Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Dukan yapmaya kalkarsam tablom. Ekspers mi yapsam yoksa normal mi bilemedim. Kalori sayımından da sıkılmaya başladım sanki. Kararsız kalmak ne kadar kötü ya.

Hamilelikte de yumurta diyorum .. Karataydan vazgeçemiyorum😳☺️

“İnsanın ettiği kötülüğü, akrep bile etmez insana… Cümle mahlûkat dile gelip ‘aman’ der, ama insan dediğin durmaz, kıyıp geçer…”

“İnsanın ettiği kötülüğü, akrep bile etmez insana… Cümle mahlûkat dile gelip ‘aman’ der, ama insan dediğin durmaz, kıyıp geçer…”

Süpersin ccanım. Yumurta sağlıktır

Aynen oyle .. Çinli arkadasım var cok iyidir aramız aynı zamanda komşum Canan hocanın dediklerini söyledim ve doğruladı hamileler onceden Çin'de 10 yumurta yerlerdi dedi simdi korkuyorlar dedi ama benim kardesim de yedi dedi kendisinin cocuğu yok istemiyor 😒 özet olarak yumurta candır 😍

Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Karatay diyetininde en çok özen gösterdiği öğün kahvaltıdır. Diyet sağlam bir kahvaltı yapmayı önermektedir. Kahvaltıda her gün 2 adet haşlanmış yumurta, çeşitli omletler veya pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Bununla beraber avuç içinizin büyüklüğünde beyaz peynir ve salata tüketebilirsiniz. Yine zeytin ve kuru yemiş kahvaltıda yenilecek besin maddeleri arasında yer almaktadır. Bu kadar zengin bir kahvaltı ile güne çok daha iyi başlayacak ve tokluk hissiniz uzun süre devam edecektir. Ekmek yerine ceviz tüketilmesi öneriliyor. Ekmek insülin direncini artırdığından dolayı diyetteki yasaklardan birisi ekmektir. Sağlam bir kahvaltı yapıldığı takdirde; uzun süre tokluk hissedilir demiştik. Leptin denilen hormon devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır. Bu nedenle tokluk hissi oluşur. Sık yemek yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur.

Canan Efendigil Karatay

Son düzenleme:
teşekkürler canım tüm bizim gibi olanlara
aminn
arkadaşlar sizinde böle oluyomu yazdıklarım hepsi gitti
çok uzun yazdığında kaydet canım..riske atma..bazen oluyor bende de ben hep kaydediyorum
sağol canım..kola yıllardır içmem zaten canım reflüm var.. bizimkiler alıyor arada canım çekiyor 1 yudum alıyorum..geçen 1 bardak içtim ilk defa dukanda serbest diye..yoksa aramıyorum zaten dokunuyor..reflü çok fenazararlı oluşu da cabası..ama gel de anlat bizimkilere
oh oh canım hadi hayırlısı başarılar şimdiden

aynen çok özlüyorum zeytini..napalım sabır..

3 gün atak dedi dukan testi canım..

Hımm olabilir aslında öyle birşey. Denerim. Yarın protein yapamam gibi. dışarda olacağım gibi. Ve kabızlık sorunu için yapmamam gerek.

Hadi bismillah o zaman :) Hangi marka malzemeler?
doğalsan alıyorum ben
harikasın canım maşallahgüle güle kullan
sersumummmm hadi ALLAH dukanda dirayet versin gitsin fazlalıklar canııımmm

amiin canım
hazıra konuyosun..oh oh keyfini çıkar..
sağol canım benim

hadi bakalım , başarılar canım
sağol cicim..
Eki Görüntüle 1036741
Dukan yapmaya kalkarsam tablom. Ekspers mi yapsam yoksa normal mi bilemedim. Kalori sayımından da sıkılmaya başladım sanki. Kararsız kalmak ne kadar kötü ya.
:18::18::18:karar verrr
Hamilelikte de yumurta diyorum .. Karataydan vazgeçemiyorum😳☺️Eki Görüntüle 1036779
…”

bugün başladım çok şükür.. 3 gün atak

sabah

arasında lor peynirli dukan krepim

öğlen

alabalık
3-4 roka
süzme yoğurt

1 krepim duruyor onu çayla yemeyi planlıyorum..akşama yeni peynir mayalayacağım

kaneelle de konuştum diğer dukan yapan arkadaşlarla da yoğurdu yağsız yemeyi düşünmüyorum..onun yağı diyetini çok etkilemez dediler..yapanlar söyledi.. zaten 2 tatlı kaşığı zeytin yağı da eklenmiş dukana sevindim..
zaten yağsız yoğurt çok kötü oluyor

benimki de buuuu....heyooooo...28 haziranda hedefe ulaşıcam inşallah

bende rejim tapmıyorum yediklerime dikkat ediyorum p güyaa ...
açımm .. mutsuz hissediyorum kendimi

