Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Roka ve Naneli Humus

Malzemeler:
1 konserve kutusu tuzsuz nohut
65 gr. tahin
60 ml. limon suyu
100 gr. nane yaprağı
100 gr. roka
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
½ tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
Deniz tuzu
1 diş ezilmiş sarımsak (tercihe göre)
Beraber servis etmek için köy ekmeği
Yapılışı:

1. Mutfak robotunda veya karıştırıcıda nohutları, rokayı, naneyi, tahini, kimyonu, limon suyunu ve tuzu karıştırın.
  2. Lezzet katması için biraz zeytinyağı ekleyin.
  3. Tabağa alıp sumak ile süsleyin.

Sarımsaklı Mantar

Malzemeler:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 ançüez
4 diş sarımsak
1 fincan mantar
2 çorba kaşığı soya sütü
Tuz ve iri çekilmiş karabiber
Bir avuç maydanoz ve taze kekik, iri doğranmış

Yapılışı:
Sarımsağı ve ançüezi yağda ısıtın ve mantarlarla otları ekleyin. Mantarların pişmesine az kalıncaya kadar soteleyin. Soya sütünü ekleyin ve iki dakika kadar biraz yoğunlaşmasını bekleyin. Baharatları ekleyin ve servis etmeden hemen önce biraz daha maydanoz ekleyin. Küçük bir kâsede servis edin.

Ayranlı Fındıklı Tavuk

Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 10 dk
2 kişilik

Malzemeler:
2 adet 250 gramlık derisiz tavuk göğsü
1 bardak ayran
1 bardak kavrulmuş pekan fındığı
1/3 bardak sebze yağı yok ise zeytin yagi
İri taneli tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
Tavuk göğüslerini 2 parça streç filmin arasına koyup et tokmağı ya da ağır bir objeyle 1 santim kalınlığına indirin.

Derin olmayan bir kaseye tavuk ve ayranı koyun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat marine edin.

Pekan fındıklarını mutfak robotunda iyice çekin. Fındıkları büyük bir tabağa alip İyice karıştırın.

Marine edilen tavuk göğüslerini ayrandan çıkarın, fazlasını silkeleyin. Tavuğu findikli karışıma batırın, iki tarafını da bulayın.

Büyük, yapışmaz bir tavada yağı ısıtın. ekmek kırıntısına bulanmış tavukları 4-5 dakika iki tarafı da altın sarısı kızaracak şekilde kızartın. Yağdan alın, kağıt havlunun üzerine koyun. Hemen üzerine tuz ve karabiber koyun, bir servis tabağına alın.

Yanında güzel bir salatayla işte size lezzetli bir yemek. Afiyet olsun.

Baharatlı Fırın Nohut

Malzemeler:
2 adet (450 gram) konserve nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tütsülenmiş İspanyol paprika biberi
1 tatlı kaşığı kimyon
Bir tutam arnavut biberi
Katkısız tuz

Yapılışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Nohutları kurulayıp sularını alın ve bir mutfak havlusu yardımıyla kurutun. Yağı, paprikayı, kimyonu, Arnavut biberi ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Nohutları ekleyip iyice bulanacak şekilde karıştırın. Nohutları parşömen kâğıda alın ve tek bir katman halinde yerleştirin. 15 dakika sonra karışması için tepsiyi sallayıp rengi koyulaşıp gevrek hale gelene dek, 20-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp nohutları servis kasesine alın.

kizlar Karatay da nohut yasak li degil ama tedbirli kullanmamiz gereken gidalar arasinda ..
fakat cocuklarimiza misafirlerimize iclerinde ne barindirdigini bilmedigimiz seyleri sunacagimiza boyle saglikli bir atistirmalik yapmak daha mantikli ben yaptim harikaaaaaaaaaa oluyooooooor

Kara Buğday Salatası

1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
3 adet kırmızı çarliston biber
2 kasık nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz

Buğdayları yıkayıp suyunu süzdükten sonra sıcak suda şişip iki katına çıkana kadar haşlayın. Haşlayıp süzdüğünüz buğdaylara tüm malzemeyi doğrayıp ekleyin. Karıştırıp servis edin.

