Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

günaydın kızlar

dün akşam gelemedim ders çalıştım :)

dün akşam

1 avuç leblebi
yarım paket çubuk kraker

sabah erken kalktım sınava gittim. biraz da yürümüş oldum.

yarım paket eti form light kepekli hani şu sunta gibi olan :)
bir fincan da sade kahve.

öğleden sonra yine var yine gideceğim
şu 2 gün bana koşturma

en azından bu kadar koşturmaya salı -69'u görmeyi umuyorum

Seylanin Gunlugu nün eşinin tarifiyle bugün ekmeğimizi yaptım ama ölçüyü küçülttüm ..eşim olmadığından kızımla bana kadar yaptım..çok lezzetliydi..kabuğu sadece biraz sert olmuş..o da sanırım tuzunu fazla kaçırmışım ondan oluyordu..ekmek makinesiyle yarışır
kahvaltım

2 dilim ekmek
salçalı omlet
partırma
peynir
1 çay bardağı greyfurt portakal suyu

Insanın kendi yaptığını yemesi çok daha güzel oluyor ben tereyağını tursumu ekmegimi salgami elinden gelen herşeyi kendim yaparım çok zevkli bir is

fırında mı yaptın cnm ekmeği S sersu
evet canım fırında
Insanın kendi yaptığını yemesi çok daha güzel oluyor ben tereyağını tursumu ekmegimi salgami elinden gelen herşeyi kendim yaparım çok zevkli bir is
Aynen canım..Kesinlikle katılıyorum..ben de genelde her şeyimi kendim yaparım..ekmek makinemde yapıyordum zaten ama fırında ilk denedim..Fazla ekmek yememek için çok sık da yapmıyorum açıkçası ..o mis kokuya dayanmak mümkün değil

Merakla bekliyoruz

Azz sonnraa

.

Afiyet olsun kuzum,bende ekmek yapmayı çok istiyorum,tarifi yazarmısın?

Azz sonnraa

.

Afiyet olsun kuzum,bende ekmek yapmayı çok istiyorum,tarifi yazarmısın?
hadi amaaaaa

ekmek tarifi(seylanın)

Malzemeler:
3 bardak un, ayrıca kenarda biraz un üzerine serpmek için
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
1. Derin bir kap içinde bütün malzemeleri koyup yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın.
Ele yapışan çok yumuşak hatta biraz cıvıkımsı bir hamur haline gelecek. Sonra plastik strechle hava almıyacak şekilde sardıktan
sonra oda sıcaklığında 12 saat bekletin.
Eşim akşamdan hazırlıyor sabah pişiriyoruz.
Göz göz olunca hamur hazır oluyor.
Mutfak tezgahına biraz un serpip hamuru üzerine koyun. Üzerine biraz un serpip bir
iki kez katlayın.
Tekrar plastikle kaplayıp 15 dk bekletin.

3. Ellerinizi unlayıp hamuru top haline getirin. Üzerine havlu koyup yarım saat bekleyin.
4.Bu arada tencereyi fırına boş olarak koyup 220 derecede yarım saat ısıtın.
Yalnız tencere seramik döküm olanlardan olacak. Hani şu çok ağır olanlardan. Sonra hamuru sıcak tencereye koyun.
Elinizi yakmayın dikkat edin. Eşim hamurun altına parçment kağıdı koyuyor yapışmasın diye.
Tencerenin kapağını kapatıp 220 derecede 30 dk pişirin.
Sonra kapağını açıp bir 15-30 dk tamamen kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.

Kabuğu biraz sert oluyo zaten biz öyle seviyoruz. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Sabahın dördünde kalktık Miami ye balığa gidiyoruz. Aslında hiç canım istemiyor çok meşakkatli oluyor ama eşim illa gel dedi gidiyorum. Sabah bir dilim ev ekmeğine kaymak sürdüm yolda yicem.

Sağol canım..Tekrar teşekkürler tarif için..Ben de kabuklu severim hatta çoğu zaman sadece kabuk severim bizim kız yımışak seviyorekmek makinemin tarif kitabında yazıyordu kabuklu istiyorsanız tuzunu arttırın diye ..
İyi yolculuklar..senin eşin de benim babam gibi macerayı seviyor..ben de küçükken sabahın köründe uyanır hem de trenle balığa giderdik..Tabii o zamanlar kimsede araba falan yok..Çocukken ne eğlenceli gelirdi..Şimdi olsa üşenirim..Ama iyi ki yaşamışım o günleri

Yaa öyle deme üç kilo sadece göbek ve kalçada olunca birde ben çok inçe kemikliyim kötü görünüyor.

Yaa öyle deme üç kilo sadece göbek ve kalçada olunca birde ben çok inçe kemikliyim kötü görünüyor.
Herkes kendini nasıl güzel ve mutlu hissediyorsa ideal kilosu odur tabii canım..Sadece bizim gibi dubacıkların çoook yolu var ona istinaden dedim..

Tebrik ederim canim cok sevindim. Yuruyusle daha da guzel kilo vereceksin insallah.

Sağol canım

süpersin canım devam devammm

Sağol bebeğem

Herkes kendini nasıl güzel ve mutlu hissediyorsa ideal kilosu odur tabii canım..Sadece bizim gibi dubacıkların çoook yolu var ona istinaden dedim..
Seninle ayni gidiyoruz canim. Ah ah şu 7 lere duşsek. Dubayı gorunce ayri bir gıcık oldum şu kiloya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…