Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

hmmmmmmmmmmmm tamam canim bende senin gibi yaparim o zaman ..
esime dedim sende benimle yap bakalim dedi .. sen bana bulgur pilavi gibi yaparsan yerim dedi yada yanina kofte falan yaparsan dedi .. ona oyle deneyecegim .. kendime normal yogurt ,grecka .. bakalim ne olacak bende cuma ya kadar yapmayi dusunuyorum ama ancak pazar yada ptesi baslayabilirim .. kismet insallah bende bir haftada en az 2 kilo verebilirim bi gorem su 6.... li rakamciklari yaw

Sabirla bekliyorum canim bende cevabi .. insallah en kisa zamanda gelir ve bende burada paylasirim .. genellikle sordugum her soruya kisa surede cevap vermisti insallah bu sefer cok beklemek zorunda kalmam yada kalmayiz
ayyy hemen paylaş cevap gelirse kaneelim bende çok merak ettim

Karabuğday Diyeti

1. tarif
Ka.ra.buğ.da.yı di.ri ka.la.cak şe.kil.de haş.la.yın. Son.ra el.ma.yı ka.buk.la.rıy.la ren.de.le.yin. Üze.ri.ne 1 sil.me çay ka.şı.ğı tar.çın ila.ve et.tik.ten son.ra ka.rı.şı.mı ka.ra.buğ.da.ya ek.le.yin. Sa.bah.la.rı tü.ke.tin.

2.tarif

Akşamdan bir bardak karabuğdayın üstüne taze kaynatılmış 2 bardak sıcak su döküp sabaha kadar bekletin.
Gün boyunca her acıktığınızda bir miktar tüketebilirsiniz.
Sabahları üstteki tarifte olduğu gibi elma ve tarçınla birlikte yiyebilirsiniz.
Diğer zamanlar yoğurt,salatalık,bol bol yeşillikler ekleyebilirsiniz ama asla tuz ve şeker eklemek yok.
Bu diyeti en fazla yedi gün sürdürün çünkü tek tip beslenme daha uzun zamanlarda vücudunuza zarar verir. Birkaç ay sonra tekrarlayabilirsiniz.

günaydın kızlar,
nasılsiniz ??

Bugün burada organik pazar var oraya gidiyoruz .. Oradan da kuruyemiş , kara buğday , sebze , meyve , et alacağız ..

Kahvalti yapmadim .. Canım pek çekmedi .. Sadece kahve içtim ve çıktım ..
Şimdilik bu kadar canlar .. Öpücükleer 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

selamün aleyküm karabuğday camiası

cuma listesi herkes 1. olucak yanii ne güzel

kahvaltım 08:00
1 portakal
2 lop yumurta
8 dal marul
6 zeytin
3 parmak peynir
3 tk kaymak

10:30
avuç içi fıstık
2 ceviz
3 badem
avuç içi beyaz leblebi :26:

2 lt su içildi

şimdi de 60 dk lik yürüyüşe çıkıyorum. ALLAHIN İZNİYLE, bende karabuğday farkını yürüyüşle kapatıcam inşallah...
akşama görüşrüz çıtır çerezlerrr

eveet hanımlar...
anlaşılan kendim çalıp,kendim oynucam bu gün

etli ekmek hamurundan peynirli tek börek
1 kafam kadar kupayla ayran içilmiştir
1 porsiyon acılı ve sıcacık tarhana çorbası

63 dk 7,8 hızda 8 km 463 kalori yakılarak yürünmüştür

artık yarına görüşürüz ahaliii

valla anca geldim ve hemen kaçıcam lakiin birazdan kızımın bu sefer de dersane örtmenleri geliyor..ee yarın doğumgünü zaten öldüm öldüm bugün.

