Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

“En yaygın görülen ve her yaş grubunda kendisini gösterebilen diğer bir yeme bozukluğu da Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu’dur. Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu bu konudaki yetersiz farkındalık yüzünden genellikle bir yeme bozukluğu olarak tanımlanmaktan çok kişinin kendisi tarafından “iradesizlik” olarak algılanır. Kişi diyet ve aşırı yeme döngüleri içinde gidip gelir. Kafasında devamlı diyet yapma ve kilo verme düşüncesi vardır yalnız bunu durmadan erteler. Bir gün diyete başlar, diyetinde olmayan bir şey yediği anda aşırı yeme atağı tetiklenebilir ve kısa bir zaman dilimi içinde normalde yediği yiyeceğin çok daha fazlasını, hızlı şekilde, gizlice tüketir. Sonrasında ise pişmanlık ve utanç hisseder. Yeme anında kontrolden çıkmışlık hissi duyulur. Yalnız atak sonrasında hissedeceği sıkıntıyı bilse bile kişi yeme atağı döngüsünden çıkmakta zorlanır. Kendisini iradesizlikle suçlar. Oysa kişinin irade sorunu değil yeme bozukluğu vardır.”

A aaadddaaa bunu feyza bayraktarın yazısından aldım.

“Bu kişiler kendilerini iradesiz ilan edip ertesi günü sıkı bir diyete başlayıp o günün pişmanlığını üzerinden atacaklarını düşünseler bile durumun kilo, yemek ve irade ile ilgisi yoktur ve tamamen psikolojik sebeplere bağlıdır. O nedenle diyette kişi kendisini rahatlatan bir yeme atağından uzak kaldığı için dolup taşar ve kısa bir süre sonra tekrar patlar, yer de yer üzerine kendisini “başarısız” ilan eder. Diyette başarısızlık değildir asıl mesele, duygularla sağlıklı şekilde baş etmeyi bilememektir ve bunu öğrenmenin yolu da psikolojik destek almaktır.”

ah kuzum . tespitlerin çok doğru ama çözüme odaklanmalıyız .
çözümünü bulmak lazım bi an önce. dön dolay aynı yere geliyorsun çünkü.
bu kez son deyip . yine başa dönmek ...

ah kuzum . tespitlerin çok doğru ama çözüme odaklanmalıyız .
çözümünü bulmak lazım bi an önce. dön dolay aynı yere geliyorsun çünkü.
bu kez son deyip . yine başa dönmek ...
Bu işte ada‘nın tavsiye ettiği psikoloğun tespitleri. Tespit teşhis bıktırdı zaten, bir an önce çözümü bulmak gerek :))

bu sabah pankek yapayım dedim .
yumurta , zeytin yağı, az şeker koydum .
baktım un bitmiş .
karabugday unu ile yaptım mecbur
ondan 1 pankek getirdim işe , ve yedim .
harika olmuştu
umarım çocuklar da yerler evde

yok canım hesaplamıyorum. kalori ve besin değeri hesaplasam bayağı hızlı veririm aslında. ama şu an çok yoğun bir dönemdeyim, koşuşturmacada ona vakit ayıramıyorum.

bizde minik bir mutfak var ama ona da sürekli giren çıkan oluyor işte :)

Dünkü menümü yazayım
Sabah 2 bardak su
Kıymalı sos vardı ona ikitane yumurta kırdım
1 tane domates yarısın8 yiyebildim
İki dilim ekmek
Bir bardak çay

Ara öğün
Üç tane ceviz
Üç tane hurma
5 tane fındık

Öğle yemeği
Yeşil fasulye tarifi Çin'e azıcık bulgur da koymuştum
Bir dilim ekmek
Üç kaşık yoğurt

Ara öğün

İkitane elma

Akşam bir kase çorba
İki saat sonra tahinli süt bir bardak

Gözünü sevdiğimin patatesi her şeye yakışıyor

Mesleki deformasyon
Bende de radyasyonun yan etkisi unutkanlık 2-3 haftayı 1 ay diye hatırlıyorum
Ben omlet yapıp götürüyordum evde lokmalara da bölüyordum hiç de kokmuyor mesela..(Haşlama çok fena kokar)Saklama kapından pıt pıt çatalla içine de çekirdeksiz zeytin at ohh..Kimse görmeden yenirki
Aaa bunu deneyeceğim hiç duymamıştım...
Yumurta olduğunu çaktırmayacaksın mesele o
Hoş bulduk canım hallederiz değil mi yoksa durum fena yerinde bile saymıyorum artıyor sürekli
Senin de istediğin gibi olur inşallah canım
Liste yapılıyor mu ben de bildirim yapayım cuma
Hallederiz canım..Yapıyoruz liste sen de gel başla yarın başlangıç bildir

Ahh cnm oyle iyi bliyoeum ki bu makalesini coaumu de soyli diyet yaomayin aala diyet yaomayin caniniz mi skiliyor baska bisey yaoain suanda skintidan yemek istiorum ama yesem de gecmeyecek deyin strestten mi yiyorsun yiyince gecmeyecek o nedenle strestini yaratan seyi cozueceksin yemek sorunlarsan bir kacis aalinda yuzleseceksin diyo vs vs ilerleyen makalede var

Okudum epey bugün.
Beni benden iyi tanıyor gibi :)

Selam kizlar
Sınavlarım geldi çattı birde dün moralim çok bozuk olunca gelemedim.
Dün yine 2 öğün beslendim. Sabah bir brezilya cevizi,2 yumurtadan lor peynirli omlet,1 mandalina ve 1 fincan leblebi yedim.
Akşam da 2 lahmacun bol yeşillik 1 ayran. Fakat dün günü çok erken kapattım sanırım saat 2 yoktu.
Bugün de sabah 2 yaprak galeta,2 Brezilya cevizi,1 mandalina yarım elma yedim
Akşam da 1 büyük tabak pırasa haşlaması ,yanına 1 bardak ayran ve 5 tane köfte yedim. Sporu aksattim malesef. Merak ediyorum bilgisi olan varmı,diyetime sadık kaldığım sürece spor yapmadan da vücudumda değişim olur mu. Mesela 40 bedenden 36ya düşer miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…