Canlarım hepinize merhaba ,
Her birinizi ayrı ayrı ve de tümünüzü toptan çooook ama çoook özledim.Yaz bitse de gene akşamları buraya üşüşüp geyik çevirsek...Çok duygusal gördüm kendimi bu gece
Kardelenim herşey çok güzel gitsin , tüm tedaviler maximum düzeyde iyileştirme yapsın inşallah.Dualarım sizinle ...
Kaneelim , sana da çok geçmiş olsun cicim , toparlandın mı biraz? Ben galiba listeden atılmışımdır çünkü en son ne zaman kilo bildirdim hatırlamıyorum ama yarın unutmazsam bildirim yapayım yine de çünkü pek fazla kişi yok galiba , moralin bozulmasın , o güzel gözler ıslanmasın
Muhtarım tatildesin , koyver gitsin ...
Bu arada bir sürü yeni arkadaş gelmiş , herkes hoşgelmiş-sefa getirmiş ...
Hee unutuyodum az kalsın ; Çiğdemim cancağızım sen de hoşgeldin.Yeni hayatına alışabildin mi , herşey yolunda mı canikom ?

Şimdilik hepinizi çok öptüm canlarım , yarın görüşmek üzere

sabah kahvaltım

peynirli olet domates zeytin çay

arada kahve,ceviz fındık incir

yemekten önce yoğurt, zencefil, tarçın,zerdeçal karışımı ve yine yoğurt üzümçekirdeği tozu,keten tohumu yedim

öğlen yemeği akşama doğru olduğu için

biraz bulgurlu dolma
ayran
çorba
salata

akşamda komşum vardı kurabiye yaptım bi kaçtane yedim çayla

Son düzenleme:
bu sabah
peynir zeytin yumurta kahve

bu aksam
hindi domates balik cilek seftali yogurt mercimek corbasi

aksam yemegi cokgibi gozukse de aslinda hepsinden azar azar yedigim icin cok olmadi

heryerim Türkkası olmasında tatil dönüşüü

selam hanımlar!!!!
böyle hiç diilse ekmeği kestim(artık keserek yiyorum deeermişim)
hem sizi okuyup motive oluyorum
.

Haklısın da kaynım burda tarihin ucu açık Ne zaman gideceği belli değil. Bana bi zararı yok ama diyete dikkat edemiyorum nedense evde biri varken
:18::18::18:abovv açık tarih çok tehlikeli
Selam kızlar malum hastane günlerimiz başladı gelemiyorum bu hafta bu full hastanedeyiz yarında gideceğiz izinli sayın beni
canım Allah yardımcınız olsun şifalar bulsun inşallah

canımcım yarın liste pınarda sen 23 Ağustos..

kayınçoların hası öpüldün
saldım gitti

merhaba kızlar
bende uzun süre yoktum ramazanda cok dikkat ettigim soylenemez
ekstra kılo almamaya calıstım sadece bayramda da hic dikkat etmedim
ve 86.3 olmusum
ama ptesi gününden bu yana sıkı yonetim ilan ettim sporda yapıyorum
ins +larımı vermısımdır

sersumcum ben en son bıldırım gununde bıldırım yapamamıstım
bı oncekı bıldırımı mı yoksa bu pazartesı tartıldım onu mu yazayım

yarına (yani bugüne) hazırmısınız:18::18::18:

amanın ben hiiiççç hazır değilim:18::18::18: noolcak bilmem..napalım önümüzdeki maçlara bakıcaz...

yarınki liste Pınar arkadaşımızda..kolay gelsin Pınarcım..

tartı yüzümüzü güldürsün:18::18::18::18:

1-sersum-12 Nisan 2013 liste yaptı
2-cigdemklcsn -26 Nisan 2013liste yaptı
3-birdy-3 Mayıs 2013liste yaptı
4-regen-24 Mayıs 2013 liste yaptı
5-ficans-31 Mayıs 2013 liste yaptı
6-leylak84-7 Haziran 2013 liste yaptı
7-özlem kartal-14 Haziran 2013 liste yaptı TATİLDE
8-kardelennn-21 Haziran 2013 liste yaptı
9-habercice-28 Haziran 2013 liste yaptı
10-filiztoprak-5 Temmuz 2013liste yaptı
11-guleryuz2011-12 Temmuz 2013liste yaptı
12-efsanur-19 Temmuz 2013liste yaptı
13-ihya- 26 Temmuz 2013liste yaptı
14-serpp-2 Ağustos 2013 liste yaptı
9 AĞUSTOSTA LİSTEMİZ YOKK...İYİ BAYRAMLARR
15-PINAR-16Ağustos 2013
16-Kaneel-23 Ağustos 2013
17-aleynaak-30 Ağustos 2013 16 Ağustosta listede
18-NuruDilara-6 Eylül 2013 ??????
19--6 Eylül 2013