2 haftadır geleceklerdi bu sabah aradılar ee bari gelin dedim

sabahtan berii eniştenizle beraber evi temizledik ben sonra girdim mamalara..yufkama vardı neyseki..yeşilmercimek salatası,ıslak kek,
haşhaşlı patlıcanlı börek(bu sıralar buna sardım kolay ve güzel..) e yeter garii değil mi..

sabah güzelll bir kahvaltı yapmıştık zaten şimdi onlar gelince de bol bol yeşil mercimek salatası yer günü kapatırım..
misafirler gidince de kızımın pastasını yaparım..kurabiyelerini pişirdim..kızlar makarna salatasına bayılıyor yarın da onu ,sosisli milföy böreği ve kanepeleri hazırladım mı günü kurtarırız umarım..

haftaya bakalım en çok rekoru kim kıracak ..ben regl olabilirim pek fazla veremem heralde ama görücezz...

hepiciğinizi öptümmm nanaktannn

cakmel canim afiyet olsun.boregi yemissin ama sporunuda yapmissin masallah....
ufakliklar nasil...canim senin buyuk olanda okula gitmiyor galiba yanlis hatirlamiyorsun.sporunu hic aksatmiyorsun dikkatimi cekiyor... sen nasil zaman buluyorsun....
.ben hala leslie bile baslayamadim....bir turlu zaman ayiramiyorum ....benim ufaklik 4.disini cikartiyor 2 gundur uykusuzum.....
bakalim pazartesi karabugday yapicam.....zaten spor olsa daha iyi verirdim,....

leylakcim nasilsin canim nasil gidiyor....

sersum canim hosgeldin nasilsin...

Son düzenleme:

yok canım büyük 5 yaşında okula göndermedim, küçük 10 aylık olacak, 10 gün sonra. küçük uyuyunca koşu bandına koşuyorum bende, eşimde büyük oğlanla ilgileniyor ,küçük uyanıra ona da ben bitirene kadar sağ olsun bakıyor iyiler çok şükür.
seninki de küçüktü dimi yaaa... bilirim o uykusuzluğu insanın akşama kadar başı ağrıyor. ALLAH kolaylık versin. denti.oks diye bir jel var canım onu sürersen dişin çıkacağı yere bebek te rahatlar sende uyursun ramaskacım. senin başka kuzu,var mıydı ramaskacım ?
valla ben kafaya koydum 14 hazirda göreve başlayana kadar eski elbiselerime sığmam lazım 40 bedene yani:18::18::18:
böyle kalırsam öğrencilerim şok olur gariplerim:52:

sende ne yap ne et bence kendine 40-60 dk zaman ayır canım yoksa vücut sıkılaşmıyor. ben koşu bandındaq bir de kitap okuyorum yürürken ;kitabı tutucam derken kollarda sıkılaşıyor çok şükür

eşim i sinir etmeden gidiyim ben sırada o var da bende kuzulara bakimmmm

sersum canim 2 side uyumadi.ufaklik ablasiyla oynuyor.normalde buyuk olan uyurdu ama bugun musade ettim.biraz sonra

ikisinide uyutucam.biraz bakiyim dedim.... canim sende cok yorulmussundur.....neyse bak pazartesi basliyoruz karabugdaya ona gore....benim yerimede guzel bir yorgunlluk cayi ic canim....

canim kizinida opuyorum...

cakmel sorma ya neyse ins.bu pazartesi karabugdayla basliycam. en azindan leslie basliycam....canim hazirana kadar sen hedefine ulasir ogrencileride sok edersin canim....

optum kizlar iyi aksamlar....

canim buyuk kizim 7 yasinda 1.sinifa gidiyor.ufaklikta bu ayin sonunda ins.1 yasina girecek....benim ufakligin uyku problemi var...ev islerini bil;e zor yetistiriyorum...en azindn saglik problemi yok cok sukur...

kizlar ben kactim....iyi geceler....

Sersucugum ... yorulmussun ama degmis maasallah sana ..
Kizcenin dogum gununu simdiden kutlar .. Yeni yasinda evlatcigina saglik , mutluluk , basari , huzur , bol bol zihin acikligi dilerim ....

