Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Sabah bi uyandık evde su akmıyor ve klima çalışmıyor.
Ne oldu bilmiyoruz. Eve yıldırım düşmüş dedi eşim. Hava sıcaklığı 40 derecenin üstünde. Neyseki tamirci müsaitmiş.
Şimdi eve geldim klima için tamirci geldi bende kendime bitki çayı yaptım onu bekliyorum. İnşallah akşamda suyu tamir edecekler. Kerbela'da gibi kaldık.

Eklentiler

• IMG_0750.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 25
ocağın üzerinde nasıl pişiriyorsun cnm aslı öyle diye biliyorum da tek başıma ocakta cesaret edemedim ben :)

canım ben elinde üzerine naylon seriyorum eğer çok sıcakta ise önce hani su saman torbaları olur ya onla sonra naylonla kapatıyorum çıkınca da çalı cirpi koyuyorum biraz büyüyünce naylonu açıyorum
Canım burda bazı günler sıcaklık 45 dereceyi geçiyor naylon kapatırsam anında ölürler. Güneş o kadar yakıcıki burda çoğu insan mayoyla denize bile girmez. Biz ailecek uzun kollu özel tişörtlerle denize giriyoruz. Bi defasında benim kardeşimin tesettürlü eşi ile plaja gitmiştik. Anaaa Amerikada herkes tesettüre girmiş diye şok olmuştu çok şaşırmıştı.

geçmiş olsun canım susuzluk berbat oluyor.

Oh maşallah evde nasıl yapıyorsun yufkayı?
Bende çok severim. Ne bulursan içine koy dürüm yap ye. Afiyet olsun.

ayy bayılıyorum yufkaya içine yumurta peynir domates marul roka koy sar ye yanında birde sıcak çay :) yada tavuklu bulgur pilavı yapıyoruz biz. ufak ufak kopartıp yufkayı bulguru yerken kullanıyoruz kaşık gibi. çok lezzetli oluyor. birde tabağa koyuyoruz yufkayı sıcak bulgur pilavını dök üzerine sıcaklığı ile özü yufkaya geçiyor kenarlardan kopartıp yanında ayran ve yeşillik ile. off ki ne off :) yufka ekmek deriz biz

ocağın üzerinde nasıl pişiriyorsun cnm aslı öyle diye biliyorum da tek başıma ocakta cesaret edemedim ben :)
Çok kolay hiç zorlanmazsın. Ama tabiiki önceden dilimleyemezsin çünkü çevirmen gerekecek. Ben böreğin içinde zeytinyağı, altında ve üstünde tereyağı kullanıyorum. Tepsiyi tereyağlı yağlayıp böreği dizdikten sonra gazlı ocağın 1 gözünü yakıp kısık ateşte piştikçe çeviriyorum. Başladığın yere işaret koymayı unutma. Ben çok yaptığım için alıştım dakika hesabıyla çeviriyorum mükemmel oluyor ama ilk zamanlarda altını sürekli kontrol ediyordum. Altı pişince ılımaya bırak biraz soğusun sıcakken çevirmek zor oluyor. Sonra 1 boy büyük tepsimi tereyağla yağlayıp üzerine geçiriyorum ve hızla çeviriyorum. Çok kolay oluyor şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Aynı işlemi tekrarlıyorum. Biraz soğuyuncada dilimliyorum. Birde ben hamuruna çok yumurta koyuyorum yufkaları haşlarken kesinlikle yırtılma olmuyor.

kolaymış ocakta pişirme yöntemi canım bir dha öyle yapayım tabi yerse açmak bir dha :) bende 6 yumurta ile yaptım ancak tırnaklarım uzun ya çevirirken ister istemez takıldı zavallılar

Aynen yaaa. Yufka gibisi varmı? Yazları Türkiye'den getiriyorum ama hemen bitiyor. Yapmayı öğrenmem lazım. Büyük sacım yok malesef sacsız yapılmaz sanırım.

kolaymış ocakta pişirme yöntemi canım bir dha öyle yapayım tabi yerse açmak bir dha :) bende 6 yumurta ile yaptım ancak tırnaklarım uzun ya çevirirken ister istemez takıldı zavallılar
Ben tırnak uzatamıyorum heryere takılıyor bide kırılıyor çok zor bakımı.
Bende 8 yumurta koyuyorum sende baya koymuşsun maşallah ama çevirirken tahta kaşıkla çevirseydin keşke.

Aynen yaaa. Yufka gibisi varmı? Yazları Türkiye'den getiriyorum ama hemen bitiyor. Yapmayı öğrenmem lazım. Büyük sacım yok malesef sacsız yapılmaz sanırım.
saçta pişiriliyor canım :) çok da güzel oluyor yufka birde biz kabartma yapıyoruz yufkadan.

masaya serip bir çıpılmış yumurta döküyoruz. zarf şeklinde katlayıp arkalı önlü pişiriyorz tavada mis gibi oluyor. çiğ yufkadan da oluyor kabartma ama pişmiş yufkanın tadını vermiyor :)

Ben tırnak uzatamıyorum heryere takılıyor bide kırılıyor çok zor bakımı.
Bende 8 yumurta koyuyorum sende baya koymuşsun maşallah ama çevirirken tahta kaşıkla çevirseydin keşke.

kevgir ile çevirdim canım çevirirken sorun yaşamadım sererken az biraz delindi. birde ilk defa yaptım ben :) zamanla daha sonraları yaparsam pratikleşirim artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…