götürdüm valla
sağol sarfoşum..seninkilere de geçmiş olsun
hoşgeldin aramıza..başarılar...
senin dediğin gibi canım sabah ve akşam tartılmak farklı oluyordur..
hoşgeldin aramıza..başarılar...
:18::18::18:koy bence dolaba..ortada oldukça yiyesi geliyor insanın:26::26:
ama kaçırdım bileee:18::18::18:
iyi tatiller olsun canım benimmm
Allah kabul etsin canımcığımmm
Allah kabul etsin fincans , bende tutmalıyım da ne zaman işte :26:
sabah
omlet
ceviz
peynir zeytin
söğüş salata
çok az pestil
1 saat yüzdüm..
merhaba karatay güzelleri ,, Nasilsiniz ??
Dün gece ne güzel uzuuuuun uzuuuun yazmistim ki buraciga .. telin gazabina ugradim iletilmedi iletilmedigi gibi tum metin de gitti ..
Neyse bu son iki gün hic kacamak yapmadim.....!
iki gun gece ve gunduz olmak uzre calistim.
Dun evlerden irak .. hasta oldum.. bogaz agrisi bas agrisi kirginlik bugun evdeyim izinliyim.. keyif yapayim diyorum tv de birsey yok muzik actim .. iyicene sasirmis millet ALLAH sasirtmasin ..!
bende dedim bizim kizlara bakayim kimler neler yapmis ..
Benim yediklerim :
11 agustos :
sabah: klasik karatay kahvaltisi
aksam:tavuklu sebzeli salata
bol bol su ve bir saat tempolu yuryus..
12agustos:
sabah: salatalik,domates,hurma,peynir,fistik (is yerindeydim) ve kahve
aksam:hindi rulo yaptim firinda ondan yedim ve bol salata
film izlerken: tuzsuz cekirdek citlattim ve cay ictim.
spor: 1 saat templu yuryus
bol bol su
ve bogaz agrisi .. ses kisikligi
bugun:
sabah: 2 domatesten 2 yumurtadan hizli menemen, beyaz peynir , fistik ,sutlu kahve
simdi su iciyorum bazen de cay :) az once elmali yesil cay ictim .. birazdan yine bisiii icerim..
spor henuz yok .. ilerleyen saatlerde kendimi iyi hisedersem cikar yururum..
Aksam icin yaptiklarim :
etli ve esmer bulgurlu beyaz lahana sarmasi .. birazdan fotolarini paylasacagim.
yaninda yogurtlu birsey bitti gitti
Malzemeler
Lahana 1 küçük boy
Su 3 su bardağı
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı
Soğan 1 küçük boy
Maydanoz 1/2 demet
Domates 2 küçük boy
Kıyma(orta yağlı)
bulgur 1 cay b.
Salça
Pul biber 2 tatlı kaşığı
Tereyağı
Sumak
Kimyon
Yapılışı
Lahanaların yaprakları ayrılır ve yıkanır. Geniş bir tencereye 3 su bardağı su konur. Kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atılır. Lahana yaprakları salınır ve altüst edilerek 3-4 dakika haşlanır. Haşlama suyu atılmaz, tekrar kullanılmak üzere ayrılır. Diğer tarafta soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır. domatesler yıkanır kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Bir kapta kıyma, bulgur, doğranmış 1 domates, maydanoz,1 yemek kaşığı salça, pul biber,1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır. Lahana yapraklarının kalın ve sert kısmı kesilir, yapraklar üç ya da dört parçaya ayrılır. Bir ucuna içten gereği kadar konup sarılır, iki ucu işaret parmağı ile içe doğru döndürülerek açıklık kapatılır ve tencereye düzgünce dizilir. Yağ eritilir, kalan salça ilave edilerek biraz çevrilir, lahananın haşlanma suyundan 1/2 su bardağı su konur, kaynayınca sarmaların üzerine dökülür. Soğan ve kalan domates sarmaların üstüne serpilir, üzerine tabak kapatılır ve kapak örtülerek ocağa konur. Kaynayınca ateş kısılır, lahana ve iç yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Üzerine sumak serpilerek yenir (K.K.Özer).
geçmiş olsun kaneel cim ben de o hastalıktan yeni kurtuldum anlıyorum senimerhaba karatay güzelleri ,, Nasilsiniz ??
