- 10 Ekim 2021
- 1.797
- 2.629
- 83
- 36
- Konu Sahibi hayalperestprenses
-
Hanımefendi herkesin öncelikli vazifesi vardır. Bakın öncelikli diyorum. Erkeğin önceliği çalışmak kadının önceliği çocuk ve evidir. Bir erkek,kadının önceliğini elinden alıp çalışmaya zorlayamaz. Kadın önceliğini gerçekleştirmiş ise zaten kendisi çalışır. Bu şekilde örnek çok var piyasada. Kaldı ki konu sahibinin geliri var. Ki benim de öyle idi. Zaten aynı durum diye belirttim. Siz rolleri değiştirirseniz işte böyle kadindan hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışmayı isteyen erkekler türüyor. Sonra üzülen,yorulan,çocuğuna yetemeyen mutsuz kadınlar oluyor. Ama çocuğu olmuş önceliğini tamamlamış bir kadın zaten çalışmak ister. Hayat koşulu belli. O zaman bu tip bir erkeğe kadın da şunu desin ben niye çalışıyorum. Altıma araba alacaksın. Çocuklarıma bakacağım. Neden siz hemcinslerinize yükleniyorsunuz. Hiç çalışmayan bir eli yağda bir eli balda olan altında araba olan kadınlardan neden eksik olsunlar. Ünlülere bakın bakalım çocukları olunca kaç tanesi çalışıyor. Çünkü kadın olmanın önceliği başka. Ölmedik. Her şey para değil. Aile olabilmek çok önemli. Önce aile olursunuz sonra o aileyi nasıl idame ettiririz onu düşünürsinüz. Aile olmadan çin çarpmaya gerek yokEvet uslüp sebebiyle psikolojik şiddet kabul ediyorum ama bir erkeğin çalışmama hakkı yoksa bizlerin neden çalışmama hakkı oluyor evlilikte onu anlayamıyorum.ev işinin kadınların üstüne kalması tamamen kişisel tercihlerden kaynaklanıyor.dese ki ortaklaşa yaparız arada ne fark kalıyor.çalışmayan erkek konusu açılsa bırakın birinin psikolojik şiddet demesini tam tersi adama demediğimizi bırakmazdık.şu konuda bile çalışmayan kadın olmasına rağmen erkeğe evi tek başına idare edemeyecekse evlenmesin deniliyor.tek başına çalışırken bile haksız adamlar.bu şekilde çağdışı düşüncere hapsolup sonra da neden ataerkil bir toplumda yaşıyoruz, kadınları neden kisıtlamakta kendilerinde hak görüyorlar diye dert yanıyoruz.iğneyi biraz da kendimize mi batirsak ? Hep mi biz haklıyız ? Zaten yarın öbür gün hamilelik doğum olsa gerekli izinler alınır.
Şimdi bu yoruma da ev işi yapıyoruz evi düzene sokuyoruz falan diye savunma yapan hanımlar olacaktır.sizin eşiniz çalışmayıp, evi düzene sokacağım dese kabul edecek misiniz ?
Ben bu fikre katılıyorum. Çocuk olsa bile çenesinin susmayacağını düşünüyorum. Ben çalışsam bile güvenip çocuk yapmazdım.Bu adamın ipiyle kuyuya inilmez,işten çıkartmış şimdi başka kadınlarla kıyas yapıyor.Bebek istiyor ama düşükten sonra dinlenmenize müsaade etmiyor İse girin, bebeği erteleyin . Bu evlilikte pişman olmanız çok olası sıkıntıya birde bebek eklemeyin.
Aklıma bu da geldi. Ama şunu da ekledim. Eğer birini doldurmsıyla hareket eden biri ise bu da hoş değil. İleride eşine sıkıntı demek.Biri doldurmuş onu belli
Aklımdan geçen...Siz çocuk yaparım çalışmam diye düşünüyorsunuz ama eşiniz öyle bir durumda da çalışmanızı isteyip benzer şeyleri söyleyecek.
Kardeşim çok üzüldüm yaa. Konunu okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi. Sakın çocuk yapma. Sakın.... Düşük yapmanda bile hayr var anlayacaksın. Ben de düşük yaptım. Aynı yollardan geçmişiz. Ben seni anlıyorum.Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
Ağzına sağlık...Bi de şimdiki erkekler çok şey istiyor. Eskiden hiç değilse kadından para beklemezlerdi, kadının parasına el uzatmazlar gurur yaparlardı. Şimdikiler kadın çalışsın para getirsin, hem de evin ağası ben olayım, benim borum ötsün, salatalık bile doğramayayım, karımın parasıyla evi geçindirirken kendi paramı aileme yağdırayım istiyorlar. Köle arıyorlar kendilerine. Eli para tutan köle.