[h=3] Et kizartma ( arpacik soganli , nohutlu )
[/h]

MALZEMELER

• 2 kg. iri parçalar halinde doğranmış yağsız kuzu eti
  • 4 yemek kaşığı margarin (kızartmak için)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için)
  • 20-25 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı suda bekletilmiş nohut
  • 2 parça defne yaprağı
  • 2-3 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Kararınca tuz

YAPILIŞI

1. Etleri yıkayın, süzgeçte bekletin. Üzerine biraz tuz ekeleyin.
  2. Bir tencerede margarini eritin ve etlerin her tarafını iyice kızartın. Etleri bir kenara alın. Tenceredeki yağı yemekte kullanmayın, dökün.
  3. Temiz bir tencerede tereyağında kıska soğanları soteleyin. Soğanları yağdan alın.
  4. Salçaları ve 12 saat suda bekletilmiş, süzülmüş nohutları yağda soteleyin.
  5. Üzerine etleri ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
  6. Defne yaprağı, tane karabiber ve kararınca tuz ekleyip etleri kaynamaya bırakın. Kaynayınca orta ateşe alın.
  7. 20 dk. sonra önceden sotelediğiniz soğanları üzerine ekleyin. Et suyu pilava da kullanılacağı için etlere gerekirse biraz sıcak su ekleyin.
  8. Etler yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin.
  9. Piştikten sonra etleri, soğanları, nohutları ve biraz suyundan bir fırın kabına alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  10. Servisten önce et kızartmayı 15-20 dk. fırında tutun. Üzerinden alüminyum folyoyu alın. 10 dk. da üzeri açık tutun ve servis yapın.

[h=3] KUZU İNCİK
[/h]
İncik et olarak çok lezzetlidir. Genellikle davet yemeklerimin ana yemeklerinden biridir. Çeşitli şekillerde incik pişiriliyor.
Sizin de mutfağınızda uyguladığınız bir incik tarifiniz vardır. Benim misafirlerim için uyguladığım tarifim işte burada...

MALZEMELER

Kişi başı 1 adet incik olarak hesaplayın. Tarif 6 kişiliktir.

6 adet kuzu but incik

Marinesi:

• 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 10 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tutam biberiye
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

• 100 gr. tereyağ veya margarin

Pişirilmesi İçin:

• 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 10 adet tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz

YAPILIŞI

1. Kasabınızdan but incikleri alırken incikteki fazla yağları ve sinirlerini temizlettirin. Kemiklerin fazlalıklarını kestirin.
  2. İncikleri iyice yıkayın ve en az 4-5 saat önce, tercihen 12 saat önce etlerinizi marine içinde bekletin. İnciklerin her yerinin marine olması için sosunun içinde çevirin.
  3. İncikleri kızartmak için bir tencerede yağı eritin. Sosundan çıkarttığınız incikleri kızgın ateşte, inciklerin her tarafını iyice kızartın. Yani mühürleyin. Böylece etiniz kabuk tutacak lezzetli suyu etin içinde kalacaktır.
  4. İncikler kızardıktan sonra temiz bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve yeşil biberi soteleyin. Salçaları yağda karıştırıp üzerine kızarttığınız incikleri ve defne yaprağını yerleştirin.
  5. Üzerini kapatacak kadar sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte arada incikleri çevirerek yaklaşık 3-4 saat kadar pişirin. Suyu inciklerin yarısına gelmelidir. Fazla suyu kalmamalıdır.
  7. İncikler iyice piştikten sonra isterseniz bir fırın kabına alıp üzerine birer kaşık yağından döküp 10 dk. üzerini kızartın.
  8. İncikleri servis tabağınıza yerleştirin.
  9. Üzerine birer kaşık yağlı suyundan dökün.
  10. Sade veya yanına fırında pişirdiğiniz mevsim sebzeleri ile servise sunun.

