Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Söyledikleriniz çok çok doğru.
Ama ben konu sahibini de bir kenara bırakıp konudaki bebeği düşünerek alma diyorum.
Çünkü bence anne istemiyorsa kesinlikle bir daha göremeyeceği şekilde devlet eliyle evlat edinmek isteyen birilerine verilmesi çok daha hayırlı olur. Hiç değilse devlet arkasında olur, araştırır. Onu sevecek ilgilenecek iyi birileri olur inşallah. Gelecekte çok daha mutlu olacağına eminim.
Birçok arkadaş da yazmış, şimdi teyze alıp bakar büyütür biraz zaman geçer ben çocuğumu istiyorum der, kimse birşey yapamaz yine alır çocuğu psikolojisini mahveder.
En azından aklı selim iyi insanların yanında yetişir evlat edinilirse, ileride uygun şekilde durum anlatılır görmek isterse yine görür annesini ki bence görmemesi daha hayırlı.
Off of okuduğumdan beri aklımdan çıkmadı bu konu.
Konu sahibi yeni üye olsa kesinlikle fake derdim cidden.

Bebek neden ortda kaldi ki. Kayniniz neden hamile bıraktığı kizl evlenmedi

Ben de öyle amacın kardeşimin okuması etmesi değil de bebekten kurtulmak için bana vermek istediklerini düşünüyorum. Kendi annem de öyle çok aman yavrum, aman annem bir insan değil. O da bebekken ben gece açlıktan ağlıyorum diye dövermiş 1 - 1.5 yaşlarındayken, halam anlattı. 5 6 yaşında istismar edildim yıllarca problem yaşadım. Anneme söylediğimde dalga geçti, inanmadı. Şimdi kardeşim böyle yapıyor. Ki eve aldığım hayvana bile aklım çıkıyor biraz hareketi garipleşse panik oluyorum. Biri çocuğuma bak dese parkta peşinde koşuyorum bir şey olursa diye. Çocuklara asla onlar izin vermeden dokunmuyorum, öpmüyorum. Yapamıyorum çünkü acaba taciz mi ediyorum diyorum. Anne olmaktan bu yüzden çok korkuyorum aslında. Eşim olmasa asla istemem yine. Keşke bunlar yalan olsa ama değil. Benim annem bizi bu hale getirdi. Hala da zarar veriyor. Allah bazı kadınlara anne olma hakkı vermemeli.

Haklısınız benim de ihtiyacım var desteğe. İnsanlar fikirlerini söylüyorlar saygı duyuyorum. Oldukça zor.

Bebek neden ortda kaldi ki. Kayniniz neden hamile bıraktığı kizl evlenmedi
Canım konu bayağı uzun bunlar internet de tanışmış kadının iki de bebeği var geldi burada imam nikahı ile yaşadı hamile kaldı anlayasmadılar kadın doğurdu gitti iki çocuğunun babası da ölmüş artık ne kadar doğru bilmem kadın diğer çocukları aldı bu bebeği de bıraktı gitti artık başka koca bulmaya herhalde

bence harika bir fikir bir aylik mama bez islak mendil alin bu kadardi diyip gitmeyin bir süre.ama para vermeyin sakin.

Çok üzüldüm halimize..

Anneniz de size karşı negatif ayrımcılık olduğunu daha önce yazmıştım.

Kızkardeşinizde belli ki annenize çekmiş ki, anneniz onun halinden çok iyi anlayıp çözüm arıyor sevgili kızına...

Yerinde olsam haftada 1 gidiyorsam ayda 1'e düşürürdüm, maddi yardımı da keserdim bir bahane bularak.

Her konuda yolunacak tavuk görüyorlar sizi..

