Kaçarak Evlenen Var mı ?

Sevgilimin ailesi istemiyor yani başka bir kız var onu istiyorlar ve doğal olarak benim ailemde artık karşı onlar istemiyorsa bizdede zorla verilecek kız yok diyorlar ama biz birbirimizi cok seviyoruz sensiz yaşayamam asla diyo ailem umrumda bile değil ben onları coktan sildim diyo.
Bana bir kere kaçalım diye teklifte bulundu karşı cıktım olacaksa Allahın emriyle olsun diye bekleyelim dedim bekliyoruz ama olacak gibi değil.
Kaçmak istemiyorum biliyorum sonradan alemin rızasını almadıgım için pişman olucam ama canım dediğim insandanda kopamam ne yapıcam bilmiyorum başka caresi yokmu

Son düzenleme:

ayni benm anneannemn hikayesi gibi- sonu ama maalesef böle iyi bitmedi. onu da birine resmen satmak istiolarmis sevdigi biri oldugu halde. arsa/tarla ya karsi degismek istiolarmis onu. evlendrmek istedikleri kisi ise zenginmis bayagi ama cok bakmsiz tipsiz uzunboylu birisiymis, üstelik kimsenin hoslanmadigi biri. anneannem de kacmis. dedemlerin evine oturmus:)) dedemler ise onu daha önce istemisler ama fakir diye vermemisler kizi..ama ailesi hic affetmemis. 5 sene sonra kactigi esi yani dedem vefat etti.
cocuklari ile ortada kaldi. baba ve annesi affetmedigi icin anneannemi kabul etmediler. bizm yörede bi adet vardir, dul kalan kadini ölen erkegin erkek kardesi alir- evli bekar yas farki farketmez. evliyse üstüne kuma getirir o dul kadini. anneannem de kuma gitti ve ilk cocuklarinin amcasindan da bikac cocugu daha oldu.
kacan bizm sülalede coook. kuzenler hep kacti...
arkadas cevremdede cok. 4 aylik tanidigi ile-ortada isteme olmadan hatta kacan var. neymis, kürt diye ailesi zaten vermezmis.simdi 2 cocuklari var ve kapandi. ev hanimi oldu.

simdide sevdigim insana vermediler beni ve o benden 1 ay icerisinde ona kacmami bekliyor. ama ben yapamiycam...1 senedir tanidigim herife mi degisicem 20 küsür senelik ailemi! kesinlikle karsiyim...ileride ailem yok diye ezdrmem kendimi. "nede olsa kactin sen" diye eziyet ederler bana..erkek te onun icin yapilan bu "sevgi gösterisini" cabuk unutur. yapmam yapamam...

üff bendede ayni durum yhaa...allah sonunumuzu hayretsin((

Son düzenleme:
üff bendede ayni durum yhaa...allah sonunumuzu hayretsin((

Aminn..
O kadar çaresizim ki herşey düzgün giderken nasıl mahvoldu birden bire neden istemezler evlatlarının istediği kişiyi ya bir ömür onlarmı beraber yaşayacak
Şimdi ne olacak bilmiyorum aiem kaçarsan asla affetmem diyo haklılarda yani onlara bunu yapamam ama diğer yanda sevdigim canım var offff

eğer gerçekten silmişse gelsin ailenle konuşsun. ailemi sildim bundan sonra tek ben varım desin. ailen razı gelebilir :26:

bende aynen öyle. üstelik bana 1 ay müddet verdi kacmam icin ama ben nasil yaparim:S her gördügüm rüyada bile ipucu ariyorum iyce manyaklastim resmen duali namazli yatiyorum...sanki onun sesi kulagimda öyle cok seviyorum ki...
canm bizim sözümüz verilmisti...ama annem düsünelim diyelim cok aceleye geldi dedi. bende heralde icine bisiler sinmedi tanismak icin zamana ihtiyaci var diye düsündüm. neyse bidahsine yapariz diye düsndüm. ve "düsünmek icin zamana ihtiyacimiz var" denildi sonradan. kendimizi agir satcaz heralde diye aklimdan gecti. ama öyle olmadi ailem arayi sogutup kesip attilar...yani arada ben kandirildim. nikah günümüz bile belliydi...bunu düsündükce iyce fena oluyorum...ertesi gün annesi bizi aradi ne hata yaptik fln dedi ve annem onu tersledi ooooooofff..neymis, kadinin davransilari tuhafmis, sevmemismis((

cnm sende neden kabul etmediler?? bizde sanirim yöre farkliliginden gelen yanlis anlasilmalar var...o yüzden aileler birbirlerine karsi bi tuhaftilar

