Ev almak için geç mi kaldım

Hiç inanamayin bu fuzul ev felan kardeşim girdi rezil oldu koyduğu para pul oldu vazgecersende 18 bin kadar dosya masrafını vermiyolar
Şaşırdım ne çok reklam yapıyorlar
Ayrılınca kuruşu kuruşu 'na geri iade diyorlar
Evet insan düşünüyor ben en azından aklıma girsem mi bi yatırım olur mu diye çok düşündüm ama bi soru oluşuyor güven gibi yada tam nedir ne değildir bakmadım
Bide sizin gibi yaşayanlardan birebir duyunca şaşırdım doğrusu
Iyi oldu bunu öğrendiğim teşekkürler

Hepsine katılıyorum
Ütopyada yaşiyor sanki
Son kısım ile ilgili söyledi kişi henüz Video çekmemiş olabilir
Yada çekse izleyici sayısı düşebilir
Bahsettiği kişi Cihat E. Çicek youtubeda yüzlerce videosu var bu konularla ilgili, hergünde video çekiyor.Kendisi 70 ine yaklaşmış, özgeçmişi sağlam , ekonomistim diyenlerden çok daha doğru tespitleri olan biri. 1 birim paraya 4 birim kredi alınabilen tek sistem konut olduğu için, ve ülkedeki enflasyonun kredi faizlerinden daha fazla olduğu için, borç para ile parayı katlamaktan Cihat beyin ana fikri.kirayıda bonus olarak görüyor.

Ben konut-kira kısmını yanlış bulmadım zaten
Hata aynı fikiri konusahibine verdim
Yalnız birşeyi yaparken sonuna kadar düşünmeli
Bu sene 1500e kiraya veririm seneye öğrenci çıkar gelen öğrenciye 2000e kiraya veririm tarzı birşey ne mantığıa nede ekonomiye uyar. Bahsediliğen kişi tanımıyorum, videosunu hiç izlemedim. Ama bu tarz fikir veriyorsa bence övmeye gerek yok. Ha adam çok farklı anlatıyordur, insanlar başka yada eksik anlayıp burdada o şekilde anlatıyorda olabilir.
Diğer yorumumda yazdım kirada olan bir evimin bu sene site tadilata giriyor dış cephe falan filan, bana düşen pay 75bin tl, ben şimdi kiracı şu sene bukadar öder bidaki sene şukadar sonra satarım üstüne koyarım diye yola çıkmış olsaydım şuan eksilerde olurdum. Böyle bir mantıkla kredi işine girilmez. Kiracı evden çıkarkende masraf yapılıyor, biri çıksın diğeri sıfır masraf ama daha yüksek kirayla girsin diye bir dünya yok onu anlatıyoruz.

Konu sahibi elindeki parayı döviz yA da altına çevir TL olarak değer kaybeder

En azından kurdan zararın olmaz

Ev fiyatları daimi olarak artıyor ne yazık ki

Ama ülkede enflasyonda yüksek

Birikmiş paranın üzerine kredi çekip ev alırsan ilk 2 sene ödemede zorluk çekersin ancak sonrasında kredi miktarı erir enflasyonla

Bu arada ev almanın yaşı yok 28 ne ki
Memur olmuşsun ne güzel aylık gelirin sabit
Senin yaşında insanlar daha atanmış bile değil
Kendini geç kalmış hissetme

Diğer mesajınızıda okudum evet haklısınız dedikleriniz doğru.Kiraya güvenerek o işe girilmez.Cihat Çiçek olayı o şekilde anlatmıyor zaten onu belirtmek istedim

Tam 1 sene önce 405 bin TL na sıfır bina ,1+1 ,kutu gibi ,lüx bir apartman dairesi aldık .Şu anki satış fiyatı 1.450.000 -1.500.000 TL.
İyi ki almışız diyorum ,şimdi asla alamayız . Paramızı altın ,döviz de tutsaydık bu kadar değerlenmeyecekti.
Şehire uzak ,yakın farketmez ev almaya çalışın bence.

