- 25 Aralık 2020
- 5.957
- 21.412
- 298
- 41
- Konu Sahibi hayalperestprenses
-
e o zaman çocuk yapmaya çalıştık çalıştık olmadı mesela 15 sene bu durumda erkek 15 senelik tazminat mı hak etmiş oluyor karısından? 15 sene çocuk olmadığı önceliği olmadığı alde çalışmamış karısı çünkü ne yapcaz?Hanımefendi herkesin öncelikli vazifesi vardır. Bakın öncelikli diyorum. Erkeğin önceliği çalışmak kadının önceliği çocuk ve evidir. Bir erkek,kadının önceliğini elinden alıp çalışmaya zorlayamaz. Kadın önceliğini gerçekleştirmiş ise zaten kendisi çalışır. Bu şekilde örnek çok var piyasada. Kaldı ki konu sahibinin geliri var. Ki benim de öyle idi. Zaten aynı durum diye belirttim. Siz rolleri değiştirirseniz işte böyle kadindan hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışmayı isteyen erkekler türüyor. Sonra üzülen,yorulan,çocuğuna yetemeyen mutsuz kadınlar oluyor. Ama çocuğu olmuş önceliğini tamamlamış bir kadın zaten çalışmak ister. Hayat koşulu belli. O zaman bu tip bir erkeğe kadın da şunu desin ben niye çalışıyorum. Altıma araba alacaksın. Çocuklarıma bakacağım. Neden siz hemcinslerinize yükleniyorsunuz. Hiç çalışmayan bir eli yağda bir eli balda olan altında araba olan kadınlardan neden eksik olsunlar. Ünlülere bakın bakalım çocukları olunca kaç tanesi çalışıyor. Çünkü kadın olmanın önceliği başka. Ölmedik. Her şey para değil. Aile olabilmek çok önemli. Önce aile olursunuz sonra o aileyi nasıl idame ettiririz onu düşünürsinüz. Aile olmadan çin çarpmaya gerek yok
Bu sorunun sorulacagıni biliyordum. Bu çok ayrı bir konu. Bu başlı başına bir durum. Zaten böyle bir durumda kadın neden evde boş dursun. Tabi ki çalışır. Benim demek istediğim kadının öncelik hakları elinden alınıp direkt çalışma hayatına itilmesi. Dur Bismillah. Bı kadın kendini nasıl bulmak istiyorsa bulsun. Zaten ekonomi ortada yani. Anladığınızı umuyorum.e o zaman çocuk yapmaya çalıştık çalıştık olmadı mesela 15 sene bu durumda erkek 15 senelik tazminat mı hak etmiş oluyor karısından? 15 sene çocuk olmadığı önceliği olmadığı alde çalışmamış karısı çünkü ne yapcaz?
Asla böyle bir düşüncem yok. Benim lafım bencil,kendine yontan, özgüvensiz, kadını sıkıntıya sokan insanlara..çocuğu olmayanları çifften aileden saymamışsınız resmen!
Iyi de siz hemsireyseniz hastane disinda ne is yapacaksınız ki ,hemşirelik okurken nöbet tutacağınızı bilmiyor muydunuz?Hanımlar çok fazla mesaj olmuş tek tek cevap veremiyorum şu şekilde izah edeyim. Ben zaten sen git kendin çalış bana bak demiyorum. Uygun bir iş olursa çalışırım neden çalışmayayım ama bunu kendim için yaparım. Benim takıldığım konu bana çalışma diyor bu karar 1 ay içinde değişiyor çalış diyor. Bir gün benimle oturup konuşmuyor şu işlere bakalım şurdan araştıralım beraber diye önüne sunduğum işleri de beğenmiyor. Dün gece birden bire konuyu açıyor kendimi açıklamama fırsat vermeden uyuyor sabahta aynı edayla uyanıp benimle görüşmeden ( uyuyordum en azından öperdi ya da mesaj atardı, arardı) evden çıkıp işe gidiyor. Bebek konusunda çok haklısınız, böyle tutarsız bir adamdan en azından şu an için bir bebeğim olmasını istemiyorum. Durum bu hanımlar. Ben elbette isterim ekonomik özgürlüğüm olsun ama daha 1 ay olmuş işten ayrılalı. Hepi topu 5 aylık evliyiz zaten yani ne bu. Günahını da almak istemem ama görümcem kişisiyle konuştuysa gün içinde oda söylemiş olabilir. Kendisi benden günahı kadar hoşlanmaz.
