Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz "kabul edemem " demiyorsunuz ki! "Canım benim bizden size hastalık geçerse ne yaparım ,kendimi kötü hissederim vebalini alamam " tarzında konuşmak kabul etmemek değildir.Sizi arayan kişiye "bu süreçte kimseyle gorusmeme kararı aldık, anlayışın için teşekkür ederim " dediniz de akşam kapınızda mı buldunuz insanlari ?

esimin hastanesi korona hastasi kabul ediyor, biraz tuzlu ama hali hazirda bi cok hasta var.
Hatta sehirde 2 hastane disinda her hastane ozel devlet ayrimi olmaksizin tedavi veriyor.
Kuzenim de cocuk doktoru devlette, o bile pandemi hastanesindeydi aylarca,1,5 ay once isine dondu.
Allah herkesin yardimcisi olsun..
Bu illet bitmeyecek, grip gibi yerlesecek.
Bunun sosyal ve ekonomik goturuleri goz onune alinarak panik yapilmali..
Senelerce cocuklari okullardan men edemeyiz ya da sokaga cikma yasaklari tum kis hayatimizi ekonomimizi zindana ceviremez..

Çok haklısın ...
Dişer yandan asla kabul edemem demeliydin ...
Ilkine cok tepkisiz kaldik esimle kavga ettim bu yüzden çünkü onu arayıp söylediler.
Esime bir daha asla kabul etmiyoruz 14 gun karantinada olalim dedim.sonra 2. Olayi cikti 2. Ye ben kadına yalvardim resmen gelme bak sana bir sey olur dedim yine de geldi.

Son düzenleme:
Öyle bir kaygım yok çünkü cevrem oldukça geniş. Lütfen başkalarını kendinizle karıştırmayın.
Biraz konuyu anlasaniz keşke.

Iyi de bunu actiginiz konuda yazan sizdiniz. Arkadaslarim bana kim hakli diye soruyor herkese haklisin diyorum ve arkadaslarim benimle gorusmuyor diyen ben degildim.

Konuyu gayet guzel anladim. Ben iyi ve duyarli bir insanim guzellemesine aynen devam :)

Ben size katiliyorm.herkws evinde otursun okullad kapatılsın mantığında değilim ama maskesiz gezen herkese kiziyorm işi yokken komsuculuk oynayan herkese kziiyorm bunaldk evde. Size geleceğiz diyeni anlamıyorum cafelerde on on beş kişi toplananlari anlamyrm. Bayramda. Ev eve bayramlaşmak .... Daha niceleri bu kdri fazla değil mi saglikcilarada yazık değil mi

Konuya odaklan geçmişe değil.

Sizin gibi konu geçiştiren tartisma hastası insanları gördükçe nefesime yazık diyorum.

Özel hastaneler hasta kabul etmiyorda ondan... hayat çevrenizde görebildiğiniz kadar mı sanıyorsunuz anlamıyorumki ikinci dalga geldi hala durum rahatladı diyorsunuz işte bu düşünceyle asla bitmeyecek zarar gören hep masumlar oluyor

Öyle bir kaygım yok çünkü cevrem oldukça geniş. Lütfen başkalarını kendinizle karıştırmayın.
Biraz konuyu anlasaniz keşke.

Kendi açtığınız konu burada. Bir diğer konunuzda da çocuklarınız yüzünden kimsenin sizinle görüşmek istemediğini yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.

Hangi konunuz gerçek?

Merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım, çocukları nadiren dışarı çıkarıyorum, markete 6 aydır hiç gitmediler. Kimsenin olmadığı dağ bayıra gidip hava alıp yürüyüp geliyoruz. Ben bu kadar özen gösterirken kesinlikle kimseyi kabul etmem, kırılan kırılsın kusura bakmayın misafir kabul etmiyorum derim ve etmem. Siz de çocukları markete götürmeyecek kadar özenli davranıyorken neden kabul ediyorsunuz ki alınan alınsın, kırılan kırılsın, açmayın kapınızı. Sadece sağlık çalışanlarının hakkı bile yeter, yazık değil mi o insanlara. Siz de misafir kabul ederek bu sürece istemeden katkıda bulunuyorsunuz. Sakın yanlış anlamayın beni ama kabul etmeyin bu kadar hassassanı, daha net olun. İnşallah sağlıkla atlatalım bu süreci.

Komsularima bile bu virus patlak verdiğinde en basta uyarimi yaptım birbirimize yemek verme bir sey isteme tarzı kapı calmak istemiyorum dedim bunu dediğim halde kapımı yine çaldılar bilerek açmadım sonra beni parkta gördü kadın kakao isticektim evde yoktun sanırım diye.

Bize gelen misafirleri terasta agirladim. Ama bunlar yetmez hic kabul etmemem gerekiyordu.
Farkındayim.

Biri bizi arayinca acmasam mi diyorum acar acmaz kapıdayiz geldik diyorlar.

Yüzüm bile gülmüyor artık. Bir an once gitsinler istiyorum.

Uzun bi süre ailem cok dikkat etti ama Ben insanlara hayır diyemedigim için aileminde başkalarınında hakkına girdim

Misal bi arkadaşım davet etti defalarca once bir iki riskli donem dedim reddettim sonraları ara ara disarsa bulusalim dedik sonra osrarlarina dayanamadim gityim sonra o gelmek istedi geldi keske toplum olarak hayir diyebilsek hayir demeyene kusmesek belki ülke olarak bu kadar can katkıda vermezdik saglik çalışanlarınıza bu kadar yormamış olurduk

Hayır diyeceksiniz yahu hayır. Neden kabul ediyorsunuz anlamış değilim. Türkiye ne kadar akraba konu komşu sevdalisiymiş. Cahillik başka birşey değil şu yapılanlar. Herkes tatilde, bayramda herkes birbiriyle görüştü, hic birşey yokmus gibi davranılıyor, ustune birde herkes kina dugun nisan yapiyor. Artik sağlıkçılar yoruldu, bıktı. Dışarı çıkamıyor, gezmeye gidemiyor, ailesine doya doya sarılamıyor. Lutfen dışarı çıkarken gezmeye giderken saglikcilari ve onların eşlerini ailelerinide düşünün olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…