Eltimin istekleri..

Bzdede dolu borç var kaynım biz evlnrken maaşındsn arada vermş ondsn bzm mecbur olduğumuz miktar var Bzde kara kara düşünüyorz nereden versek dye. Iki kredi borcumz var. Hanfendi iki bin tl lik te masa istiyormuş delirmş iyce

Kaynınızın evlenmeye parası yoksa evlenmesin, çalışıp biriktirsin öyle evlendirsin. Parası yoksa olunca evlenecek. Kayınpederiniz ne yaparsa yapsın karışmayın ama siz düğünde bütçenize göre altın takı takmaktan başka bişey almak zorunda değilsiniz. Yapmayın da. Ne demek ısmarlama koltuk takımı ya? Uyanık eltiye bak sen. Çok afedersiniz ama isteklerini alırsanız büyük enayilik yapmış olursunuz. Eşiniz de kendisini çeksin kullandırtmasın kendini

Bizde evlendik paşalar gibi aldık taksit yaptık ödedik. Milletteki rahatlığa , yuzsuzluge bak. Sizde de peygamber sabrı varmış..

Bende bu bir tek bizde var sanırdım. Aynı dertten muzdaripiz. Bizimkilerde kasım ayında düşünüyorlar. O gelin olcak kız da herşeyi istiyor, hatta marka belirtip istedi modelini falan işaretlemiş. Ama kendi abisinin durumu yokmuş da işte ocağını o olcakmış markasız alcakmış...
Kendilerine gelince böyle bu insanlar ne koparırsam kar kardır diye düşünüyorlar sanırım.
Bizde bizim oğlana kızıyoruz ama seviyor muhtemelen birşey diyemiyor. Ama iş kesinlikle onlarda bitiyor. Alamıyorum’ demeyi öğrenmeleri lazım. Yoksa tüm ailenin canını yakacaklar. Şuan bizi mevzudan o kadar soğuttu ki hiç birimiz gelinimiz olmasını istemiyoruz. Biz ne desekte sorun oğlanlarda çözülüyor.
Yani sizde kaynınıza söyleyin. Abartmasın yapabileceğini yapsın. Sanki eşyayla mı evleniliyor. Bu insanlarda sapıttı iyice

Bugun kaynın bu durumda evlenirse 2 gün sonra o evin masraflarıda size kalır gibime geliyor ..
Dikkatli olun ne münasebet canım gelinde ona alacağıma ben kendi evindeki takımı yenilerdim

ya Allah aşkına kaynınız ve eltiniz alsın eşyalarını.aileler düğünlerini yapsın yeter.bu ne soygun gibi.sizin ve eşinizin yerinde olsam düğünde takacağım hediye dışında tek bir şey harcamam. borç harç kendileri alsın ödesin.ana babaya da yazık.kayınpederiniz de kızın ailesi de bir şey almasın böyle saçmalık mı olur. aileler borca harca girip bunları evlendirecek onlar da keyiflerine mi bakacak?

Kızın ve adamın parası yoksa, önce çalışıp kazansınlar, paraları olunca evlensinler. Yani büyüyünce evlensinler.

Yerinizde olsam sadece içimden geliyorsa ve ne geliyorsa onu veririm. Sanki parayı ben sokaktan topluyormuşum gibi binlikler saçamam elalemin yatacağı yatağa, oturacağı koltuğa. Bana mı güvenip evleniyorlar... Parası olmayan evlenmesin arkadaş.

Pessss insanlardaki rahatliga bak. Valla kusurabakmada evlenmeyi bilen kaynin ve eltin calisip biriktirip bir zahmet herseyi kendileri odesinler .. insan birkimi olmadan evlenirmi ya? Sene olmus 2018 hala erkek tarafi kiz tarafi adetlerimi var. Beklesinler 2 sene biriktirsinler.

