Yapmaaaaaaaasu böreği yapasım var ama dayanamam 1 dilimden fazla yerim diye yapmıyorum :)
yapıcam malzemeleri hazırladım ama 1 dilim yicem :)Yapmaaaaaaaa
taze pişmiş sıcacık su böreği yapacan...üstelik 1 dilim yiyecen?? hadi inşallah... sen bilirsin.. yap..yapıcam malzemeleri hazırladım ama 1 dilim yicem :)
canım şeker kullanmıyorum ben de belki 20 yıl oldu. çayımı şekersiz içerim. inan öyle daha lezzetli.
Tohumunu Turkiyeden getirdim 200-300 gr kadar var. bu hafta sonu buyuk bir saksi alip ekmeyi dusunuyorum. havuzun yanindaki ustu kapali alana koyarsam yagmurdan ve asiri gunesten korumus olurum. belki buyurler o zaman. cunku maydanozum dereotumda bahcede yagmurun ve gunesin altinda kalinca curuyorlar. onlari havuzun oldugu kapali alanda saksida yetistiriyorum. insallah buda yetisir cunku cok sevdigim bir sebze. olsa sabah aksam yerim yani bikmam. hemde cok saglikli. ;-)yabani semiz otu her yerde var burda. yetişiyor . ama sizin oraların iklimi farklı anladığım kadarıyla. fasülye domates yetişen yerde onu da halledersin seyla sen .
Bende bu buldugum tarife gore yapmayi dusunuyorum. benim cocuklar daha once hic yemediler bakalim severlermi? normalde ketcapli seyleri seviyolar belki severler. mayoneze alerjim var mayonezli yiyemem zaten kasar ve yagda cok az koycam. misir ve tursusunu bol koyarim. malum benimki diyet kumpir olacak. ;-)ben kumpiri fazla kolaya kaçarak yapıyorum. patatesi haşlıyorum. ez iyorum. bol tereyağı bol kaşar rende , tu z . çocuklara koyuyorum . isterlerse ketçap mayonez koyarlar diye düşünüyorum ama kumpir yemediler dışarıda ketçapla yenilceğini bilmiyorlar .o nedenle sade (tereyağı ,kaşar) yaptığımı severek yiyorlar.
sebze yemiyor oğlanlar yalnız . onlarla başım dertte bu konuda.
Harika gorunuyor. bende bazan boyle yapiyorum en lezzetli ogun oluyor.Eki Görüntüle 1996631
günaydın kızlar sabah sabah bahçede ne varsa topladım dün akşamda yemek yemedim sabah namazdan sonra bir elma yedim yaş pasta yapmıştım sadece iki çatal tadina baktım
burda yetisen bisey degil marketlerdede hic gormedim tohumuda satilmiyor ama neyseki bende tohum fazlasiyla var. zaten yazin geldigimde yine bir suru tohum alicam. karar verdim yetistirmek icin degisik yontemler deniycem kesinlikle. ;-)supersin canım tebrikler keşke birinin yanına o ilk fotoğrafın varya onu koysaydin
seylacim ben de bahce de yetiştirdim bir ara yabanisi çıkıyor ama diğerini de ektik tohumu orada bulunur mu bilmem ama gelirsen burda al götür ekimi bakımı maydanoz roka gibi hiç zor değil
en sevdigim borek.su böreği yapasım var ama dayanamam 1 dilimden fazla yerim diye yapmıyorum :)
canım ben elinde üzerine naylon seriyorum eğer çok sıcakta ise önce hani su saman torbaları olur ya onla sonra naylonla kapatıyorum çıkınca da çalı cirpi koyuyorum biraz büyüyünce naylonu açıyorumburda yetisen bisey degil marketlerdede hic gormedim tohumuda satilmiyor ama neyseki bende tohum fazlasiyla var. zaten yazin geldigimde yine bir suru tohum alicam. karar verdim yetistirmek icin degisik yontemler deniycem kesinlikle. ;-)
canim bu aralar akşamları yemiyorum yöntem değiştirdim mesela sabah kahvaltıdan sonra yaş pastadan yarim dilim yedim şimdiye kadar bir tane de nektarin yedim aksama da bir saat sonra bol yesillikle kısır yapacam lahana da hasliyacam eğer yetismezse sadece lahana yerimcanım harika görünüyor fotoraftaki mama. taze taze yiyorsun ne güzel. çok şanslısın.