Son düzenleme:
cnm ben iyce düsündüm tasindim. eger iyi biriyse, seni cok seviyorsa seni bu kacma durumuna sokmaz zaten. ben sahsen kimse icin kendimi heba edemem, ne kadar sevsem de!

söyle düsündüm: eger ailelerimiz karsi ise, vardir bi sebebi. biz simdi genciz, tecrübemiz malum ama büyüklerimiz bizden tecrübeli, insanlari daha iyi taniyabiliyor bizden. onlar istemiyorsa bende bu aski kalbime gömerim. karsi ciktiklari nedene bakyiorum da onlari hakli buluyorum...birdaha ki sefer icin kulagima küpe olsun, bu gibi islerde cok dikkatli olmak gerekiyor, kendimi kaptirmam dha...hem hickimse vazgecilmez degildir. alismisim ona sadece. ileride kötü bi evlilik yapip bosancagima ya, burda bitirirrim daha iyi. elalemin maskarasi olamam.

hem: asikken evlilik karari almayi cok yanlis buluyorum.

Son düzenleme:
Bende onu düşünüyorum hep tamam onu çok seviyorum o kadar çok ki herşeyi göze alabilecek kadar ama bunu alamıyorum baska sekilde olmalı diyorum çünkü benim babam aşırı üstüme düşüyor küçük çocuk gibi ilgileniyor benimle her dakika ben bunu ona yaparsam dünyada en güvendiginden darbe yemiş olacak yapamam
Diğer yandan sevdiğim ömrüm herşeyim o ne olacak ömür boyu böyle ayrı mı kalacaz birbirimizi cok seviyoruz ayrılalı 1 ay oldu ama durmadan arayıp msj atıp olmuyo yapamıyorum diyor ve bende aynı sekilde yapamıyorum benim ailemde kabul etmiyor artık.Annem aynen sunlaı dedi gidersen eger onlara yüzümüzü bile göremezsin ister kacarak ister normal evlenerek asla rızalıgımız yok dedi off ya hayatta ilk kez mutlu olucam derken hersey alt üst oldu

canim sakin kacma elin adami baban gibi ustune titremez daha karsina kimler kimler cikar ben kacarak evlenmedim ve iyikide evlenmemisim.cunku kocayi heryerde bulursun ama aile ni bulmazsin onlar bitane.bazi arkadsalar kactim cok mutluyum yazmis herkacan mutsuz olcak diye bisey yok tabikii ama cogunluk mutsuz oluyo.cevremde kacipda kafasini duvara vuran insan cokkkk.

Biliyorum korkumda o zaen ya mtsuz olursam daha aileme gelipte mutsuzum diyemem ki o yüzden herseyi akışına bırakmak istiyorum ama onsuzda olmuyo her an her saniye düşünmekten yoruldum artık

Biliyorum korkumda o zaen ya mtsuz olursam daha aileme gelipte mutsuzum diyemem ki o yüzden herseyi akışına bırakmak istiyorum ama onsuzda olmuyo her an her saniye düşünmekten yoruldum artık

canim senn yerinde olmak istemzdim cok zor icinde bulundugun durum.bencde akisina zaman herseyin ilaci Allah hakkinda hhayirlisini nasip etsin.benm bi kuzn var sennle aynid derdi sevgilisin ailesi asla kuzenimi istemiyo yengemde onlari istemiyo dayicigimn haberi yok yengemle kadin birbirene girdi.

cocuk habire kuzenime gel kacalim diyo kuzn allhadan yok diyo cocugun annesi resti cekdi cesdimi cignemniz lazim diye cocugun isi gucu yok babasinn yannda calisiyo babasi diyo ki eger evlenirseniz isden cikarrim sizi.