Yarin yap kacamaklarini .. bu gun birazcik salataya agitlik ver eee yarin guzel ve ozel bir gun unut bir gunluk diyeti sonra zaten Kara bugdayimiz var hahaha ....... Bende cok merak ediyorummm bakalim kim kiracak rekoru .. simdiden umutsuz dusunmek istemiyorum fakat ben de adet olabilirim .... sallantida .. insallah olmama ama olabilirim de .. dur bakalim bekleyip gorecegiz ..

Iyi aksamlar Kizceler ..
Nasilsiniz ??

Benden baska kimsecikler yok galiba .. Neyse .. yazayim bugun neler yaptim nerelere gittim nasil nasil gezdim .. hic de kacamak yapmadigimi ..

sabah yazmistim .. kahvalti yapmadan evden ciktim .. sadece kahve icmistim .. yine canim kahvalti falan istemedi .. saat 1. 30 gibi yanima aldigim kavrulmamis kuru yemis karisimi mi ve peynirimi yedim ve soda ictim.

organik pazardaydik .. biraz pahaliydi ama guzel guzel saglikli saglikli seyler aldik
Aldiklarima gelince : minik minik domates , minik minik argacik burgacik biberlerden renkli renkli , kocaman renkli biberlerden , kara kabak , kirmizi lahana , beyaz lahana , yesil sogan , beyaz kislik kus konmaz , avakado ,limon , sogan sarimsak , kiyma , tavuk , badem , ceviz , yumurta , Grecka ( bizim karabugday dan da aldim bulabildim .. fiyatini normal buldum rahatlikla alinabilir .. ) neyse atabildiklerimi derindondurucuya atamadiklarimi dolabima yerlestirdimm .. guzel guzel uyuyorlar ..

Pazardan sonra yine Patron Mutlu Son Istiyor a gittik .. Eeee turk filmidir katkida bulunalim dedim ..

Sonra 2 saat carsida gezdik .. ciciler aldik .. bana da esime de .. Artik kesin ve net diyebilirim ki alt beden 38 oldu .. nihayet..

eve geldik aksam yemegimizi hazirladim.
Bilin bakalim ne ?????? tabiki kara bugday ..
2 olcu kara bugdayi hasladim. yesil sogan ile birazcik kavurdum. 400 gram kiyma ile hazirladigim minik minik kofteleri yapismaz tavada kizarttim .. onlari da karabugdaylar ile karistirdim.. sonra bir limon suyunu siktim .. onra olmasina yakin maydonoz lari ekledim .. bir kac minik de domates kesip attim .. harika bir ogun oldu .. minik bir olcu ile iki kisi rahat rahat doydu .. yanina da biraz yogurt aldik .. harikaydi ..

yemegimizi yedikten sonra esim ile yine yaklasik 1 saatlik bir yuruyus yaptik .. carsi da yine kahvemzi ictik evimize geldik ..

yogun ve guzel bir gundu ..
kacamaksiz gecirdigim icin mutluyum..

Esimi de karabugday hakkinda bilgilendirdim ve biraz biraz benimle yapmaya razi olur gibi oldu .. bakalim gorecegiz .. ilerleyen gunlerde ... Hersey kalan son 5 kilo icin ..

kolay gelsin canım kızınada nice sağlıklı mutlu yaşlara olsun

[h=2]Meyveleri Nasıl ve Ne Miktarda Yiyeceğiz?
[/h]
Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci kırılana dek günde bir adet düşük glisemik indeksli meyve bütün olarak yenilebilir.