sersumcum ben en son bıldırım gununde bıldırım yapamamıstım
bı oncekı bıldırımı mı yoksa bu pazartesı tartıldım onu mu yazayım

canım hepimiz bayramdan önceki cuma tartıldık yüzdeleri ikiye bölüp o kilomuza göre yazıcaz..sen de 2 hafta önceki kilonu biliyorsan öyle yap ama hatırlamıyorsan 1 haftalık da yapabilirsin sen bilirsin

Selam kızlar heepinize,nasılsınız,herkesler iyidir inşallah

Halamı kaybettik, evde değilim,yarın tartılamıycam,haber vereyim dedim

Hepinize iyi geceler

yarınki kilo bildirimimizi 2 Ağustostaki kilomuza göre yapıcaz ..tek fark çıkan yüzdeyi ikiye bölücez..hatırlatayım dedim..

hile yapmak yokk

öpüldünüzz...

canım hepimiz bayramdan önceki cuma tartıldık yüzdeleri ikiye bölüp o kilomuza göre yazıcaz..sen de 2 hafta önceki kilonu biliyorsan öyle yap ama hatırlamıyorsan 1 haftalık da yapabilirsin sen bilirsin

tamam canım ben o hafta tartılmadıgımdan bılmıyorum kılomu bu ptes tartılmıstım ona gore yapayım

Ah canım ah sorma bi alışabilsem Geldiğimden beri yalnız kalamadık bi kocacığımla Baş başa yeni şehrimizi bi fethedemedik Hoşgeldiiiiiin sefa geldin sende valla özledim bende

heryerim Türkkası olmasında tatil dönüşüü

:18::18::18:abovv açık tarih çok tehlikeli

Olmasın valla

Ya zararı yok ama yinede yeme isteğim artıyor evde misafir olunca biraz daha özenli oluyosun yemek konusunda

VALLAAA beni hünnngür hüngür ağlatacak da sizi bilmem Karnım 4 aylık hamiş gibi şişti

yarınki kilo bildirimimizi 2 Ağustostaki kilomuza göre yapıcaz ..tek fark çıkan yüzdeyi ikiye bölücez..hatırlatayım dedim..

hile yapmak yokk

öpüldünüzz...

Hilelik hal mi kaldı sondayım

Selam kızlar heepinize,nasılsınız,herkesler iyidir inşallah

Halamı kaybettik, evde değilim,yarın tartılamıycam,haber vereyim dedim

Hepinize iyi geceler

Ficansım , başınız sağolsun canım.Gittiği yerde rahat etsin inşallah , mekanı cennet olsun....

gunaydııınnn , bugun Cuma , nıhayet Cuma, yaşşasııınnn Cuma

tartı gunu hemde :18:

rumuz :serpp
başlangıç kılo:72.2 kg
önceki hafta kilo:67.6 kg
bu hafta kılo: 68.2 kg
aradaki fark : ++600 grm
:2::2:
toplam fark: -- 4 kg .
yüzde: + % 0.443
spor : son 2 gundur 3-4 km tempolu yuruyus

kızlar bayramda dondurma harıcı kacamak yapmamama ragmen + ları gorunce moralım cok bozuldu. ben kiiii o guzelım ev baklavasını bıle elımın tersı ıle gozum kala kala ıtmıs yememıs bırı ıken + ları gormek cok haziiiin :2: aglayacagım sımdı

neyse sanırım su kaybından dolayı + lardayım . öyle olmasını umut edıyrm zıraaa , hafta basında bu + 1 kg dan fazla ıdı . cok sukur son 2 gundur spor ıle 400-500 gramını vermıs bulunuyrm .

lıste yapacak arkadasım , kolay gelsın .

ilk defa , topıce yazmaya basladıgımdan berı ılk defa kılo alanlar grubunda yer alıcam , aman allah ım şaka şaka ne yapalım her seyın bır ılkı varmıs

umarım sızler - lerı gorursunuz. sımdıden basarılar hepınızeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…