- 9 Aralık 2016
- 4.040
- 9.392
- 158
ah kuzum . tespitlerin çok doğru ama çözüme odaklanmalıyız .“Bu kişiler kendilerini iradesiz ilan edip ertesi günü sıkı bir diyete başlayıp o günün pişmanlığını üzerinden atacaklarını düşünseler bile durumun kilo, yemek ve irade ile ilgisi yoktur ve tamamen psikolojik sebeplere bağlıdır. O nedenle diyette kişi kendisini rahatlatan bir yeme atağından uzak kaldığı için dolup taşar ve kısa bir süre sonra tekrar patlar, yer de yer üzerine kendisini “başarısız” ilan eder. Diyette başarısızlık değildir asıl mesele, duygularla sağlıklı şekilde baş etmeyi bilememektir ve bunu öğrenmenin yolu da psikolojik destek almaktır.”
Bu işte ada‘nın tavsiye ettiği psikoloğun tespitleri. Tespit teşhis bıktırdı zaten, bir an önce çözümü bulmak gerek :))ah kuzum . tespitlerin çok doğru ama çözüme odaklanmalıyız .
çözümünü bulmak lazım bi an önce. dön dolay aynı yere geliyorsun çünkü.
bu kez son deyip . yine başa dönmek ...
aaa kuzum . tabi ki sana iyi gelecek .Sabah yanıma iki diyet kurabiye aldım.
Kahvaltıda çayla onları tükettim.
@demirleke bakalım atom etkisi yapacak mı ya da ne yapacak :))
yok canım hesaplamıyorum. kalori ve besin değeri hesaplasam bayağı hızlı veririm aslında. ama şu an çok yoğun bir dönemdeyim, koşuşturmacada ona vakit ayıramıyorum.k
izartilmis hamsinin kalorisi cok yuksek . az yemen lazim. buglama ise sıkıntı yok
iyi icmissin. ben de 500 ml ancak jctim.gunde 1 bardagı bile zor iciyorum. kışın.
buun zorladum kendimi
mamalarin enfes vallahi
kalori hesapliyor musun canimcim
bizde minik bir mutfak var ama ona da sürekli giren çıkan oluyor işte :)Bu çelişkiyi ben de yaşıyorum.
Sabah iştahım olmuyor ama sonra acıkmaya başlıyorum. İşe ne götürebilirsin ki? Götüreceğin şeyler ara öğün gibi oluyor kahvaltı olmuyor. Çıkarıp yumurta yiyemiyorsun. Ben bugün greyfurtu bile zor yedim gribim diye kendimi biraz mazur göstermeye çalıştım ama olmuyor:)) giren çıkan vs.
Bende de radyasyonun yan etkisi unutkanlık 2-3 haftayı 1 ay diye hatırlıyorumGözünü sevdiğimin patatesi her şeye yakışıyor
Mesleki deformasyon
Ben omlet yapıp götürüyordum evde lokmalara da bölüyordum hiç de kokmuyor mesela..(Haşlama çok fena kokar)Saklama kapından pıt pıt çatalla içine de çekirdeksiz zeytin at ohh..Kimse görmeden yenirkiBu çelişkiyi ben de yaşıyorum.
Sabah iştahım olmuyor ama sonra acıkmaya başlıyorum. İşe ne götürebilirsin ki? Götüreceğin şeyler ara öğün gibi oluyor kahvaltı olmuyor. Çıkarıp yumurta yiyemiyorsun. Ben bugün greyfurtu bile zor yedim gribim diye kendimi biraz mazur göstermeye çalıştım ama olmuyor:)) giren çıkan vs.
Aaa bunu deneyeceğim hiç duymamıştım...hhaha
evde cocuklardan duyuyorum ben de efso
heee sen 50 kilo olunca
patatsi oldugu gibi kabuguyla hic bir sey yapmadan posete koy.
buzdolabina koy. buzluk degil ama.
normal dolb kismina.
3 ya da 4 gune cok lezzetleniyor. kizartmada buyük fark atiyor lezzet olarak. cocuklar ve eşim coj yiyor . ben tadimlik . 5 ya da 6 adet aliyorum tabagimin kebarina
Yumurta olduğunu çaktırmayacaksın mesele oOlabilir evet. Ama her gün yapamam. Yani arada sırada olur ama her gün kahvaltımı işyerinde yapamam gibi geliyor. Çay simit yapanlar var evet. ama simit alışık olduğumuz bir şey. Haşlanmış yumurta yiyen görmedim mesela masasında
Hallederiz canım..Yapıyoruz liste sen de gel başla yarın başlangıç bildirHoş bulduk canım hallederiz değil mi yoksa durum fena yerinde bile saymıyorum artıyor sürekli
Senin de istediğin gibi olur inşallah canım
Liste yapılıyor mu ben de bildirim yapayım cuma
Ahh cnm oyle iyi bliyoeum ki bu makalesini coaumu de soyli diyet yaomayin aala diyet yaomayin caniniz mi skiliyor baska bisey yaoain suanda skintidan yemek istiorum ama yesem de gecmeyecek deyin strestten mi yiyorsun yiyince gecmeyecek o nedenle strestini yaratan seyi cozueceksin yemek sorunlarsan bir kacis aalinda yuzleseceksin diyo vs vs ilerleyen makalede var“En yaygın görülen ve her yaş grubunda kendisini gösterebilen diğer bir yeme bozukluğu da Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu’dur. Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu bu konudaki yetersiz farkındalık yüzünden genellikle bir yeme bozukluğu olarak tanımlanmaktan çok kişinin kendisi tarafından “iradesizlik” olarak algılanır. Kişi diyet ve aşırı yeme döngüleri içinde gidip gelir. Kafasında devamlı diyet yapma ve kilo verme düşüncesi vardır yalnız bunu durmadan erteler. Bir gün diyete başlar, diyetinde olmayan bir şey yediği anda aşırı yeme atağı tetiklenebilir ve kısa bir zaman dilimi içinde normalde yediği yiyeceğin çok daha fazlasını, hızlı şekilde, gizlice tüketir. Sonrasında ise pişmanlık ve utanç hisseder. Yeme anında kontrolden çıkmışlık hissi duyulur. Yalnız atak sonrasında hissedeceği sıkıntıyı bilse bile kişi yeme atağı döngüsünden çıkmakta zorlanır. Kendisini iradesizlikle suçlar. Oysa kişinin irade sorunu değil yeme bozukluğu vardır.”
A aaadddaaa bunu feyza bayraktarın yazısından aldım.
Okudum epey bugün.Ahh cnm oyle iyi bliyoeum ki bu makalesini coaumu de soyli diyet yaomayin aala diyet yaomayin caniniz mi skiliyor baska bisey yaoain suanda skintidan yemek istiorum ama yesem de gecmeyecek deyin strestten mi yiyorsun yiyince gecmeyecek o nedenle strestini yaratan seyi cozueceksin yemek sorunlarsan bir kacis aalinda yuzleseceksin diyo vs vs ilerleyen makalede var
Bnde etkikenmistim alaninda cok iyi biriOkudum epey bugün.
Beni benden iyi tanıyor gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?