Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ne kadar cahilce ya.. Tüp bebek olunca ne oluyor acaba.. Tepkinizde haklısınız o da kurtulmak için size atmak istemiş işte.
Aynen öyle canım ilk başta bende senin gibi acıdım acaba dedim ama uyanmak elhamdülillah erken oldu seni vicdanı yoldan o sabi yavrudan vuruyorlar acındırma ama niyeyse kendileri bundan etkilenmiyor sahip çıkmıyor valla kimse kusura bakmasın anne baba dedeler nene ler hayatta iken kimseye o çocuk düşmez.

bu konu keşke FAKE olsa demi
Ay canım keşke fake olsa aynı durum benim başımdada var maalesef insanların vicdansız ligi hatta bana hamile iken ya çocuğu aldırırız yada siz bakın günah dediler bende günah da sizin beni ilgilendirmez aldırın dedim bu sefer de doğun ca geldiler kapıma

Bakın evlat edinin diyenler kim .
O iş kolay değil .
Gider birkaç tane daha doğurur bırakın baksın .
Ama bakmıyor? Aç aç bırakıp oje sürüyor altını 2 saat pis bırakıyor. Ve bunları anne ve kardeşinin yanında yapıyor. Bir de onlar yokken neler yapar Allah bilir. Yani sırf kadın sorumluluğunu alsın diye o çocuğun belki ölümüne mi sebep olsunlar. En iyi ihtimallede perişan olmasına? Riske atılacak kadar değersiz mi bu bebek?

Bu arada konu sahibi hani eşin diyor ya alalım diye. boşanma durumunda öz babaların bile çoğunluğu evladını eskisi kadar önemsemiyor evliyken olduğu kadar sahiplenmiyor. Hele sizin durumda adam çocuğu tanımaz bile.

Kız kardeşinizin çocuğu istemediği falan yok hanımefendi şu anda eşini de kaybeden bir lohusa kendisi ve lohusa depresyonunda ben eşim olmasına rağmen yaşadım o depresyonu bu dönemde çocuğuna soğukluk hissetmesi ısınamaması yeni duruma adapte olamaması gayet normal ama bu başından atmak istediği anlamına gelmiyor siz de o topa asla girmeyin. Bence ne olursa olsun destek olun konuşun dışarı çıkarın nefes alsın biraz bebeğiyle zaman geçirmesini bu günlerin geçeceğini bebeğinin onun hayatında en güzel şey olduğunu hatırlatın bol bol yalnız vakit geçirsinler bu günlerde destek çok önemli

Ne yaptın

Mutlaka destek olun hem kardeşinize hem ailenize. Ama asla evlat edinmeyin. Daha cok yeni evlisiniz. Yarim bir gun kendi cocugunuzda olur olan o sabiiye olur.annesi cikar gelir elinizden alir.
Oncelikle kardesiniz psikolojik destek alsin sonucta kendi evladi. Hem okuyup hem calisip yine de o çocuğa annelikte yapabilir. Yazik gunah daha 50 gunlukmus. Evet yasadigi seyler belki kolay degildi ama o evlat onun evladı..
Gorumcemin 10 yildir cocugu olmuyor. Kendi gorumcesi kacti evlendi daha 1 yil olmadan hamileyken bosandi. Anneleri çocuğu gorumceme vermek istedi ama kabul etmedi. Simdi hep beraber buyutuyorlar destek oluyor. Aile icinde evlatlık isi cok zor olur almayin lutfen

Alacaksın karşına böyle bir şeyi bir daha duyarsam sözünü ederseniz hatta ima bile ederseniz bir daha yüzünüze bakmam, yardım da etmem diyeceksin, hatta bahsi geçerse polise bildiririm deyin. Çok sık da gitmeyin.
O ne öyle çiçek mi bu ben bakamadım al sen bak, seni yumuşak yüzlü bulmuşlar sana itelemeye çalışıyorlar annenle kardeşin.Yarın bir gün yine hamile kalıp çocuğu olursa yine sana mı verecek?
Evet küçücük can suçsuz, masum ama sorumluluğu inan insanı aşıyor. Ki böyle bir şeye acaba diye düşünmek bile hata bence.
Ailen bu konuda baskı yaparsa dediğim gibi görüşme bile, çünkü ailenin aklı başında değil bence.
Ve bence bu konuda ailen ne yaparsa vicdanen de rahat olmalısın, sosyal hizmetler de alsa, bakmasalar da senin için rahat olmalı. Çünkü bu olay senlik değil.

bu konu keşke FAKE olsa demi

Bugun aynisini dusundum. Gecen yil acmis konusahibi kızkardeşinin evlenmesiyle ilgili. Hizli da gelismis konu acaba sistemli bir fake konumu dedim. Sonra konu sahibinin yazilarindaki caresizligi aklima geldi. Yok dedim gercektir. Am keske fake olsa dedim icimden.

Bir de yazanlar olmustu gercekten aileniz kizi evlendirmek istiyor. Yoksa 17_18 yasinda mezun olan bir kiz gecen yil evlenmis olsa 4-5 sene arada bosluk var. Hic mi o zaman okumasini dusunmediler.

Okusun deme sebepleri de daha iyi bir koca adayi icindir bence..bu sefer bari kalburustu olsun diyorlardir. Bebegi size verme amaclari ve komsuya sen kendini kurtardin dedirtme sebepleri bu.

Onlara gore kendini kurtarmak iyi bir evlilik yapmak. Kardesinizin iyi bir evlilik yapmasi icin evet o cocuk ona engel olur. Okumasi icin engel olmazdi am. Sehir disina bile gitse anneanne bakar tatillerde vs gorurdu yine.