akşam neden yemedin canımcım.
ben yatsıyı kıldım. yattım. 11 de yattım
sabah abdest aldım ama kılamadım çıktım. okulda kılarım diye düşündüm . mümkün olmadı. müsait yer bulamadım.
maşaallah kızlar.. hepiniz ne kadarda marifetlisiniz..Börek açanlar, yufka ekmek yapanlar...süper valla bayıldım... Şimdi anlıyorum neden bu sayfada olduğunuzu..
Şaka bir yana becerikli hatunlara saygım sonsuzdur...Ellerinize sağlık..
taze pişmiş sıcacık su böreği yapacan...üstelik 1 dilim yiyecen?? hadi inşallah... sen bilirsin.. yap..
Tohumunu Turkiyeden getirdim 200-300 gr kadar var. bu hafta sonu buyuk bir saksi alip ekmeyi dusunuyorum. havuzun yanindaki ustu kapali alana koyarsam yagmurdan ve asiri gunesten korumus olurum. belki buyurler o zaman. cunku maydanozum dereotumda bahcede yagmurun ve gunesin altinda kalinca curuyorlar. onlari havuzun oldugu kapali alanda saksida yetistiriyorum. insallah buda yetisir cunku cok sevdigim bir sebze. olsa sabah aksam yerim yani bikmam. hemde cok saglikli. ;-)
Bende bu buldugum tarife gore yapmayi dusunuyorum. benim cocuklar daha once hic yemediler bakalim severlermi? normalde ketcapli seyleri seviyolar belki severler. mayoneze alerjim var mayonezli yiyemem zaten kasar ve yagda cok az koycam. misir ve tursusunu bol koyarim. malum benimki diyet kumpir olacak. ;-)
Harika gorunuyor. bende bazan boyle yapiyorum en lezzetli ogun oluyor.
burda yetisen bisey degil marketlerdede hic gormedim tohumuda satilmiyor ama neyseki bende tohum fazlasiyla var. zaten yazin geldigimde yine bir suru tohum alicam. karar verdim yetistirmek icin degisik yontemler deniycem kesinlikle. ;-)
en sevdigim borek.
bende bu hafta sonu yapip buzluga koycam bir kac tepsi. ramazanda iftar sofrasina cok yakisiyor. genelde peynirlisi seviliyor ama ben kiymalisini seviyorum.
bunu da buraya bırakayım :)
24 ekimde başladım canım :) ama ben 65 e falan düşünce eskisi gibi kasmamaya başladım ilk 3 ay çok kastım. birde bende hashimato tiroiti varOOOOO MAŞAALLAH CANIM :) HARİKASINN NE KADAR ZAMANDA VERDİN
canım öğlen dışarda yada evden getirerek, belli bir şeyi ölçüsüyle yiyoruz. akşam aç ve yorgun eve geliyoruz. her şey sınırsız elimizin altında. ondan ölçüsü kaçabiliyo.çay da şekeri bırakıyorum yavaştan yani şekersiz içemezdim şimdi şekersiz içiyorum arada öyle alıştırıyorum normalde tatlı birşey yersem zaten şeker kullanmazdım . ekmeği de azaltığımı düşünüyorum bugün mesela avuö içinin yarısı kadar ince dilim yedim o da çorbayla benim derdim akşam yemeği kızlar akşam yemeğim ben gündüz bir şekilde kurtarıyorumm merdiven inip çıkarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?