- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
ayy ne zor be canım 5 katt çıkmakk..normalde bile zor vallasabah 2 yumurta..
öğleden sonra kızımı da aldım çarşıya çıktık, baya bi yürüdüm sonra annemle buluştuk yemek yiyelim dedik 2 tane lahmacum söyledim ama sadece 1 tane yiyebildim sonra ev geldim ve yemek derdine düştüm kurufasülye tavuk suyuna pilav yapıldı.. 2 kaşık kurufasülye yedim birde 2 küçük tavuk haşlama vardı dünden onu bitirdim bulaşıkları makineye yerleştirdim, sonra birde fark ettim ki kızımın maması bitmiş gittim birde onu aldım resmen koşa koşa gittim geldim.. ayyy çok yoruldum bugün.. kız uyuyunca arabasında beş kat arabasıyla beraber çıkarmak zorunda kaldım üstüne bir daha koştur.. yorgun düştüm şimdi sarımsaklı çayımı içiyorum kızlar bende günün özeti bu..
off makbuşumm aynen katılıyorum sana..biz de bi tuhaflık var sanırım miillet ne kaçamaklar yapıyo ama gene de veriyor..ahhh ahhhh...amaaan hiç sorma yaa asıl metobolizma bizimki bilmiyorum valla bir haftadır bi makarnayla su böreğini bile eritemedim benim dyetisyene 1 ay önce başlayan biri tam sekiz kilo vermiş ben bir ayda iki kilo anca veriyorum sonra 1 günde geri alıp diğer ay yine aynı kiloyu veriyorum çok canım sıkkın çoook kafayı yiyeceğim bu kilolardan napacağımı şaşırdım yaa yapmadığım diyet denemediğim yöntem kalmadı ama olmuyor mu ne şeytan diyor zorlama daha fazla keyfine bak ne bulursan ye gitsin ama o zamanda en fazla 1 hafta mutlu oluyorum sonra gene pişmanlık gene üzüntü gene diyetlernereye kadar yaa
iyi yapmışın canım..sakın pes etme gidecek bu kilolar...günaydıın hanımlar güzel bir gün olsun ben gene bi milat oluşturdum tickerı da değiştirdim biraz daha dikkatli davranmaya çalışacağım ahh ahh 63.9 u görmüştüm yaa bi tabak makarnayla üç dilim börek yaptı bunu birdaha hayatta kaçamak yapmam yapcak bişi yok haftaya hedefim 63.5 bakalım ulaşabilecek miyim :26::26:
Leylak ve Kaneel hamilelik takvimlerini görünce çok mutlu oldum. Rabbim sağlıklı bebekler olarak kucağınıza almayı nasip etsin. Rahat birer hamilelik geçirin inşallah.
canım peygamber efendimizin hadisleri: Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır.
Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.
Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez.
Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.
Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki : Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla
ayy ne zor be canım 5 katt çıkmakk..normalde bile zor valla
off makbuşumm aynen katılıyorum sana..biz de bi tuhaflık var sanırım miillet ne kaçamaklar yapıyo ama gene de veriyor..ahhh ahhhh...
iyi yapmışın canım..sakın pes etme gidecek bu kilolar...
tekrardan soyluyorum..Allah mekanını cennet etsin canım..merhaba kizlar .. bir kac gundur gelip hal hatir soramadim .. isler gucler .. uzuntuler .. hayat sartlari diyelim ..
iki gun once canim dedemi kaybettik .. babamin bize son hatirasi .. sehirde yasayan son selanik gocmeni canim dedemi ebedi mekanini ugurladik .. bu neden ile uzuntu icinde oldugum icin yazmak istemedim ..
son olarak .. Alllahim evlat sahibi olak isteyn herkeslere bu mutlulugu nasip etsin .. Allahim herkeslerin evlatlarinin bahtini , tahtini guzel eglesin ..
yok canım pes etmeme ramak kalmıştı ama toparladım yine bundan sonrası benim son 5 yıldır hiç görmediğim kilolar en son üniversiteye başladığımda 58 kiloydum öyle olunca yavaş gideceğini biliyorum ama işte ++ olmasın veremesem de bu kadar üzülmeyeceğim ama bi de + görünce insanın motivasyonu yerle bir oluyor neyse bugün kahvaltı işini bıraktım normal beslenmeme geçtim yürüyüşümü de yaptım 50 dk yürüyüş 258 caal
merhaba kizlar .. bir kac gundur gelip hal hatir soramadim .. isler gucler .. uzuntuler .. hayat sartlari diyelim ..
iki gun once canim dedemi kaybettik .. babamin bize son hatirasi .. sehirde yasayan son selanik gocmeni canim dedemi ebedi mekanini ugurladik .. bu neden ile uzuntu icinde oldugum icin yazmak istemedim ..
genel olarak yogun bir kac gunun ardindan bugun izinliyim .. tabiki izinli gunum de de bos durmadim .. ilk once hastaneye gidip okan verdim .. her on hafta sonunda yapilan rutin tahlil islemleri .. yine demir birazcik eksik bulundu takviyeler yolda ..
