Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

valla kısırın yerini tutamaz bacıımm

hee hepi topu 4-5 ay noolcekk..

ayy o yan koltuk maceraları çok sinirdiirr...tak kulağına kulaklık duymamazlığa gel cicim ben öyle yapıyordum

Haydaaaa ?? !! noliyki acep :26:

Reisimuhtar sana yine iş çıktı (benim çizelge ellerinden öper )
değişmiyor canım hele değişsin yaparım sorun değil
Hatunlar ben pc yi sıradakine devretcem için çıkıyorum daha sonra yine gelmeye çalışırım öptüm hepinizi by
öptümm..

afiyet olsun canım dene bakalım
geçmiş olsun canım sen iyi olda gelirsin nasıl olsa
[

Evet çok doğru düşünüyosun canım ne zamandır bu topiktesin bilmiyorum :44: hoş gelmişsin

Bende okudum o menüleri ama elma yersem daha çabuk acıkırım korkusuyla tercih etmedim bide ben haftada 0.5-1 kilo versem yeter öyle 3 öğünde hep karabuğday sanırım sıkı diyet yapıp daha fazla ve hızlı kilo vermek istiyenler için
Hadi bakalım ayran detoksu işe yarıycakmı :44: inşallah yarar

Neslihansltn canım öncelikle çizelgen olmadığı için bkı ni bilemiyoruz ama 15 kilo daha var diyosan tahminen ideal kilonun çok üstündesin dolayısıyla duraklaman ideale yaklaştığı için değildir,ama çok uzun yıllar şimdiki kilonda idiysen ve az yemek yemeye başladıysan vücut kendini korumaya almıştır en son ihtimal ise troid yada başka hormonal bi problemdendir :26:

Aslında , düzenli takip edemediğim için benim yorum yapmam yanlış ama maydonoz olma huyum var [/QUOTE]

yemdiğin cıslar için tebriks canım
sarfoşum alıntı biraz karıştı=ayran detoksuna devam bakalım nolcak bende hızlı kilo vermek taraftarı deyilim aslında vücut sarkar canımcım :)

Son düzenleme:
öğle de sütlü türk kahvesi.

sonrasında Bill ile 50 dk cardio yapıldı..

akşam yemeği, pırasa tabiki bulgurlu ve bolundan salata. ama bir cimcik ekmek..

bizde 3 gün sular kesilecek o yüzden herkes yıkandı bi güzel, ne kadar çamaşır varsa yıkandı. bulaşıklar az dı ama makine çalıştı.. sular dolduruldu.. şimdi oturdum ve anca dinleniyorum..

[h=2]Karabuğdaylı Yoğurt Çorbası
[/h]

Bildiğimiz ve evlerimizde sıklıkla yaptığımız yoğurt çorbası tarifim var bu gün. Sadece içine pirinç yerine faydaları saymakla bitmeyecek Karabuğday koydum. Bu buğday, Halk Tv de yaptığım programın bana kazandırdığı, önce izleyici sonra arkadaş, sonra da kardeş olan sevgili Nisa tarafından Moldova’dan özel olarak benim için getirtildi. “Ablacım bir dene beğenirsen yine getirtirim” dedi. Anneciği her yolladığı kolide mutlaka beni de düşünür oldu. Her ikisine de ince düşünleri için çok teşekkür ediyorum. İşte bu gelen buğdayı pilavlık bulgurun girdiği her tarifte kullanabilirsiniz. Çorba, pilav, salata cacık, aklınıza ne gelirse. Gerçekten çok lezzetli.
Özellikle şeker hastalarına tavsiye ediliyor. Türkiye’de bir kaç bakliyat üreticisi ithal ediyor. Google arama butonuna Karabuğday yazdığınızda çıkan iki firma var zaten. Onlardan internet üstünden alışveriş yapabiliyorsunuz.
Şimdi karabuğdayın faydalarından bahsedip tarife geçeyim.
Sevgilerimle
Karabuğday ve faydaları
Karabuğday (Greçka) ile tanışmakta sayısız fayda var. Karabuğday, isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Buğdaygiller familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Kuzukulağıgiller familyasına dahildir.

*Karabuğday’da Gluten madesi bulunmaz
*Karabuğday, kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunur. Rafine beyaz undan yapılmış ekmekle karabuğday tanelerinin kan şekeri üzerine etkileri test edilerek karşılaştırılmış, karabuğdayın kandaki şekeri ve İnsülin cevabını önemli oranda azalttığı görülmüştür.

*Karabuğdayın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır.
*Karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır.
*Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolesterolün azaltılmasında etkilidir.
*Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu bir bitkidir. Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır.
*Karabuğday karaciğerin çalışmasını kolaylaştıran Choline içerir.
*Yüksek tansiyon ve kansızlığa karşı korur.
*Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabuğdayda bol miktarda bulunur.
*Demir diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu mineraller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
Japon araştırmacılar karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini ve önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığını sağladığını bildirmişlerdir.

