Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

geçmiş olsun canım..baş ağrısı da tuttu mu kötü olur..

Allah başarılarını daim etsin yeğeninin inşallah

afiyet olsun datlummyürüyüş

rica ederim canım..çok geçmiş olsun .:26:..Annenin iyi olmasına sevindim..senin liste sıran bu cuma yapabilirsen iyi olur..ben de sen gelmiyorsun diye iğneoyasından rica etmiştim..haber verirsincanım

geçen sene ayın 23 de eşimin dayısını kalp krizinden ani bir şekilde kaybetmiştik ve ne yazıkki cuma günü sene mevlütü var listeyi yapmak isterim ama ancak akşam 18 den sonra yapabilirim.. istersen haftaya yapıyım..

Akşam yemeğinde;

patlıcan, çarliston, kırmızı biberi doğradım yağladım ve kızartmak yerine yağlı kağıdın üstünde fırınladım.. süper oldu..

Allah yerinde dinlendirsin canım:26:

haftaya makbulenin sırası ona sorayım işi yoksa o yapar sen de haftaya yaparsın..

Teşekkür ederim canım benim

Akşam yemeğinde;

patlıcan, çarliston, kırmızı biberi doğradım yağladım ve kızartmak yerine yağlı kağıdın üstünde fırınladım.. süper oldu..

eline sağlık ve afiyet olsun..patlıcan da güzel oldu mu..actifrayda çok kötü oluyor da fırında o şekilde hiç denemedim:44::44::44:

Aynen canım galiba bu sözün de aslı var ben gercekten leyleği hava da gördüm .. Her dilediğim istediğim oldu bu yıl icinde sonra cok da gezdik cok agir kayıplar da verdik .. Insallah guzel bir yarı yıl geride kalır .. Sonra 2014 de aldığım kiloları 2014 icinde verebilmek de hedeflerim arasında :)

tamamdır canım..makbuşa sordum kabul etti.bu cuma o yapacak haftaya sende liste..

[h=1]YUMURTA ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR[/h] [h=2]HER GÜN en az BİR TANE YUMURTA YEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN.
[/h]

Ayça Kaya İç Hastalıkları Uzmanı Dr.

[h=3] Daha tok hissetmek ve vücut yağlarından kurtulmak için günde 1 yumurta yenmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, yumurtanın faydalarını sıraladı.[/h]
  • Bilinen en güçlü protein kaynaklarından biridir. Anne sütünden sonra en değerli proteindir ve yumurtanın bütün protein içeriği vücut tarafından %100 kullanılır.
  • Yapılan birçok araştırmada sabahları 1 yumurta yiyen bireylerin gün içinde daha az acıktıkları ve yeme konusunda kendilerini daha kolay kontrol edebildikleri gösterilmiş. Amerika’da Rochester Obezite Merkezinde yapılan bir araştırmada da güne yumurta yiyerek başlayan bireylerin, yumurta yemeden başlayan bireylere göre, günlük 400 kalori daha az yedikleri gösterildi.
  • Yumurtanın protein yüksekliği nedeni ile tok tutmasının yanı sıra midedeki açlık hormonu olan Ghrelin’i de azaltarak tok tuttuğu düşünülüyor.
  • Yumurta zengin protein kaynağı olmasının yanı sıra vitamin A,B, D, E içerir. Bununla birlikte demir ve çinko açısından zengindir. Büyüme gelişme çağındaki çocuklar için çok gereklidir. Her gün 1 tane yedirilmelidir.
  • Yumurta içerdiği bazı aminoasitler açısından da çok zengindir. Özellikle kas geliştirmek isteyenler, zayıflarken kaslarından kaybetmek istemeyenlerin de günlük beslenmelerinde mutlaka bulundurulmalıdır.
  • Yumurtanın sarısı kolesterol açısından da zengindir. Ancak kolesterolün de vücutta başta hücre yapı taşı olması aynı zamanda birçok hormonun da öncü maddesi olması nedeni ile de vücut için önemli bir madde olduğu unutulmamalıdır. Kolesterol yüksekliği olamayanlar her gün 1 tane yumurtayı gönül rahatlığı ile yiyebilirler. Kolesterol yüksekliği olanlar ise haftada 3-4 gün yumurta yiyebilirler.
  • Pişirirken dikkat edilmesi gereken nokta; yumurtaya ekstra tereyağı, sucuk, salam veya sosis gibi yüksek yağlı yiyeceklerle birleştirerek omlet olarak yapmayın. Mümkünse kayısı kıvamında suda haşlayarak yiyin. Yazın az zeytinyağı, domates, yeşilbiberle menemen olarak da pişirilebilir. Öğlen veya akşam ana öğün olarak da tüketilebilir.

[h=3]Yumurta yiyen kilo veriyor ,sağlıklı zayıflamak
[/h]
Yumurta yiyen kilo veriyor

Yaklaşık 120 aşırı kilolu erkek vekadın hasta arasında yapılan bir araştırma yumurtanın kilo vermeye katkısının olduğunu ortaya çıkardı. İki ayrı gruba ayrılan hastalardan birinci grup kahvaltıda 2 yumurta tüketirken, ikinci grup aynı kalori ve yağ oranlarında baget ekmek tüketti.

8 hafta süren araştırmada, katılımcıların haftada en az 5 sabah düzenli kahvaltı etmeleri sağlandı. Sabahları yumurta gibi zengin protein tüketenlerin, kahvaltılarında karbonhidrat yiyenlerden 2 kat daha fazla yağ kaybettikleri belirlendi

eline sağlık ve afiyet olsun..patlıcan da güzel oldu mu..actifrayda çok kötü oluyor da fırında o şekilde hiç denemedim:44::44::44:

tahminimden çok daha güzel oldu biraz kırmızı toz biber kattım eşimle afiyetle yedik tava da kızartmak yerine fırında kızarttım taylan kümelinin tarifiydi, dene bence..

bugün öğlenciyim..yağmurlu kasvetli bir güne uyandık...

az sonra kahvaltımı yapıciimm
arzedeyim

sucuklu omlet
dukan krepi
peynir
çayy

Günaydın hanımlar. Dün gelemedim. Sabahtan hastaneye gittim. akşam dönüşte de eşime yardım ettim iş yaptık yani ondan gelemedim.
Dünki menüm

Aç gitmiştim. Öğlene yakın kermes vardı üniversitenin zeytinyağlı 2 dolma ve 3 sarma aldım en hafifi onlardı. Hamur işlerindense. Sonra 1 salatalık ve biraz kiraz yedim. Üniversitenin bahçesinde yetişenlerden.

Saat 4 buçuk gibi eve geldim eşimde yemek yememişti kahvaltı tarzında ona börek bana yumurta yulaf kepeği ekmeğiyle brşeyler yedim
Sonra akşam meyve tabağı yaptım sonra çay işleride bitirdik o arada da işte.

Günaydınn annemm. Bende yaptım kahvaltımı. Burda da hava kapalı. dün yağmur yağdı akşam.
Sana da afiyet olsun yavlum..
sabah sabah kasvet doldu içime bee..ben hiç sevmiyorum karanlığı

rutin kontrol heralde değil mi canım

afiyet olsun yavlum sana da

ah o meyveler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…