hepimiz kuznime yapma etme birak diye diye bi hal olduk.bizim de bi komus var kacarak evlenmedi ama esnn ailesi onu hic istemdi kizin aileside istemedi ama sonnda evlendiler kiz bin pisman diyoki simdiki aklim olsa asla evlenmezdim benim sevdigimi degil beni seveni alirdim diyo kuzenimede yapma etme cok pisman olursun huzur vermezler diyoda bizim deli anlamiyo biturlu insallh gec olmadan anlarda bitirir

konuyu ve mesajını tesadüf eseri gördüm
bir iki kelimede yazmadan geçemedim
sakın ama sakın ailene bunu yapma derim bende
bir eş her zmaan bulunur ama bir ana baba bir daha asla olmaz..
neden erkek arkadaşınız ailesi size bu kadar tavırlı bilmiyorum ama çözülmüycek hiç bir şey yoktur
kaçmak asla bir çözüm olamaz...eğer kaçarak evlenirsen ailene karşı hep bir mahcupluk içinde olacaksın...eşinin ailesinin gözünde ise hiç ama hiç değerin olmuycak.nasılsa kaçtı oh düğünde yok derler kaçmasaydı anasını babasını ezdi kaçtı derler.sürekli laf sokarlar.giden sadece senden kopan duygular yaşanamamışlıklar olur.belki çok sinir bozucu şeyler yazdım ama çevremde kaçarak evlenenlerin içinde bu duyguları yaşamış pek çok insan var.hee belkide yaşamazsın bilemem ama evleneceğin insanın aileside yazdıklarına göre böyle bi tavrı alırlar gibi..
teyze kızımda benimle yaşıt erken yaşda kaçarak evlendi çünkü teyzem eniştem asla vermeyiz diyolardı...ama beklemedi kaçtı.teyzem hasta oldu onun yüzünden.psikolojik tedavi gördü.teyzem bekleseydi elbet verecektik başkasıyla evlenmeseydi diretseydi ama o beklemedi dedi ..
kendisi mutlu çok şükür eşindne yana ama çok pişman.
en güzel yıllarını kaynanasının evinde geçirdi daha yeni ayrıldı.onunla konuştuğumuzada en zoruna giden şey aileisin bu kadar üzmüş olması
ve evimden gelinlikle çıkamadım bunlar en acısı der.
inşlh herşey yoluna girer senin adına

18 yaşında kaçtım.çocukluk işte.1 hafta sonra aileler barıştı ve düğünüm yapıldı.istediğim gibi bir gelinliğim , eşyalarım, evim olmadı.her dediklerine razı geldim,kaçmışım birkere suçluyum..evimizde hiç bir eşyamız yoktu..ne eşimin ailesi nede benim ailem hiç eşya almadılar.eşimle çalışarak eşyalarımızı almaya çalıştık.
kaçınca aileni karşına aldığın için ezik oluyorsun.ben aileme, eşimle olan hiç bir sorunumu söyleyemedim,kimseye söyleyemedim.hep içime atmak zorunda kaldım.çünkü kendin ettin kendin buldun diye birşey söylemelerinden hep korktum.evleneli 14 sene oldu ve ben yeni yeni annemle sorunlarımı konuşmaya başladım.:26:
demek istediğim kaçmayın arkadaşlar.
yada illaki kaçacaksanız önceden zemini iyi hazırlayın.
benim gibi çaylaklık yapmayın.yoksa çok pişman olursunuz elinizden hiç birşey gelmez...

KAÇMAAAA BACIMMM... benim eltim yani bi küçük olan kaçtı... daha 2 ay önce geldi.. hiç birsey yapılmadı.. annesi babası gelmedi düğününe.. kayınvalidemle yasıyo.. kaynım calışmıyo.. gelir gelmez hamile kaldı... ew yok bark yok.. millet düğününde aboww allahh böle kader verecekse alnı ak ölüm versin diyip durdula... dedikodu kazanıydı düğünü... annesi babası tellerini değiştirdi.. kimse görüşmüyo kendisiyle.. dertlesecegi kimsesi yo... kayınvalidem zaten allah a emanet cadalozun tekiii.. yemin ederim sana sabah yarım saat gec kalktı diye ta dedikodusu hataydan buraya geldi...ben cok üzüldüm yaa düğünden baska herseye benziyodu dügünü..

