Eşim çalışmam için baskı yapıyor..

Hanımefendi herkesin öncelikli vazifesi vardır. Bakın öncelikli diyorum. Erkeğin önceliği çalışmak kadının önceliği çocuk ve evidir. Bir erkek,kadının önceliğini elinden alıp çalışmaya zorlayamaz. Kadın önceliğini gerçekleştirmiş ise zaten kendisi çalışır. Bu şekilde örnek çok var piyasada. Kaldı ki konu sahibinin geliri var. Ki benim de öyle idi. Zaten aynı durum diye belirttim. Siz rolleri değiştirirseniz işte böyle kadindan hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışmayı isteyen erkekler türüyor. Sonra üzülen,yorulan,çocuğuna yetemeyen mutsuz kadınlar oluyor. Ama çocuğu olmuş önceliğini tamamlamış bir kadın zaten çalışmak ister. Hayat koşulu belli. O zaman bu tip bir erkeğe kadın da şunu desin ben niye çalışıyorum. Altıma araba alacaksın. Çocuklarıma bakacağım. Neden siz hemcinslerinize yükleniyorsunuz. Hiç çalışmayan bir eli yağda bir eli balda olan altında araba olan kadınlardan neden eksik olsunlar. Ünlülere bakın bakalım çocukları olunca kaç tanesi çalışıyor. Çünkü kadın olmanın önceliği başka. Ölmedik. Her şey para değil. Aile olabilmek çok önemli. Önce aile olursunuz sonra o aileyi nasıl idame ettiririz onu düşünürsinüz. Aile olmadan çin çarpmaya gerek yok

Ben bu fikre katılıyorum. Çocuk olsa bile çenesinin susmayacağını düşünüyorum. Ben çalışsam bile güvenip çocuk yapmazdım.

Kardeşim çok üzüldüm yaa. Konunu okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi. Sakın çocuk yapma. Sakın.... Düşük yapmanda bile hayr var anlayacaksın. Ben de düşük yaptım. Aynı yollardan geçmişiz. Ben seni anlıyorum.

Ağzına sağlık...

İşte Güven meselesi. Hani güveniyor ya hani eşi ya ondan. Her şey tecrübe işte.

bence bu adamdan çocuk yapmayın.çalışma işine gelince de inadına çalışmam ben olsam herifin bekarlıktan kalma borcunu ödemek zorunda değilsiniz.şu başka adamlardan örnek verme konusuna da katılıyorum ama sen benim maddi durumumu bile bile evlendin diyebilir. bu adamın size saygısı yok önce onu halledin ne demek ortak hesaptan para verirken suratına çarpar gibi tavırlanmak

Ciddi bir konu, beni sevip sevmediğinden şüphe ederim sanki diplomanla mı evlenmiş nedir.. evlilik bu denli zorken sevip, saydığım biri ile evlenmişken bunların hesabı yapılmamalı sanki.. sizin maaşınıza olan güvenme sizle evlendiyse baştan bilin de ona göre tavır alın. Hatta açıkça sorun bunu bence, çocuk olamaması da iyi gibi şimdilik. Hayırlısı hakkınızda.

Yeni yil itibariyle her şeye zam gelmesi, ailesine borç ödüyor olması ve altın bozdurmak zorunda kalması onu etkilemiş anlaşılan. Aranızda yaza kadar bakalım demiş olabilirsiniz ancak bazı şeyler çok hızlı değişiyor.

Sizi suçlayıcı tarzı tabii ki hoş olmamış ama bu zamanda tek gelirle geçinmek de kolay değil. Hamile ile bir yere giremezsiniz haklısınız ancak bebek olunca da hemen giremezsiniz üstüne işten de uzaklaşırsınız.

Bu nedenle eşiniz bu açıdan haklı. Hamile degilken şu anda işe başlamalısınız ki sonra bir süre sonra hemen işe devam edebilin, ekonomik açıdan da çift olarak daha güçlü olun.

Triplesmek ya da kavga etmek yerine birlikte nasıl daha iyi olursunuz ve birbirinize destek olursunuz buna odaklı olarak ilerlemeniz en iyisi olacaktır. 5 aylık evlilikte çocuk düşünmek de bence henüz erken. Onun yerine hem evliliginizi oturtun hem de memnun kalabileceginiz bir sektör ve işe girip tekrar ayaklarınız üzerinde ayrıca durma planı yapmanız sizin kendi geleceğiniz açısından da en iyisi olacaktır.

Kadınlar olarak “evlenmek zorunda değiliz” i beynimize kazımamız gerekiyor
Ne olur şu adamlara susup durmayın yahu. Hatta böyle adamlarla hiç evlenmeyin. Anasının kuzusu olarak anasının evinde yaşasın.
L Luthientr

İmza hes kodu kaşe mühür

ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz

O zaman bas tekmeyi, ne duruyorsun ?