KURU KÖFTE
MALZEMELER:

Köfte için:
1 kase köftelik bulgur
1 yumurta
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı un

Sosu için:
1 soğan
1 dal yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp yarım saat dinlendirilir. Yoğurulduktan sonra yumurta eklenip tekrar yoğurulur. Hamurlaşınca un ve tuz eklenip tekrar yoğurulur. Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapılır. Derin bir tencerede 1 lt su kaynatılır. Tuz serpilip karıştırıldıktan sonra köfteler eklenip haşlanır ve süzülür. Sos için zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Salça eklenip karıştırıldıktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir kaynatılır. Kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Haşlanmış köfteler sos ile karıştırılır. Halka kesilmiş soğan ile süslenerek servis yapılır.

sersumcugummmm aynen tatlim .. hepsini teker teker kayit altina aldim ... misafirlerim gelecek turkiyeden her gune ayri bir menu yaptim .. sizlerle de paylasiverdim

Son düzenleme:
[h=3] SARIMSAKLI KÖFTE
[/h]

MALZEMELER

• 500 gr. ince köftelik bulgur (bulabilirseniz koyu renk Karakılçık cinsi)
  • 2-3 yemek kaşığı ıslanmış pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bulguru ıslatacak kadar ve yoğurmak için su
  • 1-2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Kıvama göre 4-5 avuç un
  • Haşlamak için 5-6 adet limon tuzu

Sosu:

• 2 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı ıslanmış pul biber
  • 1 kaşık acı pul biber (isteğinize göre tadını ayarlayın)
  • 1-2 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 su bardağı zeytinyağ (isteğinize göre azaltın veya fazlalaştırın)
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 bağ maydanoz
  • 1 bağ nane

YAPILIŞI

1. Yumurta ve un dışındakiler iyice karıştırılır üzeri kapatılır ve bulgurun şişmesi için 15- 20 dk. kadar bekletilir.
  2. Bulgur şişince elin alabildiği kadar su eklenerek yavaş yavaş yoğurulmaya başlanır. Bulgurun kaynaşması sağlanır.
  3. Yumurta eklenir. Karıştırdıktan sonra un eklenir. Elle su ve un alınır yoğurulur ve hamur yapılır.
  4. El suya batırılarak ıslatılır. Hamurdan nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve üzerine parmak ucu basılır.
  5. Tepsi su ile ıslatılır ve yapılan hamur köfteler üzerine dizilir. Köfteler üst üste gelebilir. Yapışabilir, haşlanırken birbirinden ayrılırlar.
  6. Hazırlanan hamur köfteler haşlanıncaya kadar buzdolabında tutulur.
  7. Suyu kaynatın içine limon tuzu atılır. Bir kaç taşım daha kaynatılır ve köfteleri suya rahat salabilmek için üzerine bir kaç kepçe kaynayan sudan dökün. Köfteler su yardımıyla tencereye döküleceklerdir.
  8. Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir. Yine de pişip pişmediğini anlamak için tadın.
  9. Köfteler süzgeçte süzülür ve soğumadan sosunun içine alınır, karıştırılır ve genişce bir tabağa alınır.
  10. Üzerine doğranmış maydanoz ve nane serpip domates, salatalık ve turşu ile servis yapılır.

Sosunun Yapılışı:

1. Soğan incecik halkalar halinde doğranır. (İsterseniz incecik çintin).
  2. Yağda soğanı iyice soldurulur.
  3. Küçük doğranmış taze soğanın beyazı, doğranmış yeşil ve kırmızı biberler eklenir; yağda soldurulur.
  4. Domatesleri soyulur ve küçük doğranır. Soldurulan soğanlara eklenir; domatesler soğan ve biberlerle kaynaştırılır. Yeşil soğanın yeşilleri de eklenir.
  5. Salçalar ve pul biberler eklenir. (miktarı ekleyip azaltabilirsiniz)
  6. Sosa, dövülmüş veya sıkılmış sarımsaklar eklenir.
  7. Sarımsaklar biraz pişince limonsuyu, nar ekşisi, karabiber ve tuzu ayarlanır.
  8. Köfteler haşlanır ve süzülür. Sıcakken sosa karıştırılır.
  9. Servisten bir kaç saat önce hazırlanabilir ve genişce bir tencerede tutulabilir.
  10. Servisten önce ısıtıp tabağına yerleştirebilirsiniz.