Sağolun cevaplarınız icin benim zaten kararım kesin dedim ya aileme bunu yapamam ve biliyorum kacarsam bütün hayallerimin içimde kalacağını gelinlik bile giyemiycem biliyorum bu durumda sevdiğim insanda olsa geleceğimi hayallerimi bi cırpıda silemem eger benim ailem sadece kabul etmeseydi tamam olabilirdi belki ama onunda ailesi kabul etmiyo ne yapar ne ederiz bu kaçma fikri cok sacma onada söyledim bunu evet belki öyle ama ypacak baska birseyimiz yok dedi
Bu arada ailesinin istememesinin sebebi benden öne baska bir kızı istiyorlarmıs hala onu istiyorlar hangi devirde yasıyorsak
Dediğim gibi akışına bırakıcam herseyi onada söyledim bunu ailene kabul ettirdin ettirdin yoksa şansımız yok dedim oda perişan bende onunda bi sucu yok ama yapamam ben onu canımdan cok sevsemde yapamam

ben de kalbime gömdüm cünki kacma bence büyük bi rezillik. 1 senedir var yok tanismisligimiz, gidip ben elalemin herifi icin 20 senelik ailemi mi silecem. üstelik beni cok seviyor ailem bnm kötülügümü istemiyor. okutup bu yasa getirdiler, onlara nankörlük mü yapicam. hem baska baska huylari cikiyordu öyle 4 4 lül biri de degil, ne karekter nede dis görünüs olarak. en son görüstügümde zaten aileme dil uzatti, bana da uzatmisligi var. ben böyle biriyle hayatimi sürdüremem. kiligima kiyafetime karisiyor, kapanmami istiyor...oysa ki baba evinde o kadar özgürüm ki. ben salaklik etmis olurum eger kacarsam. telli duvakli aile rizasi ile evden cikmak varken...icimde kalicana ya hic olmasin daha iyi

daha önceden buraya kaçarak evlendiğimi yazmıştım.
elbette onaylamıyorum telli duvaklı baba evinden çıkmak gibisi varmı ama işte insan bazen kaderinin gerektirdiğini yaşıyor öyle ezikleme barışmama durumları hiç yaşamadım ben ailem hemen affetti çünkü babamda annemi dedemde anneannemi kayınpederimde kayınvalidemi kaçırmış.evet biraz yuhh dedirtcek cinsten ama bazen diyorumki ya benimde bi kızım olursa o da kaçarsa gerçekten üzücü bi durum henüz bi bebeğim yok fakat insan evlenince daha cocuğu olmadanda bazı şeyleri anlayabiliyor.
hiç mutsuz değilim eşimin kişiliği süper tek sorunumuz bebek olmadı 3.5 senedir inş o da olursa evliliğimiz daha da şenlencek.

anlyiorum cnm, benim ailemde de cok kacan var ama onlarin durumlari cok farkli...misal birini zorla hayvan satar gibi sevdigi varken baskasina vermek istediler, digerini de dövdüler, hapis hayati yasattilar sirf sevdi diye...düsünüyorum onlarin yerinde ben olsam bende kesin aynisini yapardim...ama su an kendi durumumla degerlendirirsem, yapmazdim asla

bnm önceden beraber oldugum kisi dedi ki, kacicakmisim ona, zaten ailem beni sonra affedermis. kendisi anasina babasina toz kondurmuyo beyefendi, bnmkine dil uzatiyor ve aileme bu üzüntüyü yasatmama göz yumuyor. üstelik istemeye geldiklerinde cok cok rezil davranislar sergilediler, resmen pazardan hayvan satin alir gibi davrandilar abartmiyorum. herseye maydonoz olup, ev sahibi gibi davrandilar. laf soktular dedikodu yaptilar...kiz istemede hic böyle yapilir mi...bu izlenim yüzünden ailem razi gelmedi...bende onlarin hatasinin bedelini ödeyemem kacip...

ben kacarak evlenmedim yapmazdimda.. ailem vermeseydi yine yapmazdim beklerdim ama kacmazdim..
allah kimseye o zorlugu yasatmasn..herkes sevdiginle evlensin.. gerci evlendikten sonrada..ah niye evlendim bekar kalsaydim dicekler ama :)) hayati yanliz gecirmekte bi cözüm degil sonucta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…