ama gerisi cok cok iyibebisin cinsiyetini ogrenmeye iki hafta kaldi .. aslinda ogrenmek istemiyorumfakat babis cok istiyor bakalim hayirlisi olsun .. tabiki bazir arkadaslarim gonlumuzun neden gectigini biliyor
hamilelikte beslenmeme yine karatay olarak devam etmeye calisiyorum .. aserdigim seyleri cok fazla yemedigim surece iyi gidiyr .. bir de yesil erik cikiverseydi .. bu ruylar son bulacakti lakin .. cikamadi gitti .. herkes seferber oldu .. bakalim eger bulurlar ise bana posta ile yollayacaklar .. bakalim
yorgunluk , sabah uyanma guclugu devam ediyor .. mide bulantilarimi .. cok guzel bir sekilde atlattim diyebilirim .. bol bol su iciyorum .. wc problemi ni de bol limonlu yesil cay ile hallettim aksam yatmadan once ictigim sicak yesil cay hem uyku anlaminda iyi geliyor hemde wc problemini halletti gibi .. ve yine gunde iki hurma yeidigim icin onunda etkisi oldugunu dusunuyorum ..hamilelikte hurma cok onemli oldugunu bilmiyordum okudugum tum yazilarda bunu ispaytar nitelikteydi .. demir eksikligi de oldugu icin gunluk enerjimi hurmadan karsiliyorum diyebilirim ..
bu arada gobisim bay bay cikti bugun bebisim 10 hafta 2 gunluk pazar gunu 11. haftamiza girecegiz ..
son olarak .. Alllahim evlat sahibi olak isteyn herkeslere bu mutlulugu nasip etsin .. Allahim herkeslerin evlatlarinin bahtini , tahtini guzel eglesin ..
ahh sorma ya inşallah canım inşallahtekrardan soyluyorum..Allah mekanını cennet etsin canım..
aminnn
insan ugrasıp didinip hala -- olamayınca mahfoluyo.boşa kürek çekiyormuş gibi geliyor..ama vericez canım beraberce:13::13::13:
bugünki menü biraz fazla oldu sanki
sabah: 2 dilim kepek ekmek 1 kk ezine 1 yumurta domates salatalık
ara: 3 kuru kayısı 5-6 badem
öğlen: 100 gr kuzu böbrek ve ciğer karışık 1 dilim kepek ekmek 1 bardak ayran
ara: 1 portakal 5 kuru kayısı yarım paket limon lifli kepekli 1 paket special k fesleğenli kraker
akşam: 200 gr pırasa 1 dilim tam tahıl ekmek 1 bardak ayran
ara: 1 portakal
1400 cal ++spor: 50 dk yürüyüş 258 cal 1 saatlik de pilates düşünüyorum
merhaba kizlar .. bir kac gundur gelip hal hatir soramadim .. isler gucler .. uzuntuler .. hayat sartlari diyelim ..
Kızlar sizlere geçen gün yaptıgım zararsız böreğin tarifini vereceğim.
Dukan krebinden kıymalı börek
Krep;
MALZEMELER:
-1çay bardağı yağsız süt(küçük boy)
-3 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5:sütü de azaltın.)
-1 yumurta
-1 çimdik tuz
kepek sütle ıslatılıp şişmesi için bekletilir.Yumurta ve tuz eklenip çırpıldıktan sonra yapışmayan bir tava kızdırılarak kepçeyle yayılır.Ateş iyice kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Üzeri gözgöz olunca bir tarafından yavaşça kaldırılarak arkası çevrilir.
ben 3 tane tombis krep çıkardım
kiyma sos :
1 soğan
1 kırmızı biber
400 gram
kiyma
baharatlar ( isteğe gore ) ( ben kimyon , pul biber , azcik tuz attım )
Sırası ile : önce koymayı suyu cikincaya kadar kavirun sonra soğan ve soğanlar ölüncd biberleri ve baharatları ekleyin 5 dk sonra ocağı söndürür sosu ilimaya bırakın ..
Böreğin hazırlanması ,
silikon on veya yapışmaz bir kalıba :
1 krep , biraz sos olarak serin , her katın arasına dilerseniz kasar peyniri rendeleyebilirsiniz aynı bu sekilde 2 kat yapıp kiymanizi bitirin üstüne de kalan krebi koyup 200 derece firinda on dakika peynirler eriyinceye kadar pişirin ..
Esim cok begendi krep olduğunu bile anlamadı
genel olarak yogun bir kac gunun ardindan bugun izinliyim .. tabiki izinli gunum de de bos durmadim .. ilk once hastaneye gidip okan verdim .. her on hafta sonunda yapilan rutin tahlil islemleri .. yine demir birazcik eksik bulundu takviyeler yolda ..
ama gerisi cok cok iyibebisin cinsiyetini ogrenmeye iki hafta kaldi .. aslinda ogrenmek istemiyorumfakat babis cok istiyor bakalim hayirlisi olsun .. tabiki bazir arkadaslarim gonlumuzun neden gectigini biliyor
hamilelikte beslenmeme yine karatay olarak devam etmeye calisiyorum .. aserdigim seyleri cok fazla yemedigim surece iyi gidiyr .. bir de yesil erik cikiverseydi .. bu ruylar son bulacakti lakin .. cikamadi gitti .. herkes seferber oldu .. bakalim eger bulurlar ise bana posta ile yollayacaklar .. bakalim
yorgunluk , sabah uyanma guclugu devam ediyor .. mide bulantilarimi .. cok guzel bir sekilde atlattim diyebilirim .. bol bol su iciyorum .. wc problemi ni de bol limonlu yesil cay ile hallettim aksam yatmadan once ictigim sicak yesil cay hem uyku anlaminda iyi geliyor hemde wc problemini halletti gibi .. ve yine gunde iki hurma yeidigim icin onunda etkisi oldugunu dusunuyorum ..hamilelikte hurma cok onemli oldugunu bilmiyordum okudugum tum yazilarda bunu ispaytar nitelikteydi .. demir eksikligi de oldugu icin gunluk enerjimi hurmadan karsiliyorum diyebilirim ..
bu arada gobisim bay bay cikti bugun bebisim 10 hafta 2 gunluk pazar gunu 11. haftamiza girecegiz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?