• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak Evlenen Var mı ?

başarısız bir kaçma hikayesi
ya öncekini yazarken bizim komşunun hikaye geldi aklıma onuda bi anlatim. kızı nişanlıyorlar ama kız başkasını seviyor ve bir gün herkes bahçede tarlada bu kaçıyor ve kız kardeşine bizim merdivenden su dök diyor (adetmiş) anlamı nedir hala çözemedim. kız sevdiğine kaçıyor ardından abiler 4 tane falandı herhalde geliyor eve kız yok zaten nerede olduğunu tahmin ediyorlar atlıyorlar arabalara evi basıyorlar arıyorlar. kızcağız sevdiğiyle yatağın altına saklanmış eski demir divanlardan demekki altı yüksek. abiler ayaklardan tutarak bunları oradan çıkarıyorlar ve oğlana naptılar bilmiyorum ama kızı çok pis dövüyor yüzüğü tekrar parmağına geçiriyorlar. kızı istemediği kişiyle zorla evlendiriyorlar. sonuç olarak geçenlerde görüştüm istanbula taşınmışlardı evlenince iki çocukları olmuş kendide zanaat kurslarına falan gitmiş meslek sahibi olmuş iyi iş kurmuş ilk iş de kocayı boşamış. bu arada en çok üzüldüğüm sözü "zorla evlendirdiler iki çocuğumuz oldu iyi insandı hiç üzecek bişi yapmadı ama sevemedim hiç... bir defa bile içimi kıpırdatmadı, ilk defa bile elimi tuttuğunda hiç birşey hissetmedim. ben o heyecanı hiç yaşamadım dedi" zor durum Allah kimseye yaşatmasın.

gercekten cok olaylar varmis farkli nedenlerden kötü sonuc alanlarda kacipta kotu sonuc alanlr icinde uzuldum umarim yinede hersey güzel gecer. Ben daha evlenmedim evlenemiyorumda daha dogrusu ailemkarsi cikiyo istemiyo ne dediysem yaptiysam yaranamadm bendn hayirsiz evlat oldu cok laf isittim hayirlisi biseyler yapcazda bu kacma olayinda vardi bende simdi korktm biraz ya kotu sonuc alirsa diye :s neyse iyide olsa kotude olsa yasicaz mucadele etcez bakalim nolcak daha :)

Ben Almanyada yasiyorum ve burda yasayan bir arkadasim vardi. Türkiyede izindeyken dügünde bir cocugu görüp asik olmus. 17 yasindaydi.
Dügünden sonra cocugu görmedi. Ertesi sene arkadasim yine izindeyken o cocuk bir sekilde arkadasimin numarasini bulmus ve cikmaya baslamislar ama cocuk o zaman askerdeydi diye hic bulusmadilar. Arkadasim 18 yasindaydi.
Bir sene boyunca telde msnde falan görüsmüsler ve 19 yasindayken ucak bileti alip Almanyadan Türkiyeye kacti. Hemde yüzünü tek bir kere bile görmeden. Sadece 3 sene önce dügünde görmüstü. Cocuk daha önce evlenip bosanmis diye arkadasim "Ailem zaten vermez" diye düsünüp kacmis. Ben duyunca sok oldum. Düsünsenize Almanyadan Türkiyeye kaciyor hemde bir kere bile görmedigi bin insana.
Arkadasimin babasi hemen barismadi. Annesi Türkiyeye uctu ve damadin ailesi dügün yapmiyor diye arkadasimin annesi dügünlerini ödedi. Arkadasim ilk baslarda kayinvalidesinle bie eve kaliyordu ama bir süre sonra kayinvaledesi oglunu ve gelini evden atmis. Suan arkadasimin ailesinin Türkiyede izine gidince kalmak icin aldiklari dairede yasiyorlar. Ne kadar kötü bir durum...

