Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

madem böyle, virüsle ilgili net bisey söylenemiyor, neden millet birbirine saldiriyor? Kavga ediyor cahil diyor? sen haklisin haksizsin deniliyor?

Bize o müsait değilim cümlesini kurmak bile nasip olmuyor gelmeyin dediğimiz halde geliyorlar. Bir sey olmaz kafasi var insanlarda
Ben komşuma gelmek istediğini söylediğinde ilk önce yüzüm tutmadı tamam dedim sonra mesaj attım tedirgin oluyorum lütfen virüs bitinceye kadar gelip gitmeyelim bahçede oturalım dedim.yeterince tepki koyamiyorsunuz

ben Türkiyenin profilinde degilim yalniz, rahat edebilirsin
Bir zamanlar Türkiye’de de Almanya’da da virüs yoktu, yani nerede olduğunun önemi yok. Nasıl haret edip düşündüğünün önemi var. Virüsün abartıldığını düşünüyorum dediğin için tepki çekiyorsun hafife alıyorsun, dayanak noktan da ‘çevrende olmaması’. Bütün dünya yana yakıla hastalık önlemi alıyor, insanlar çaresiz. Maddi manevi sarsıldı insanlar, kayıp yaşayanlar var. Bu şekilde hafife alınca tepki çekmeniz kadar doğal bir şey yok. İnsanların tepkilerine ‘hııı salla da sümüğüne bak’ tepkiler verince biraz daha tepki almanız da doğal. Biz ülkemizde zorluk çekiyoruz, insan kayıpları yaşıyoruz, maddi açıdan gittikçe zora düşüyoruz. Kış gelip kapalı alanlara mahkum olduğumuzda her şey daha da zor olacak. Endişe duyuyoruz, anlayış bekliyoruz. Zamanla virüs insan bedenine daha az agresif davranabilir (domuz gribi gibi) daha az ölümcül olabilir, bunu zamana yaymak zorundayız. Herkesin hasta olması gerekseydi, zaten oluverir kurtukuverirdik. Herkesin dikkat etmesi gerektiğini bas bas bağırarak söylüyorlar. Virüsü atlatıp ikinciye tekrar yakalanan kişileri tanıyorum. Bağışıklık durumu olmuyor. Virüs değişim geçiriyor.

Ciddiyetle" biz kimseyi kabul etmiyoruz daha sonra görüşelim demek ne kadar zor olabilir ki?"
Söyledim diyorsunuz inanmıyorum şahsen,bu biraz ağız arama konusu olmuş,belki vicdan rahatlatacaksınız size birileri bizde görüşüyoruz dese.
Ben inanmıyorum gelme dediğiniz insanın geleceğine,bu kadarı olmaz.
Ben ki dışarı çıkıyorum ,markete, işlerimi halletmek için vs ama evime kimseyi kabul etmedim henüz. Eşim çalışıyor işe gidip geliyor kendimizce önlem alıyoruz ama misafir kabul etmiyorum. 1 kişide aramadı gelelim diye,çevremdeki herkes aynı mantıkta zira.
Bir arkadaşım siteye gelin açık havada çocuklar görüşsün dedi,ona bile bakarız dedim,aramadı bir daha. Yani bilemem ki kim ne kadar dikkat ediyor ,nasil önlemler alıyor,kiminle görüştü vs.
Böyle düşünmektense biriyle görüşüp,görüşmemeyi tercih ediyorum. Sizde net olun,kabul etmiyoruz kimseyi diyin,lafı dolandırmaya gerek yok risk altındasınız vs diye ki zaten işe yaramamış,biz görüşmeyi uygun bulmuyoruz,kabul etmiyoruz bitti yani.

Komşu konusunda bende hic görüşme yapmadım ama bu uzaktan gelenler eşimle konuştuğu için pek soz hakkına sahip olamadim esimle tartıştık bu yüzden ne diye yok demedin dedim. Diger gelenlere agzimla gelmeyin sonra görüşelim dedim.
Yine de geldiler.

Aynen sagısolu hıc belli degıl. Her gecen gun mutasyon oluyor belirtiler bıle degısıyor. Cok tuhaf

İlk patlak verdiği dönem 3 ay boyunca ne kimseye gittim ne de eve kimseyi aldım. Hakkımda bir sürü dedikodu döndü ama umurumda olmadı iki çocuğum var kim bakar dedim hiiiç kimse. Ama vaka sayısı azalıp sosyalleşme başlayınca bizde gevşedik malesef çok açılmasakta. Ama bayram mahvolma sürecimiz oldu.