Örneğin kış aylarında portakal, mandalina, nar veya elma olabilir. Yaz aylarında çilek (şeker ekilmeden), kiraz, böğürtlen veya ahududu günde 100 - 200 gr. kadar yenilebilir. Ayrıca zeytin yeryüzünde bulunan en sağlıklı meyvelerden biridir. Glisemik indeksi sıfırdır. Her sabah kahvaltıda 10-15 adet zeytin rahat yenebilir. Domates, salatalık ve biberler de sebze grubunda olmalarına rağmen o bitkilerin meyveleridir. Ceviz, fındık, fıstık, badem de kendi ağaçlarının meyveleridir ve bunların da glisemik indeksleri sıfırdır. Bu saydıklarımızı meyve olarak bilip tüketirsek, 24 saat içinde ne kadar çok ve sağlıklı meyve yediğimiz ortaya çıkacaktır. ancak glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kavun, karpuz, dut ve taze incir (Gİ=80-100) maalesef yenilmemelidir. Haziran ve Temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki trigliserid oranı bu nedenle yükselmektedir! Meyve sularında, karpuz ve kavunda bulunan meyve şekeri 'sükroz' hemen kan yağı trigliseride dönüşür ve yağ olarak depoya gönderilir. Karaciğer ve göbek yağlanmaya başlar, bacak kaslarında ve karaciğerde trigliseridler yağ olarak depo edilir.

Bunun en önemli belirtisi, otuz yaşından sonra hafif hafif bel çevresinin kalınlaşmaya başlamasıdır. Bel ölçümlerinin kilo ölçümlerinden daha önemli olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.

Özellikle 30 yaşından sonra geceleri yatmadan önce birkaç meyve yer yatarsak, kilo vermeye ve yağlarımızın erimesine fırsat tanımıyoruz demektir. Halkımızın fizik aktivitesi çok azdır. Toplum olarak sağlıksız, hareketsiz yaşam biçimi içindeyiz! Sürekli ne yiyeceğimizi ve içeceğimizi düşünüp duruyoruz. Hiçbir zaman bugün ne yapayım da 40 - 50 dakika yol yürüyeyim diye düşünmüyoruz. Maalesef günlük yaşantımızı bu şekilde düzenlemek aklımıza bile gelmiyor. Eğer her gün 5 km yol yürürsek, inanın her istediğimizi (tabii sağlıklı olan gıdaları) istediğimiz kadar yiyebiliriz...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
*Yaşam Boyu Sağlık isimli kitabından alıntıdır.

1- Organik Pekmez; Canan Karatay'ın özellikle uzak durmamızı söylediği şey pirinç ve şeker. Pekmezde de şeker bolca var... Organik olsun olmasın mümkün mertebe az alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama elbette eğer pekmez yemenizi gerektiren özel bir durumunuz varsa abartmadan yemelisiniz. Ya da canınız çok çektiğinde yemelisiniz bence. Çünkü Karatay diyeti bir diyetten ziyade yaşam şeklidir. Canınızın istediği her şeyi kenara iterek kendinizi mutsuz hisseder, zamanla diyetten uzaklaşırsınız. Bu daha fena bir durum olur :)

2- Bakliyat; Dediğim gibi Karatay'da tamamen yenilmeyecek olan şey şeker ve pirinç. Pirinç yerine az işlenmiş esmer bulgur kullanmamızı tavsiye ediyor karatay. bakliyatlarla ilgili ise sıkıntı yok. kitabını alınca göreceksiniz zaten kitabın içinde sebzelerin, bakliyatların vs değerleri mevcut. Şu an net hatırlamıyorum neyin hangi değerler arasında kaldığını ama bakliyatlarla ilgili hiçbir sıkıntı yoktu diye kalmış aklımda :)

3- Balık; Karatay rejiminin özünde doğal beslenme yer alıyor. Mümkün mertebe işlenmiş her şeyden uzak durmak, şekerden tamamen uzak durmak ve omega 3 içeren yağlardan beslenmek Karatay'ın özü aslında. Tamamen et ya da tamamen sebze olarak bakmamak gerek olaya... Elbette her şeyden önce kendinizi tamamen bunaltmamak için bütün gün sebze yemeği denk geldiğinde, sebze yemeği de yiyebilirsiniz. Ama akşam yemeklerinde ızgara balık gibi bir tercih yapabiliyorsanız, omega 3 açısından gayet faydalı olan bu yiyeceği de kaçırmamalısınız...