burda okudugum her kacma olayini aklim aldi ama arkadasininkini almadi, sok oldum kafamçokkarıştı umarim mutludur...

bu topiği bende açmıştım şansa bak
bende kaçtım yoksa eşimi benmi kaçırdım valla anlamadımkaydirigubbakcemile3
önce istediler söz oldu sonra komşular aramızı bi güzel bozdular eşimle aynı mahalledendik sonra biz taşındık ayrılınca ama baktık olmuyor barıştık annem olmaz vermem birdaha dedi baban duymasın dedi bende eşime söyledim kaçarmısın dedi evet dedim
sabah 7de buluştuk kursa gidiyordum o zamanlar kursa gider gibi çıktım öğlen gelmem gerekirken akşama kadar gelmeyince ablam aradı ben de kaçtım....... dedim babam gelin tamam falan dedi o gece gitmedim eşimin akrabasında kaldık.ordan eşimin memleketi elazığa gittik 5 gün durduk sonra ist a geldik kayınpederimin evine gittik 1 hafta orda durduk ordan babama gittik hep beraber ve eşim bizle kalmaya başladı 1.5 ay nikahsız yaşadık 1 ay eşim babamın evinde kaldı ordanda evlendik kendi evimize.eşimden yana çok mutluyum ama biraz maddi durum belimizi bükmüyor değil.olsun ama maceraydıkaydirigubbakcemile3

ay cok guldum ya sizinki cidden guzel bir macera gibi olmus :lepi: mutluluklar canim...ya bi de o kactiginiz gun neler yasadiniz, neler hissettiniz onlari da anlatin lutfen cok merak ettim. anneniz babaniz aramadi mi sizi, ne yaptilar?

bende önceden erkek arkadaşım olmadan yani bu kaçanlar falan öyle kızardım ki akılsızlar derdim aşkımdan ölsemde kaçmam derdim, o zamanlar aklımda ailem beni anlar istiyorum dedimmi ne yapacaklar öldürmezler ya verirler diye düşünüyordum birde iki tarafından düzgün işi gücü ve kişiliği olduktan sonra nie karşı çıksınlar ki diye düşünüyordum tabikide, ama şuanda öyle bir durumdayım kihayatta hayal bile edemediğim aklıma dahi getirmediğim olaylar yaşadım evlenmek istediğim biri var ailem istemiyor o öğretmen bense sağlık memuru o 30 bense 25 yaşındayım kaç aydır ugaşıyorum olmuyo duymadıgım küfür hakaret kalmadı sinir krizleri geçirdim şuanda psikiyatrik tedavi görüyorum daha ortada bişey yokken annem abim ablam bile benimle konuşmuyo sadece haftada bir babam arar napıon der kapatır ailem afyonda bense görevim icabı ardahandayım...beni dinlemiyorlar bile bana dedikleri laf ise - melek dahi olsa istemiyoruz.... peki ben ne yapacağım... ben onu bu kadar severken ıonu bırakıp başkası ile nasıl evlenirim içim almaz kimse ile evlenmesem benim yuvam evim çocuklarım olmasın mı bunların özlemi ile mi yaşayayım....offff kafayı yedim artık ....mafoldumben

Allah'ım bu durumlara getirmesin kimsey inşallah...
gerçekten cesaret işi bu...
ailevi yönden hoş şeyler yaşamadık bu konu ile ilgili kuzenimin yüzünden....
Önceden de cesaret edemezdim bu kaçma olayına yaşananlardan sonra hiç edemem...
ne babama ne anneme kıyamam çok düşkünümdür ikisinede...
Bazen sevgilimi ya baban seni bana vermesse diyor...
kızıyorum senin bir kusurun mu var vermesin diye...
farzet ki vermedi ne olacak diyor...
Cevabım ise; önce büyük bir savaş veririm bu konu ile ilgili hatrı sayılır kişileri araya sokarız.
büyük mücadele sonunda ikna olmazsa o zaman oluruna bakarız diyorum...
ama işte bazen bi anlık akıl kaçıklığı olup olabiliyor...
Rabbim bu durumlara getirmesin kimseyi inşallah...
çünkü ben anne babanın hayır duasının çok önemli olduğunu düşünürüm...