Bunu yazanlara cok hak verdim. Amaclari sadece iyi bir koca sayesinde hem kizlarindan hem torunlarindan kurtulmak. Bebege o yuzden gayrimeşru bir bebek muamelesi yapiyorlar

Ben ne anladim biliyormusunuz aileniz ve kardesiniz resmen cocugu size verip kardesi hic evlenmemis cocuk sahibi olmamis gibi göstermeye calisiyorlar tüm sorumlulugu hic düsünmeden sizin üstünüze yikip ..
kardes bekar hayatimi özledim demesinden belli ne istedigi yeni heyecanlar yeni bir evlilik hic evlenmis gibi..
Ne güzel valla burnunun dikine git istediginle evlen oda sorunlu biri cikti belli vurulmus sonra yok sahipsiz kaldim cocugu alin bunada aile göz yumuyor ..!!

bireysel mutsuzlukların çoğu realitiden uzak, kendinizi ikinci plana atarak verdiğimiz kararların sonucu. ben burada yazanları şok içinde okudum. yok çocuğun ne günahı varmış yok o olsa bakarmış vs.. evet çocuk için üzücü ama sizin evlat edinmeniz veya bakıp büyütmeniz kadar saçma sapan bir durum yok. ayrıca bunu size teklif eden ısrar eden herkesten de uzaklaşın. sizi zerre kadar düşünmüyorlar. yeni evli bi kadına edilecek teklif mi bu? siz mi doğurdunuz çocuğu? hadi yıllardır çocuğunuz olmasa min.10 yıllık evli olsanız belki denenebilir ama sizin durumunuzda oldukça saçma. elinizden gelen bütün desteği verin ama sakın gereksiz duygusallığa kapılıp yanlıs bir karar almayın.

milletin atıp tutması da size vicdan yaptırmasın. bi video vardı youtube'da izlemişsinizdir belki, insanlara suriyeli bi evsizi evinize alır mısınız diye soruyorlar, herkes evet, ne demek, görevimiz vs. diyor. röportajı yapan adam su anda biri var çok muhtaç diye suriyeli bi genci getirince binbir takla atıp kaçıyorlar. bu milletin aynası işte röportaj.

gerekirse üzerinizdeki bu baskılardan etkilenmemek veya rahatlamak için bir psikologla görüşün. ki bence çok ihtiyacınız var buna.

baska üyeler de yazmış, eğer bakmayacağım diyorsa en güzeli devlete vermek evlatlık edindirilmesi için. annesi bakmak istemitorsa tek çıkar yol ve sağlıklı yol bu. ayrıca diyelim bi hata yapıp bu bebeği aldınız, sizin merhametsiz bencil kötü ve cahil kardeşiniz hayatınız boyunca bir parazit gibi yapışacak size. bu durumu ya suistimal edecek ya da sürekli sıkıntı çıkaracaktır. insanların size yaptığı bu psikolojik baskı kabul edilemez. bir psikoloğa gitmeyi ihmal etmeyin. hele bir de anneniz yapıyor çok yazık. ne kadar hasta olursa olsun çok düşünüyorsa ananenin bakması gerekir böyle bir durumda. siz de maddi manevi destek verirsiniz. ay gerçekten çok sinirlendim ya.

Yazık o çocuklara

Okumak sınav falan hep bahane sırf çocukdan kurtulmak için vallahi maddi yardım edin net olun tüm kapıları kapatın ki onlarda çocugu sahiplenip baksın sizden tarafa umutları kalmasın anneniz de çok bencil sonuçda sizde bir yaş büyüksünüz ondan size nasıl böyle bir yük veriyor

Çok üzücü bir haber. Keşke o da yuvada kalsaymış diyor insan.

Siz istemedikçe ne oldu peki ? Eşiniz istiyor muydu bebeği almayı ? En son kim baktı?

Siz istemedikçe ne oldu peki ? Eşiniz istiyor muydu bebeği almayı ? En son kim baktı?
Kaynanam çok istedi eşim sonuçta amca geldi bana oda istemiyor ama arada kalmış söyledi böyle bir konu var diye bende baştan üzüldüm eşim sağolsun bana baskı yapmadı dedi bakacak emek veren sen olacaksın sakın kendini baskı altında hissetme dedi bende arkadaş gibi fikir aldım herkes mantıklı olanı sağolsun söylediler bende eşim le konuştum sağolsun anlayışla karşıladı ama annesi ile şu an görüşmüyoruz kendisi bakıyor bebeğe eşim sadece gizliden yardım ediyor en ufak bir yüz vermeden hemen alın diyor o yüzden biz böyle çözüm bulduk

Bu nasıl bir baskı üzerinizdeki.Doğurduysa bakacak.
Siz teyzesi olarak üzerinize düşeni yapmalısınız. Ama teyzesi olarak!
Kardeşinize bu teklifi sunan her kimse,onun hayatını kolaylaştırmaya çalışırken,sizi fena zora sokuyor. Lütfen net olun.
Kimse bebeğin mağdur olmasını istemez ama,annesi varken de size bu durumu dayatmaları büyük haksızlık.

Kaynanam çok istedi eşim sonuçta amca geldi bana oda istemiyor ama arada kalmış söyledi böyle bir konu var diye bende baştan üzüldüm eşim sağolsun bana baskı yapmadı dedi bakacak emek veren sen olacaksın sakın kendini baskı altında hissetme dedi bende arkadaş gibi fikir aldım herkes mantıklı olanı sağolsun söylediler bende eşim le konuştum sağolsun anlayışla karşıladı ama annesi ile şu an görüşmüyoruz kendisi bakıyor bebeğe eşim sadece gizliden yardım ediyor en ufak bir yüz vermeden hemen alın diyor o yüzden biz böyle çözüm bulduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…