Dün gece ne güzel uzuuuuun uzuuuun yazmistim ki buraciga .. telin gazabina ugradim iletilmedi iletilmedigi gibi tum metin de gitti ..
Neyse bu son iki gün hic kacamak yapmadim.....!
iki gun gece ve gunduz olmak uzre calistim.
Dun evlerden irak .. hasta oldum.. bogaz agrisi bas agrisi kirginlik bugun evdeyim izinliyim.. keyif yapayim diyorum tv de birsey yok muzik actim .. iyicene sasirmis millet ALLAH sasirtmasin ..!
bende dedim bizim kizlara bakayim kimler neler yapmis ..
Benim yediklerim :
11 agustos :
sabah: klasik karatay kahvaltisi
aksam:tavuklu sebzeli salata
bol bol su ve bir saat tempolu yuryus..
12agustos:
sabah: salatalik,domates,hurma,peynir,fistik (is yerindeydim) ve kahve
aksam:hindi rulo yaptim firinda ondan yedim ve bol salata
film izlerken: tuzsuz cekirdek citlattim ve cay ictim.
spor: 1 saat templu yuryus
bol bol su
ve bogaz agrisi .. ses kisikligi
bugun:
sabah: 2 domatesten 2 yumurtadan hizli menemen, beyaz peynir , fistik ,sutlu kahve
simdi su iciyorum bazen de cay :) az once elmali yesil cay ictim .. birazdan yine bisiii icerim..
spor henuz yok .. ilerleyen saatlerde kendimi iyi hisedersem cikar yururum..
Aksam icin yaptiklarim :
etli ve esmer bulgurlu beyaz lahana sarmasi .. birazdan fotolarini paylasacagim.
yaninda yogurtlu birsey bitti gitti
SLM KIZLAR kaçgündür menü bildirimi yapmıyrum bayramda misafir vardı ipin ucunu kaçırdım biraz şimdi ancak yavaş yavaş toparlıyorum karataya uymaya çalılıyorum
dün sabah yedıklerım
1 tane haşlanmış yumurta
peynir
zeytin
fındık
öğlen yine misafirim vardı
4 tane içli köfte
çay
1 tane milföy böreği
arada meyve yedım biraz muz ve karpuz
akşam
saat 20:30 olmuştu karnım acıktı bende cevizle kuru kayısı yedim biraz
bu sabah yediklerim
peynir zeytin
domates
fındık ,
3-4 dilim ince salam
1 tane milföy böreği
yumurta yemediğim için 1 tane börek yiyeyim dedim ben yumurtayı çok sevmıyorum mecburen yıyorum
hepimize kolay gelsin arkadaşlar
aleynaak , yumurta ıle benımde sorunum var. sevmesıne cok sevıyorum fekat , alerjı yaptı son gunlerde.durmadan kaşınıyorum. bu yuzden kahvaltıdan yumurtayı cıkardım , bazen muz yıyorum. zaten hocamızda yumurta yemıyorsanız bır tane muz yıyın dıyor. muzun da kabızlık gıbı bır yan etkısı oldugundan cok sık tuketmıyrm. muz yedıgım zamanlarda yarısını tuketmeye gayret edıyorum.
canım ben zaten hergün tuvalete çıkamıyorum birde hergün yumurta yerine muz yersem hiç çıkamam gibi form çayının faydası oldu sanki iki gündür ama onuda sürekli kullanamam bebek düşünüyoruz bu ay adet gördüğüm için içtim form çayı kuru kayısı felanda yiyorum ,sanırım bu diyette tuvalete çıkmakta önemli bakalım artık
hiç lavman yapan yada ingiliz tuzu kullanan oldumu?
hımmm, o zaman haklısın . bizde bebek dusunuyrz ve benımde bazen sorunum oluyor. ama kayısı uzerıne ılık su veya ıncır ıle halledıyrm.
inglız tuzunu ıse hıc duymadım:26:
geçmiş olsun balım..
ingiliz tuzu magnezyum sülfat diyede satılıyormuş eczanelerde müshil etkisi yapıyormuş
birde tarçın zencefil zerdeçal yoğurt karışımı kullanan varmı kızlar ben aktardan aldım şimdi kullanmaya başlıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?