ay ben fena tırsıyorum ya babam beni sevgilime vermez diye.

konuyu açarım,yok dediği an susarım.kaçmamda gizlice evlenirim,artık sabah 9 akşam 9 kendi evimde,geceleri de baba evinde yatarım,işe gider gibi kendi evime giderim,otele gider gibi de baba evine. :bbo:

napıyım fena tırsıyorum babamdaneyvahedigeldismile

ay ben fena tırsıyorum ya babam beni sevgilime vermez diye.

konuyu açarım,yok dediği an susarım.kaçmamda gizlice evlenirim,artık sabah 9 akşam 9 kendi evimde,geceleri de baba evinde yatarım,işe gider gibi kendi evime giderim,otele gider gibi de baba evine. :bbo:

napıyım fena tırsıyorum babamdaneyvahedigeldismile

valla böyle anca filmlerde olur inan çok güldüm delikafadulden benimde aklıma gelmeyen şeyler başıma geldi kardeş bu işler çok zor halbuki bana sen kimi istersen seni ona verirriz hep derlerdi malesef bunlar hep göz boyama imiş...senağlamasenağlamasenağlama

Bız cıkarken okuyordum.Eskısehırden sevgılımın yanı sımdıkı esımın yanına gıdıyordum.Aılesı ıle gorusuyorduk beraber gezıyorduk fılan.Bır gun ordayken annemı bı kadın aramıs ve kızınız ıstanbulda demıs. Sok oldum zaten onlar benı eskısehırde zannedıyordu.Benı okuldan aldılar sadece sınavlara gırmeye basladım.Bır sene boyle gectı.Esımle evlenmeye karar verdırk zaten bunalmıstım.Esım gorusmeye geldıgınde 2 saat ızın verıyorlardı gorusmemıze.Evlenmek ıstedıgımı anneme soyledım o da bırsuru posedur sundu zaten evlenmemı de ıstemıyordu.Daha nısan ıcın 7 bılezık takı setı bılmem ne nısanı salonda yapıcaz hersey benım ıstedıgım gıbı olucak deyınce ben de bır hafta sonra annemlerın gezmeye gıttıgı bır aksam esım ıs cıkısı yola cıktı ıstanbuldan bızım memlekete geldı yanı kırklarelıye.hazırlandım cıktım annemlere de not bıraktım. Once ıstanbula gttık ordan bursaya gectık.Sabaha karsı bursada yazlıktaydık.Pazar gunu ıstanbula donduk.Kayınvalıdem ve kayınpederım cok sevındı zaten benı sevıyorlardı.Annemlerle barısmamız 1 ayı buldu nıkahıma gelmedıler ama kendı memleketımde dugun yaptılar ayrıyetten ıstanbulda dugun oldu.Kayınvalıdemler kendı apartmanlarından daıre verdıler her ne kadar kotu olsa da.Annemler de tum beyaz esyalarımızı aldılar.Bır oda ceyızımı yolladılar. Bız sadece mutfak dolabı ve oturma grubu aldık.Gorumcem yatak odamızı aldı.Eksıklerımızı yavas yavas tamamladık.PUruzler tabıkı cıkıyor ama nabalım gecınıp gıdıyoruz.