MALZEME
1 çay bardağı karabuğday
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 lt su veya 500 ml su + 500 ml et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
YAPILIŞI
Karabuğday 2 lt su da ile iyice haşlanır. Ayrı bir kapta yoğurt ve un iyice cırpılır. Karabugdayın suyundna yoğurtlu karışıma bir kepçe konur ve karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş tencereye boşaltılır. Sürekli karıştırılarak topak topak olması önlenir. Çorba kaynadığında tuz eklenir. Ayrı bir yerde 3 yemek kaşığı zeytinyağına 1,5 yemek kaşığı nane koyularak yakılır ve çorbanın üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.

[h=1]Duru Bulgur 'dan Gluten içermeyen yepyeni bir lezzet
[/h]
[TABLE="width: 449"]
[TR]
[TD="colspan: 4"]100g Pişmemiş karabuğdayın besin değerleri.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 98"]Enerji (Kalori)[/TD]
[TD="width: 55"]364 kcal[/TD]
[TD="width: 98"]Protein[/TD]
[TD="width: 55"]11 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yağ[/TD]
[TD]1,6 g[/TD]
[TD]Karbonhidrat[/TD]
[TD]63 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[h=2]
Karabuğday Pilavı
[/h]
  • Malzemeler ;
  • 1 su bardağı Duru Karabuğday
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da isteğe göre tereyağı
  • 3 bardak kaynar su
  • 1/2çay kaşığı tuz.Yapılışı;
    Yayvan bir tencreye yağı koyun, yağ ısınınca yıkanmış Duru Karabuğdayı
    ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerine 3 bardak kaynar suyu ekleyin ve 15
    dakika boyunca veya karabuğday suyunu çekinceye kadar , kısık ateşte pişirin.
    10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun.
[h=2]Karabuğdayın Faydaları Nelerdir?[/h]
  • Bağırsakların çalışmasını destek.ler
  • Vücutta yağ toplanmasını engeller
  • Kilo kontrolü ve zayıflama kürleri için idealdir
  • Koles.terolün azalmasını sağlar
  • Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır
  • Safra taşı oluşumunu engeller
  • Kan şekerini kontrol eder
  • Açlık duy.gusunu bastırır
  • Glüten alerjisi ve çölyak ve benzeri hasta.lar için ideal bir gıdadır
  • Yüksek düzeyde protein içerir
  • Özellik.le tahıllarda sınırlı miktarda bulunan ve temel ami.noasitlerden biri olan lisin, diyet lif, vitamin (B1 ve E), mineral madde ve linoleik asit gibi temel çoklu doymamış yağ asitlerini içerir.
  • Rtin,qu.ercetin antioksidanlarını bünyesinde bulundurur

Leylakım canım balım
yeni gördüm mesajini ... ne durum da kara bugday benim ki de yarin geliyor .. bende baslamak istiyorum .. Lütfennnn bana da yardimci ol nasil yiyorsun nasil pisiriyorsun ???? Son bes kilo icin bunu yapmali gibi hissediyorum kendimi

iyi geceler kızlar bugün yine baş ağrım devam etti malesef biraz kaçamak yapıverdim yarına telafi ederim inşallah.
sabah 1 muz yedim
öğle kremalı mantar çorbası ve en sevdiğim mor lahana salatası ama karnımı ağrıttı fazla yiyemedim
akşamada patatesli tavuk yoğurt soğan ve az ekmek

alışcam alışcam inşallah

kanelciğim..ne güzel tarifler bunlar..ben marketlerin bulgur vs kısmında çok oyalanmam..klasik bulguru alır çıkarım..ama bu bulguru arayacak artık gözlerim..teşekkür ederim..

avatarın sen ve eşin sanıyorum..çok hoşsunuz...

hani ben bugün karabuğdaya başlıyacaktım yaaa kahvaltıya büüyük ihtimalle komşum geleceği içinnn akşam öğünüm karabuğday olacak.....büyük ihtimalle diyorum lakin dün ararım dediği halde aramadı kendilerii vee ben hazırlandımm (bu 3. davetim) o ev hanımı ben çalıştığım halde hep ben ona gittim diye mahçup oluyordum ..kısaca gelse de gelmese de hazırlandığım içün normal kahvaltımı yapacağım..

menüde şunlar var arzedeyim

kuymak
tereyağlı omlet
ev sucuğu
domates soslu biber kavurması
peynir çeşitlerii
zetuun çeşitlerii
söğüş salata
patlıcanlı haşhaşlı börek(ben yemiycem misafir var diye yaptım yaneee)
çaayyy çayyy

hepiciğinizi öptüm canlarrrrrr

Son düzenleme:
esselamü aleyke eyyühen nebiyyü milleeet...

karabuğday furyası yavaş yavaş herkesi sarıyor hadi hayırlısı
afiyet olsun sersumcum kahvaltın süper...hele haşhaşlı çörek bayılırım mmmmmmmmm