Yeni bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki çocukları ne kadar seversen sev kendi sorumluluğuna aldın mi her şey bambaşka oluyor.
Tamam yiğenin canındır ama senin bambaşka planların varken böyle bir sorumluluğun altına girmek bana mantıklı gelmedi.Çocuk ailenizle kalabilir siz de imkanlarınız doğrultusunda yardımcı olursunuz.Ona anne degil teyze olursunuz.Kendiniz çocuk yapma fikrine hazır değilken birden o hayatın içinde bulursanız kendinizi allak bullak olursunuz.

Siz almayınca kendisi paşa paşa baktı demek ki.

O kadar güzel görmüşünüzki kafadaki tasarıları, planları...

Annenizin bakması daha uygun, siz sık sık gidip bakımına yardım edebilirsiniz ama tamamen siz almayın. Çünkü kardeşiniz ilerde hakkı varmış gibi sahip çıkar, elinizden almak ister, olan hem çocuğa olur hem sizin emeklerinize.
Kardeşinize Allah vicdan, merhamet versin!

Garip yavrum,dünyadan bi haber; sevgi ve ilgiye muhtaç.
Bi replik vardı: anneler çocuklarını koşulsuz sevdiklerini söylerler ama asıl çocuklar annelerini koşulsuz severler, anneleri çocuklarına kızarlar ceza verirler ama çocuk yine de anne diye ağlar. Anneler de bilir çocuk onlara muhtaçtır ve bunu bilmenin ferahlığıyla davranırlar diye.

O bebek annen de kalmamalı. Annenin genleri kardeşine geçmiş. Ya gerçekten ne talihsiz kuzuymuş. Allah güzel kapılar açsın ona. Bu arada konu komşuya kızma. Hepsini annen örgütlüyip üzerine salıyor. Başına hem torun hem kız kalmasın diye.

Öyle olmalı yoksa kadın gelmiyorum dediğim ilk gün benim kapıma niye gelsin

Depresyonda değil aslında hayatını düzene oturtmak istiyor bebeği ona yük gibi
Kizkardesiniz okulunu ne zaman bırakmıştı yada neden şimdi okumak istiyor? Evlenmeden önce hayatında okumak önceliği yokken şimdi okuma hevesi bana çok gerçekçi gelmedi açıkçası .Çocuğundan kurtulmak için okumayı bahane ettiğini düşünüyorum.Yasini bilmiyorum ama o kadar şey yaşadıktan sonra okuyabilecegini yada okulda başarılı olabilecegini de sanmiyorum.

Bu evlilik sürecinde ben olmasın diye dedim oku çalış diye. Liseyi bitirdi (hastalık geçirdiği için liseyi bırakmıştı). Şimdi de sınava girip üni. okumak istiyor. Aslında ben seviniyordum bu duruma başta üni mezunları da işsiz tamam, doğru ama en azından kültürü artar insanın, hayata bakışı değişir, sosyalleşir, arkadaşlık kurar diye baktım. Sonra bu süreçte bebek fazla geldi. Ben ona sahip çıkmaya çalıştıkça o değişti.

Düşünme dünya sen mi kurtarcan bu akılı verenler aklını beğenmedim ya sanane ablasın die günah keçisimisn sen ya herşe omuzlama bukadar naparsa yapsın ha akıl verenler alsn akıllılar ya birde erkek aile sahip çıksın derler genelde sakın hata etme kardeşin de kb ama bakamayan etmesin bebek lütfen ya

O akıllanmaz sen uyar onu geri çekil kaderini kendi belirler her insan kendini yıpratma bukadar

Kimseyi kınamak istemiyorum ama kardeşinden tiksindim. Ona böyle akıl verenler de kendisi de çok iğrenç karakterler.
İnsan onca ay karnında taşıdığı yavruya nasıl kıyar ya. Cidden çok üzüldüm. Bebek,sevgisizliği de hisseder bence. O bebişe çok üzüldüm. Böyle bir anneye de asla güvenmezdim. Sanırım alır bakardım ama annesi ben olarak degil, ileride bunu söylemek şartı ile. Yazık o yavruya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…