Bız cıkarken okuyordum.Eskısehırden sevgılımın yanı sımdıkı esımın yanına gıdıyordum.Aılesı ıle gorusuyorduk beraber gezıyorduk fılan.Bır gun ordayken annemı bı kadın aramıs ve kızınız ıstanbulda demıs. Sok oldum zaten onlar benı eskısehırde zannedıyordu.Benı okuldan aldılar sadece sınavlara gırmeye basladım.Bır sene boyle gectı.Esımle evlenmeye karar verdırk zaten bunalmıstım.Esım gorusmeye geldıgınde 2 saat ızın verıyorlardı gorusmemıze.Evlenmek ıstedıgımı anneme soyledım o da bırsuru posedur sundu zaten evlenmemı de ıstemıyordu.Daha nısan ıcın 7 bılezık takı setı bılmem ne nısanı salonda yapıcaz hersey benım ıstedıgım gıbı olucak deyınce ben de bır hafta sonra annemlerın gezmeye gıttıgı bır aksam esım ıs cıkısı yola cıktı ıstanbuldan bızım memlekete geldı yanı kırklarelıye.hazırlandım cıktım annemlere de not bıraktım. Once ıstanbula gttık ordan bursaya gectık.Sabaha karsı bursada yazlıktaydık.Pazar gunu ıstanbula donduk.Kayınvalıdem ve kayınpederım cok sevındı zaten benı sevıyorlardı.Annemlerle barısmamız 1 ayı buldu nıkahıma gelmedıler ama kendı memleketımde dugun yaptılar ayrıyetten ıstanbulda dugun oldu.Kayınvalıdemler kendı apartmanlarından daıre verdıler her ne kadar kotu olsa da.Annemler de tum beyaz esyalarımızı aldılar.Bır oda ceyızımı yolladılar. Bız sadece mutfak dolabı ve oturma grubu aldık.Gorumcem yatak odamızı aldı.Eksıklerımızı yavas yavas tamamladık.PUruzler tabıkı cıkıyor ama nabalım gecınıp gıdıyoruz.

vaybeeeeeeeee:uhm:

Ben de kaçarak evlendim arkadaşlar...
1.5 yıl oldu babamla halen barışmadık. Diğerleriyle barıştık...

kimse kaçarak evlenmek istemez.başına gelmeyen de bilemez. benim de başımda şu an.insan arada kalıyo.ama aileler sebep olmuyo mu buna.önyargılı davranıyolar.kaçan mutsuz olur lafına da katılmıyorum.kader de varsa mutsuz olmak davullu zurnalı evlensen de mutsuz olursun.aileler fikirlerini sölemeli ama son kararı bizlere bırakmalılar ama kesinlikle diretmeden!!!!

Açıkçası ben çevremde kaçarak evlenip de mutlu olanı görmedim.
Akrabamızın ve komşumuzun kızı birbirlerine yakın aralıklarla kaçmıçlardı.
Biri eşinin yeniden evlenmesi üzerine iki çocukla baba evine dönmek zorunda kaldı -ki babası çok huysuz bir adamdır- hiç gözünün yaşı dinmedi. Diğeri de yıllarca şiddetinden aldatılmaya kadar her sıkıntıyı çekti.
Yakın bir tarihte müdürümün kaçarak evlenen kızı intihar etti. Ardında iki çocuk bıraktı.
Ne olursa olsun insan gözünü bu kadar karartmamalı.
Bin tane eş bulunur ama aile bir tane.
Hele kaçmayı düşünen kişi 17-20 yaş arasındaysa asla yapmamalı.
İnsanın ayaklarının yere basmadığı bir dönem.

Son düzenleme:
herşey kader.kaderinde ne varsa onu yaşarsın.benim anlatmak istediğim kaderinde varsa ztn normal yolla devlensen de ne yaşanıcaksa yaşarsın. mutlu olamazsın.benim halamda kaçarak evlendi.ailelere kalsa evlenemzlerdi.şimdi de gayet mutlular.bence o evlenicen insanın karakteriyle alakalı kesinlikle.