Merhaba
Siz niye alıyorsunuz herşeyi ben anlayamadım anne baba varken siz niye alıyorsunuz ki... Evet eşiniz abisi olarak düğünde nisanda durumu ölçüsünde takacagini taksin ha durumunuz cok iyi ise gonlunuzdende geliyorsa koltuk takiminida alın... Ama durumunuz yoksa kendinizi zorlayip boyle birseyin altina gonlunuz yokken neden giriyorsunuz boyle bir zorundalikta hissediyorsunuz kendinizi anlayamadim dogrusu...
Birde diger istekler konusunda birsey diyemiyecegim ama ev eşyası konusunda bende cok seciciyim böyle şeyler bir kere oluyor hem uzun yıllar kullanılsın hemde zevkime gore olsun isterim tabiki luksun sınırı yok fakat 5000 liralik koltuk takımıda aşırı pahali bir istek değil bana gore... Istemediğim icime sinmeyen bir esyayi almaktansa hic almayip esyasiz biraz zaman gecirip elime para gectikce yine icime sinen bir esyayi alirim...
Sizde eltinize boyle ir teklifte bulunabilirsiniz biz koltuk takiminizi almak istiyoruz bunun icin 3500 liralik butce ayirdik fazlasina gucumuz yetmez ama 3500 lirasi bizden deyin üstünü onlar tamamlasin borc harc.. Tamamlayamadiklarinida evlendikten sonnra alsinlar illa herşey evlenir evlenmez tastamam olmak zorunda değil... Ama icine sinmeyen birseyide almasin kizmayin eltinize hepimizin hevesleri olmustur ev ile esya ile alakali...

İki insan birbirini sözde seviyor, anlaşarak bir yola giriyor ama eşyadan tut düğün salonuna kadar sipariş veriyor ve sıkıysa yapma moduna geçiliyor. Hangisine yanalım;elde avuçta olmayan damat adayına mı? Yoksa "isterim de isterim" diye tutturan gelin adayına mı? Gönlünüzden ne koparsa onu alın, madem iki tarafın da durumu parlak değil ya çalışıp ne istiyorlarsa kendileri alsınlar ya da hiç evlenmesinler.

Bu kadar yazdıginiz gibi konunun sizin açinizdan masum olduguna inanmiyorum. Siz evlendiginizde de sizin de paraniz olmadigini yazmissiniz. Onlar esinizin ailesi yardim etmedi mi? Eşinize kardeşi hiç para vermedi mi? Evlenecek ve eşinizin alti ustu on bin lira bir destegi olacak. Nedir yani? Kadinin istedigi koltuk takiminin falan fiyatini yazmissiniz ya. Size ne? Yardim ederseniz edin, etmezseniz etmeyin. Evleneli kac yil oldu bilmiuorum ama sizin aldiginiz takim bugun belki kadinin aldigindan pahaliya gelmis. Uc bes ayda her sey iki katina cikti haberijiz yok mu? Bence ayip şeyler. O cocuk da sizin esinize eminim cok destek olmustur kardesi yani.

Kardesim evlenecek ,kendileri odeyecek ve 8bin e mobilyalari hallettiler,beyaz esya paket oldu ,dugun yerine nikah olacak sadece vs ..gelin hanima kayniniz yuz vermis nasilsa abimler babanlar alacak diye o da rahat.ben olsam taki olarak takarim biseyler karismam,illaki yapilacaksa da kayninizla konusup 5bin degil daha cuzi biseye bakilacak ustunu kendisi tamamlasin madem

Konu sahibi konuda bahsetmemis ama kayni da kendi maasindan her ay para vermis konu sahibi evlenirken
Dogal olarak simdi de karsiligini bekliyor

Valla tatlım eğer bi mecburiyetinı yoksa yani zamanında size yapmadıysa hiç bişey yapma normal takını tak geç eltinin isteklerine gelince eşin kardeşine söylesin herşeyin fazla fazla olamıcağını çünkü kaynında bilinçli yapıyor olabilir benim bi tanıdığım nişanlısına hep diyordu ki çok altın iste bilezik iste onlar bize kalıcak çünkü kardeşleri ortak yapıcaktı siz artık kendi ailenizin geleceğine yatırım yapın derim ben

5bin koltuk takimi 7bin yatak odası ucuz bile.az bir rakam vermişki birde chester koltuk isteseydi 8binden başlıyor.ammaa siz hicbirini yapmak zorunda degilsiniz.eşiniz koltuk konuşmuşsa koltuk o kadar.gerisi dagmadin kendi sorunu.kendisi yapsin herşeyini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…