öylesarhoşolsamki; kızıl sana çok yakışıyor diyim yani güle güle kullan saçlarını, evet ya emzirmek kolaylaştırır kilo vermeyi ama benim ki çoook zor gidiyoor resmen katır inadı var benim simitte

filizcim teşekkürler canım, mecbuuuur, napalım tonbul olmaktansa iradeyi işleve koycaz artık.

bridy yok bu aralar o da alya gibi firar etmesin

kahvaltım efendim:

6 mercimek köfte
1 tutam maydanoz
5 zeytin
yarım portakal
2 lop yumurta
4 parmak peynir

Son düzenleme:
canım yaaa bi türlü başlayamadın neyse geç olsun temiz olsun
cakmelcim sende kaneel arkadaşımızın verdiği tariflerle yaparsın karabuğdayı pilav çorba tarzı 1 öğün yaparsın emzirdiğin için
ama emzirirken hakkaten acıkıyo insan hatırlıyorumda fil gibi yiyesin geliyoama şanslısın yinede karatayla bu dönemde tanıştığın için çok kilo almadan vereceksin ne güzel
ben mesela hiç diyet denemedim karataya kadar 78 olduğumda ekmeği keseyim şunu bunu dedim sadece ayrıca şekersiz çay hiç içemiyordum önüme bi tabak geldiğinde neyin kilo aldırdığını kabataslak biliyodum o da yeterli değildi sabah kahvaltısı yapmıyodum öğlen saldırıyodum yiceklere hep özenirdim sabah kahvaltısı yapanlara diyet kitapı alıpta incelemek hiç aklıma bile gelmedi bi gün meleğin programında görmüştüm hocamızı kitapla zayıflattığı insanlardan bahsediyordu orayada gelmişler onları görünce bi alayım şu kitabı diye not aldım gidip kitabı aldım bi heyecanla hepsini inan 1 günde okudum 2. kitabını da aldım 1-2 günde okudum ve hipnoz olmuş gibi hemen çayda şekeri bi anda kestim zaralarını öğrenince elde deyildi çünkü ve kola ve diğer içecekleri de kestim azıma bile koymadım koymamda nette arştırıken karatay diye burayı buldum baktım arkadaşlar karatay diyeti yapıyo yarışıyolar sağolsunlar benide arlarına aldılar muhtarımın listeye almasıyla start başladı ogün bündür burdayım hepsini çok seviyorum ne güzel karşılıksız seviyoruz birbirimizi görmeden sesimizi bile duymadan çok özel bi topik bizimkisi ne mutlu bana buradayım ::ve artık kahvaltı yapabiliyorumçok konuştum be çenem düştü

şekerler günaydın karabuğdayı nerden alabilirim bende yapacağım
sersümmm sevgili mıhtarımmm benide listene ekle bende varımmm birde kızların isimlerini toplu bulmam lazım yeniyim ezberleyemedim daha bu arada akşam yemeden yattım
sabah
peynir domates zeytin 2 tane
ceviz bağden fındık afiyetle yedimmm

bugün son ayran detoksu
saat=09:00 da kahvaltımı yaptım
zeytin,peynir
yeşillik salatalık
yeşilçay
saat 12 de başlıcam ayran çorbama
yarın tartıda neler olcak bakalım
yalnız çok sıkıldım kuruyemişe çok alışmışım
kahvaltıda az olunca neyseki 2 gün yapılıyor
ama hiç acıktırmıyo içinde nohut olunca birde 2 saat arayla yenilince
arada bitki çayı limonlu su içiyorum bide kociş hastalandı fena grip
içimiz dışımız limon oldu bana da geçmesin diye limonlu su içiyorum arada hap alıyorum malum tatil zamanı hasta olmamak lazım
haftaya pazar nasipse yola çıkıcaz izmire gidiyoruz belli oldu 1 hafta kalıcaz artık muhtardan izin isticem ama sizler olmadan bi tarafım hep eksik kalacak bugün bi duygusallık patlaması yaşıyorum herallll

canım hoşgeldin topimizenormal marketlerde bile var yoksa büyük marketlerde bulabilirsin

filiztoprak hoşbuldukkk tamam büyük marketlere bakayım
karatayın iyi tarafı ekmek yemiyorum ama aç değilim yağlı peynirimi yiyorum şeker canım istemiyor
meyveyide ayarında yiyorum devam edilebilecek bir proğrammm yaşasın kilolar gidecekkkk

Kızlar herkese selam ,
Karı-koca bi türlü iyileşemedik , tam toparladık derken hastalık tekrar ediyor.Çok keyifsizim , o yüzden de canım hiçbişey yapmak istemiyo , buraya da gelemiyorum , kusura bakmayın.
Hepinizi öpüyorum...

Cok gecmis olsun canim,insallah cabuk gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…