Eksili kofte

MALZEMELER Köfteler İçin:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Islatmak ve yoğurmak için yeterince su

Çorba Suyu İçin:

• 2-3 kaşık tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi

Et Suyu İçin:

• 2-3 parça kemikli et ( incik ve boyun olabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz

Üzeri İçin:

• 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

1. Önce et suyunu yapın. Malzemeleri bir tencerede iyice pişirin. Suyunu çorba için süzün. Etlerini çorbada kullanmak için küçük parçalara ayırın, bir kenarda bekletin.
  2. Köfteler için bulguru, salçalar, kimyon, karabiber, az tuz ve biraz su ile ıslatıp yoğurun. Üzerini kapatıp 20-30 dk. bekletin.
  3. Yumuşayan bulguru biraz su yardımı ile iyice yoğurun. Bulgur kıvam alırken içine yumurta ekleyip yoğurun. Sonra un ekleyip su yardımı ile macun kıvamına getirin. Elinizi su ile ıslatın, küçük parçacıklar alıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri buzdolabında bekletin.
  4. Çorbayı oluşturmak için tereyağında küçük doğranmış soğanları iyice pembeleştirin. İçine salçaları kırmızı biberi ekleyin. Üzerine et suyunu, su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Çorba kaynayınca içine köfteleri ve nohutları atın. Köfteler pişince limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin.
  6. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. İçine kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyip biraz ocakta tutun. Çorbanın üzerine dökün. Bekletmeden servis yapın.
*Bu çorbaya ekşi ve acı çok yakışır. Ekşisini fazlalaştırabilir ve acı pul biber ekleyebilirsiniz.

[h=3] KUZU KOL TANDIR
[/h]

''Kendi kendine pişen, ev sahibini hiç üzmeyen bir davet yemeği nedir?'' diye sorarsanız, cevabım Kuzu Kol Tandır olur. Eti alın ve tencereye bırakın. O kendi kendine sessizce pişerken, siz de çorbanızı, salatanızı, mezelerinizi, pilavınızı, hatta masanızı hazırlayın. Bu sürede pişen Kuzu Kol Tandır servise hazırdır.

MALZEMELER

• 1 adet kuzu kol (yaklaşık 1.700 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 8-10 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İstenirse 1 tutam biberiye

Dekor İçin:

• 1 adet etli dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet etli dolmalık sarı biber
  • 1 adet etli dolmalık yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

• Kuzu kolu iki şekilde yapabilirsiniz.

Klasik Yapılışı:

1. Kuzu kolu satın alırken kasaba fazla yağlarını temizletin.
  2. Kuzu kolu yıkayın; tuz ve toz karabiberi her yerine gelecek şekilde elinizle sürün.
  3. Büyük bir çelik tencereye yerleştirin. Üzerine tane karabiber ve istenirse biberiye ekeleyin; tencerenin kapağını kapatın.
  4. Çok kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat sonra et suyunu vermeye başlayacaktır. Aralıklarla eti 2-3 defa çevirin, yani alt-üst edin.
  5. 4 saat sonra kuzu kol pişecek, etler kemiğinden rahatça ayrılacaktır.
  6. Etleri parçalamadan kemiklerinden ayırın ve büyük parçalar halinde genişce bir teflon tencereye alın. Yağı varsa üzerine dökün.
  7. Teflon tencerede kısık ateşte kendi yağında biraz pembeleştirip servis tabağına yerleştirin.
  8. Kenarlarına biberleri sıralayın ve servis yapın.
Kremalı Yapılışı:

1. Klasik yapılıştaki basamakları 7 no'ya kadar takip edin.
  2. Etinizi teflon tencereye aldığınızda 1 çay bardağı kremayı üzerine dökün. Kremanın beyaz görüntüsü kayboluncaya kadar etleri kısık ateşte pembeleştirin.
  3. Servis tabağına alın. Çevresine biberleri sıralayıp servis yapın.

Dekor Biber Yapılışı:

1. Küçük bir tavada yağı kızdırın. İri doğranmış biberleri içine atın, kapağını kapatın ve arada çevirerek kızartın. Zevkinize göre kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…