Ben Almanyada yasiyorum ve burda yasayan bir arkadasim vardi. Türkiyede izindeyken dügünde bir cocugu görüp asik olmus. 17 yasindaydi.
Dügünden sonra cocugu görmedi. Ertesi sene arkadasim yine izindeyken o cocuk bir sekilde arkadasimin numarasini bulmus ve cikmaya baslamislar ama cocuk o zaman askerdeydi diye hic bulusmadilar. Arkadasim 18 yasindaydi.
Bir sene boyunca telde msnde falan görüsmüsler ve 19 yasindayken ucak bileti alip Almanyadan Türkiyeye kacti. Hemde yüzünü tek bir kere bile görmeden. Sadece 3 sene önce dügünde görmüstü. Cocuk daha önce evlenip bosanmis diye arkadasim "Ailem zaten vermez" diye düsünüp kacmis. Ben duyunca sok oldum. Düsünsenize Almanyadan Türkiyeye kaciyor hemde bir kere bile görmedigi bin insana.
Arkadasimin babasi hemen barismadi. Annesi Türkiyeye uctu ve damadin ailesi dügün yapmiyor diye arkadasimin annesi dügünlerini ödedi. Arkadasim ilk baslarda kayinvalidesinle bie eve kaliyordu ama bir süre sonra kayinvaledesi oglunu ve gelini evden atmis. Suan arkadasimin ailesinin Türkiyede izine gidince kalmak icin aldiklari dairede yasiyorlar. Ne kadar kötü bir durum...
bu topiği bende açmıştım şansa bak
bende kaçtım yoksa eşimi benmi kaçırdım valla anlamadımkaydirigubbakcemile3
önce istediler söz oldu sonra komşular aramızı bi güzel bozdular eşimle aynı mahalledendik sonra biz taşındık ayrılınca ama baktık olmuyor barıştık annem olmaz vermem birdaha dedi baban duymasın dedi bende eşime söyledim kaçarmısın dedi evet dedim
sabah 7de buluştuk kursa gidiyordum o zamanlar kursa gider gibi çıktım öğlen gelmem gerekirken akşama kadar gelmeyince ablam aradı ben de kaçtım....... dedim babam gelin tamam falan dedi o gece gitmedim eşimin akrabasında kaldık.ordan eşimin memleketi elazığa gittik 5 gün durduk sonra ist a geldik kayınpederimin evine gittik 1 hafta orda durduk ordan babama gittik hep beraber ve eşim bizle kalmaya başladı 1.5 ay nikahsız yaşadık 1 ay eşim babamın evinde kaldı ordanda evlendik kendi evimize.eşimden yana çok mutluyum ama biraz maddi durum belimizi bükmüyor değil.olsun ama maceraydıkaydirigubbakcemile3
ay ben fena tırsıyorum ya babam beni sevgilime vermez diye.
konuyu açarım,yok dediği an susarım.kaçmamda gizlice evlenirim,artık sabah 9 akşam 9 kendi evimde,geceleri de baba evinde yatarım,işe gider gibi kendi evime giderim,otele gider gibi de baba evine. :bbo:
napıyım fena tırsıyorum babamdaneyvahedigeldismile
Bız cıkarken okuyordum.Eskısehırden sevgılımın yanı sımdıkı esımın yanına gıdıyordum.Aılesı ıle gorusuyorduk beraber gezıyorduk fılan.Bır gun ordayken annemı bı kadın aramıs ve kızınız ıstanbulda demıs. Sok oldum zaten onlar benı eskısehırde zannedıyordu.Benı okuldan aldılar sadece sınavlara gırmeye basladım.Bır sene boyle gectı.Esımle evlenmeye karar verdırk zaten bunalmıstım.Esım gorusmeye geldıgınde 2 saat ızın verıyorlardı gorusmemıze.Evlenmek ıstedıgımı anneme soyledım o da bırsuru posedur sundu zaten evlenmemı de ıstemıyordu.Daha nısan ıcın 7 bılezık takı setı bılmem ne nısanı salonda yapıcaz hersey benım ıstedıgım gıbı olucak deyınce ben de bır hafta sonra annemlerın gezmeye gıttıgı bır aksam esım ıs cıkısı yola cıktı ıstanbuldan bızım memlekete geldı yanı kırklarelıye.hazırlandım cıktım annemlere de not bıraktım. Once ıstanbula gttık ordan bursaya gectık.Sabaha karsı bursada yazlıktaydık.Pazar gunu ıstanbula donduk.Kayınvalıdem ve kayınpederım cok sevındı zaten benı sevıyorlardı.Annemlerle barısmamız 1 ayı buldu nıkahıma gelmedıler ama kendı memleketımde dugun yaptılar ayrıyetten ıstanbulda dugun oldu.Kayınvalıdemler kendı apartmanlarından daıre verdıler her ne kadar kotu olsa da.Annemler de tum beyaz esyalarımızı aldılar.Bır oda ceyızımı yolladılar. Bız sadece mutfak dolabı ve oturma grubu aldık.Gorumcem yatak odamızı aldı.Eksıklerımızı yavas yavas tamamladık.PUruzler tabıkı cıkıyor ama nabalım gecınıp gıdıyoruz.
kimse kaçarak evlenmek istemez.başına gelmeyen de bilemez. benim de başımda şu an.insan arada kalıyo.ama aileler sebep olmuyo mu buna.önyargılı davranıyolar.kaçan mutsuz olur lafına da katılmıyorum.kader de varsa mutsuz olmak davullu zurnalı evlensen de mutsuz olursun.aileler fikirlerini sölemeli ama son kararı bizlere bırakmalılar ama kesinlikle diretmeden!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?