- 12 Temmuz 2020
- 68
- -82
- 3
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Şu anda kimse ileriyi göremiyor. Herkes tahmin yürütüyor. Yaz aylarında azalacak diyenler vardı, yalan değil ben de buna inanmak istiyordum. Hiçbir etkisi olmayacak yaz ayının diyen enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına inanmak istemedim ama haklı çıktılar. 2.dalga diyorlar daha 1.dalgayı aşamadık ki 2.dalga olsun. 2.dalga olması için vakaların tüm dünyada bir süreliğine kaybolup yeniden ortaya çıkması lazım, vakalar hiç bitmedi. Tüm dünyadaki vaka sayılarının ne kadar net bir şekilde verildiği de meçhul. Bu virüsün sağı solu belli değil ve ilerisi için kesin konuşan kimseye inanmıyorum.
Ben komşuma gelmek istediğini söylediğinde ilk önce yüzüm tutmadı tamam dedim sonra mesaj attım tedirgin oluyorum lütfen virüs bitinceye kadar gelip gitmeyelim bahçede oturalım dedim.yeterince tepki koyamiyorsunuzBize o müsait değilim cümlesini kurmak bile nasip olmuyor gelmeyin dediğimiz halde geliyorlar. Bir sey olmaz kafasi var insanlarda
Bir zamanlar Türkiye’de de Almanya’da da virüs yoktu, yani nerede olduğunun önemi yok. Nasıl haret edip düşündüğünün önemi var. Virüsün abartıldığını düşünüyorum dediğin için tepki çekiyorsun hafife alıyorsun, dayanak noktan da ‘çevrende olmaması’. Bütün dünya yana yakıla hastalık önlemi alıyor, insanlar çaresiz. Maddi manevi sarsıldı insanlar, kayıp yaşayanlar var. Bu şekilde hafife alınca tepki çekmeniz kadar doğal bir şey yok. İnsanların tepkilerine ‘hııı salla da sümüğüne bak’ tepkiler verince biraz daha tepki almanız da doğal. Biz ülkemizde zorluk çekiyoruz, insan kayıpları yaşıyoruz, maddi açıdan gittikçe zora düşüyoruz. Kış gelip kapalı alanlara mahkum olduğumuzda her şey daha da zor olacak. Endişe duyuyoruz, anlayış bekliyoruz. Zamanla virüs insan bedenine daha az agresif davranabilir (domuz gribi gibi) daha az ölümcül olabilir, bunu zamana yaymak zorundayız. Herkesin hasta olması gerekseydi, zaten oluverir kurtukuverirdik. Herkesin dikkat etmesi gerektiğini bas bas bağırarak söylüyorlar. Virüsü atlatıp ikinciye tekrar yakalanan kişileri tanıyorum. Bağışıklık durumu olmuyor. Virüs değişim geçiriyor.ben Türkiyenin profilinde degilim yalniz, rahat edebilirsin
Biz uyduruyoruz zaten nasil böyle dusunebiliyorsunuzBen bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.
Komşu konusunda bende hic görüşme yapmadım ama bu uzaktan gelenler eşimle konuştuğu için pek soz hakkına sahip olamadim esimle tartıştık bu yüzden ne diye yok demedin dedim. Diger gelenlere agzimla gelmeyin sonra görüşelim dedim.Ben komşuma gelmek istediğini söylediğinde ilk önce yüzüm tutmadı tamam dedim sonra mesaj attım tedirgin oluyorum lütfen virüs bitinceye kadar gelip gitmeyelim bahçede oturalım dedim.yeterince tepki koyamiyorsunuz
Aynen sagısolu hıc belli degıl. Her gecen gun mutasyon oluyor belirtiler bıle degısıyor. Cok tuhafŞu anda kimse ileriyi göremiyor. Herkes tahmin yürütüyor. Yaz aylarında azalacak diyenler vardı, yalan değil ben de buna inanmak istiyordum. Hiçbir etkisi olmayacak yaz ayının diyen enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına inanmak istemedim ama haklı çıktılar. 2.dalga diyorlar daha 1.dalgayı aşamadık ki 2.dalga olsun. 2.dalga olması için vakaların tüm dünyada bir süreliğine kaybolup yeniden ortaya çıkması lazım, vakalar hiç bitmedi. Tüm dünyadaki vaka sayılarının ne kadar net bir şekilde verildiği de meçhul. Bu virüsün sağı solu belli değil ve ilerisi için kesin konuşan kimseye inanmıyorum.