Valla gerekirse nöbet tutmaktan eve gelmem ama bu muameleyi kabul etmemBu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
ben kadının önceliği evidir denilerek kadına değer verilmiş olunacağını düşünmüyorumAsla böyle bir düşüncem yok. Benim lafım bencil,kendine yontan, özgüvensiz, kadını sıkıntıya sokan insanlara..
Bu erkeklerin çakallığından gına geldi gerçekten ben okurken sinirleniyorum. O zaman en başta ben çalışmayan, eve gelir getirmeyen birini istemiyorum deseydi. Sizde çalışırsınız zaten uygun, iyi bi iş olduğunda. Sizden önce kendine baksın niye hala borç ödüyor aile kavramının, sorumluluğun farkına varamamış bir adam üstüne çocuk istiyor evcilik mi bu? Bence çocuğu erteleyin zaten yeni evlisiniz iyi düşünün.Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
öncelik hakları elinden alınıp çalışma hayatına itilmesi diye bakamam işte ben mesela, öncelik kısmını yukarıda açıkladım kendimce.Bu sorunun sorulacagıni biliyordum. Bu çok ayrı bir konu. Bu başlı başına bir durum. Zaten böyle bir durumda kadın neden evde boş dursun. Tabi ki çalışır. Benim demek istediğim kadının öncelik hakları elinden alınıp direkt çalışma hayatına itilmesi. Dur Bismillah. Bı kadın kendini nasıl bulmak istiyorsa bulsun. Zaten ekonomi ortada yani. Anladığınızı umuyorum.
Neyi başka yapıyorÖncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben konu sahibinin günahını almak istemem ama bu portföyde tanıdığım bir kaç kadın var ,onlara çok benzettim.Bir kere işten ayrılma hususunda esim işten çıkardı dememiş, eşimde istedi demiş.Tamamen hislerim şu yönde, is gereği insanlarla yakin olmami istiyorlar falan diye lanse edildi bence eşe o da bu durumda neyse çık işten yaza bakariz demiş.Aslında es bence hicbir zaman ev hanimi bir kadin istemiyor. Konu sahibi çok kolay atanan bir bölüm olmasına rağmen anlaşılan bu yola girmemis ya da yeteri özeni göstermemiş. Özelde de çalışmamak için nöbeti bahane ediyor oysa bunu sokaktaki her insan bile bilir ,hemşirelik demek nöbet usulü çalışmak demektir.Olay burda kopuyor ,bence konu sahibinin çalışma fikri yok,eşide bunu anlamış.Ha konu sahibi çalışmak zorunda mi bence asla hayır. Burdaki sorun bu çiftin böylesine önemli bir konuda zıt olmasi ve iki tarafında kaçak dövüşmesi .Gene çok önemli bir sorun erkeğin üslup sorunu ve en önemlisi 5 aylik böylesine ayrık otu dolu bir evlilikte bu aşamaya gelinip,bir düşük yapılıp halen çocuk yapma kısmının konuşulması. Konu açıldığında yatakta trip atmış, iki gün önce suratına para fırlatıyor olaylarına gelinmiş.Benim anlayamayacağım ve ne olursa olsun icinde yer alamayacağım portreler maalesef.Ama dediğim gibi çevremde çok var çalışmamak için bahanesi bitmeyen kadınlar.Dedigim gibi çalışmak zorunda değiller zaten ama evlenmeden bunu sorun etmeyen çiftlerle éşleşmeliler.Su anki ekonomi de adil olan iki kişinin de çalıştığı ve birbirini sömürmeden hayatını her anlamda paylaşan çiftler olabilmesi dileği ile
Ben cocuk dusunmuyorum ama cocuk dogursam isten en fazla ayri kalabilecegim sure 6 ay. Kariyerim daha fazla arayi kabul edebilecek noktada degil, kariyerimi tamamen bitirmek benim icin bir secenek bile olmadigindan bunu tercih ederim. Yani bence her zaman ise donmenin tek sebebi para olmuyor. Zaten bizde cogu zaman yemekleri esim yapar, ev isleri icin de haftada birkac gun gelen yardimcimiz var. Cocuk olsa muhtemelen yatili bakici olur (bulundugum ulkede cok yaygin).
