göreceksiniz. Belki de çok fazla abur cubur yiyorsunuz ve bunları normal yiyeceklerden saymadığınız için az yediğinizi düşünüyorsunuz. Unutmayın, kalorisi düşük yiyeceklerle beslenir ve hareketli bir yaşam sürerseniz, istediğiniz ölçülere kolaylıkla kavuşmanız mümkün.

“Sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmek istemiyorum!”

Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmenize gerek yok. Çikolata, patates cipsi ve dondurmadan vazgeçemem diyorsanız, bu yiyeceklerden az miktarda ve çok sık olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tabii bir an için kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgeçmeniz riskini de göz önünde bulundurmanız gerektiğini de unutmayın.

“Daha önce pek çok kez denedim ama başarılı olamadım!”

Diyet yapmayı daha önce denemiş ve başarısızlığa uğramış olabilirsiniz. Fakat sakın vazgeçmeyin. Geçmiş deneyimlerinizden de ders alarak hatanızı fark etmeye çalışın. Örneğin; diyetiniz sırasında çok katı kurallar mı koydunuz? Kısa zamanda çok fazla kilo kaybetmek mi istediniz? Bir başkası istediği için mi diyete başladınız? Bütün bu soruların cevaplarını bulmaya çalışın. Bu kez daha önce yaptığınız hataları yapmayın. Daha gerçekçi olun, ne kadar sürede kaç kilo verebileceğinizi iyi hesaplayın. Ve mükemmel olmasanız da en azından elinizden geleni yapabileceğinizi düşünün.

Diyet yiyecekleri çok pahalı

Diyet bisküvileri, kekleri, çikolataları gerçekten de pahalıdır. Fakat siz bunların yerine kolaylıkla satın alabileceğiniz ve en az diğerleri kadar etkili olan sebze, meyve, pirinç, yoğurt ve beyaz eti deneyebilirsiniz. Böylece kendi diyet yemeklerinizi kendiniz yaratabilirsiniz. Sonuçta hem paranız cebinizde kalır, hem de diyetiniz yarım kalmamış olur.

Sigarayı yeni bıraktım, bir de diyet yapamam

ıster inanın, ister inanmayın sigarayı bırakma dönemleri yeme alışkanlıklarını değiştirmek için en uygun zaman. Bunu başarabilmeniz için olumlu düşünmeniz, kendinizi meşgul etmeniz ve planlı olmanız yeterli olacak. Acıktığınızı hissettiğinizde hemen bir elma ya da başka bir meyve yiyin. Bir yandan sigarayı bırakırken diğer yandan yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir ve bu olumsuz dönemi kendiniz için olumlu bir hale çevirebilirsiniz.

Kilolarım ailemden geliyor, şişmanlık bizim genlerimizde var.

Şişmanlık bir yönüyle genlere bağlı olabilir. Ama bu durum sizin hiç kilo veremeyeceğinizi göstermez. Ailenizde kalıtsal olarak gelişen bir şişmanlık söz konusuysa bile, siz sağlıklı bir diyet programıyla ve düzenli egzersizlerle kilo verebilirsiniz. Sizin şanssızlığınız büyük olasılıkla bünyenizin küçük yaşınızdan beri size verilen geniş porsiyonlar, kızartmalar ve çikolatalara alışık olması. Ama doğru bir diyet programıyla bütün bunların üstesinden gelmeniz mümkün...

“Meyve ve sebzeden nefret ediyorum ve diyet yapmak için bunları yiyemem”

Rahat bir koltuğa oturun. Arkanıza yaslanın ve gözlerinizi kapayın. Kendinizi sahilde kumların üzerinde bir şezlongda farzedin. Önünüzde büyük geniş bir tabak ve içinde birbirinden lezzetli muhteşem görünüşlü tropikal meyveler... Dişlerinizi sulu bir kavuna geçirdiğinizi hayal edin. Hala meyvelerden nefret ediyor musunuz? Sadece belirli bir meyve ya da sebze seçmek zorunda da değilsiniz üstelik, diyet yaparken yiyebileceğiniz bir sürü meyve çeşidi var. Ayrıca her zaman taze meyve ve sebze yemenize de gerek yok. Bu besinleri, kimi zaman dondurulmuş, kurutulmuş olarak da yiyebilir ya da sularını içebilirsiniz. Meyveli yoğurtlar, meyve salataları da diyetiniz boyunca sizi bekliyor.

kızlar Allahtan benim reglim bitti ...
beni gören zayıflamışın diyo bende fark ediyorum amma korkuyorum yinede
bedensel incelmedir ki beden ölçülerimide yazmıştım ..
şu tartıda güldürsün yüzümü ..
az kaldı cumaya
babam perşembe yemeğe gidelim dedi ben ona evde yemek hazırlıycam güzelcene dışarı çıkmayalım diye ... dışarıda gezmeye çıkarız artık ..
aaaaayyyy şu günler bi geçse de cuma gelse ooff offff
ayy aaayyy
...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…