Şuan çok yakınlarım görüştüklerim korona kimi evde kimi hastane de ve bende test oldum şükürler olsun negatif çıktım. Test olurken kendimden o kadar utandım ki anlatamam iğrendim resmen kendimden yazık değil mi o çalışanlara dedim tekrar aklım yerine geldi desem doğrudur. Kapılarımı kapadım oturuyorum gelene kapım kapalı net olacaksınız.

Aynen benimde 16 aylik kizim var kimse su durumda dugun cenaze yapmasin yani gidilmesinde cunku virus iyice yayildi gelmeyenlerede kusulmesin kusulsede umrumda degil saglik daha once

Bizde belki korona vardır size geçer tarzı konuştuğunuz için aman bişey olmaz deyip geldiler,sizde belki vardır tedirginim tarzında söyleseniz gelirler miydi

Bizde belki korona vardır size geçer tarzı konuştuğunuz için aman bişey olmaz deyip geldiler,sizde belki vardır tedirginim tarzında söyleseniz gelirler miydi
Ben onu söylerken gerçekten onu düşündüm çünkü tansiyon hastası ve bagisikligi cok zayif . Eğer bu durumda olmasaydı evet bu sefer kendimi düşünürdüm.

iki ablam bayramın ortasında konya beyşehire gitti, tam ayrıldılar beyşehirde vakaların arttığını duyduk, biri doktor biri diş hekimi, kesin dikkat de etmişlerdir ama benim küçük çocuğum var, anneme gidiyorum sadece. annem telefon açıp ikisine de en az 15 gün karantinada kalmalarını, evine gelmemelerini söylemiş, ben de whatsuptan yazdım, onlar da tabii ki, evimize kapandık dediler. böyle olmalı, ne tartışma ne uzun konuşma, söyledik bitti, karşı taraf da eve kapandı zaten.

nasıl insanlar var ya, cevaplardan bile dehşete düştüm

lütfen komplo teorilerine güvenmeyin, virüs ciddi ve var. Ölümcüllüğü tartışılabilir ama virüs var, virüse inanmayanlar beş g nedeniyle bu salgının uydurulduğunu düşünüyor, evet 5 g de tehlikeli ve aktive edildiğinde virüsün ölümcüllüğünü sağlıyor da olabilir ama bu da kesin değil (wuhan 5 gnin ilk aktive edildiği kent olduğu için buradan yola çıkıyorlar),

konu sahibi eşinizle konuşmuyor musunuz bunları, evde çocuklar var, biraz daha sağlam ve kararlı duruverin, lütfen ya

Zaten öyle diyen yok.Saçmasapan yorum atmayın artık ya.Yazdıklarınızın hepsi bilinçsiz iddialarla dolu.Elinizin altında internet var,azıcık açın da okuyun neymiş ne değilmiş,neden bu kadar büyük olay oluyor bu salgın diye.''Zaten bize bir şey olmayacak'' cümlesine de sinir oluyorum artık.İnsanların ölümüne sebep olma düşüncesi vicdanınızı hiç mi sızlatmıyor ?

madem böyle, virüsle ilgili net bisey söylenemiyor, neden millet birbirine saldiriyor? Kavga ediyor cahil diyor? sen haklisin haksizsin deniliyor?
Kendinle o kadar çelişiyorsunki hayretle okuyorum lütfen sus ve kimsenin vebaline girme burda madem korkmuyorsun neden evinden çıkmıyorsun? Maske yeterliyse korkulcak bir virüs değilse evinde neden oturasınki? Okumayı öğren demişsin banada koca fakülteyi babanın hayrına okumadım herhalde. Sen önce bir grip nedir virüs nedir bunların tanımlarını öğren.

Ozmn neden bekliyorsunuz buyrun gelin pozitif li bir hastayla temas edin bulassn size hastalığı geçirin hatta mümkünse bunu siz deneyin video çekin Sonraki süreçlerde çekin. Bir kere geçirmiş olun hastalığı ne bekliyorsunuz ki konuşması kolay buyrun gelin acillere

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…