Asi-prenses "kader" kavramını bir kere daha araştır istersen. "kader" bizi yönlendirmez. bir "kader"i yönlendiririz. Önümüzde iki yol vardır mesela. Kader demek senin hangi yolu seçeceğinin önceden belirlenmiş olması değildir. Allah tarafından senin hangi yolu seçeceğinin önceden biliniyor olmasıdır. Yani yolumuzu biz seçeriz. Seçtiğimiz yolun sonunda gül mü diken mi olduğunu belki bilemeyiz ama yolun gidişatına bakarak öngörüde bulunabiliriz.
Sen sanırım bir karar vermişsin. Niyeti bozmuşsun gibi geldi bana. İşin kötü yani olumsuz örnekler daha çokken sen kendine tek ya da daha az olan olumlu örneği rehber ediniyorsun. halan belki şanslıymış, belki yaşadığı sorunları size yansıtmıyordur. Ama ne kadar mutlu olursa olsun eminim bir tarafı hep eksiktir. Baba evinden telli duvaklı, babanın elini öperek, alnının akıyla ve huzurla çıkmak varken kendine niye bunu layık göresin ki? Karşında gerçekten aileni seni bu yaşa getirmiş aileni reddebileceğin kadar mükemmel bir erkek mi var? Üzgünüm ama o kadar mükemmel bir erkek henüz dünyaya gelmedi. Benim eşim beni bir gün olsun beni üzmedi ama ben onun için bile böyle bir şeye katlanmazdım.
Sakın aklından geçen şeyi yapma. Sakın ailenin başını yere eğdirme. İstemiyorlarsa nedenini iyice öğrenmeye çalış. Neden senin o kişiyle evlenmene karşı çıktıklarını anlamaya çalış. Mutlaka onların gördükleri senin göremediğin birtakım noktalar vardır. Yaşın kaç bilemiyorum ama 20 yaşın altındaysan o yaşlarda insanlar genellikle doğru kararlar alamazlar. Özellikle sözkonusu olan şey aşksa.
Lütfen bu yazdıklarımı iyi düşün. İstersen özelden de görüşebiliriz. Sakın yapma öyle bir şey.

21 yaşındayım.polemik yaratmak için yazmadım zaten içimden geldi yazdım.niyeti bozmak sevdiğin ısındığın insanla evlenmekse evet niyeti bozdum.kimse kimsenin ne yaşadığını kesinlikle bilemez.aile yapısını içinde bulunduğu durumu hiç bilemez.neyse herkesin hayatı kendine.ben kaçma niyetim olduğu için de yazmadım.daha önceki sayfaları okudum ben de bişi paylaşiim dedim hepsi bu.

Polemik mi? Yazdıklarımdan anladığın sadece bu mu? Yardımcı olmak, büyüğün olarak seni uyarmak istemiştim. Sana başarılar o zaman...

ben kaçmayı falan düşünmüyorum sadece fikrimi söyledim herkes gibi. daha önceki sayfalara bakarsanız orda da görürsünüz olumlu olumsuz bi sürü şey yazılmış.anlatmak istediğim farklıydı.kimse annesini babasını üzmek istemez telli duvaklı gelin olmak ister.ama herkes o kadar şanslı olmayabilir hayatta. bi arkadaşın da söylediği gibi hayat kesin cümlelerden ibaret diil.neyse teşekkür ederim uyarılarınız için.....

kimse kaçarak evlenmek istemez.başına gelmeyen de bilemez. benim de başımda şu an.insan arada kalıyo.ama aileler sebep olmuyo mu buna.önyargılı davranıyolar.kaçan mutsuz olur lafına da katılmıyorum.kader de varsa mutsuz olmak davullu zurnalı evlensen de mutsuz olursun.aileler fikirlerini sölemeli ama son kararı bizlere bırakmalılar ama kesinlikle diretmeden!!!!

ben bu cümleden hareketle ve sonradan yazdıklarına dayanarak yazmıştım.
Her neyse beni ilgilendirmez zaten.
Allah yolunu açık etsin. İnşallah her şey istediğin gibi olur.

Back
X