İşte Güven meselesi. Hani güveniyor ya hani eşi ya ondan. Her şey tecrübe işte.Başta taviz verdiğiniz için böyle olmuş. Onun isteği ile işten ayrılırsanız onun isteği ile de başlarsınız. Bu konularda dik duruş sergilemek lazım. Mesela ben işime sıkı sıkıya bağlıyım ayrıl diyemez. Keşke baştan duruşunuz olsaymış. Çalışmak istiyorsanız kendinize ona danışmadan iş bulun başlayın. Bebeği erteleyin çünkü başınıza kakar. İyice masraf olacak iyice gerilecek iyice sizi suçlycak
Ciddi bir konu, beni sevip sevmediğinden şüphe ederim sanki diplomanla mı evlenmiş nedir.. evlilik bu denli zorken sevip, saydığım biri ile evlenmişken bunların hesabı yapılmamalı sanki.. sizin maaşınıza olan güvenme sizle evlendiyse baştan bilin de ona göre tavır alın. Hatta açıkça sorun bunu bence, çocuk olamaması da iyi gibi şimdilik. Hayırlısı hakkınızda.Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Yeni yil itibariyle her şeye zam gelmesi, ailesine borç ödüyor olması ve altın bozdurmak zorunda kalması onu etkilemiş anlaşılan. Aranızda yaza kadar bakalım demiş olabilirsiniz ancak bazı şeyler çok hızlı değişiyor.Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Kadınlar olarak “evlenmek zorunda değiliz” i beynimize kazımamız gerekiyor
L LuthientrNe olur şu adamlara susup durmayın yahu. Hatta böyle adamlarla hiç evlenmeyin. Anasının kuzusu olarak anasının evinde yaşasın.
ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz
Ve işin acı tarafı böyle kadınlar var gerçekten ve ne yazık ki toplum da bunu yüceltiyor. Vay falacanın kızı okudu iş güç sahibi oldu para kazanıyor iki de çocuk yaptı evine de bakıyor misafir de ağırlıyor diye herkes alkışlıyor kimse eee bu kadının kocası yok mu kadın bunları yaparken adam ne yapıyor demiyorMisafirlerine de hizmet edilecek. O eksik kalmış
Arkadaşlar yorumları okuyorum da nutkum tutuluyor. Kadınlar olarak “evlenmek zorunda değiliz” i beynimize kazımamız gerekiyor bence. Olaya bak. Evlilik, ilk zamanlardan beri gelen bir sözleşme. İlk çağlarda erkek avlanır, kadını çocukları fiziksel gücü sayesinde korurken kadın avı yemek yapıp, toplayıcıkla av bulamadıklarında karınlarını doyurup çocuk bakarmış. Sonra kadın ev işlerini, çocuğu halletmiş erkek para kazanmış. Modern çağlarda kadın da para kazanabiliyor. O zaman erkek eşşek gibi çocuk bakımına ev işine ortak katılacak. Ya da işbölümü yapılacak eskisi gibi. Bu kadar açık, bariz bir olayı nasıl kocalara kabul ettiremiyorsunuz? Hadi ettiremediniz, bu adamlarla evlenme motivasyonu nedir? Para sizde, ev işleri sizde, çocuk sizde. Bu adamın nasıl bir fonksiyonu var?
Birisi de demiş ki çocuk doğurdum adama muhtaç olmayayım diye 3 aylık bebeğimi bıraktım çalıştım. Yahu inanamıyorum gerçekten. Biyolojik olarak yapay rahimle insan tarlalarında bebek büyütmeyi sağlayacak teknoloji olmadığı sürece çocuğu “doğuracak” hamileliği “çekecek” cins kadın. Anne sütü ilk 1 yaş için çocuk açısından çok önemli. Mama aynı şey değil. Dolayısıyla 1 yıl 2-3 saatte 1 gece gündüz durmadan “emzirecek” cins belli. Çocuk yapmak ortak karar. Çocuğun ilk yılları biyolojik olarak fedakarlık yapmak “zorunda” olan cins kadın arkadaşlar. Siz bu zorunlulukta “hayat arkadaşım” diye güvenip evlendiğiniz adamdan 5 kuruş istediğinizde mırın kırın ediyorsa kıçına tekmeyi vuruverin bir zahmet. Yuh artık. Benim bebeğim 3 aylık da değil 9 aylık. Tam 1 haftadır gece en fazla 1,5 saatlik kesintisiz uyku toplam 4 saatlik uykuyla dıruyorum. Valla bu uykusuzlukta işte verimli çalışan süper kadınlar olabileceği gibi benim gibi zombiye dönüp sabah bebekle tekrar uyuyan insanlar da var. İstesem de verimli çalışmam mümkün değil benim. İstemiyorum da zaten. Bir kes olsun eşimden para alırken mırın kırın etmedi yahu ben öyle adama zaten nasıl hayat arkadaşım derdim? O zaman sakat kalsanız vay halinize bu mantıkla. Biri de demiş eşim çalışmasa kendi tercihi demem sayardımben kendim teklif etmiştim eşime sen otur evinde diye işte mutsuzken. Ben bakarım demiştim. Adam çalışamayacak duruma gelse karısına yaslanamayacak o zaman?
