Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim çevremdekiler de genellikle bu şarkıda deli gibi kollarını kaldıra kaldıra göbek atan çulsuzlardan oluşuyor siz paylaşınca aklıma geldi şimdi

Yok benimkilerin hepsi çulsuz degil ama baba evinde birsey gormeyip, koca evinde 3 kuruş gödükleri için boyle yaygara yapiyorlar bazilari.

Gerci fakir olanin bile param yok dedigini duymadim. Kocasi asgari ucretin bir tik üstüne calisiyor evde kucuk cocuk var sanki zenginlermiş gibi hayal aleminde takiliyor filan.

Herkes herkesin maddi durumunu biliyor zaten bu kadar soylenmenin anlami yok

Değil çok maaş aldıklarını kabul etmek yetişemiyoruz diye ağlıyor artık insanlar
Hani göz değmesin diye sanki
karı koca toplamda 10 bin maaş alıp hiç bir şeye yetişemiyoruz diye söylenen tipler var benim çevremde
En sonunda ikinci araba ve evin kredisi fazla gelmiştir ondandır deyince sustular
Dünyanın kredisine giriyorlar hiç bir şeyden eksik kalmıyorlar lafa gelince birikim bile yapamıyoruz diyorlar

Kesinlikle katılıyorum kesinlikle

Ben konuda bahsedilenlerin yüksek maaşlar kazanıp etrafa param yok diye ağlayanlar olduğunu düşünmüştüm

Şu ekonomik durumda asgari ücretle geçinmeye çalışana şükret demek karşıdakiyle dalga geçmek gibi bir şey

Belkide onlar siz istemeyin doye bilerek fakir edebiyati yaoiyolardir. Bende karsimda sizin gibi insanlari gorunce mesela hemen ay sonunu zor getiriyorum fakirim falan diyorumki benden kimse para istemesin diye.yoksa onlarda farkindadir dibinizin geldiginin otobuse bindiginizin yoksa suan herkes ay sonunu zor goruyor yinede sukur ne diyelim

Çok şükür bu zamana kadar babamdan başka kimseden beş kuruş istemedim..!! Konuşmaları okuduysanız görürdünüz onlar benden istiyor ..!!

Ben varken yok demeye korkarım, ya allahin zoruna giderse sukursuzlugum yok ederse diye
Bu tıp insanlar heryerde var, bende anlam veremiyorum.
allah böylesi nankör insan sevmez derler ama nafile.. geçen bi kuzenime gittim..karı koca iş güç sahibi.. dolapları ağzına kadar her türlü dolu, en iyi markalardan giyiniyorlar.. Deniz manzaralı, havuzlu evde oturuyorlar.. bi oturduk bu başladı bana .. ay canım ay sonunu şöyle , böyle zor getiriyoruz diye.. içimden yuh dedim ..

Cıkarıp Bı 50 TL uzatsaydın belki utanırdı, yapmak lazım aslında

Sen kilosu 45 lira olan peynir diyorsun...bana dün 30 liraya 2 top sade dondurma giriyordu.

Bunu ananin güneş görmeyen yerine bocala diyerek ayrildim mekandan.

Ölüm orucuna girerim ama almam.
Konusahibine not: bende parasi olan ama yok diyen bir tipim :)

Benim Kaynanam ve kaynım yapıyordu bu edebiyatı.. Sonra bir duyuyoruz yurt dışına tatile gidiyor.. hani paran yoktu dediklerinde benim sigaram yok.. Kaynanam da Harcadığı paradan hic memnun olmazdı.. Sürekli eşim olduğunda yanında Ben aylarca pazara çıkamadım sürekli aç susuz gezmiş gibi yapıyordu :) Ben Sessiz kalıyordum Karışmıyorum bu konuda kimseye , duymamış gibi davranmak daha iyi.. Böyle insanlarda gebersin lütfen yaa... nefretlik geldi valla..

Genel olarak bu zamanda geçim zor ama bence de kazancı iyi olanlar daha çok sızlanıyor. O da kimse benden para istemesin. diye. Bir arkadaşım var bekarken yaklaşık asgari ücretin 3 katını alıyordu bekar biri için iyi bir para. Dışarda falan da yemek yemez pek harcamaz ama sürekli hiç parası olmadığını söylüyordu, bunun parası yok diye evlenirken her şeyini ailesi aldı. Ama mesela kardeşi ben çalışıyorum zaten maaşım var demişti ona pek yardım etmemişlerdi

Çok var benim yakın çevremde de bu tiplerden ve ben aşırı derecede irite oluyorum. Bakıyorum ev araba çifter çifter sabit gelirleri var ama ortalarda yok diye dolanıp sızlanıyor lar. Bir defa negatiflik saçıyorlar. Ya şükür güzel birşey. Ben direk söylüyorum yüzlerine. 'sende yok diye sızlanıyorsan gerçekten olmayan ne yapsın' şeklinde.

Maddi yardım istediler mi direk olarak?
Laflardan sonra para istediler yazmamissiniz. O sitemlerden cikariminiz sanki sizden para isteme olayı. Bu ara çok normal insanlarin maddi dertlesmesi ne var ki bunda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…