4- Süt; Karatay'da sütle ilgili bir şey dediğini hatırlamıyorum. Ama bu rejimi uyguladığım dönemde özellikle meyve yanında süt içerdim ve epey faydasını gördüm. Sabah 8-10 saatleri arasında (metabolizmanın en hızlı çalıştığı saatlerde) yapılan kahvaltının neredeyse hiç kilo aldırmadığını da kendi diyetimde görmüştüm. Sabah süt içmenizde sakınca olduğunu sanmıyorum. Ancak diyet ürünler kullanmamalısınız -işlenmiş olmaları sebebiyle-. Sabah kahvaltısında yiyeceğiniz 2 adet kuru kayısı da çok faydalı bu arada unutmadan söyleyeyim

5- Et ve et ürünleri; her yemekte et ürünü olması zorunlu değil. Ama dikkat etmeniz gereken her vitamini tüketmeniz. Yani elbette bütün ay boyunca hiç et yemezseniz bünyenize zarar verebilirsiniz ama ayda birkaç gün et yememeniz halinde sorun yaşamazsınız. Daha önce de dediğim gibi kendinizi bıktırmadan bu diyeti yapmalısınız ki bu sizin için bir yaşam şekli halini alabilsin. Zaman zaman hiç et olmadan ya da hiç sebze olmadan gün geçirdiğim olabiliyor. Karatay rejimi çok ağır bir rejim değil. Canan Karatay bir programında -diyette un yasak olmasına rağmen- öğle yemeğinde lahmacun yenilebileceğini kendisi söylüyor. Bunun nedeni de bunun bir yaşam şekli olması... Örneğin ben arada ekmek kaçırdığımda en az 30 dakika yürüyüş yapıyordum ve bu şekilde dengeliyordum bünyemi. Zamanla bunlara alışacak, kaçamak yaptığınızda daha çok egzersiz yaparak sıkıntıyı giderecek hale geleceksiniz

6- Sadece muz değil, tüm meyvelerdeki şeker kana aniden karıştığı için kişinin çabuk acıkmasına ve kilo almasına neden oluyor -sanırım kitapta böyle yazıyordu-. Bunu engellemek için meyvenin yanında süt içebilirsiniz. Meyveyi genellikle sabah ya da öğle öğününüzde alırsanız bunun yakılması da daha kolay olacaktır. Metabolik sendrom hastalığım nedeniyle eski doktorum Muz, İncir, Hurma, kavun ve karpuz gibi aşırı şekerli meyveleri bana yasaklamıştı. Kuru meyve olarak yenildiğinde şeker açısından daha masumlaşan bu ürünlerden başka bir de içindeki nişasta nedeniyle pirinç ve patatesi yasaklamıştı doktor. Pirinç ve patatesi mümkün olduğunca yemiyorum. Meyvelerde de muza biraz iltimas geçiyorum ama incir ve hurma yemiyorum. Muzun yanında süt içmen nispeten işe yarayacaktır diye umuyorum

7- Taneli meyvelerde 4 adet, büyük meyvelerde 1 adet ya da 1 dilim şeklinde. Dediğim gibi meyvelerdeki şeker çok yüksek bu nedenle bizim adetimizde bulunan akşam yemeğinden sonra TV izlerken 1 kilo meyve yemek çok sakıncalı... Meyve yerine omega 3 içeren ceviz, badem vs çerezlerden 1 avuç yemek daha olumlu sonuçlar veriyor. (Ben zaten nadiren meyve yediğim için pek zorlanmamıştım. Her sabah 2 kuru kayısı yerdim. Sonrasında canım çok çok çok çekerse Öğle yemeğinde 1 meyve yanında süt...)

Son düzenleme:
maşallahın var canım ne güzel 38 beden olmuşsun aldıklarınıda güle güle kullan yemekde güzel olmuş iyi fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…