Aynen benimde 16 aylik kizim var kimse su durumda dugun cenaze yapmasin yani gidilmesinde cunku virus iyice yayildi gelmeyenlerede kusulmesin kusulsede umrumda degil saglik daha onceEsim tarafından dugunu muz vardı bu ay... yani oylekı gecen seneden kıyafetime kadar hazırlamış nasıl bir hevesle o dugunu bekliyordum... Ama Vırus patlak verince gidemeyiz dedım eşime altın takı gerekiyorsa gonderırsın bir sekilde. Ben tek gitsem dedı olmaz dedim cokta uzatmadı zaten.. 5 aylık bebemı kalabalığa sokamam kımse kusura bakmasın..
Bizde belki korona vardır size geçer tarzı konuştuğunuz için aman bişey olmaz deyip geldiler,sizde belki vardır tedirginim tarzında söyleseniz gelirler miydiKomşu konusunda bende hic görüşme yapmadım ama bu uzaktan gelenler eşimle konuştuğu için pek soz hakkına sahip olamadim esimle tartıştık bu yüzden ne diye yok demedin dedim. Diger gelenlere agzimla gelmeyin sonra görüşelim dedim.
Yine de geldiler.
Ben onu söylerken gerçekten onu düşündüm çünkü tansiyon hastası ve bagisikligi cok zayif . Eğer bu durumda olmasaydı evet bu sefer kendimi düşünürdüm.Bizde belki korona vardır size geçer tarzı konuştuğunuz için aman bişey olmaz deyip geldiler,sizde belki vardır tedirginim tarzında söyleseniz gelirler miydi
Yok oyledir tabi de gelmelerini engellemek için kendiniz korkuyor gibi yapsaydıniz diyorumBen onu söylerken gerçekten onu düşündüm çünkü tansiyon hastası ve bagisikligi cok zayif . Eğer bu durumda olmasaydı evet bu sefer kendimi düşünürdüm.
sizin gibi derken? Virüsü ben mi yaydim? Ben kimseye gitmiyorum, evimden de cikmiyorum. Evcimen bi insanim zaten ama virüs hakkinda %100 ölümcül gibi konusulmasi cok abartili. Ölen varsa da bagisik sistemi düsük olan veya yasli insanlar. Onlar da baska bi sebepten de ölebilirlerdi, ki bagisik sistemleri düsük.
söyle de bi gercek varki, virüs tam anlamiyla yok olmasi mümkün degil. Her insanin bi kez gecirmesi lazim ki vücut virüs karsi direncli olsun.
Kendinle o kadar çelişiyorsunki hayretle okuyorum lütfen sus ve kimsenin vebaline girme burda madem korkmuyorsun neden evinden çıkmıyorsun? Maske yeterliyse korkulcak bir virüs değilse evinde neden oturasınki? Okumayı öğren demişsin banada koca fakülteyi babanın hayrına okumadım herhalde. Sen önce bir grip nedir virüs nedir bunların tanımlarını öğren.madem böyle, virüsle ilgili net bisey söylenemiyor, neden millet birbirine saldiriyor? Kavga ediyor cahil diyor? sen haklisin haksizsin deniliyor?
Ozmn neden bekliyorsunuz buyrun gelin pozitif li bir hastayla temas edin bulassn size hastalığı geçirin hatta mümkünse bunu siz deneyin video çekin Sonraki süreçlerde çekin. Bir kere geçirmiş olun hastalığı ne bekliyorsunuz ki konuşması kolay buyrun gelin acillereya siz neyin kafasini yasiyorsunuz? Herkes cahil bi siz akillisiniz. Virüs ne biliyor musunuz? Biraz kitap okuyun. Benim okudugum, virologlarin söyledigi seyler bunlar. Herkesin korunmasi veya virüsü kapmamasi mümkün degil. Kurtulmak istiyorsak da bu hastaligi bi kez gecirmemiz gerekiyor. Siz her gene ayni gripten hastalaniyorsunuz galibaher virüs yeni...her hastalikta baska bi virüs mikrop oluyor, vücut bi kez gecirdikten sonra zaten kendini koruyor o virüse/mikropa karsi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?