Tekrar belirtiyorum. Konu sahibi “keyfinden” evde oturmuyor. Kızın çalışma koşullarını koca olacak herif beğenmemiş. İşten çıkmış. Yeni iş göstermiş, burun kıvırmış. Çocuk yapalım ona bak, sonra çalış demiş. O yüzden sadece ama sadece 4 aydır (yazıyla dört) çalışmıyor kadın. Birden gelmiş vay elalemin karıları şöyle böyle demiş. Bazıları da adamı “geçinemiyordur” diye aklamaya çalışıyor. Biz niyet mi okuyacağız hayat arkadaşımız dediğimiz kişi için. Öyle demek istememiştir aslında olay böyledir diye. Adam gibi çıksaymış “karıcım, seni işten çıkardım sonra da iş beğenmedim, çocuk bak dedim ama şimdi baktım ki beb ev geçindiremiyormuşum. Çok sıkıştık. İşe girsen de biraz birikim yapıp rahatlasak, çocuğu sonra düşünsek” dese zaten konu sahibi burada konu açmayacak. Tamam deyip birçok işten birine girecek. Şu beş para etmez oğlan çocuklarını savunmayım gözünüzü seveyim.
Konu sahibi: sakın çocuk yapma. Adama al aynen böyle anlat. Senin popon başın ayrı oynuyor bu ne iş de. İşimden sen çıkmamı istemedin mi de. Çocuk istemedin mi de. Hayat arkadaşına para vermek zoruna mı gidiyor de. Ben sana artık nasıl güveneceğim de. Bunu adam gibi söyleseydin zaten benim mesleğim var çok şükür de. Peki ben çalışacağım, ikimiz de eve para getireceğiz. Ben ailesen destek (kira) getirirken sen borç getireceksin. Ev işlerini de tamamen ben yapacağım. Bir de sana araba alacağız. Bu nasıl bir “eşitlik” hiç düşündün mü de. Ben para getirip ev geçimine katılırım ama ev işleri tamamen yarı yarıya olacak var mısın de. Ne olur şu adamlara susup durmayın yahu. Hatta böyle adamlarla hiç evlenmeyin. Anasının kuzusu olarak anasının evinde yaşasın.
Ve işin acı tarafı böyle kadınlar var gerçekten ve ne yazık ki toplum da bunu yüceltiyor. Vay falacanın kızı okudu iş güç sahibi oldu para kazanıyor iki de çocuk yaptı evine de bakıyor misafir de ağırlıyor diye herkes alkışlıyor kimse eee bu kadının kocası yok mu kadın bunları yaparken adam ne yapıyor demiyor
kadınlar süper kadınlar güçlü kadınlar kendi ayaklarının üzerinde duracak derken nasıl olduysa toplumsal yapı yine kadınların ezildiği patriyarkaya hizmet edecek şekilde evriliverdi ve ortaya böyle sünepe adamlar çıktı
Gercekten bazi kadinlar yemek ve ev işini kendilerine gurur meselesi yapiyorlar. Her şeyi becermeli, bununla övünmeliler...
Evlenmeden önce de kendilerini bu konularda da beğendirmeye calisiyorlar belki istemeden adama, adamin annesine cok becerikli hamaratim diye gostermeye calistiklarini farkettim disardan gozlemle.
Sevgilisine devamli kek, kurabiye, sarma...
Annesiyle tanişmaya gider misafir oldugu evde ev işlerini yapar?????
Yemek, temizlik otomatik bir kadin özelliği değil ama erkekler alişmiş her kadin bunlari zaten yapar bu onda doğustan var saniyorlar, gerçi kadinlar da öyle saniyor. Burada kadinlar okuyorum bizim fitratimiz bu diyorlar.
Problemin yarisi erkeklerse yarisi da kadinlar resmen, kendi kendilerini zor duruma sokuyorlar.
Sevgiliye kek, kurabiye ve sarmami? Cok ilginc. Aklimin ucundan gecmez. Benim cayimi bile kayinpederim doldurur. Daha kendilerinde bulasik yikamisligim yoktur.
Sonuc olarak son cümlenize siddetle katiliyorum.
Evet gercekten bunu yapiyorlar.Hatta erkek arkadaşlari ailesinden ayri yaşiyorsa ozellikle evine gidip temizleyen, yemek goturenler biliyorum.
O gecelik birlikte kaliyorlar mesela evi temizleyip kahvalti hazirliyorliyor adama. Hani supriz yapilir icinden gelir gibi degil ama yani hani kadin ya yapmali gibi.
Bazi kadinlar da boyle sevilecegini saniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?