Çok iyi yapmışsınız. Emlak doğru bir yatırım bence de. Ama ucu ucuna hesap edilerek de alınmaz. Kiralar 12 ay alınacakmış gibi bir sorun çıkmayacakmış hiç gibi de düşünülemez. Bir kenarda biraz nakit bırakılarak alınmalı. Yetmediği yerde bir aksilik olduğu yerde oradan ödenmeli kredi. Evdeki çocuğu aç bırakarak kombi yakmayarak vs ev almaya çalışanlara karşıyım ben sadece.

Ülkenin geldiği duruma üzülüyorum gerçekten, öğrenci aileden gelen kıt harçlığın üzerine, komik rakamlardan oluşan bursları ekleyip (onu da bulabilirse) yarı aç yarı tok hayatını idame ettirmeye çalışıyor, biz de öğrenciye ev kiralayıp onları gelir kapısı yapma derdindeyiz, buradan bakınca art niyetli görünüyor ama ev sahibinin de başka çaresi yok. Gücü yeten yetene, iki tarafa da yazık gerçekten.

Ben evimi 40 yaşında alabildim (mimarım üstelik )kamuda çalışıyorum aldığımız maaslarla kolay birikmiyor maalesef, herşey hayırlı zamanda olsun inşallah, erken ya da geç diye birşey yoktur, nasip ne zamansa o zaman oluyor. Size de en kısa ve en hayırlı zamanda gönlünüzce bir ev nasip olsun

Bence borca girmeyin birikim yapmaya devam edin 2 yıl geç olsun ama sağlıkla rahatlıkla olsun Bnm fikrim
İlla almak istiyorsanız borcun altına girin
Borca girmeyince birikmiyor maalesef, biriktirdiğin para yıllar sonra bı işe yaramıyor ben o hatayı yaptım, borcum olmayınca gereksiz o kadar çok harcama yaptım ki...

Pardon ama art niyet nerede benim yazdığım şeyde?
2+1 bende kirada oturuyorum.
2+1 kendime almaya gücüm yetmediği için 1+1 alıp kiraya vermeyi düşünüyorum. Ne sandınız 1+1 evin kirasıyla ev kredisinin aylık taksidini falan mı ödeyeceğim düşündünüz? Zaten hali hazırda her ay kenarıya birikim koyuyoruz. 1+1 aldığımda kirası + kenara koyduğum birikim ile ödemeye devam etmeyi düşünüyorum.
Burada kira bedeli bile belirtmedim.
Kafanızda nasıl kurdunuz anlamadım gerçekten

Onu demek istemedi ki. Hersene değişsin öğrenciler daha fazlaya verilsin böylece kredi ödemeleri kolaylaşsın yazıldı. O öğrencilere de zor. Ödeyemiyorlar ki kiraları demek istedi. E haklı.

Onu demek istemedi ki. Hersene değişsin öğrenciler daha fazlaya verilsin böylece kredi ödemeleri kolaylaşsın yazıldı. O öğrencilere de zor. Ödeyemiyorlar ki kiraları demek istedi. E haklı.

Beni alıntılayınca, bana söyleniyor gibi hissettim.

Evet o yazılanın doğru olmadığını ve saçma bulduğumu söylemiştim diğer yorumlarımda.

Keşke direkt kendi evini alabilse herkes.
Ben daha önce borçsuz 1+1 alabilecek durumdayken, 2+1 olsun kendi evim olsun diye birikime devam ettim. Şuan 1+1 için bile kredi çekecek duruma geldim. Biriktirerek çok zor. Kendi tecrübeme dayanarak yorum yapıyorum aslında.

Diğer mesajınızıda okudum evet haklısınız dedikleriniz doğru.Kiraya güvenerek o işe girilmez.Cihat Çiçek olayı o şekilde anlatmıyor zaten onu belirtmek istedim
Tahmin etmiştim
İnsanların söyledikleri veya anlatmaya çalıştıkları farklıyken biri çikip şöyle dedi onu dinlerseniz ev sahibi olursanız hata keşke Türkiyede olsam hemen ev alırdım demesinden belliydi bir kopukluk olduğu
Türkiyeden ev almak için Türkiyede yaşamak gerekmiyor bence ordan başlamalı arkadaş araştırma işine sonra başkalarına kredi çek, kiraya ver kiracıyı çıkar başka kiracıya daha yükseğe ver kısa sürede evi karla sat üzerine daha iyi ev al demeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…