Bakın kadınlar yüzüklerin efendisinde yüzük için perişan olan gollum vardı, evlenmek için evlilik için herşeyi yapınca ondan bi farkınız kalmıyor

Eklentiler

• 2D69E61E-AC8F-4428-887B-669A44AF2E73.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 41
Esinizin zihniyeti ve uslubu les onda bende hemfikirim. Sadece es cok istiyor diyede cocuk yapilmaz. Demek sizde cok istediniz. Biz cocuk isine girismeden bildigin plan prgramm yaptik simdi ikinci nerede diye soruyorlar olursa bile onun bile bir zamanlamasini yaptik ki yasimizda otuzlarda.

Kizmayin ama bence sizinde pek gönlünüz yok calismaya. Ben bildigim zaten hemsireler vardiya sistemi ile calisiyor bunu bilip bu meslegi secmeliydiniz. Bende mesela vardiyali bir iste calisamam ona göre sectim meslegimi.

Misafirlerine de hizmet edilecek. O eksik kalmış
Ve işin acı tarafı böyle kadınlar var gerçekten ve ne yazık ki toplum da bunu yüceltiyor. Vay falacanın kızı okudu iş güç sahibi oldu para kazanıyor iki de çocuk yaptı evine de bakıyor misafir de ağırlıyor diye herkes alkışlıyor kimse eee bu kadının kocası yok mu kadın bunları yaparken adam ne yapıyor demiyor
kadınlar süper kadınlar güçlü kadınlar kendi ayaklarının üzerinde duracak derken nasıl olduysa toplumsal yapı yine kadınların ezildiği patriyarkaya hizmet edecek şekilde evriliverdi ve ortaya böyle sünepe adamlar çıktı

Ben cocuk dusunmuyorum ama cocuk dogursam isten en fazla ayri kalabilecegim sure 6 ay. Kariyerim daha fazla arayi kabul edebilecek noktada degil, kariyerimi tamamen bitirmek benim icin bir secenek bile olmadigindan bunu tercih ederim. Yani bence her zaman ise donmenin tek sebebi para olmuyor. Zaten bizde cogu zaman yemekleri esim yapar, ev isleri icin de haftada birkac gun gelen yardimcimiz var. Cocuk olsa muhtemelen yatili bakici olur (bulundugum ulkede cok yaygin).

Bunu yazmamin sebebi para konusunu bir kenara koyup, kendi icin ya da kariyeri icin ise donmeyi secmis kadinlarin oldugunu da bilmek. Diger turlu cocugun ilk yillarinda fedakarlik yapmasi gereken kisi kadin gibi net soylemler, biraz 'mommy shaming' e giriyor bence ( Turkcesini bilemedim). Her anne farklidir ama hepsi de haklidir diyelim

Gercekten bazi kadinlar yemek ve ev işini kendilerine gurur meselesi yapiyorlar. Her şeyi becermeli, bununla övünmeliler...
Evlenmeden önce kendilerini bu konularda da beğendirmeye calisiyorlar belki istemeden adama, adamin annesine cok becerikli hamaratim diye gostermeye calistiklarini farkettim disardan gozlemle.
Sevgilisine devamli kek, kurabiye, sarma...
Annesiyle tanişmaya gider misafir oldugu evde ev işlerini yapar?????

Yemek, temizlik otomatik bir kadin özelliği değil ama erkekler alişmiş her kadin bunlari zaten yapar bu onda doğustan var saniyorlar, gerçi kadinlar da öyle saniyor. Burada kadinlar okuyorum bizim fitratimiz bu diyorlar.

Problemin yarisi erkeklerse yarisi da kadinlar resmen, kendi kendilerini zor duruma sokuyorlar.

Sevgiliye kek, kurabiye ve sarmami? Cok ilginc. Aklimin ucundan gecmez. Benim cayimi bile kayinpederim doldurur. Daha kendilerinde bulasik yikamisligim yoktur.

Sonuc olarak son cümlenize siddetle katiliyorum.

Sevgiliye kek, kurabiye ve sarmami? Cok ilginc. Aklimin ucundan gecmez. Benim cayimi bile kayinpederim doldurur. Daha kendilerinde bulasik yikamisligim yoktur.

Sonuc olarak son cümlenize siddetle katiliyorum.

Evet gercekten bunu yapiyorlar. Hatta erkek arkadaşlari ailesinden ayri yaşiyorsa ozellikle evine gidip temizleyen, yemek goturenler biliyorum.
O gecelik birlikte kaliyorlar mesela evi temizleyip kahvalti hazirliyorliyor adama. Hani supriz yapilir icinden gelir gibi degil ama yani hani kadin ya yapmali gibi.

Bazi kadinlar da boyle sevilecegini saniyorlar.

bir nevi begendirme cabasi. Ama özelikle kendini göstermek isteyenlerin illeride esim yardim etmiyor diye sikayet etmeleri sacma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…