Bunu yazmamin sebebi para konusunu bir kenara koyup, kendi icin ya da kariyeri icin ise donmeyi secmis kadinlarin oldugunu da bilmek. Diger turlu cocugun ilk yillarinda fedakarlik yapmasi gereken kisi kadin gibi net soylemler, biraz 'mommy shaming' e giriyor bence ( Turkcesini bilemedim). Her anne farklidir ama hepsi de haklidir diyelim
Kesinlikle öyle ve harfi harfine eltimi tarif etmişsinizGercekten bazi kadinlar yemek ve ev işini kendilerine gurur meselesi yapiyorlar. Her şeyi becermeli, bununla övünmeliler...
Evlenmeden önce kendilerini bu konularda da beğendirmeye calisiyorlar belki istemeden adama, adamin annesine cok becerikli hamaratim diye gostermeye calistiklarini farkettim disardan gozlemle.
Sevgilisine devamli kek, kurabiye, sarma...
Annesiyle tanişmaya gider misafir oldugu evde ev işlerini yapar?????
Yemek, temizlik otomatik bir kadin özelliği değil ama erkekler alişmiş her kadin bunlari zaten yapar bu onda doğustan var saniyorlar, gerçi kadinlar da öyle saniyor. Burada kadinlar okuyorum bizim fitratimiz bu diyorlar.
Problemin yarisi erkeklerse yarisi da kadinlar resmen, kendi kendilerini zor duruma sokuyorlar.
Kesinlikle öyle ve harfi harfine eltimi tarif etmişsiniz
bu saydıklarınızın hepsini daha eşimin kardeşiyle sevgiliyken yaparak beni şoktan şoka sokuyorduiçten içe bu yönüyle gurur duyması da ayrı mevzu
Herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın elbette içten gelerek severek yapana lafım yok ama bu toplumda parmakla gösterilme nedeni olmamalı aksine yanlış bir şey çünkü hem de çok
İşin en acı yanı da kadınlar bunu değer görme kendini topluma ya da içine girdikleri aileye kabul ettirme aracı olarak görürken işlerin hiç de öyle gitmemesi. Nerede ağırlığını koyan sağlıklı sınır çizen kadın varsa el üstünde tutuluyor asıl kıymetli onlar oluyor ama nerede saçını süpürge eden varsa ancak el gün arkasından alkış tutuyor ama hepsi o ezilen değeri kıymeti bilinmeyen verdikçe hep daha fazlası istenen yine kendileri oluyor
Sonra da soru hep aynı. Ben onca fedakarlık yaptım saçımı süpürge ettim nerede yanlış yaptım suçum neydi?
Acaba neydi gerçekten?
Kesinlikle öyle ve harfi harfine eltimi tarif etmişsiniz
bu saydıklarınızın hepsini daha eşimin kardeşiyle sevgiliyken yaparak beni şoktan şoka sokuyorduiçten içe bu yönüyle gurur duyması da ayrı mevzu
Herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın elbette içten gelerek severek yapana lafım yok ama bu toplumda parmakla gösterilme nedeni olmamalı aksine yanlış bir şey çünkü hem de çok
İşin en acı yanı da kadınlar bunu değer görme kendini topluma ya da içine girdikleri aileye kabul ettirme aracı olarak görürken işlerin hiç de öyle gitmemesi. Nerede ağırlığını koyan sağlıklı sınır çizen kadın varsa el üstünde tutuluyor asıl kıymetli onlar oluyor ama nerede saçını süpürge eden varsa ancak el gün arkasından alkış tutuyor ama hepsi o ezilen değeri kıymeti bilinmeyen verdikçe hep daha fazlası istenen yine kendileri oluyor
Sonra da soru hep aynı. Ben onca fedakarlık yaptım saçımı süpürge ettim nerede yanlış yaptım suçum neydi?
Acaba neydi gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?